Sådan Bliver Du En Elektrisk Projektleder

At arbejde med projektledelse kræver fremragende ledelse og organisation. Elektriske projektledere kan fungere som ledere ved at føre tilsyn med elektriske projekter og støtte de teams, de tager ansvar for. Du kan godt lide at arbejde som el-projektleder, hvis du er interesseret i el-branchen og har stærke lederevner. I denne artikel udforsker vi, hvordan det er at være el-projektleder, og lærer, hvordan man bliver en el-projektleder.

Relateret: Karrierer inden for elektricitet

Hvad er en el-projektleder?

En el-projektleder er en professionel ledelse, der fører tilsyn med store el-projekter. Elektriske projektledere arbejder typisk på elektriske projekter, der involverer byggeri og kommercielle ejendomme, som at levere energi til virksomheder og organisationer eller inkorporere elektricitet i en bys infrastruktur. En el-projektleder kan også påtage sig projekter, der fokuserer på implementering af vedvarende energikilder, såsom solpaneler, vindmøller eller bølgeparker. Mange elektriske projektledere arbejder først som elektroingeniører for at få en forståelse af elektriske projekter og hvordan man bruger elektriske ledninger effektivt.

Hvad laver en el-projektleder?

En elprojektleder er ansvarlig for at lede et team under et kommercielt elprojekt. Teams, som elektriske projektledere fører tilsyn med, kan omfatte bygningsarbejdere, ingeniører og elektrikere. Under deres job kan en elektrisk projektleder uddelegere opgaver til deres teammedlemmer, organisere et budget for omfanget af deres projekt og overvåge effektiviteten af ​​et projekts produktion. De kan også gennemgå dokumenter som omkostningsoverslag, tegninger, specifikationer og kontrakter, der kan informere om det arbejde, de udfører på en arbejdsplads.

Elektriske projektledere kan også samarbejde med byggeledere og formænd for at sikre, at alle teams i et projekt arbejder mod de samme mål.

Relateret: Lær, hvad en projektleder gør

Sådan bliver du el-projektleder

Sådan kan du starte din karriere som el-projektleder:

1. Optjen en grad

Tilmeld dig en uddannelse på et akkrediteret college eller universitet. De fleste håbefulde elektriske projektledere forfølger en Bachelor of Science-grad i elektroteknik for at lære om de færdigheder og ekspertise, de har brug for for at få succes inden for deres felt. Du kan også vælge en beslægtet hovedfag som byggeteknik eller byggeledelse og tage kurser i elektroteknik under dit studie. At have en bachelorgrad, der lærer dig om bedste praksis inden for el- og byggeprojekter, kan hjælpe dig med at forberede dig til arbejdet som el-projektleder ved at informere dig om industriens protokol, tekniske processer og hvordan du bruger udstyr.

2. Find en praktikplads

Gennemfør et praktikophold i projektledelse eller byggeledelse. Mange arbejdsgivere for el-projektledere beder kandidater om at gennemføre et praktikophold i projektledelse, før de søger arbejde. Dette kan hjælpe dig med at få professionel erfaring og lære, hvordan du får succes på området ved at observere projektledere, mens de arbejder. Praktikophold for el-projektledere kan også involvere praktisk arbejde inden for elektroteknik og konstruktion, der kan forberede kandidater til job forskellige steder og med forskellige parametre.

Du kan finde praktikpladser i projektledelse ved at udføre research online eller kontakte firmaer, som du er interesseret i at arbejde for for at forhøre dig om praktikmuligheder.

3. Få certificering

Ansøg om certificering som el-projektleder. Mens certificering for elektriske projektledere kan være frivillig i nogle stater, kan certificering altid gavne din jobansøgning ved at hjælpe dig med at skille dig ud blandt andre kandidater, der måske ikke er certificerede. Dette skyldes, at det at have certificering bekræfter, at du bruger din tid på at udvikle dine færdigheder og har en passion for din branche, hvilket kan øge dine chancer for at blive bemærket og ansat af potentielle arbejdsgivere.

Mange elektriske projektledere forfølger certificeringen af ​​Project Management Professional (PMP), men du kan finde en række projektledelsescertificeringer online eller med akkrediterede gymnasier.

Relateret: Typer af projektledelsescertificeringer

4. Søg arbejde som el-projektleder

Søg job som el-projektleder og søg dem, der interesserer dig. Du kan finde job som el-projektleder hos byggefirmaer eller firmaer, der udfører store el-projekter. En anden måde at finde jobannoncer for elektriske projektledere på er at foretage en internetsøgning efter åbninger som elektriske projektledere i dit område. Hvis du gennemfører en projektlederpraktik, kan du kontakte den virksomhed, du er i praktik for, om mulige jobmuligheder, da du sandsynligvis er fortrolig med virksomhedens procedurer, kultur og medarbejdere.

De nødvendige færdigheder for at blive el-projektleder

En elektrisk projektleder har brug for et sæt specialiserede færdigheder for at være effektiv inden for deres felt. Nogle af de grundlæggende færdigheder, som en elektrisk projektleder har brug for, er lederskab og kommunikationsevner, da meget af deres arbejde involverer at uddelegere opgaver til andre arbejdere og samarbejde med andre projektledere. Elektriske projektledere har også brug for en grundig forståelse af byggeprojekter og elektriske ledninger, så de kan udføre alle tekniske aspekter af deres job, som at sikre kvaliteten af ​​de elektriske systemer, deres team installerer.

En anden værdifuld færdighed for el-projektledere er kritisk tænkning, da der altid er potentiale for, at omstændighederne kan ændre sig på en byggeplads.

Arbejdsmiljø for el-projektledere

Da elprojektledere typisk overvåger store eller kommercielle elprojekter, foregår meget af deres arbejde på byggepladser. Det betyder, at en elektrisk projektleder sandsynligvis skal rejse til og fra arbejdsdestinationer hver dag for at overvåge de projekter, de administrerer. Elektriske projektledere kan også bruge noget af deres tid på et kontor, da noget af deres job involverer at lave budgetter, gennemgå papirarbejde og planlægge de næste trin for kommende projekter. De fleste el-projektledere samarbejder med teams af bygningsarbejdere, elektrikere og elektroingeniører, så deres arbejdsmiljø er normalt travlt og fyldt med andre arbejdere.

Løn og jobudsigt for el-projektledere

Faktisk angiver den nationale gennemsnitlige løn for elektriske projektledere i USA som $83.186 om året. Dette er en konkurrencedygtig startløn, der afspejler det høje ekspertiseniveau stillingen kræver. Mange el-projektledere modtager også goder uden for lønnen, såsom sygesikring, invalideforsikring, betalt fri og betalt fri.

Ifølge Bureau of Labor Statistics kunne antallet af mennesker ansat som byggeledere, ligesom elektriske projektledere, vokse med 8% fra 2019 til 2029, hvilket er en ret hurtig vækstrate. Bureauet tilskriver denne vækst en stigning i kommercielle byggeprojekter og behov for forbedringer af infrastrukturen over hele landet.

Lennart Rohde
Lennart Rohde At arbejde med projektledelse kræver fremragende ledelse og organisation. Elektriske projektledere kan fungere som ledere ved at føre tilsyn med elektriske projekter og støtte de teams, de tager ansvar for. Du kan godt lide at arbejde som el-projektleder, hvis du er interesseret i el-branchen og har stærke lederevner. I denne artikel udforsker vi, hvordan det er at være el-projektleder, og lærer, hvordan man bliver en el-projektleder.