Sådan Bliver Du En Finansiel Coach

At blive finansiel coach kan være en fantastisk måde at hjælpe folk med at finde økonomisk frihed. Finansielle coaches giver deres kunder strategier og støtte til at organisere deres daglige økonomi og nå deres økonomiske mål. I stedet for at fokusere på finansielle produkter og tjenester, fokuserer de på følelser, holdninger og vaner. I denne artikel diskuterer vi, hvad en finansiel coach er og gør, hvordan man bliver en finansiel coach, finansielle coaches færdigheder, løn, jobudsigt og arbejdsplads og ofte stillede spørgsmål om finansielle coaches.

Hvad er en finansiel coach?

En finansiel coach er en professionel, der hjælper folk med at opbygge et positivt forhold til penge. De uddanner og hjælper deres kunder i, hvordan de etablerer sunde spare- og forbrugsrutiner for at maksimere deres økonomiske formue. Finansielle coaches leder efter forbrugs- eller spareproblemer og giver råd om, hvordan man vælger en bedre fremgangsmåde. De kan holde deres kunder motiverede med mål og fejre deres succeser, og mens nogle virksomheder ansætter finansielle coaches, vælger de fleste fleksibiliteten ved at eje deres egen virksomhed.

Relateret: 7 karrierer for finansielle rådgivere

Hvad laver en finanscoach?

Finansielle coaches starter med at interviewe potentielle kunder for at bestemme deres økonomiske situation og stille spørgsmål om udgifter, indkomst, skattestatus, forsikringsdækning, risikotolerance og økonomiske mål. Når først den finansielle coach forstår kundens situation, udvikler de en finansiel plan og anbefaler strategier for at hjælpe dem med at nå deres økonomiske mål. Her er nogle af en finanscoachs ansvar og pligter:

 • Analyser finansielle oplysninger.
 • Spor indtægter og udgifter.
 • Opret et månedligt budget.
 • Foreslå måder at justere økonomiske vaner på.
 • Vis kunderne, hvordan man sparer penge til at investere.
 • Lær positive pengehåndteringsstrategier.
 • Hjælp kunder med at komme ud af gælden.

Relateret: Top 15 bedst betalende konsulentjob

Sådan bliver du finanscoach

Her er nogle trin for at blive finansiel coach:

1. Lær at undervise i finansiel forståelse

Undervisning i finansiel forståelse har to vigtige komponenter. For det første skal du have vidensbasen til at undervise i begreber om finansiel forståelse, så du har brug for tilstrækkelig viden om økonomi til at være kompetent til at vejlede dine kunder om, hvordan de kan forbedre deres økonomi. For det andet skal du føle dig tryg ved at undervise i disse begreber, forstå undervisningsstrategier og lære, hvordan du coacher dine kunder baseret på deres behov.

2. Optjen certificeringer

Selvom det ikke er et krav at have en finansiel coach-certificering, kan opnåelse af certificeringer give dig mere viden og troværdighed og en konkurrencefordel. De fleste kunder har lettere ved at stole på en person med stærke legitimationsoplysninger på området. Der er mange organisationer, der tilbyder økonomisk coaching klasser, tutorials og certificeringer, men det kan være bedst at bruge en organisation med nationalt anerkendte legitimationsoplysninger. Her er et par nationalt anerkendte certificeringer:

 • Financial Fitness Coach (FFC): Association for Financial Counseling and Planning Education (AFCPE) har tre uddannelsesmoduler og er en nationalt anerkendt førende finansiel certificeringsorganisation.
 • Certificeret Personal Finance Consultant (CPFC): National Financial Educators Council er en nationalt anerkendt organisation og har et 180-timers træningsprogram, der lærer dig, hvordan du bliver en kompetent finansiel coach.

3. Find dit fokusområde

Mange finansielle coaches finder en niche, de virkelig nyder, eller vælger at fokusere på et specifikt område af personlig økonomisk rådgivning. Ofte kommer dette område af ekspertise fra personlige erfaringer, som at vende en konkurs, udvikle en metode til opsparing eller skabe en strategi til at betale af på gæld. Uanset om dit fokusområde kommer fra personlig erfaring eller kærlighed til at studere det emne, er det godt at have et fokusområde, som du kan bruge til at markedsføre dine tjenester og derefter undervise til dine kunder.

Relateret: 9 trin til at finde din niche (og hvorfor det er vigtigt)

4. Lær af andre trænere

At få erfaring er en almindelig måde at opbygge viden og udvide din ekspertise. Det kan hjælpe dig med at lære om nye taktikker, se hvilke strategier der virker bedst, opleve forskellige klienter og observere coachingprocessen. Der er mange måder at få økonomisk coaching-erfaring på, som at skygge nogen, der allerede er en succesfuld finansiel coach, eller se videoer og podcasts. Andre måder at få relevant erfaring på inkluderer:

 • Praktikpladser
 • Lærlingeuddannelser
 • Konferencer
 • Værksteder
 • Frivilligt arbejde
 • Netværk
 • Tilmelding til en organisation

5. Vælg dine værktøjer og ressourcer

Når du bygger din egen finansiel coaching-virksomhed, skal du sikre dig, at du har de værktøjer, du skal bruge for at få succes. Nogle værktøjer at overveje er en virksomhedshjemmeside, en virksomhedsblog og investering i softwareprogrammer. Finansiel coachingsoftware kan hjælpe dig med at administrere kunder ved at gemme og analysere deres finansielle oplysninger. Det holder også alle deres personlige økonomiske oplysninger sikret og på ét sted. En virksomheds hjemmeside eller blog kan hjælpe dig med at annoncere og markedsføre din virksomhed, holde dine kunder engageret i dine tjenester og give ressourcer til dine kunder.

Relateret: Brug af en blog til at markedsføre en virksomhed

Økonomisk coach færdigheder

Der er mange hårde færdigheder og bløde færdigheder, som finansielle coaches har brug for, herunder:

 • Brug af software til finansiel analyse og præsentationer
 • Kendskab til regnskab, økonomi, psykologi og matematik
 • Aktiv lytning, god kommunikation og andre interpersonelle færdigheder
 • Kritisk tænkning, problemløsning og beslutningstagning
 • Hold dig opdateret om økonomiske tendenser og strategier

Arbejdsmiljø for en finansiel coach

Finansielle coaches ansat af en virksomhed kan arbejde almindelig dagtimerne med et gennemsnit på 40 timer om ugen. De arbejder typisk i et kontormiljø, og kunder kommer til deres kontor for en-til-en coaching sessioner. Finansielle coaches, der er selvstændige, har frihed til at vælge deres egne åbningstider, ofte om aftenen og weekenden, hvor deres kunder ikke arbejder. De møder typisk deres kunder i deres hjem eller på et neutralt sted. Selvstændige økonomiske coaches kan bestemme, hvor mange eller hvor få timer de arbejder hver uge.

Relateret: Sådan starter du din egen virksomhed i 9 trin

Økonomicoach løn og jobudsigt

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics (BLS) har ikke information om jobudsigterne for finansielle coaches, men forventer en vækstrate i beskæftigelsen på 4 % frem til 2029 for finansielle rådgivere. Denne vækstrate er lige så hurtig som den gennemsnitlige vækstrate for alle erhverv.

Da finansielle coaches ejer deres egen virksomhed, kan de vælge at opkræve en timepris, opkræve en månedlig tilbagebetaling eller fastsætte et fast gebyr pr. periode. Mere erfarne coaches med certificering og et højt antal kunder vil sandsynligvis tjene flere penge end en ny finansiel coach, der lige er startet. I USA er den gennemsnitlige nationale løn for en finansiel træner $73.423 om året.

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle ofte stillede spørgsmål om finanscoacherhvervet:

Hvorfor blive finanscoach?

Her er nogle grunde til at blive finansiel coach:

 • Hjælpe andre: Du kommer til at hjælpe andre på et personligt plan til at blive mere fortrolige med økonomi, reducere deres bekymringer og hjælpe dem med at finde ro i sindet. At hjælpe andre kan påvirke deres liv positivt og være tilfredsstillende for dig.
 • At eje din tidsplan: De fleste økonomiske coaches arbejder freelance, så du kommer til at arbejde på dine egne præmisser. Du kan styre din tidsplan, hvem du ansætter som kunder og oprette din virksomhed baseret på, hvad der fungerer bedst for dig.
 • At have et højt indtjeningspotentiale: Der er et meget stort indtjeningspotentiale for økonomiske coaches, alt efter hvor hårdt du vil arbejde og hvor mange timer du vil arbejde.

Hvordan adskiller en finansiel rådgiver sig fra en finansiel coach?

Disse to jobtitler har en tendens til at blive forvekslet med hinanden. En finansiel rådgiver adskiller sig fra en finansiel coach, nogle gange kaldet en personlig finansiel rådgiver, ved at en finansiel rådgivers mål er at administrere deres klients penge med produkter og tjenester. En finansiel rådgiver hjælper deres kunder med 401(k) investeringer, navigerer på aktiemarkedet og andre anbefalinger til at investere penge. Kunder kan bruge en finansiel rådgiver, efter at deres finansielle coach har hjulpet dem med at spare penge nok gennem budgettering og andre pengebesparende strategier.

Relateret: Lær om at være finansiel rådgiver

Hvorfor starte en finansiel coachingvirksomhed?

Coachingbranchen er en milliardvirksomhed, lige fra sundheds- og træningscoacher til livs- og karrierecoacher. Der er et utal af coaches, som vejleder, støtter, forbedrer færdigheder og når mål med deres kunder. Finansielle coaches opfylder en niche i coachingbranchen for kunder, der ønsker at forbedre deres økonomiske vaner og nå deres økonomiske mål.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Maren Winther
Maren Winther At blive finansiel coach kan være en fantastisk måde at hjælpe folk med at finde økonomisk frihed. Finansielle coaches giver deres kunder strategier og støtte til at organisere deres daglige økonomi og nå deres økonomiske mål. I stedet for at fokusere på finansielle produkter og tjenester, fokuserer de på følelser, holdninger og vaner. I denne artikel diskuterer vi, hvad en finansiel coach er og gør, hvordan man bliver en finansiel coach, finansielle coaches færdigheder, løn, jobudsigt og arbejdsplads og ofte stillede spørgsmål om finansielle coaches.