Sådan Bliver Du En Issmager

Folk med grader i fødevarevidenskab kan ansøge om job til fødevaretestning. Issmagning er en af ​​disse muligheder og kan være en givende karriere. Hvis du elsker frosne lækkerier og ønsker at blive en issmager, kan du med fordel lære, hvad jobbet indebærer. I denne artikel diskuterer vi, hvad en issmager er, deres pligter og de trin, du kan følge for at blive det.

Hvad er en issmager?

En issmager er en professionel, der vurderer og smager på frosne lækkerier. Issmagere er madforskere med en fremragende smagssans. Andre navne for issmager omfatter smagsekspert, sensorisk analytiker og smagsmester. Issmagerstillingen kombinerer videnskab, forretning og markedsføring. Det kræver kreativitet at opfinde nye påfund, der har den rette tekstur og lyst til at eksperimentere med smagskombinationer, som kunderne kan lide. Issmagere har normalt færdigheder som tålmodighed, fantasi og en kræsen gane til at vurdere forskellige smagsvarianter.

Issmager er et efterspurgt erhverv. Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forventer, at ansættelsen af ​​fødevareforskere vil stige med 6 % mellem 2019 og 2029, hvilket er hurtigere end gennemsnittet for alle erhverv. Nogle issmagere arbejder i køkkenfrysere, mens andre arbejder i et laboratorium for at skabe forskellige smagsvarianter. Deres gennemsnitlige løn er $68.970 om året og kan variere afhængigt af arbejdsgiveren, placeringen og kandidatens erfaring.

Relateret: Sådan bliver du fødevareforsker i 3 trin

Hvad laver en issmager?

En issmager vurderer kvaliteten af ​​is på smags-, konsistens-, lugt-, tekstur- og udseendeniveau. Issmagere begynder at arbejde tidligt om morgenen, når deres smagsløg er i den bedste stand. Fuldtidssmagere har typisk en travl prøvetidsplan og kan smage så mange som 30 varianter om dagen. De tester isen på forskellige produktionsstadier, i gennemsnit 60 prøver om dagen. Issmagere spiser ikke produktet. De hvirvler, smækker og spytter det ud.

Issmagere udfører test i omkring fem timer af deres arbejdsdag og bruger resten af ​​dagen på at udvikle nye produkter og kombinere nye smagsvarianter. Issmagere kan også fungere som marketingrepræsentanter for deres organisation. Mens deres jobbeskrivelse varierer afhængigt af rollen og arbejdsgiveren, kan en issmagers opgaver omfatte:

 • Oprettelse af nye kemiske blandinger
 • Design af smagskoncepter
 • Udførelse af kvalitetssikringstest
 • Beta-test mislykkedes is
 • Uddeling af isprøver

Issmagere arbejder normalt for store virksomheder, der fremstiller is. Deres job kan indebære hyppige rejser. En issmager fungerer ofte som national talsmand for virksomheden og leverer isprøver i supermarkeder rundt om i landet i issæsonen, som er fra marts til september.

Relateret: Guide til kvalitetssikring

Sådan bliver du en issmager

Du kan følge disse trin for at blive en issmager:

1. Få en universitetsgrad

Få en bachelorgrad i fødevarevidenskab eller mejerividenskab for at lære om fødevareforarbejdning. Standardkurser, du kan forvente i en fødevarevidenskabsbacheloruddannelse inkluderer:

 • Fødevarekemi
 • Fødevarekvalitetskontrol og -styring
 • Fysisk proces i fødevarefremstilling
 • Fødevaremikrobiologi
 • Landbrugsøkonomi

Gennemfør dit studieprogram med undervisning i forretnings- og produktudvikling. Tag marketingkurser for at lære om brand management.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad kan jeg gøre med en fødevarevidenskabsgrad?

2. Find en læreplads

Bliv lærling hos en isfremstillingsvirksomhed. Dette er den bedste måde at lære om fremstilling af is. Lærlingeuddannelse er en branchedrevet karrierevej, der giver fremtidige medarbejdere mulighed for at få betalt erhvervserfaring og medarbejdere til at forberede deres arbejdsstyrke. Gennem en læreplads kan du modtage klasseundervisning og optjene yderligere akademisk merit og on-the-job træning. En læreplads kan også forbinde dig med en mentor, som kan give dig råd og hjælpe dig videre i din karriere.

Tag noter, tjek frysertemperaturen, meld dig til fokusgrupper og deltag i så mange aktiviteter som muligt for at fordybe dig i dit fremtidige arbejdsmiljø. At gennemføre en læreplads kan øge dine chancer for beskæftigelse, fordi det giver dig mulighed for at optjene en nationalt anerkendt legitimation og opnå de færdigheder, som arbejdsgiverne værdsætter. Virksomheder ansætter ofte lærlinge som fuldtidsansatte, efter deres læretid ophører. Du kan finde en læreplads til en issmager gennem en jobfinderhjemmeside eller et jobcenter.

Relateret: Hvordan fungerer lærepladser?

3. Pas på din gane

Pas godt på din mund og tunge. De skal være fri for smag og sunde. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at holde en sund gane:

 • Vælg te frem for kaffe: Nogle drikkevarer, såsom kaffe, kan tilstoppe dine smagsløg. Nogle issmagere drikker kun koffeinfri urtete for at rense deres ganer.
 • Brug en forgyldt ske: Plast- og træredskaber kan efterlade en harpikseftersmag i munden, som kan forringe din gane.
 • Undgå krydret mad: Krydret mad kan forstyrre dine smagsevner, så undlad at spise det.
 • Undgå at ryge: Tobak kan skade dine smagsløg.
 • Forsikre dine smagsløg: Talentfulde professionelle ismestre eller deres arbejdsgivere kan forsikre deres smagsløg.

4. Få erfaring

For at få erfaring med issmagning, overvej at arbejde i en isbutik som et sommerjob, mens du tjener din universitetsgrad. Du kan få praktisk viden om iskonservering, smag og forbrugerpræferencer. Øv dig i at vurdere forskellige aspekter og skelne hver ingrediens i den is, du smager. Lær også at navngive og beskrive disse egenskaber for kunderne.

Du kan også ansøge om et entry-level job som assisterende produktionsleder eller en kvalitetskontrolprofessionel for at få værdifuld erfaring. Derfra kan du gå videre til en issmagerkarriere.

Nogle isproducenter tilbyder muligheder for nybegyndere testere. Du kan tilmelde dig lejlighedsvis test, der varer en time, og modtage 20 $ kompensation. Dette kan være en nem måde at afprøve faget og træne dine smagsløg.

Jobs relateret til issmagere

Hvis du er interesseret i at blive issmager eller andre erhverv i fødevareindustrien, er der flere muligheder at overveje. Her er en liste over 10 job, der ligner issmagere:

1 . Fødevareforsker

2 . Smagsmager

3 . Sanseanalytiker

4 . Bartender

5 . Drikkevareansvarlig

6 . Konditor

7 . Vinforvalter

8 . Souschef

9 . Køkkenleder

10 . Spisestueleder

Ivan Thorup
Ivan Thorup Folk med grader i fødevarevidenskab kan ansøge om job til fødevaretestning. Issmagning er en af disse muligheder og kan være en givende karriere. Hvis du elsker frosne lækkerier og ønsker at blive en issmager, kan du med fordel lære, hvad jobbet indebærer. I denne artikel diskuterer vi, hvad en issmager er, deres pligter og de trin, du kan følge for at blive det.