Sådan Bliver Du En International Socialrådgiver

De, der er interesserede i at hjælpe andre og rejse verden rundt, vil måske overveje at blive international socialrådgiver. Internationale socialarbejdere er fagfolk, der arbejder for at løse globale humanitære spørgsmål. At vide, hvilke skridt du skal tage for at blive en international socialrådgiver, kan bringe dig tættere på at hjælpe andre rundt om i verden. I denne artikel forklarer vi, hvad en international socialrådgiver er, diskuterer, hvad disse professionelle gør, og giver trin til, hvordan du kan blive en international socialrådgiver.

Hvad er en international socialrådgiver?

En international socialarbejder er en professionel, der arbejder for internationale organisationer eller nonprofitorganisationer, der behandler internationale spørgsmål, der anses for kritiske af globale myndigheder. De hjælper med humanitære kriser, såsom tvungen migration og fødevareknaphed, ved at levere løsninger og ressourcer. De arbejder muligvis direkte med personer, der er berørt af disse problemer, eller med grupper, der leverer forsyninger og andre ressourcer rundt om i verden.

Relateret: Hvad er en socialrådgiver? Typer af socialrådgivere og sociale arbejdsmiljøer

Hvad laver en international socialrådgiver?

Internationale socialarbejdere yder ressourcer, rådgivning, uddannelse og andre former for bistand til at bekæmpe visse internationale spørgsmål, såsom børnearbejde, ulighed mellem kønnene, miljøskadelig udvikling, fattigdom, krige og naturkatastrofer. Disse fagfolk giver en stemme til dem, der har behov for det, ved at kommunikere til andre, hvad en specifik befolkning har brug for, og ved at nå ud til regeringer for at få hjælp. Internationale socialarbejdere hjælper med psykiske problemer, medicinsk støtte til aldrende befolkninger, uddannelse, rehabilitering og naturkatastrofehjælp.

Selvom en international socialarbejders opgaver er forskellige afhængigt af deres speciale, omfatter fælles ansvar for en international socialarbejder:

 • Afholdelse af individuelle eller gruppesessioner med berørte personer
 • Hjælper folk med at finde arbejde
 • Behandling af personer med mentale eller følelsesmæssige helbredsproblemer
 • At hjælpe folk med at overvinde afhængighed
 • Støtte personer, der er fordrevet på grund af krig, naturkatastrofer eller epidemier ved at bygge boliger eller hjælpe dem med at sikre de nødvendige identifikationsdokumenter
 • At fungere som patientrettighedsforkæmper for dem, der ikke kan repræsentere sig selv ordentligt
 • At give sorgrådgivning til dem, der mistede en ven eller et familiemedlem
 • Administrere uddannelsesprogrammer om bevidsthed om vold i hjemmet
 • Udvikling af lokalsamfunds opsøgende programmer relateret til børns sundhed og adoption

Sådan bliver du international socialrådgiver

Her er nogle trin, du kan tage for at blive en international socialrådgiver:

1. Optjen en grad

Det første skridt til at blive en international socialrådgiver er at opnå din bachelorgrad i socialt arbejde, samfundsorganisering, et fremmedsprog eller et andet relateret område. En grad i socialt arbejde kan lære dig menneskelig adfærd, psykologi, hvordan man administrerer bistand og hvordan man kommunikerer med mennesker fra forskellige kulturer, mens samfundsorganisering og fremmedsprogsgrader kan supplere en socialrådgivers kerneopgaver.

2. Lær et fremmedsprog

At have evnen til at tale et fremmedsprog kan give dig mulighed for at tale direkte til folket i det land, hvor du arbejder uden hjælp fra en oversætter. Du kan lære et fremmedsprog på college eller gennem online-programmer. At være i stand til at tale flydende på et andet sprog kan også være med til at øge dine chancer for at få et job i internationalt socialt arbejde, da arbejdsgivere på dette område ofte værdsætter sproglige færdigheder.

Relateret: Forstå dine niveauer af flydende sprog, og hvordan du medtager dem på et CV

3. Få en licens

De fleste stater kræver, at de, der søger stillinger i socialt arbejde, optjener en licens. Hver stat har sine egne krav for at blive licenseret, herunder en specifik mængde erfaring på området og afslutning af en eksamen gennem Association of Social Work Boards. Titlen som Licensed Baccalaureate Social Worker (LBSW) bliver tilgængelig, når du har afsluttet din bachelorgrad, og Masters of Social Work (MSW)-licensen bliver tilgængelig efter at have afsluttet din kandidatgrad.

4. Gennemfør en kandidatgrad

En kandidatgrad i socialt arbejde tilbyder typisk kurser om social retfærdighed, kommunikation, administration, kvindespørgsmål, global politik, regionsspecifik uddannelse og kompetenceanvendelse. Uddannelsen varer normalt to år og ligger i forlængelse af en bacheloruddannelse i socialt arbejde. Nogle kandidatuddannelser omfatter feltarbejde i internationale omgivelser og kan være nødvendige at gennemføre for at opnå fuldtidsarbejde som international socialrådgiver.

5. Start frivilligt arbejde

Da de fleste internationale socialrådgiverstillinger kræver mindst fem års erfaring, kan frivilligt arbejde i hjemmet være en god måde at få mere erfaring på i starten. Efter et par år kan du overveje at søge efter placeringsmuligheder på et internationalt sted, som du er interesseret i.

6. Find beskæftigelse

Efter frivilligt arbejde er det vigtigt at forberede dit CV og begynde at søge job. Det kan hjælpe at inkludere, hvilken licens du har, og den frivillige erfaring, du har erhvervet. Overvej at søge efter organisationer, der interesserer dig, og personaliser dit CV og følgebrev for at imødekomme behovene i det land, som organisationen betjener. Hvis du f.eks. vil arbejde for en gruppe, der løser problemer i Afrika, skal du nævne enhver erfaring, du måtte have med at løse problemer, som de hjælper med at løse der, såsom mangel på fødevarer, eller fremhæve enhver fortrolighed, du måtte have med afrikanske sprog, såsom afrikaans eller Swahili.

Relateret: 23 sociale arbejdsfærdigheder, der skal fremhæves på dit CV (med eksempler)

Færdigheder og kvaliteter for en international socialrådgiver

Ud over at opnå en grad og licens er der flere færdigheder og kvaliteter, der hjælper internationale socialarbejdere med at udføre deres opgaver effektivt. Her er nogle færdigheder, der hjælper en international socialrådgiver med at fuldføre deres opgaver:

 • Kommunikation: Fordi en stor del af en international socialrådgivers job er at kommunikere på vegne af et fællesskab – hvad enten det er gennem stipendieskrivning eller taleengagementer – hjælper det at have fremragende kommunikationsevner.
 • Ledelse: At kunne lede og lede grupper af mennesker er en nyttig færdighed for en international socialrådgiver, der dagligt interagerer med mennesker.
 • Ydmyghed: Da internationale socialarbejdere hjælper med at løse problemer for andre, giver ydmyghed dem mulighed for at prioritere dem, de hjælper.
 • Organisation: Vedligeholdelse af et organiseret system af noter og data hjælper en international socialrådgiver med nemt at hente den nødvendige information.
 • Empati: For at kunne betjene dem, de interagerer med, og adressere behov eller problemer, er det vigtigt for en international socialrådgiver at være omsorgsfuld og vise empati. Denne færdighed kan også hjælpe med at udvikle relationer, der yderligere hjælper dem i nød.
 • Opfindsomhed: Udvikling af innovative løsninger giver internationale socialarbejdere mulighed for at betjene deres kunder effektivt, fordi verden konstant ændrer sig og præsenterer nye problemer.
 • Forskning: Internationale socialarbejdere bruger forskningsfærdigheder til at forstå, hvor effektive eksisterende programmer er, hvilket hjælper med at udvikle fremtidige løsninger.

Relateret: Top socialt arbejde færdigheder for succes (plus hvordan man udvikler dem)

International socialrådgiver løn

Socialarbejdere tjener en national gennemsnitsløn på $60.092 om året. Lønninger kan variere på grund af faktorer som din placering, arbejdsplads, overordnede ekspertise på området og mange års erfaring.

Olaf Mikkelsen
Olaf Mikkelsen De, der er interesserede i at hjælpe andre og rejse verden rundt, vil måske overveje at blive international socialrådgiver. Internationale socialarbejdere er fagfolk, der arbejder for at løse globale humanitære spørgsmål. At vide, hvilke skridt du skal tage for at blive en international socialrådgiver, kan bringe dig tættere på at hjælpe andre rundt om i verden. I denne artikel forklarer vi, hvad en international socialrådgiver er, diskuterer, hvad disse professionelle gør, og giver trin til, hvordan du kan blive en international socialrådgiver.