Sådan Bliver Du En Certificeret Systemingeniør

At lære at blive en certificeret systemingeniør kræver forskning og viden om feltet. Uanset om du overvejer dine karrieremuligheder eller planlægger en karriere som certificeret systemingeniør, er det vigtigt at vide, hvad de gør, og hvilke certificeringer der kræves. Ved at vide, hvilke pligter og ansvar der forventes af en certificeret systemingeniør, kan du vælge de rigtige hovedfag og stillinger, der vil føre til en karriere i denne stilling.

I denne artikel diskuterer vi de primære opgaver for en certificeret systemingeniør, samt hvilken uddannelse og certificering der kræves for at finde en stilling, der fungerer som én.

Hvad laver en certificeret systemingeniør?

En systemingeniør er ansvarlig for at designe og lede ingeniørprojekter. Certificerede systemingeniører er systemingeniører, der har gennemført al den nødvendige uddannelse og med succes taget certificeringsprøverne. Der er flere niveauer af certificering, som kan påvirke jobopgaverne for en certificeret systemingeniør.

En certificeret systemingeniør kan have følgende opgaver:

 • Design software udvikling
 • Implementere eller integrere softwareprogrammer
 • Design rumfartsprogrammer
 • Samarbejd med kunder og teamkammerater for at planlægge projekter
 • Guide team mod udvikling af projekter
 • Løs klientproblemer, gør systemer og enheder mere effektive/budgetvenlige
 • Vurder resultatet af projekter
 • Bekræft programmernes stabilitet
 • Designe og give retningslinjer for det løbende arbejde
 • Identificere potentiale for nye projekter

Mens systemingeniører engang primært arbejdede i militæret, er det ikke længere tilfældet i dag. I dag arbejder de i alle forskellige brancher med at facilitere og implementere systemer. Certificerede systemingeniører kan arbejde i forskellige industrier, herunder softwareudvikling, datalogi, rumfart, elektronik eller civilingeniør. Den branche, du arbejder i, vil også diktere dit jobansvar.

Relateret: Sådan bliver du computeringeniør

Sådan bliver du certificeret systemingeniør

At blive certificeret systemingeniør vil kræve gennemførelse af visse uddannelses- og træningskrav, herunder:

1. Gennemfør en bacheloruddannelse

Et minimum af en bachelorgrad kræves normalt for at arbejde som systemingeniør. De fleste vælger at tage en bachelorgrad i ingeniørvidenskab. Andre hovedfag kunne omfatte systemteknik, matematik eller kvantitativ ledelse. Ingeniørstuderende kan forvente en kursusbelastning med klasser som teknik, statistik, beregning og naturvidenskab.

Nogle studerende kan vælge at gennemføre et praktikophold i løbet af denne tid. Dette kan hjælpe dig med at få erfaring i branchen, opbygge dit CV og blive en mere konkurrencedygtig kandidat, når du søger stillinger.

Relateret: Hardware Engineering vs Software Engineering

2. Overvej at gennemføre en kandidatgrad

Mange certificerede systemingeniører fortsætter med at forfølge mastergrader. Nogle håbefulde certificerede systemingeniører kan arbejde hen imod en mastergrad i teknik. Andre grader, der er relevante for denne stilling, omfatter elektroteknik, ingeniørledelse, cybersikkerhed og systemteknik. Nogle studerende kan også tage kurser i programmering under uddannelse.

På dette tidspunkt kan nogle kandidater beslutte at studere til og tage den associerede systemingeniørprofessionelle test (ASEP). Denne test er for nyuddannede, som endnu ikke har erfaring i branchen.

I nogle tilfælde kan der anvendes mere erhvervserfaring i stedet for en kandidatgrad. Det betyder, at hvis du har mange års erfaring inden for dit tiltænkte arbejdsområde, kan du ikke kræve en kandidatgrad.

Lær mere: Højest betalende kandidatgrader

3. Optjen erfaring inden for dit felt/søg til entry-level stillinger

De fleste certificerede systemingeniører har mange års erfaring inden for deres relaterede områder. Dette er normalt inden for områder som systemteknik, informationssikkerhed eller systemarkitektur. Nogle kan arbejde som programmører, før de skifter til en stilling som systemingeniør. En praktikplads eller postgraduate entry-level position kan være en god måde at begynde at tjene erfaring på.

Nogle stillinger på begynderniveau kan også hjælpe dig med at få erfaring. Sørg for at vælge en stilling, der vil forberede dig til din certificering og den branche, hvor du i sidste ende ønsker at arbejde.

4. Undersøgelse til certificering

Certificering er ikke kun et krav for at arbejde som certificeret systemingeniør, men det demonstrerer også din dybdegående viden og erfaring i branchen. Den mest almindelige certificering, som systemingeniører forfølger, er Certified Systems Engineering Professional (CSEP). Dette er tilgængeligt gennem International Council on Systems Engineering. At opnå en CSEP kræver følgende:

 • Minimum fem år arbejde som systemingeniør
 • En bachelor- eller kandidatgrad i ingeniørvidenskab
 • Minimum tre referencer, der er fortrolige med dit certificerede systemingeniørarbejde
 • En vellykket gennemførelse af en to-timers eksamen

Dette er ikke den eneste tilgængelige certificering. Afhængigt af hvor du arbejder og i hvilken branche, kan du arbejde hen imod en anden certificering. For eksempel er Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) en certificering for personer, der udelukkende arbejder på Microsoft-servere. MCSE kræver afslutningen af ​​en eksamen, der inkluderer en del af flere svar, samt en demonstration af systemfærdigheder. MCSE-certificeringen består af tre tests, som hver skal gennemføres for certificering.

Fordi CSEP-testen kan være udfordrende, er det bedst at sætte tid af hver aften til at studere. I mellemtiden, fortsæt med at arbejde på dine systemtekniske færdigheder i din nuværende stilling.

Lær mere: Top 10 studiefærdigheder og -teknikker

5. Tag certificeringseksamenen

Når du har læst til certificeringseksamenen, er det tid til at planlægge og tage den. Når du har gennemført CSEP- eller Microsoft-certificeringseksamenen, er din certificering aktiv i op til tre år. Efteruddannelse og udvikling er et krav for at forny din certificering. Dette kan omfatte at slutte sig til et teknisk samfund, tage yderligere klasser, blive førende i branchen eller udgive en bog eller undersøgelse inden for området.

6. Ansøg om certificerede systemingeniørstillinger

Når du har gennemført dine CSEP- eller Microsoft-certificeringer, er du klar til at søge stillinger. Du kan ansøge om en forfremmelse hos din nuværende virksomhed eller forfølge en anden beskæftigelse. Dette er også et godt tidspunkt at opdatere dit CV med dine nye certificeringer. Det er også en god idé at lave en plan for at forny din certificering og følge med i løbende uddannelseskrav.

Nogle certificerede systemingeniører vil forfølge yderligere certificeringer, som normalt er højere niveauer af CSEP. CSEP er designet til nyuddannede med et par års erfaring. Når du har arbejdet og opnået tilstrækkelig erfaring, normalt omkring fem år, som certificeret systemingeniør, kan du studere til og arbejde hen imod Associate Systems Engineering professionen (ASEP). Efter at have opnået endnu mere erfaring i branchen, normalt mellem 20-25 år, kan nogle vælge at arbejde mod en ekspert i systemingeniør (ESEP).

Jytte Brandt
Jytte Brandt At lære at blive en certificeret systemingeniør kræver forskning og viden om feltet. Uanset om du overvejer dine karrieremuligheder eller planlægger en karriere som certificeret systemingeniør, er det vigtigt at vide, hvad de gør, og hvilke certificeringer der kræves. Ved at vide, hvilke pligter og ansvar der forventes af en certificeret systemingeniør, kan du vælge de rigtige hovedfag og stillinger, der vil føre til en karriere i denne stilling.