Sådan Bliver Du Diabetessygeplejerske I 5 Trin

Som læge er der måder, hvorpå du kan hjælpe med at oplyse offentligheden om kronisk sygdom. Hvis du har en interesse og baggrund i pleje af diabetespatienter, kan du vælge at undervise om denne sygdom. Med din instruktion kan du hjælpe dem, der er ramt af diabetes, til at leve et sundere liv. I denne artikel forklarer vi, hvordan man bliver diabetespædagog-sygeplejerske sammen med alt, hvad denne rolle indebærer.

Relateret: Sådan bliver du en registreret sygeplejerske: Karrierevejledning og krav

Hvad er en diabetespædagog-sygeplejerske?

En diabetespædagog-sygeplejerske er en læge, der hjælper diabetespatienter med bedre at forstå deres tilstand, og hvordan man kan leve med den. Når du arbejder i denne rolle, kan du også uddanne deres værger eller pårørende om den korrekte pleje af denne gruppe af sygdomme. For at kunne arbejde i denne specialiserede rolle skal du have stor viden om behandling og overvågning af diabetespatienters helbred.

Relateret: "Skal jeg være sygeplejerske?": Faktorer at overveje

Hvad laver en diabetespædagog-sygeplejerske?

En diabetespædagog-sygeplejerske er ansvarlig for følgende opgaver:

 • Pas på diabetespatienter, og hjælp dem med at komme tilbage til sunde niveauer.
 • Uddan diabetespatienter og deres kære om diabetes, identificer forskellige symptomer og tegn på denne sygdom.
 • Hjælp diabetespatienter med at udvikle en personlig behandlingsplan for at styre deres blodsukkerniveauer.
 • Lær patienter, hvordan de overvåger og styrer deres niveauer, og forklar, hvad de skal gøre, hvis de bliver lave.
 • Forklar, hvordan man tager oral diabetesmedicin, samt hvordan man injicerer insulin.
 • Træn familiemedlemmer eller viceværter i, hvordan man tager sig af diabetespatienter, der ikke kan håndtere deres sygdom.
 • Diskuter årsagerne til type II diabetes, del måder til at reducere chancerne for at udvikle denne sygdom.
 • Overvåg laboratorieresultater og forklar, hvad de betyder for patienterne.

Relateret: En dag i en sygeplejerskes liv: Typiske daglige aktiviteter og pligter

Sådan bliver du diabetespædagog-sygeplejerske

Følg disse trin for at blive diabetespædagog:

1. Bliv uddannet sygeplejerske

Før du bliver diabetespædagog, skal du være autoriseret sygeplejerske. Du kan gøre dette ved at tilmelde dig et akkrediteret sygeplejeprogram for at opnå din Bachelor of Science-grad, hvilket typisk tager fire år at gennemføre. I løbet af dit program kan du forvente at lære om alle slags videnskaber, såsom biologi, kemi og anatomi. I løbet af dine senere år på sygeplejeskolen skal du også gennemføre kliniske undersøgelser for at få en fuld forståelse af patientbehandling.

Efter at have afsluttet dit sygeplejeprogram, skal du optjene din RN-licens for lovligt at praktisere som registreret sygeplejerske. Du kan få din licens ved at bestå NCLEX-RN-eksamenen i den stat, du ønsker at arbejde. Dette er en streng test, hvilket gør det vigtigt at studere i god tid og quizze dig selv med øvelsesspørgsmål.

Relateret: Komplet guide til sygeplejerskekvalifikationerne

2. Få erfaring

Når du er uddannet sygeplejerske, så overvej at få relevant erfaring inden for dit felt. En almindelig karrierevej for sygeplejersker, der underviser i diabetes, er at arbejde i en direkte patientpleje. Se efter et job, der giver dig mulighed for at arbejde direkte med diabetespatienter. Ud over at yde behandling og pleje er det ideelt at finde et job, der også giver dig chancen for at give disse patienter uddannelse og støtte.

Relateret: 10 sygeplejefelter at overveje for din karriere

3. Ansøg om en certificering

Efter at have været i din karriere i et par år, kan du ansøge om Certified Diabetes Educator (CDE)-betegnelsen, der tilbydes gennem National Certification Board for Diabetes Educators (NCBDE). Når du har opnået denne certificering, er den gyldig i fem år, før du skal ansøge igen. For at opnå denne legitimation skal du opfylde følgende krav:

 • Har en aktuel RN-licens
 • Gennemfører to års erhvervserfaring
 • Gennemførelse af 1.000 timers diabetesuddannelse inden for fire år efter ansøgning om legitimation
 • Gennemførelse af 400 timers diabetesuddannelse inden for samme år efter ansøgning
 • Gennemførelse af 15 timers relevant NCBDE-godkendt efteruddannelse inden for to år før ansøgning

En anden certificering, du kan forfølge, er Board Certified-Advanced Diabetes Management-betegnelsen fra American Association of Diabetes Educators. Denne certificering er også gyldig i fem år efter optjening. Hvis du vil optjene denne legitimation, skal du opfylde følgende krav:

 • Har en aktuel RN-licens
 • Optjening af en avanceret sygeplejerskegrad (master eller højere)
 • 500 timers klinisk erfaring inden for fire år efter ansøgning

4. Udvikl de nødvendige færdigheder

En diabetespædagog-sygeplejerske har brug for et specifikt sæt færdigheder for at udføre deres arbejde godt. Gør en indsats for at udvikle disse færdigheder:

 • Kommunikation: Du skal være i stand til effektivt at formidle behandlingsplaner til patienter og deres pårørende. Dine kommunikationsevner kan hjælpe dig med at omdanne komplicerede oplysninger til instruktioner, der er nemme at følge.
 • Medfølelse: Diabetespatienter har en livslang udfordring med denne sygdom. At have medfølelse sikrer, at du behandler dine patienter med venlighed og forståelse i en potentielt svær tid for dem.
 • Intelligens: At have evnen til at lære andre om diabetes kræver en stor portion intelligens og viden. De i dette erhverv skal have drevet til at følge med i den seneste medicinske udvikling omkring denne sygdom.

5. Find den rigtige arbejdsgiver

Når du har opnået din grad og certificering, kan du søge efter en arbejdsgiver, der understøtter denne form for arbejde. Certificerede diabetespædagogsygeplejersker arbejder ofte i ambulatorier, hospitaler, private praksisser, offentlige sundhedsfaciliteter og plejehjem. De i denne rolle kan også rejse for at yde hjemmepleje og uddannelse. Lav noget baggrundsforskning for at finde arbejdsgivere, der samarbejder med et akkrediteret diabetesuddannelsesprogram for at sikre, at du har mulighed for at hjælpe diabetespatienter, der har brug for særlig pleje.

Løn og jobudsigt for en diabetes pædagog sygeplejerske

Den nationale gennemsnitlige løn for en person inden for sundhedsuddannelse er $62.612 om året. Det beløb, du tjener i denne rolle, kan variere baseret på din arbejdsgiver, geografiske placering, erfaring, uddannelse og markedsefterspørgsel. Fælles fordele for en sundhedspædagog omfatter kilometergodtgørelse, en fleksibel forbrugskonto, wellness-programmer og evnen til at arbejde hjemmefra.

Ifølge US Bureau of Labor Statistics formodes jobudsigterne for sundhedspædagoger at vokse med 13 % fra 2019 til 2029. Dette er meget hurtigere end landsgennemsnittet for alle erhverv, som er 4 %. Denne karriere kan være i høj efterspørgsel på grund af behovet for uddannelse omkring sunde vaner og forebyggende pleje.

Ingeborg Brodersen
Ingeborg Brodersen Som læge er der måder, hvorpå du kan hjælpe med at oplyse offentligheden om kronisk sygdom. Hvis du har en interesse og baggrund i pleje af diabetespatienter, kan du vælge at undervise om denne sygdom. Med din instruktion kan du hjælpe dem, der er ramt af diabetes, til at leve et sundere liv. I denne artikel forklarer vi, hvordan man bliver diabetespædagog-sygeplejerske sammen med alt, hvad denne rolle indebærer.