Sådan Bliver Du En Forholdsrådgiver: Med Trin Og Tips

Sådan Bliver Du En Forholdsrådgiver: Med Trin Og Tips

Relationsrådgivere lærer klienter nyttige færdigheder og teknikker til at fremme sunde relationer med en ven, et familiemedlem, partner eller kollega. De hjælper enkeltpersoner med at overvinde forhindringer, adressere usund adfærd og arbejde på at løse problemer, der kan forårsage i forhold. Hvis du er interessant i at hjælpe enkeltpersoner med at forbedre deres forhold, kan det være nyttigt for dig at lære kravene og kvalifikationerne til at blive en forholdsrådgiver. I denne artikel diskuterer vi, hvad en parforholdsrådgiver er, forklarer, hvad deres opgaver omfatter, og giver en liste over trin, du kan tage for at blive det.

Relateret: 9 typer af rådgivningsjob at overveje

Hvad er en parforholdsrådgiver?

En parforholdsrådgiver er en mental sundhedsprofessionel, der hjælper individer med at løse problemer og og forbedre interaktioner i deres forhold. De kan give terapi til par, ægtefæller, familiemedlemmer, venner eller ansatte på en arbejdsplads. Relationsrådgivere kan arbejde med enkeltpersoner hver for sig, eller de kan mødes med begge personer på samme tid og fungere som mægler under udfordrende samtaler. Relationsrådgivere kan arbejde i et privat praksiskontor, mentale sundhedsfaciliteter, college campus eller inden for en virksomheds personaleafdeling.

Hvad laver en parforholdsrådgiver?

Her er nogle opgaver, som parforholdsrådgivere udfører:

Fremme sund kommunikation mellem klienter

Relationsrådgivere tilskynder til sund kommunikation mellem klienter for at skabe et positivt miljø under deres sessioner. Klienter kan føle sig mere trygge ved at arbejde sammen med deres partner og rådgiver, hvis de føler sig støttet under deres session.

Lær klienter teknikker til at diskutere deres følelser

De lærer ofte deres klienter teknikker til at kommunikere deres følelser til deres partner på en konstruktiv og sund måde. Det er almindeligt, at rådgivere lærer klienter måder at henvende sig til deres partner på på en respektfuld måde, mens de stadig forbliver ærlige og gennemsigtige omkring deres følelser og meninger.

Tilbyde vejledning til kunder

De kan give vejledning til klienter, mens de træffer vigtige beslutninger om deres forhold, som at beslutte, hvilke ændringer de skal foretage for at forbedre deres forhold, eller hvordan de kan kommunikere effektivt med hinanden.

Instruer klienter i at udvikle korrekte kommunikationsevner og strategier

Hvis deres klient har negative kommunikationsmetoder, kan forholdsrådgivere hjælpe deres klienter med at aflære den negative adfærd og vedtage sundere kommunikationsstrategier til brug med deres partner. De observerer typisk klienter, mens de interagerer med deres partner for at identificere usunde kommunikationsmønstre, og laver derefter en plan for at skabe forbedrede kommunikationsstrategier.

Lær kunderne at navigere i en udfordrende diskussion med deres partner

Relationsrådgivere kan lære klienter, hvordan de starter en svær samtale med deres partner og give dem ideer til, hvilke emner de skal diskutere, og hvordan de kan forblive åbne under diskussionen. De kan give deres klienter tips til at hjælpe samtalen til at forløbe glat, som at bevare øjenkontakt, mens deres partner taler, og bruge aktive lytteevner under samtalen.

Dokumentsessionsdetaljer og forsikringsoptegnelser

Relationsrådgivere opbevarer detaljeret dokumentation for hver session, herunder oplysninger om de specifikke emner, der diskuteres under deres session, styrkerne ved et forhold og forbedringsområder. De håndterer også deres klients forsikringsdokumentation til fakturerings- og kvitteringsformål.

Sådan bliver du parforholdsrådgiver

Brug disse trin til at hjælpe dig med at blive en forholdsrådgiver:

1. Få en bachelorgrad

Det første skridt i at blive en forholdsrådgiver involverer at tjene en bachelorgrad inden for et felt, der relaterer til psykologi. Mens du modtager en bachelorgrad, kan du prøve at tage kurser, der tilbyder information om det grundlæggende i forholdsrådgivning. Du kan også tage klasser, der opbygger de færdigheder, du kan bruge som rådgiver, såsom kommunikation, aktiv lytning og empati.

Relateret: Rådgivningsfærdigheder: Definitioner og eksempler

2. Tag GRE

For at komme ind på en kandidatuddannelse skal du først bestå Graduate Records Examination (GRE), som er en eksamen, der viser din akademiske formåen. Adgangsudvalg bruger dine resultater fra GRE til at afgøre, om du passer godt til deres program. Educational Testing Service tilbyder GRE på forskellige teststeder over hele landet flere gange i løbet af året.

3. Få en kandidatgrad

Typisk kræver arbejdsgivere, at parforholdsrådgivere har deres kandidatgrad i relationsterapi eller et lignende område, som ægteskabs- og familieterapi. Mange kandidatuddannelser kræver et års praktikophold for mentale sundhedsprofessionelle. Dette giver dem erfaring med at observere andre rådgivere, mens de udfører terapi med klienter, og de kan have chancen for at arbejde med klienter under hele deres praktikophold. Mange kandidatuddannelser i relationsterapi tilbyder undervisning i følgende:

 • Sådan gennemfører du en terapisession for to klienter i et forhold
 • Hvordan man håndterer udfordrende situationer under sessioner
 • Forventninger og retningslinjer for klienter og rådgivere at følge under sessionerne
 • Hvordan man hjælper patienter med at håndtere svære følelser
 • Sådan dokumenterer du sessioner præcist

Relateret: Hvilken kandidatgrad skal jeg få? En guide til at træffe det bedste valg

4. Få erfaring som rådgiver

Efter din kandidatgrad er det vigtigt at få erfaring på jobbet med at arbejde med forskellige typer relationer. Typisk arbejder rådgivere, der for nylig har opnået deres kandidatgrad og er nyere inden for rådgivningsområdet, som uddannelsesbehandlere. Du kan arbejde under supervision af en mere erfaren relationsrådgiver i hele dit første år som rådgiver, og de kan give dig feedback på, hvordan du arbejder med klienter og udvikler dine rådgivningskompetencer.

For at finde et job, der tilbyder erfaring i forholdsrådgivning, skal du bruge onlineressourcer til at finde en mental sundhed facilitet, der ansætter for at træne terapeuter.

5. Få rådgivningslicens i din stat

Hver stat kræver, at forholdsrådgivere har betydelig erfaring inden for deres felt, før de tager en licenseksamen. Du skal bestå en af ​​de to eksamener for at blive en autoriseret parforholdsrådgiver:

 • National Clinical Mental Health Counseling Examination
 • Den nationale rådgivereksamen for licens og certificering

Nogle stater giver dig mulighed for at bestemme, hvilken eksamen du vil tage, eller de kræver, at du tager en bestemt eksamen. Tjek din stats krav for at se, hvilken eksamen du skal forberede dig til.

6. Overvej andre certificeringer

Mens de fleste arbejdsgivere ikke kræver, at du har en anden certificering end din licens, kan opnåelse af andre certificeringer udvide dine færdigheder og viden om rådgivningsområdet. En almindelig certificering, som parforholdsrådgivere modtager, er National Certified Counselor Certification, som National Board of Certified Counselors tilbyder. Kandidater skal have en kandidatgrad for at modtage denne certificering og have erfaring med at arbejde som uddannelsesterapeut.

Relateret: Hvad er certificeringer? Definition, fordele, typer af certificeringer og eksempler

7. Overvej en doktorgrad

Når du har din kandidatgrad, kan du overveje at tage en doktorgrad, afhængigt af dine professionelle mål. At have din doktorgrad kan hjælpe dig med at skille dig ud fra andre fagfolk inden for dit felt og opnå karrierefremgang inden for dit felt. Se online for at undersøge ph.d.-programmer, der passer til dine behov. Typisk kan personer, der søger en doktorgrad, arbejde fuld tid som rådgiver, mens de tager undervisning på deltid.

8. Fortsæt med at forny din licens

Afhængigt af kravene i den stat, du befinder dig i, skal du muligvis forny din licens hvert par år. Din stat kan kræve, at du fortsætter din uddannelse for at bevare din licens, hvilket du kan gøre ved at deltage i seminarer, deltage i terapikonferencer eller deltage i klasser relateret til forholdsrådgivning. Efteruddannelse inden for dit felt holder dig opdateret om de nyeste fremskridt og teknikker inden for parforholdsrådgivning.

Tips til at blive parforholdsrådgiver

Her er nogle nyttige tips, du skal huske på, når du bliver parforholdsrådgiver:

Overvej en specialitet

Som parforholdsrådgiver kan du overveje at specialisere dig i en bestemt type forhold, eller du kan arbejde som generel parforholdsrådgiver, der arbejder med alle parforhold. Her er nogle relationer, du måske specialiserer dig i:

 • Nygifte
 • Forlovede par
 • Forældre og børn forhold
 • Søskendeforhold
 • Arbejdskolleger

Byg dit netværk

Som rådgiver er det vigtigt, at du etablerer relationer til fagfolk inden for dit felt. Ved at opbygge dit netværk kan du muligvis lære om flere rådgivningsmuligheder eller opnå karrierefremgang. Prøv at møde dine kollegaer gennem din uddannelse og erfaring for at opbygge dit netværk, eller du kan melde dig ind i et professionelt rådgivningsselskab, såsom American Counseling Association.

Relateret: Professionelt netværk: Hvad det er, og hvordan man mestrer det

Brug ordentlige studievaner

Da det at blive en autoriseret forholdsrådgiver involverer at gennemføre to eksamener, GRE og licenseksamen, er det nyttigt at have gode studievaner. Mens du studerer, så prøv at undgå distraktioner ved at slukke din telefon og anmelde i et roligt område. Hvis du studerer i en længere periode, så prøv at tage små pauser, så du kan strække dig, få en snack eller gå en tur.

Tag fat i din vejleder

Mens du afslutter din bachelor- og kandidatuddannelse, kan det være nyttigt at kontakte din vejleder om akademisk og karrieremæssig rådgivning. Da du bliver en parforholdsrådgiver, kan de have information om praktikophold eller videregående uddannelser, der er rettet mod fagfolk inden for ægteskabs- og familierådgivningsområdet. Din vejleder kan også give dig chancen for at mødes med en professionel inden for dit felt, f.eks. en campusrådgiver.

Relationsrådgiver løn

Mange parforholdsrådgivere arbejder på fuld tid, med nogle arbejdsaftener og weekender for at passe til deres kunders behov. Din placering, færdighedsniveau, uddannelse, erfaring og speciale kan påvirke din lønsats som forholdsrådgiver. Selvom Bonjoures ikke leverer løndata til forholdsrådgivere, er her lønningerne for relaterede stillinger:

 • Licenseret professionel rådgiver: $53.207 om året
 • Mental sundhed tekniker: $60.297 om året
 • Familieservicerådgiver: $48.272 om året

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Filip Brix
Filip Brix Relationsrådgivere lærer klienter nyttige færdigheder og teknikker til at fremme sunde relationer med en ven, et familiemedlem, partner eller kollega. De hjælper enkeltpersoner med at overvinde forhindringer, adressere usund adfærd og arbejde på at løse problemer, der kan forårsage i forhold. Hvis du er interessant i at hjælpe enkeltpersoner med at forbedre deres forhold, kan det være nyttigt for dig at lære kravene og kvalifikationerne til at blive en forholdsrådgiver. I denne artikel diskuterer vi, hvad en parforholdsrådgiver er, forklarer, hvad deres opgaver omfatter, og giver en liste over trin, du kan tage for at blive det.