Sådan Bliver Du Digital Marketing Executive

Sådan Bliver Du Digital Marketing Executive

Digital marketingchefer er lederne af en virksomheds digitale marketingteam. At blive en digital marketingchef kræver en stærk baggrund inden for digital marketing og en grundlæggende forståelse for ledelse og teamwork. Da ledere af digital marketing normalt har brug for specifik træning, uddannelse og erfaring for at nå det udøvende niveau, er det vigtigt at forstå disse krav, hvis du ønsker at forfølge denne karriere. I denne artikel forklarer vi de trin, du kan tage for at forfølge denne karrierevej.

Relateret: 25 Digital Marketing-certificeringer

Hvad er en digital marketingchef?

En digital marketingchef er en virksomheds digitale marketingleder. Den digitale marketingchef svarer på de øvrige ledere i virksomheden og arbejder tæt sammen med andre afdelinger for at sikre, at marketingplanerne stemmer overens med virksomhedens vision og fungerer.

Hvad laver en digital marketingchef?

En digital marketingchef hjælper med at formulere en virksomheds digitale marketingplan, undersøger søgeord og andre marketingemner, leder teamet med at øge webtrafik og -omsætning og hjælper med at øge konverteringen. Omfanget af en digital marketingchefs rolle afhænger i høj grad af den virksomhed, de arbejder for.

Relateret: De 5 bedste marketingfærdigheder at inkludere på dit CV

Færdigheder, som ledere af digital marketing bringer til jobbet

Digital marketingchefer vil lære specifikke hårde færdigheder i branchen under træningen, men de har også brug for visse bløde færdigheder for at trives i deres nye rolle. Disse kan omfatte:

 • Lederevner: En digital marketingchef er en teamleder, så det er en fordel at lære, hvordan man effektivt leder teams ved at tilskynde til vækst og deltagelse, sikre god kommunikation mellem teammedlemmer og sætte mål og et godt eksempel ved at arbejde sammen med teammedlemmer.

 • Kommunikationsevner: Godt lederskab afhænger af god kommunikation, så digitale marketingchefer har brug for kommunikationsevner for bedre at forbinde med og lede deres team.

 • Grundig forståelse af SEO: Digital marketingchefer har et stærkt kendskab til søgemaskineoptimering (SEO). Viden på højt niveau om SEO-teknikker og -krav hjælper disse ledere med at formulere bedre digitale marketingplaner.

 • Kreativitet: Kreativitet hjælper digitale marketingchefer med at skabe nye og innovative marketingteknikker og hjælper med at tilskynde teamet til at tænke uden for standardvejen for at løse problemer.

 • Sociale medier færdigheder: Sociale medier er en integreret del af digital markedsføring. Den digitale marketingchef bringer erfaring med ting som annoncekampagner på sociale medier og skabelse af indhold.

 • Webanalyseværktøjer: Den digitale marketingchef bruger erfaring med webanalyseværktøjer såsom Google Analytics til at udføre deres opgaver mere vellykket. For eksempel kan du med Google Analytics spore din markedsføringspræstation og bruge dataene til at forbedre.

 • HTML/CSS: Som digital marketingmedarbejder har du muligvis brug for minimal erfaring med kodningssprog som HTML og CSS for at kunne arbejde med specifik marketing- eller indholdsskabelsessoftware.

 • B2C-erfaring: En typisk digital marketingmedarbejder har brug for en dyb forståelse af B2C-indhold på sociale medier. At have denne forståelse hjælper dig med effektivt at promovere produkter og tjenester.

Sådan bliver du en digital marketingchef

At blive en digital marketingchef kræver specifikke færdigheder, erfaring og uddannelse. Mens du har mange uddannelsesveje at vælge imellem, omfatter de generelle krav normalt mindst en bachelorgrad. Her er et eksempel på en typisk digital marketing-lederkarriere:

1. Få en uddannelse i marketing

Mange digitale marketingchefer starter deres karriererejse med en bachelorgrad i marketing, forretningsadministrativ markedsføring eller marketinganalyse. Forfølge en af ​​disse grader for at få træning for at hjælpe dig med at lære værdifulde færdigheder såsom grundlæggende markedsføringstaktikker, digital markedsføring og analyse. Der er både offline og online muligheder for en marketinggrad og tusindvis af programmer over hele landet at vælge imellem.

2. Bliv SEO-ekspert

SEO er hjørnestenen i digitalt indhold og er praksis med at optimere indhold til at rangere højere på søgemaskiner som Google. Mens SEO er en del af din marketinguddannelse, så bliv mere fortrolig med den til gavn for en potentiel digital marketingmedarbejder. Med en grundig forståelse af SEO kan du skabe fuldt optimeret indhold hurtigere og billigere.

Der er tusindvis af online SEO-kurser og tutorial-videoer, der giver større muligheder for at udvide din SEO-viden. Du kan også opnå certificeringer, såsom:

 • Google AdWords eller Analytics certificering
 • Facebook Blueprint-certificering
 • HootSuite
 • AMA certificeret marketingmedarbejder
 • Certificeret produktionsmarkedschef

Relateret: Hvad er marketingledelse? Definition, færdigheder og løn

3. Start annoncekampagner

Få mere at vide om, hvordan onlineannoncer fungerer for at lancere en annoncekampagne, og studere dens analyser. Du kan starte i det små og endda tilbyde dine tjenester på frivillig basis, mens du får mere erfaring. Det er vigtigt at fokusere på de områder, du ikke er så erfaren med, så du kan øge din generelle viden om digital markedsføring. Annoncekampagner skal engagere læsere og seere, så at øve indholdsengagement kan hjælpe med at forbedre dine færdigheder.

4. Forøg dine teamledelsesevner

Ledelse af et team er en unik mulighed for at skabe mere mangfoldigt og effektivt indhold. I løbet af din karriere skal du fokusere på at lære teamledelsesevner for at forbedre din troværdighed i en lederstilling. Overvej at påtage dig projekter med flere teammedlemmer, tilbud at lede marketingteamet på specifikke projekter eller tage kurser om ledelse og teamledelse.

5. Diversificere

Forøg dine færdigheder inden for digital markedsføring ved at diversificere din uddannelse og erfaring. Hvis du aldrig har deltaget i en marketingkampagne på sociale medier, så bed om at blive en del af teamet for at diversificere din oplevelse. Jo mere forskelligartet din erfaring er, jo mere avancerede færdigheder bringer du til en direktør for digital marketing.

Relateret: Hvad er en marketingchef? Fælles opgaver, gennemsnitsløn og nødvendige færdigheder

Digital marketing lederløn og jobudsigt

Marketingchefer i USA kan tjene op til $51.855 om året, afhængigt af certificeringer og erfaring. Bureau of Labor Statistics rapporterer, at marketingchefstillinger vokser hurtigere end gennemsnittet på omkring 6 % mellem 2019 og 2029. Husk, at dette kan variere for en ledende stilling.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de ovennævnte virksomheder er tilknyttet Bonjoures.

Richard Haagensen
Richard Haagensen Digital marketingchefer er lederne af en virksomheds digitale marketingteam. At blive en digital marketingchef kræver en stærk baggrund inden for digital marketing og en grundlæggende forståelse for ledelse og teamwork. Da ledere af digital marketing normalt har brug for specifik træning, uddannelse og erfaring for at nå det udøvende niveau, er det vigtigt at forstå disse krav, hvis du ønsker at forfølge denne karriere. I denne artikel forklarer vi de trin, du kan tage for at forfølge denne karrierevej.