Sådan Bliver Du Certificeret Medicinassistent

Sådan Bliver Du Certificeret Medicinassistent

En certificeret medicinassistent (CMA) administrerer lægemidler til patienter på sundhedsfaciliteter. De fungerer som en certificeret sygeplejerske (CNA) og hjælper med patientpleje. At vide, hvordan man bliver en certificeret lægehjælper og kravene til jobbet kan hjælpe dig med at afgøre, om det er en ideel karriere for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en CMA er, og hvad de gør, den løn, en CMA kan forvente, kravene for at blive certificeret medicinassistent og de forventede jobudsigter.

Hvad er en certificeret medicinassistent?

En certificeret medicinassistent er en type certificeret sygeplejerske, der er uddannet til at dispensere medicin til patienter på hospitaler og andre sundhedsfaciliteter. CMA kan også udføre sygeplejeassistentopgaver såsom patientpleje. Det er en entry-level rolle, som du kan bruge til at opbygge en langsigtet karriere i sundhedssektoren.

Hvad gør en certificeret medicinassistent?

En certificeret medicinassistent er en medicinsk professionel med autoritet til at dispensere medicin til patienter i forskellige sundhedsfaciliteter. Medicinassistenter arbejder på hospitaler, plejehjem, kriminalhjem og mellemplejeinstitutioner.

Medicinassistenten kan arbejde under opsyn af en registreret sygeplejerske (RN) på jobbet. De udleverer medicin til patienter dagligt og overvåger også dosering og stofbrug.

Listen nedenfor dækker de væsentlige opgaver for en certificeret medicinassistent:

 • Registrer mængden af ​​dosis og tidspunktet for brug af medicin
 • Saml prøver til laboratorieanalyse
 • Administrere både ikke-receptpligtig og receptpligtig medicin til patienter
 • Samarbejd med plejeteamet om at håndtere patientmedicin og pleje
 • Sørg for, at apoteket er velforsynet med tilstrækkelige lægemiddelforsyninger
 • Rådgive og uddanne patienter for at sikre, at de overholder instruktionerne om korrekt brug af medicin
 • Advarer tilsynsførende om eventuelle uønskede ændringer hos patienter på grund af medicin
 • Følg alle sundhedsbestemmelser for at sikre patienternes og personalets sikkerhed

Relateret: Sådan bliver du medicinassistent

Sådan bliver du certificeret medicinassistent i seks trin

Her er de trin, du skal følge for at blive certificeret medicinassistent:

1. Fuldfør din uddannelse

I modsætning til andre sundhedsprofessioner kræver medicinassistenter ikke en bachelorgrad for at blive certificeret. Der kræves dog stadig en grunduddannelse (i form af en gymnasieeksamen eller en GED) for at opnå certificering. Kandidater skal være 18 år eller ældre for at ansøge om at blive en CMA.

2. Få en CNA-certificering

Medicinassistenten er en Certified Nursing Assistant (CNA), som er certificeret til at administrere medicin. Kandidater skal derfor erhverve en CNA-kvalifikation, før de søger til et uddannelsesprogram for medicinassistent. CNA-programmer er almindelige i community colleges og medicinske uddannelsesinstitutioner og tager normalt 6-12 uger at gennemføre. Et CNA-program vil lære dig effektiv kommunikation og patientbehandling.

3. Optjen en CMA-certificering

CMA-certificering tager omkring fire måneder at gennemføre. Kandidater skal demonstrere mindst 140 timers klinisk praksis i løbet af deres uddannelsesperiode som en del af kravene.

I de fleste stater skal CMA-kandidater bestå en eksamen for at få deres Certified Medication Aide (CMA) licens. Når de har modtaget denne licens, har de tilladelse til at administrere medicin i enhver facilitet. Det er vigtigt at finde et godt træningsprogram for medicinassistenter til at forberede dig til certificeringsprøven. Den foreslåede læseplan skal omfatte følgende:

 • Medicin: Typer, interaktioner og bivirkninger
 • Juridiske, etiske og regulatoriske overvejelser i forbindelse med administration af medicin til patienter
 • Sikker administration og kontrol af medicin
 • Journalføring og kommunikation i sundhedsteamet

Du skal bemærke, at de særlige detaljer i dit certificeringstræningsprogram, herunder det nødvendige antal timers klinisk praksis, kan variere afhængigt af den region eller stat, du bor i.

4. Få brancheerfaring

De fleste CMA-træningsprogrammer inkluderer betydelig praktisk erfaring. Udnyt enhver mulighed under din uddannelse, der giver dig mulighed for at få brancheerfaring.

Arbejdsgivere kan kræve mindst et års brancheerfaring på området. På den måde ved de, at du har dokumenterede evner og færdigheder til at varetage de opgaver, der er forbundet med rollen som medicinassistent. I denne periode bør du bestræbe dig på at tilegne dig færdigheder, der er afgørende for succes i branchen. Du bør også få et godt kendskab til medicinsk og farmakologisk terminologi.

5. Søg medicinhjælperjob

Når du har opnået de fornødne kvalifikationer og færdigheder, bør du søge job. Du kan søge på hospitaler, plejehjem, langtidsplejefaciliteter, rehabiliteringscentre, kriminalforsorgen, plejecentre og medicinske forskningsfaciliteter. For at forbedre dine chancer for succes skal du skræddersy dit CV til hver jobansøgning. Læg vægt på nøglefærdigheder såsom viden om patientbehandlingsprocedurer, opmærksomhed på detaljer og evnen til at håndtere bivirkninger hos patienter.

6. Forpligt dig til kontinuerlig undersøgelse

Selv efter at du er blevet certificeret og har fået et job, bør din læring fortsætte. Forpligtelse til kontinuerlige studier forbedrer dine færdigheder og holder dig foran konkurrenterne. For eksempel kan lovgivningen om medicinadministration og -håndtering ændre sig. At holde sig ajour med en sådan udvikling vil sikre, at du opererer inden for lovens rammer.

Husk også, at din medicinassistent-certificering ikke er permanent; du skal forny den ved at tage en frisk eksamen med mellemrum. Hvis du fejler nogen af ​​disse eksamener eller prøver, kan statens medicinske bestyrelse fjerne din certificering. Der er utallige muligheder for at fortsætte din uddannelse inden for medicinassistentområdet. Genopfriskningskurser eller onlinekurser er ressourcer, der kan forbedre dine færdigheder som CMA.

Relateret: At blive sygeplejerske

Hvilke færdigheder har certificerede medicinassistenter brug for?

For at blive en fremragende medicinhjælper er en god forståelse af de nødvendige færdigheder vigtig. Her er færdigheder, som arbejdsgivere leder efter hos potentielle medicinassistenter:

1. Opmærksomhed på detaljer

Medicinassistenter skal være opmærksomme og demonstrere en evne til at bemærke små detaljer. De bliver nødt til at dokumentere receptpligtige doser og brugstid og sikre, at detaljerne er korrekte.

2. Organisation

Der skal organiseres en certificeret medicinassistent. Medicinassistenter skal sikre rutinemæssig administration af lægemidler til patienter. De skal registrere, hvem der har brugt hvilket stof, i hvilken mængde og på hvilket tidspunkt. Bortset fra at føre tilsyn med lægemiddeladministration, skal de observere patientens adfærd dagligt.

3. Computerfærdigheder

Arbejdsgivere forventer, at medicinassistenter er teknologikyndige, da de skal bruge computere til at udføre deres opgaver. Afhængigt af din arbejdsgiver skal du muligvis bruge specialiseret medicinsk software til at opdatere patienternes journaler.

4. Omsorg

Ud over at dispensere medicin, hjælper medicinassistenten sygeplejersker med at tage sig af patienter. Dette er almindeligt, især for certificerede lægehjælpere, der arbejder i ældreplejehjem og andre relaterede faciliteter. Du skal forstå det grundlæggende i pleje af patienter. Dette kan involvere at lære at tage sig af mennesker med intellektuelle handicap, bade og monitorere patienter.

5. Adfærdsanalyse

Efter at de har indgivet lægemidler, skal medicinassistenten observere patientens adfærd for at evaluere virkningerne af medicinen. Dette er vigtigt for at opdage bivirkninger af medicin på patienter. Arbejdsgivere ønsker medicinhjælpere, der er dygtige til adfærdsanalyse. Sådanne individer er bedre positioneret til at evaluere effektiviteten af ​​medicin og deres potentielle bivirkninger på patienter.

6. Medicinadministration

Medicinadministration er den primære opgave for enhver medicinassistent, så arbejdsgivere ønsker personer, der er højt kvalificerede på dette område. Denne færdighed dækker forståelse af de vigtigste lægemiddeltyper; deres handlinger, bivirkninger og indikationer. Det indebærer også at vide, hvordan man ordinerer og sporer medicindosering.

Relateret: Lær om at være sygeplejerske

Hvad er gennemsnitslønnen for en certificeret medicinassistent?

Løndata fra Bonjoures viser, at certificerede medicinassistenter i USA tjener $33.408 om året. US Bureau of Labor Statistics oplyser, at sygeplejersker og ordførere tjener $29.640 om året. Både sygeplejersker og ordførere udfører lignende opgaver som medicinassistenter. Vi antager således, at lønnen for medicinassistenter skal ligge omkring det tal.

Flere faktorer kan påvirke lønnen for certificerede medicinassistenter. Disse faktorer omfatter arbejdsgiver, placering, kvalifikationer, erfaring og nøjagtige jobopgaver og ansvar.

Relateret: Lær om at være medicinsk tekniker

Hvad er den forventede vækst for medicinhjælpeindustrien?

Statistik fra BLS Job Outlook viser, at efterspørgslen efter sygeplejersker og ordførere stiger mellem 2019 og 2029. BLS forventer en stigning på 8 % i job for sygeplejersker og en vækst på 5 % for ordførere. Efterspørgslen efter medicinhjælpere kan også se en lignende vækst, da erhvervene ligner hinanden.

BLS siger, at den aldrende Baby Boomer-generation er den vigtigste faktor, der driver efterspørgslen efter plejeassistenter, som også fungerer som medicinassistenter. Bureauet forklarer, at behovet for plejere vil fortsætte med at øge efterspørgslen efter dette felt.

Tage Bjerre
Tage Bjerre En certificeret medicinassistent (CMA) administrerer lægemidler til patienter på sundhedsfaciliteter. De fungerer som en certificeret sygeplejerske (CNA) og hjælper med patientpleje. At vide, hvordan man bliver en certificeret lægehjælper og kravene til jobbet kan hjælpe dig med at afgøre, om det er en ideel karriere for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en CMA er, og hvad de gør, den løn, en CMA kan forvente, kravene for at blive certificeret medicinassistent og de forventede jobudsigter.