Sådan Bliver Du En Biotekforsker

Sådan Bliver Du En Biotekforsker

Biotekforskere arbejder hver dag med forskning, der påvirker menneskers og dyrs liv. Disse vigtige videnskabelige fagfolk skaber nye fremskridt inden for deres felt, som landbrugsorganisationer, medicinalvirksomheder, regeringen og mange flere organisationer kan bruge. Hvis du er interesseret i at blive biotekforsker, kan det tage lidt tid og forberedelse, især da arbejdet som ledende forsker ofte kræver næsten et årti med universitetsuddannelse og en ph.d. I denne artikel forklarer vi, hvad en biotekforsker er, hvad de laver, hvordan man bliver det, og hvilke færdigheder de har brug for.

Hvad er en biotekforsker?

En biotekforsker er en type videnskabelig forsker, der har videregående uddannelse inden for områder relateret til bioteknologi, biomedicinsk teknik, biologi, biokemi eller andre lignende discipliner. Biotekforskere arbejder ofte for biotekniske virksomheder, medicinalvirksomheder, fødevare- og landbrugsvirksomheder, medicinske organisationer, forskningsvirksomheder og regeringen. Bioteknologiske forskere kan måske opdage måder at genetisk modificere planter på, skabe nye vacciner, skabe nye medicinske behandlinger og opdage miljømæssigt sunde alternativer til almindelige materialer som brændstoffer.

At arbejde i bioteknologi til mange job kræver kun en bachelorgrad, men for at arbejde som forsker skal du generelt have en kandidatgrad eller ph.d. samt erfaring med at udføre forskning. Fordi disse stillinger kræver en omfattende mængde teknisk viden, forventer arbejdsgivere, at forskere er veluddannede.

Relateret: 15 bioteknologiske karrierer at udforske

Hvad laver en biotekforsker?

Primært udfører biotekforskere forskning, ofte med speciale i et bestemt område eller type arbejde. En biotekforskers daglige arbejde kan omfatte at beslutte sig for forskningsmetoder og -mål, indsamle data, analysere resultater, oprette rapporter om deres forskning, studere cellekulturer og andre emner, der er relevante for deres forskning og offentliggøre deres rapporter. Bioteknologiske forskere arbejder normalt inde i et laboratorium, men nogle biotekforskere arbejder i felten og samler prøver til andre forskere i laboratoriet.

Relateret: Typer af forskningsmetoder

Sådan bliver du biotekforsker

Her er de trin, du skal tage for at blive en biotekforsker:

1. Få en bachelorgrad

Biotekforskere har alle som minimum en bachelorgrad. De fleste af dem har en grad inden for et beslægtet område såsom bioteknologi, biomedicinsk teknik, biokemi, biologi eller fysik. Disse hovedfag giver alle et fremragende grundlag for den viden, en biotekforsker har brug for. Dine kurser i disse hovedfag kan omfatte biologi, kemi, molekylærbiologi, genetik, immunologi, virologi, biokemi, mikrobiologi og bioteknologi.

Derudover har de fleste af disse hovedfag muligheder for at udføre forskning og lære det grundlæggende i, hvordan man udfører meget af biotekforskeres arbejde. Hvis du har tænkt dig at arbejde som biotekforsker, vil du sandsynligvis vælge et program, der giver dig mulighed for at få undervisning i klasseværelset samt forsknings- og laboratoriemuligheder, da begge typer læring vil være nyttige i din karriere.

2. Få erhvervserfaring

Du kan få erfaring på flere måder. En af disse måder er at tage et praktikophold eller to, mens du afslutter din bacheloruddannelse. Selvom dette ikke vil give dig mange års erhvervserfaring til dit CV, kan det lære dig det grundlæggende i at arbejde som biotekforsker. Derudover, hvis du har tænkt dig at gå fra din bacheloruddannelse helt ind på din kandidatuddannelse, er dette en god mulighed for at få erfaring og sikre, at det er det felt, du vil ind på.

En anden måde at få erfaring på er at arbejde med bioteknologi i en form for støttekapacitet. Dette kan omfatte forskningsassistent, forskningsassistent og mange teknikerstillinger såsom rensetekniker, vandkvalitetstekniker, plantevævskulturtekniker, laboratorietekniker og genomiktekniker. I disse roller vil du ikke lede forskningen, men du kan lære uvurderlige færdigheder i branchen og skabe fremragende netværksforbindelser.

Relateret: Definitiv guide til praktikophold

3. Få en kandidatgrad eller ph.d.

For at være biotekforsker skal du næsten altid have en kandidatgrad eller en ph.d. Du kan muligvis arbejde som biotekforsker med blot en bachelor og en masse erhvervserfaring, dog forventer de fleste arbejdsgivere et minimum af en kandidatgrad i dag. Hvis du vil være hovedforsker eller selv lede din forskning, skal du som udgangspunkt have en ph.d. Kandidatgrader tager normalt et til tre år, mens Ph.D'er kan tage så længe som syv år at gennemføre, afhængigt af hvor lang tid din afhandling tager.

Hvis du overvejer en karriere inden for bioteknologisk forskning, kan du overveje, om du er kandidat eller ph.d. er det rigtige valg for dig, da begge dele kan være tidskrævende og have nogle gentagelsesområder, så det er bedre at gøre det ene eller det andet. Du kan beslutte at tage hovedfag i bioteknologi for begge typer grad, eller du kan hovedfag i biomedicinsk teknik, biokemi eller andre relaterede områder. Det kan være nyttigt at huske på, at dit fokusområde på kandidatniveau kan målrettes mod hvilke områder inden for bioteknologi, du arbejder med efter endt uddannelse.

4. Vedligehold dine færdigheder og viden

Når du er færdiguddannet og har fundet din første stilling som biotekforsker, er det vigtigt, at du holder dig opdateret med dine færdigheder og viden. Biotekforskere er ofte på forkant med videnskabelige opdagelser og fremskridt, så for at dit arbejde bliver så effektivt som muligt, kan det være en god idé at bruge tid på regelmæssigt at lære om, hvad andre inden for dit felt laver. Dette kan omfatte læsning af bøger, læsning af videnskabelige tidsskrifter, tale med kolleger og deltagelse i konferencer. Du kan også vælge at tilslutte dig en eller flere faglige organisationer.

Hvis du besluttede dig for at opnå din mastergrad i bioteknologi, kan du senere beslutte at vende tilbage til college for at få en Ph.D., afhængigt af hvad dine karrieremål er. Dette kan være en god måde at fremme din viden om dit område samt give nogle karrieremuligheder. Men generelt skal du stadig holde dig ajour med aktuelle videnskabelige opdagelser og fremskridt, selv efter din ph.d.

Relateret: 25 af de bedste medicinalvirksomheder at arbejde for

Færdigheder for biotekforskere

Bioteknologiske forskere har brug for en række færdigheder, hvoraf mange er relateret til deres videnskabelige bestræbelser. Her er nogle af de færdigheder, som biotekforskere har brug for:

  • Forståelse af forskningsmetoder
  • Kommunikationsegenskaber
  • Kritisk tænkeevne
  • Analytiske evner
  • Kendskab til forskningsudstyr
  • Detaljeorienteret
  • Avanceret viden om bioteknologiske koncepter
  • Problemløsningsevner

Johnny Kragh
Johnny Kragh Biotekforskere arbejder hver dag med forskning, der påvirker menneskers og dyrs liv. Disse vigtige videnskabelige fagfolk skaber nye fremskridt inden for deres felt, som landbrugsorganisationer, medicinalvirksomheder, regeringen og mange flere organisationer kan bruge. Hvis du er interesseret i at blive biotekforsker, kan det tage lidt tid og forberedelse, især da arbejdet som ledende forsker ofte kræver næsten et årti med universitetsuddannelse og en ph.d. I denne artikel forklarer vi, hvad en biotekforsker er, hvad de laver, hvordan man bliver det, og hvilke færdigheder de har brug for.