Sådan Bliver Du En Elektroingeniør Med En Associeret Grad

Hvis du har en passion for matematik og fysik og ønsker en karriere med masser af specialer, så overvej at forfølge elektroingeniør. Mens du altid kan forfølge dette felt med en bachelorgrad, kan du også starte din uddannelse med en associeret grad i elektroteknik. At forstå, hvad denne besættelse indebærer, og hvordan du forfølger den med en associeret grad, kan hjælpe dig med at lave en mere strategisk plan for din fremtid. I denne artikel forklarer vi en elektroingeniørs pligter, lister stop for at blive en elektroingeniør med en associeret grad og besvarer ofte stillede spørgsmål relateret til denne karriere.

Relateret: Hvad er elektroteknik? Definition og karriererådgivning

Hvad laver en elektroingeniør?

Elektriske ingeniører designer og skaber en række forskellige elektriske kontrolsystemer. De bruger deres viden om matematik, el, elektronik og teknik, når de arbejder med både store og små systemer. Her er nogle af deres fælles pligter:

 • Designe, udvikle, teste og evaluere elektriske apparater, udstyr og systemer.
 • Oprette og overvåge fremstillingsprocesserne.
 • Opret nye eller forbedre eksisterende produkter med elektrisk strøm.
 • Hjælp med at skabe standarder og specifikationer for elektriske produkter.
 • Evaluer og sørg for, at elektriske produkter og applikationer opfylder visse standarder og koder.
 • Udfør pålidelighed, overensstemmelse og ydeevnetest for at sikre, at alle systemer og udstyr fungerer korrekt.

Relateret: Lær om at være elektroingeniør

Hvordan kan du blive elektroingeniør med en associeret uddannelse?

Mens de fleste arbejdsgivere foretrækker elektroingeniører med en bachelorgrad, kan du stadig forfølge denne karriere ved at starte din uddannelse med en associeret grad. At vide, hvordan du gør dette, kan sætte dig klar til succes i din fremtidige karriere. Brug disse trin til at starte din karriere som elektroingeniør med en associeret grad:

1. Få dit gymnasieeksamen eller GED

For at få adgang til et associeret uddannelsesprogram har du ofte brug for dit gymnasieeksamen eller GED. Tjen en af ​​disse og fokuser på dine videnskabs-, computer- og matematiktimer, da de bedst kan forberede dig til din fremtidige karriere. Mere specifikt, overveje at tage algebra, fysik og trigonometri klasser.

2. Tilmeld dig en akkrediteret associeret uddannelse

Tilmeld dig et associeret uddannelsesprogram for elektroteknik. Ikke alene giver en associeret grad dig det grundlag, du har brug for til denne karriere, men det er også en mere omkostningseffektiv vej sammenlignet med at opnå en bachelorgrad fra starten.

Sørg for at tilmelde dig et program, der er godkendt af Accreditation Board for Engineering and Technology. At have en akkrediteret grad giver dig en større chance for at finde et job og komme videre i din karriere. Den eneste akkrediterede elektroingeniøruddannelse er associate's grad for elektroteknik teknologi. At tjene denne grad giver dig mulighed for at starte din karriere som en elektrisk ingeniørtekniker.

Du kan finde associerede grader i elektroteknik på et community college, en erhvervsskole eller en teknisk skole. Husk, at elektroingeniøruddannelser varierer fra institution til institution. For eksempel, mens erhvervs- eller tekniske skoleprogrammer fokuserer på en praktisk orientering, har community college-programmer en mere teoretisk tilgang. Når du er optaget på et program, har du muligvis mulighed for at forfølge et speciale. Derudover kan dit program indeholde et praktikophold, som giver dig praktisk erfaring og merit for din grad.

3. Forfølge en bachelorgrad fra et akkrediteret program

De fleste håbefulde elektroingeniører fortsætter deres uddannelse med en bachelorgrad. Da de fleste arbejdsgivere foretrækker kandidater med en bachelorgrad fra et akkrediteret program, kan du overveje at forfølge denne bachelorgrad efter afslutningen af ​​dit associerede uddannelsesprogram. En bachelorgrad i elektroingeniør giver dig en mere omfattende uddannelse og kan give dig større beskæftigelsesmuligheder i fremtiden.

Relateret: Sådan bliver du en elektroingeniør

Hvor meget tjener en elektroingeniør?

Elektriske ingeniører tjener en national gennemsnitsløn på $95.227 om året. Husk dog, at den nøjagtige løn, du vil tjene i denne stilling, afhænger af din geografiske placering, dit erfaringsniveau, dit kvalifikationssæt og din arbejdsgiver. Ud over en lukrativ løn kan du også modtage fordele som aktieoptioner, sygeforsikring og flyttehjælp, som kan forbedre din kompensations- og fordelspakke generelt.

Relateret: Hvor meget tjener elektriske ingeniører? (Med løn efter stat)

Hvilke typer job kan en elektroingeniør udføre?

Som elektroingeniør har du flere karriereveje at forfølge. Du kan for eksempel arbejde på computere, robotter eller en bygnings ledninger og belysning. Her er nogle typer job, du kan udføre som elektroingeniør:

 • Kredsløbsingeniør: Kredsløbsingeniører designer de kredsløb, der bruges i elektroniske produkter. De skaber nye designs eller leder efter måder at ændre eksisterende design på, da kredsløbsteknologien fortsætter med at udvikle sig.
 • El-tekniker: El-teknikere samler og tester elektriske eller elektroniske ledninger. De fejlfinder apparater og udstyr og konstruerer dele ved hjælp af håndværktøj og de rigtige specifikationer.
 • Instrument- og styringstekniker: Instrument- og styringsteknikere betjener og fejlfinder systemer og instrumenter, der gør det muligt for planterne at køre sikkert. De installerer og fejlfinder forskelligt udstyr og kontrolsystemer, laver reparationer og hjælper med at forhindre fremtidig vedligeholdelse.
 • Mikroelektronikingeniør : Mikroelektronikingeniører arbejder med små elektroniske komponenter såsom trykte kredsløb og mikroprocessorer. De hjælper med at designe, fejlfinde og teste disse komponenter og mikroelektromekaniske systemenheder.
 • Energisystemingeniør: Energisystemingeniører studerer kraftsystemer for at teste komponenterne i en vindmølle. Mens deres nøjagtige opgaver afhænger af det strømsystem, de arbejder, kan du ofte finde dem, der analyserer strømsystemundersøgelser og hjælper organisationer med at forbedre eller opgradere deres elektriske systemer.

Hvilke færdigheder har elektroingeniører brug for?

For at blive elektroingeniør og avancere inden for dit felt, skal du have visse evner og færdigheder. At have disse færdigheder hjælper dig med at udføre dine opgaver som elektroingeniør med større lethed. Her er de færdigheder, du har brug for til dette erhverv:

Kommunikationsegenskaber

Som elektroingeniør er det din opgave at kommunikere dine ideer med dine kunder og kolleger. For at gøre dette har du brug for stærke skriftlige og mundtlige færdigheder. På samme måde hjælper lytteevner dig til bedre at forstå din klients behov og specifikationer. Effektiv kommunikation giver dig også mulighed for at forstå feedback fra både dine kunder og kolleger.

Problemløsningsevner

Elektriske ingeniører bruger deres problemløsningsevner til at identificere problemer og finde potentielle løsninger. Kombineret med deres kritiske evner kan de vurdere de bedste muligheder og vælge den rigtige opløsning.

Aktiv læring

Som elektroingeniør er det vigtigt at blive ved med at lære og vokse i dit håndværk. Anvendelse af ny information og brug af den i dit daglige arbejde kan hjælpe dine færdigheder og evner til at holde sig opdaterede.

Analyse

Stærke analysefærdigheder giver dig mulighed for korrekt at gennemgå det arbejde, du har udført, og dine kollegers arbejde. Derudover kan denne færdighed hjælpe dig med at evaluere ydeevnen af ​​forskellige elektroniske komponenter og produkter med at finde måder at forbedre dem på.

Relateret: 12 væsentlige tekniske færdigheder til dit CV

Hvad er jobudsigten for en elektroingeniør?

Ifølge US Bureau of Labor Statistics (BLS) kan elektroingeniører forvente en vækst i beskæftigelsen på 3 % fra 2019 til 2029. Dette stemmer næsten overens med gennemsnittet for alle andre erhverv i arbejdsstyrken. BLS forventer, at den langsomme vækst eller tilbagegang i nogle industrier vil spille en medvirkende faktor.

Hvordan er arbejdsmiljøet for en elektroingeniør?

Elektriske ingeniører arbejder typisk i et kontormiljø. Men de besøger også forskellige websteder for at identificere og undersøge problemer og indsamle de oplysninger, de har brug for til deres forskellige opgaver. En elektroingeniørs miljø kan også afhænge af den branche, de arbejder i. For eksempel kan du finde elektroingeniører, der arbejder med elproduktion, ingeniørtjenester og halvlederfremstilling.

Hvad er job relateret til elektroteknik?

Hvis du er interesseret i elektroteknik, er der mange andre relaterede jobs, du kan finde interessante. Her er et par lignende karrierer:

 • Biomedicinsk ingeniør: Biomedicinske ingeniører bruger deres ingeniør-, medicinske og biologiske viden til at skabe de forskellige udstyr, systemer, software og enheder, du finder i sundhedsindustrien. De installerer og reparerer også forskelligt medicinsk udstyr.
 • Arkitekt- og ingeniørchef: Arkitekt- og ingeniørchefer laver planer for nye produkter og hjælper med at løse problemer, der hindrer et projekts konkurrence. De foreslår budgetter for et projekt og leder og koordinerer de tekniske aktiviteter i både arkitektur- og ingeniørprojekter.
 • Computerhardwareingeniør: Computerhardwareingeniører designer og udvikler computerhardwareudstyr. De tester computerkomponenter og -systemer for at sikre, at de fungerer korrekt og finder fejl.

Karl Dall
Karl Dall Hvis du har en passion for matematik og fysik og ønsker en karriere med masser af specialer, så overvej at forfølge elektroingeniør. Mens du altid kan forfølge dette felt med en bachelorgrad, kan du også starte din uddannelse med en associeret grad i elektroteknik. At forstå, hvad denne besættelse indebærer, og hvordan du forfølger den med en associeret grad, kan hjælpe dig med at lave en mere strategisk plan for din fremtid. I denne artikel forklarer vi en elektroingeniørs pligter, lister stop for at blive en elektroingeniør med en associeret grad og besvarer ofte stillede spørgsmål relateret til denne karriere.