Sådan Bliver Du Digital Redaktør

At arbejde som digital redaktør kan være en givende karriere for alle, der er interesseret i oprettelse og koordinering af onlineindhold. Digitale redaktører bruger deres organisations- og lederevner til at styre indsatsen fra et digitalt udgiverteam. Hvis du er interesseret i en digital redaktørstilling, kan det være en fordel at vide, hvilke kompetencer og uddannelser der er nødvendige for jobbet, og hvad du vil lave som digital redaktør. I denne artikel forklarer vi, hvad en digital redaktør er, hvad de laver, og hvordan man bliver det.

Hvad er en digital editor?

En digital redaktør er leder af et onlineindholdsteam. Digitale redaktører skaber, redigerer, formaterer og udgiver digitalt indhold. De arbejder tæt sammen med et team af forfattere og grafikere, og koordinerer deres produktion til online-publisering. Digitale redaktører arbejder for blogs, hjemmesider og traditionelle medier med en digital tilstedeværelse, herunder magasiner og aviser. Nogle af deres fælles opgaver omfatter:

 • Generering af indholdsideer og planlægning af skrive- og udgivelsesplan
 • Tildeling af historier til freelance- og interne forfattere
 • Korrekturlæsning og redigering af artikler indsendt af forfatterteamet for at sikre, at de er fri for fejl, nøjagtige og i overensstemmelse med publikationens stilguide
 • At skrive artikler af høj kvalitet
 • Formatering af artikler, billeder og videoindhold til onlinepublikation
 • Publicering af artikler til digitale platforme herunder egen hjemmeside og sociale medier
 • Identifikation og sporing af nøglepræstationsindikatorer
 • Sporing, vurdering og rapportering af hjemmesidestatistik

Relateret: Sådan bliver du redaktør

Hvad er gennemsnitslønnen for en digital redaktør?

Den gennemsnitlige løn for en redaktør er $56.111 om året. Denne gennemsnitsløn tager hensyn til lønnen for alle redaktører, inklusive digitale redaktører. Lønnen varierer afhængigt af placering, uddannelse og erfaring.

Karriereveje for digitale redaktører

Digitale redaktører får ofte erfaring i forlagsbranchen gennem andre roller, herunder:

 • Redaktionsassistent : En redaktionsassistent hjælper personale med at udgive trykt eller digitalt indhold, såsom aviser, magasiner og blogs. De udfører en bred vifte af opgaver, herunder redigering, skrivning af enkle historier og faktatjek for forfattere.
 • Publicist** :** En publicist arbejder for at promovere deres kunder og deres seneste værker, herunder film, album, bøger, restauranter og fitnessprogrammer. De arbejder tæt sammen med trykte og digitale medier, tv og radio for at skabe opmærksomhed på publicistens vegne.
 • Udgiver** :** En udgiver fører tilsyn med udgivelsen af ​​trykt eller onlineindhold såsom aviser, magasiner, bøger og websteder. De er ansvarlige for alle aspekter af driften, lige fra ansættelse af personale til sporing og styring af økonomi.
 • Forfatter** :** En forfatter skaber indhold til aviser, magasiner, hjemmesider og bøger. Forfattere skriver ofte artikler, der er tildelt dem af en redaktør. De korrekturlæser og redigerer deres eget arbejde for at gøre deres skrivning effektiv og fejlfri.
 • Digitale mediespecialist: En digitale mediespecialist koordinerer online salgsfremmende indsatser for virksomheder, produkter og tjenester. De udvikler digitale mediekampagner og fører tilsyn med skabelsen af ​​digitalt indhold såsom hjemmesider, onlineannoncer, sociale mediekampagner og podcasts.
 • Kopiredaktør** :** En kopiredaktør korrekturlæser, redigerer og faktatjekker skrevet indhold for at sikre, at det er fri for fejl, nøjagtigt og med den rigtige stil, tone og stemme til udgivelsen. Kopiredaktører arbejder normalt under opsyn af en redaktør, såsom en digital redaktør.

Læs mere: Hvad gør en kopieditor?

Sådan bliver du digital redaktør

Folk følger typisk disse trin for at få et digitalt redaktørjob:

1. Få en relevant bachelorgrad

De fleste digitale udgivere leder efter digitale redaktører med bachelorgrader inden for relaterede områder. Følgende grader kan give dig de færdigheder i skrivning, redigering og kritisk tænkning, du har brug for som digital redaktør:

 • Bachelor of Arts i journalistik
 • Bachelor of Arts i journalistik og massekommunikation
 • Bachelor of Science i journalistik
 • Bachelor of Arts i kommunikation
 • Bachelor of Arts i engelsk

De bedste uddannelser til håbefulde digitale redaktører tilbyder fag med fokus på digital redigering. Du kan få yderligere erfaring under college ved at arbejde på din skoles avis, dens hjemmeside eller dens sociale medieplatforme. Praktikophold kan hjælpe dig med at komme i kontakt med folk, der arbejder med forlag.

2. Få erfaring med udgivelse

Digitale redaktører arbejder normalt i forlagssektoren i flere år, før de bliver forfremmet. Da digitale redaktører udfører mange af de samme opgaver, som trykte redaktører udfører, kan deres erfaring være i digitale eller trykte medier. Mange digitale redaktører begynder at arbejde i entry-level roller, såsom kopiredaktør eller redaktionsassistent, før de bliver forfattere. Disse roller giver praktisk erfaring med at skrive og redigere og en forståelse af, hvordan publikationer hænger sammen. Disse roller kan også gøre dig fortrolig med populær redigerings- og layoutsoftware.

Mange håbefulde digitale redaktører supplerer deres betalte erfaring med selvudgivelse. At starte en blog giver dig erfaring med at generere historieideer, skrive og redigere. Promovering af bloggen gennem sociale mediekanaler giver også erfaring med at arbejde med disse platforme.

Frivilligt arbejde kan også hjælpe dig med at få mere praktisk erfaring og forbedre deres CV'er. For eksempel kan du oprette pressemeddelelser til uafhængige musikere eller nyhedsbreve til en lokal kirke eller skole.

Læs mere: Sådan får du et job i forlag

3. Deltag i professionelle organisationer

Professionelle organisationer, herunder Radio Television Digital News Association og Society of Professional Journalists, kan hjælpe medlemmer af forlagsbranchen, herunder digitale redaktører, med at fremme deres karriere. Overvej at deltage i disse organisationer for at få adgang til seminarer, online træningssessioner og netværksmuligheder.

4. Opret en portfolio med publiceret arbejde

Mange arbejdsgivere gennemgår en portefølje af udgivet arbejde som en del af deres ansættelsesproces for digitale redaktører. Overvej at sammensætte en portefølje af nyligt offentliggjorte værker inden for dit valgte område, såsom mode eller sport. Tilføj et headshot, tagline og kort biografi, der understreger, hvad der adskiller dig fra andre ansøgere. Medtag arbejde på flere platforme, såsom printversioner i fuld længde og tilhørende fotogallerier på sociale medier, for at vise, at du kan arbejde på tværs af en række kanaler.

5. Overvej videreuddannelse

Efter at have fået flere års betalt og ulønnet erfaring med udgivelse, bliver mange mennesker forfremmet til digitale redaktørjob. Nogle virksomheder efterlyser dog ansøgere med en kandidatgrad i deres jobbeskrivelsesstillinger for digitale redaktører. Selvom denne kvalifikation ikke er en forudsætning, kan du opnå en konkurrencefordel i forhold til andre ansøgere ved at tage en relevant kandidatuddannelse, såsom en i journalistik eller kommunikation.

Ditlev Korsgaard
Ditlev Korsgaard At arbejde som digital redaktør kan være en givende karriere for alle, der er interesseret i oprettelse og koordinering af onlineindhold. Digitale redaktører bruger deres organisations- og lederevner til at styre indsatsen fra et digitalt udgiverteam. Hvis du er interesseret i en digital redaktørstilling, kan det være en fordel at vide, hvilke kompetencer og uddannelser der er nødvendige for jobbet, og hvad du vil lave som digital redaktør. I denne artikel forklarer vi, hvad en digital redaktør er, hvad de laver, og hvordan man bliver det.