Sådan Bliver Du En Henvisningskoordinator

Sundhedsindustrien tilbyder en række jobmuligheder inden for koordinering af patientbehandling, sundhedsadministration og medicinsk fakturering eller henvisning. Henvisningskoordinatorer hjælper med at henvise patienter til specialiserede medicinske fagfolk, give dem gavnlige sundhedsressourcer og rådgive dem om forsikringsmuligheder. At lave ordentlig forskning i, hvordan det er at arbejde som henvisningskoordinator, kan hjælpe dig med at beslutte, om du vil forfølge det som en karriere.

I denne artikel definerer vi henvisningskoordinatorer, gennemgår deres roller og ansvar, lister, hvordan man bliver en henvisningskoordinator og giver yderligere information om ønskelige færdigheder, lønforventninger og jobudsigterne for henvisningskoordinatorer.

Relateret: Hvorfor arbejde i sundhedsvæsenet? 8 grunde til at overveje en karriere i sundhedssektoren

Hvad er en henvisningskoordinator?

En henvisningskoordinator er en sundhedsperson, der arbejder for lægekontorer, sundhedsklinikker, rehabiliteringsklinikker eller hospitaler for at vedligeholde detaljerede patientjournaler og organisere henvisningsoplysninger. Afhængigt af den facilitet, de arbejder for, kan henvisningskoordinatorer også acceptere henvisningsanmodninger fra andre kontorer til en speciallæge på deres arbejdsplads.

Relateret: Patientkoordinator CV-prøver

Hvad laver en henvisningskoordinator?

Henvisningskoordinatorer udfører en række administrative og gejstlige opgaver for at sikre, at patienter får de ydelser, de har brug for. Her er nogle specifikke eksempler på en henvisningskoordinators jobansvar:

 • Kontakt forsikringsselskaber for at verificere patientplaner og dækningsmuligheder
 • Besvarelse af telefonopkald og samtale med patienter over telefon om aftaleåbninger, aflysninger og henvisninger
 • Kommunikere med en patients socialrådgiver for at planlægge aftaler, opdatere kontaktoplysninger eller bestemme plejebehov
 • Samarbejde med kliniklæger om at beslutte, hvor patienter skal henvises til, afhængigt af en patients diagnose
 • Udsendelse af henvisningsskemaer til speciallæger på vegne af patienter
 • Anbringelse af kopier af henvisningsskemaer i patientjournaler for at vedligeholde detaljerede patientjournaler
 • Vedligeholdelse af et velorganiseret digitalt arkiveringssystem for deres anlæg
 • Opdatering af tidsplaner for patientaftaler for læger
 • Bekræftelse af, om en patients sygeforsikring dækker henvisninger til forskellige læger eller til at gennemgå helbredsprocedurer

Sådan bliver du henvisningskoordinator

Gennemgå disse trin for at bestemme, hvordan du bliver en henvisningskoordinator:

1. Få en gymnasieeksamen

En gymnasieeksamen er minimumsuddannelseskravet for at blive henvisningskoordinator. Afhængigt af sundhedsfaciliteten kan nogle kandidater muligvis arbejde som henvisningskoordinatorer med et gymnasieeksamen og onsite jobtræning. For dem, der ønsker at arbejde som henvisningskoordinator med en gymnasial eksamen, kan de drage fordel af at gennemgå kravene til faciliteter i deres område og afgøre, om de har brug for yderligere certificeringer.

2. Overvej at tjene en associeret grad

At deltage i et toårigt associeret uddannelsesprogram er en foretrukken mulighed for dem, der ønsker at forfølge en karriere som henvisningskoordinator. Der er et par forskellige programmuligheder, der giver kandidater værdifuld viden, som de kan anvende til en henvisningskoordinatorrolle. Nogle eksempler omfatter en associeret grad i lægehjælp, sygepleje, medicinsk fakturering eller kodning eller sundhedsadministration.

3. Få en sundhedsplejerolle på begynderniveau

Nogle arbejdsgivere kan kræve potentielle henvisningskoordinatorer til at gennemføre et til to års erhvervserfaring i en relateret rolle. Eksempler på entry-level roller omfatter receptionsassistenter eller sundhedsklinikkens receptionister. Disse fagfolk koordinerer med læger og andet kontorpersonale for at administrere patientaftaler, vedligeholde patientjournaler og hilse på patienter ved ankomsten.

Relateret: Hvad er medicinsk faktureringscertificering? Definition, betydning og hvordan man bliver certificeret

Kompetencer for henvisningskoordinatorer

Her er nogle eksempler på ønskværdige færdigheder for henvisningskoordinatorer, og hvordan henvisningskoordinatorer kan drage fordel af dem i deres daglige arbejdsmiljø:

 • Interpersonel kommunikation: Interpersonel kommunikation er den proces, hvorved en person justerer deres kommunikationsstrategier for at hjælpe en anden til at forstå deres budskab. Henvisningskoordinatorer kan drage fordel af interpersonelle kommunikationsevner, da de har brug for at kunne kommunikere effektivt med læger, sygeplejersker, socialrådgivere, patienter og personale på andre faciliteter.
 • Organisation: Organisationsfærdigheder hjælper henvisningskoordinatorer med at vedligeholde velorganiserede og ajourførte filer om patienter, deres forsikringsdækning, kontaktoplysninger og henvisningsformularer.
 • Computerfærdighed: Computerfærdighed er et udtryk, der bruges til at beskrive en persons evne til at betjene en computer med lethed. Henvisningskoordinatorer kan drage fordel af computerfærdigheder, da de skal indtaste patientoplysninger, skrive og sende e-mails, oprette tidsplaner og udføre andre kontoropgaver som en del af deres jobrolle.
 • Forsikringsviden: At have en god forståelse af sundhedsforsikringspolitikker og -procedurer hjælper henvisningskoordinatorer med at besvare patienters spørgsmål om forsikringsdækning og giver dem også mulighed for at kommunikere med forsikringsbureauer om en patients dækningsmuligheder.
 • Planlægning: Henvisningskoordinatorer planlægger aftaler på vegne af deres institutions patienter og opdaterer tidsplaner for deres egen institution. På grund af dette er det vigtigt, at henvisningskoordinatorer ved, hvordan man bruger planlægningssoftware og indtaster eller omarrangerer aftaletider efter behov.
 • Multi-tasking: I løbet af arbejdsdagen besvarer henvisningskoordinatorer telefonopkald, engagerer sig personligt med patienter, opdaterer patientfiler, sender henvisninger og udfører en række andre vigtige opgaver. Derfor er det en fordel, hvis henvisningskoordinatorer forstår, hvordan man multi-taske, da det giver dem mulighed for at arbejde på flere projekter på én gang.
 • Opmærksomhed på detaljer: Henvisningskoordinatorer bør have fremragende opmærksomhed på detaljer for at sikre, at de indtaster planlægningsoplysninger, kontaktoplysninger og forsikringsoplysninger korrekt. Dette kan påvirke effektiviteten af ​​den sundhedsfacilitet, de arbejder for.

Relateret: Sundhedsfærdigheder: Definition og eksempler

Lønforventninger til henvisningskoordinatorer

De nationale gennemsnitlige lønforventninger for henvisningskoordinatorer er $41.982 om året. Dette løntal kan variere afhængigt af den sundhedsfacilitet, en henvisningskoordinator arbejder for, placeringen af ​​deres ansættelse eller deres niveau af erhvervserfaring.

Jobudsigt for henvisningskoordinatorer

Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) kan jobudsigterne for lignende roller, medicinske registreringer og sundhedsinformationsteknikere forvente at se en stigning på 8 % mellem 2019 og 2029. Denne vækstrate er hurtigere end tilsvarende erhverv. For henvisningskoordinatorer, der ønsker at komme videre i deres karriere, kan de ansøge om henvisningslederstillinger i store sundhedsfaciliteter.

Victor Birch
Victor Birch Sundhedsindustrien tilbyder en række jobmuligheder inden for koordinering af patientbehandling, sundhedsadministration og medicinsk fakturering eller henvisning. Henvisningskoordinatorer hjælper med at henvise patienter til specialiserede medicinske fagfolk, give dem gavnlige sundhedsressourcer og rådgive dem om forsikringsmuligheder. At lave ordentlig forskning i, hvordan det er at arbejde som henvisningskoordinator, kan hjælpe dig med at beslutte, om du vil forfølge det som en karriere.