Sådan Bliver Du En Delfintræner: Med Ofte Stillede Spørgsmål

Hvis du kan lide at arbejde med livet i havet, så overvej en karriere som delfintræner. Delfintrænere arbejder ikke kun med delfiner, men de giver også underholdning og pædagogisk information til besøgende på deres arbejdsplads. At vide, hvad denne rolle indebærer, kan hjælpe dig med at afgøre, om du er velegnet til en karriere som delfintræner. I denne artikel definerer vi rollen som delfintræner, lister trinene til at forfølge denne karriere, forklarer de færdigheder, du har brug for som delfintræner og besvarer nogle ofte stillede spørgsmål om rollen.

Hvad er en delfintræner?

En delfintræner er en person, der lærer tricks og adfærd til en række delfiner. De arbejder ofte for zoologiske haver, resorts, akvarier eller forskningsfaciliteter, der afholder dyreforestillinger. Delfintrænere passer også på delfiner og sikrer deres velbefindende.

Selvom delfintrænere i et akvarium eller en zoologisk have har til formål at underholde offentligheden, forsøger de også at inkludere en besked om delfinbevarelse. For eksempel kan de tale om delfiner eller deres levesteder under et show.

Relateret: 18 havdyrjob, der arbejder i og omkring vandet

Hvad gør en delfintræner?

Delfintrænere bruger deres havpattedyrfærdigheder til at udføre en lang række opgaver. Mens de ofte underholder eller uddanner offentligheden, yder de også pleje til forskellige delfiner. Her er en delfintræners almindelige pligter:

 • Lær delfiner nye tricks og adfærd
 • Uddanne og vejlede nye medarbejdere
 • Sikre en delfins mentale og fysiske sundhed
 • Underholde delfiner
 • Undervis gæster om delfiner og deres adfærd
 • Forbered delfinernes fiskepartier hver dag
 • Interagere med gæster
 • Overvåg delfiners adfærd
 • Arbejd sammen med andre trænere og veterinærpersonalet
 • Sikre korrekt vandkvalitet gennem observation og test

Sådan bliver du delfintræner

For at blive delfintræner skal du opfylde visse jobkrav. Opfyldelse af disse krav gør det lettere at sikre ansættelse på dette område. Selvom hver arbejdsgivers krav kan variere, er her de generelle trin, du skal tage for at forfølge en karriere som delfintræner:

1. Få en bachelorgrad

De fleste zoologiske haver og akvarier ønsker entry-level ansøgere med en bachelorgrad i en life science. Overvej at forfølge en grad i havbiologi eller zoologi. Disse grader involverer dyre-, naturvidenskabelige og avancerede matematikkurser. Du kan også tage dyrerelaterede kurser såsom havpattelogi og dyreadfærd. Hvis du forfølger en marinbiologiuddannelse, tager du typisk kurser i oceanografi, bevaring og marin økologi.

Overvej at tage drama- eller talekurser for at hjælpe dig med at forbedre dine kommunikationsevner som delfintræner. Disse færdigheder kan hjælpe dig med at interagere med zoologiske haver eller akvariebesøgende, eller hjælpe dig med at give kommentarer om delfiner til tilskuere over en mikrofon.

Relateret: 10 job, du kan få med en havvidenskabsgrad

2. Forfølge en praktikplads

Mens du forfølger din grad, kan du overveje at gennemføre et praktikophold for at få erfaring med dyrehåndtering. Nogle praktikophold kan tilbyde universitetskredit eller en løn som kompensation for dit arbejde. Du kan tage i praktik i en zoologisk have, et akvarium, et humant samfund og et rehabiliteringscenter for vilde dyr. Et praktikophold kan lære dig om dyrepleje og -hold, dog må du ikke have praktisk kontakt med delfiner.

3. Få din scuba-certificering

Da de fleste zoologiske haver og akvarier kræver scuba-certificerede delfintrænere, kan du overveje at forfølge denne certificering. Du kan opnå en grundlæggende dykkercertificering eller blive certificeret som dykkermester eller redningsdykker. Hvis du forfølger en certificering, kan du forvente både klasseværelses- og onlinekurser. Den sidste del af de grundlæggende scuba-kurser involverer anvendt træning, hvor du lærer færdigheder såsom hvordan man bruger forskelligt scuba-udstyr i vandet.

Nogle scuba-certificeringsprogrammer involverer også CPR og førstehjælpstræning. At gennemføre din uddannelse og opnå certificering i både CPR og førstehjælp kan hjælpe dig med at lære disse færdigheder i et miljø relateret til din karriere.

4. Få erhvervserfaring

Hvis det kræves af det job, du er interesseret i, kan du skygge en erfaren delfintræner eller gennemføre et træningsprogram. Du skal muligvis lave det ene eller det andet, før du udfører avanceret adfærdstræning med delfiner. Du kan gå videre til roller på seniorniveau, når du lærer delfinerne under din varetagelse at kende og forbedre dine træningsteknikker.

5. Deltag i en professionel organisation

Overvej at blive medlem af en professionel organisation som American Association of Zoo Keepers eller International Marine Animal Trainers' Association. Begge giver dig mulighed for at deltage i workshops og forbinde dig med andre fagfolk inden for dit felt. At have disse forbindelser kan føre til flere jobmuligheder i fremtiden.

Relateret: Sådan bliver du en marinebiolog

Færdigheder for en delfintræner

Delfintrænere har brug for både hårde og bløde færdigheder for at udføre deres opgaver. Her er et par færdigheder og egenskaber, du har brug for som delfintræner:

 • Offentlig tale: Delfintrænere bruger deres stærke kommunikations- og talefærdigheder til at interagere med besøgende, være vært for delfinshows og tale under uddannelsesaktiviteter.
 • Stærk fysisk udholdenhed: Delfintrænere skal holde sig i form for at opfylde de fysiske krav til jobbet. Det er vigtigt at bevare dine svømmefærdigheder og stærke fysiske udholdenhed for at interagere med delfiner og i nogle tilfælde udføre akrobatik.
 • Svømmefærdigheder: Som delfintræner skal du vide, hvordan du svømmer godt for at kunne interagere og passe delfiner i vandet.

Ofte stillede spørgsmål om delfintrænere

Her er nogle almindelige spørgsmål om delfintrænere:

Hvordan er arbejdstiden for en delfintræner?

Delfintrænere arbejder typisk lange, uregelmæssige timer, da delfiner har brug for konstant pleje. Deres specifikke arbejdstider kan også afhænge af deres arbejdsgiver.

Hvad er lønnen for en delfintræner?

Dyretrænere, herunder delfintrænere, tjener en national gennemsnitsløn på $32.559 om året. Din løn som delfintræner kan variere baseret på din arbejdsgiver, geografiske placering, erfaringsniveau og speciale i at træne delfiner.

Relateret: 15 bedst betalte job for dyreelskere

Hvad ligner nogle jobs for en delfintræner?

Her er nogle karrierer, der ligner en delfintræner:

 • Havbiolog
 • Træner for havpattedyr
 • Fiske- og vildtfoged
 • Aquarist
 • Iktyolog

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Lina Brøndum
Lina Brøndum Hvis du kan lide at arbejde med livet i havet, så overvej en karriere som delfintræner. Delfintrænere arbejder ikke kun med delfiner, men de giver også underholdning og pædagogisk information til besøgende på deres arbejdsplads. At vide, hvad denne rolle indebærer, kan hjælpe dig med at afgøre, om du er velegnet til en karriere som delfintræner. I denne artikel definerer vi rollen som delfintræner, lister trinene til at forfølge denne karriere, forklarer de færdigheder, du har brug for som delfintræner og besvarer nogle ofte stillede spørgsmål om rollen.