Sådan Bliver Du Campaign Manager

Sådan Bliver Du Campaign Manager

Bag ethvert stort valg står en kampagneleder. Kampagneledere er direktørerne med ansvar for alle kampagnerelaterede operationer og aktiviteter. Hvis du er interesseret i at hjælpe kandidater med at vinde valg, kan en forståelse af kravene for at blive kampagneleder hjælpe dig med at starte din rejse. I denne artikel diskuterer vi, hvad en kampagneleder er, skitserer en kampagneleders arbejdsopgaver og forklarer, hvordan du bliver kampagneleder.

Hvad er en kampagneleder?

En kampagneleder eller kampagnedirektør er en professionel, der koordinerer en politisk kampagnes drift. De er ansvarlige for at rejse penge, nå ud til vælgere, reklamere og opretholde en medietilstedeværelse for at sikre, at deres kandidat får et vellykket valg. Kampagneledere oplyser offentligheden om deres kandidats synspunkter for at hjælpe vælgerne med at træffe informerede beslutninger under valgtiden. En kampagneleder arbejder typisk med lokale, by-, stats- eller nationale valg for en individuel eller privat sektor. De kan også arbejde for specifikke politiske partier og kampagnestyringsfirmaer.

Relateret: 12 job i politik

Hvad laver en kampagneleder?

Kampagneledere varetager en række opgaver relateret til at køre en succesfuld kampagne for en kandidat. Deres ansvar omfatter public relations, fundraising, marketing og politisk høring.

En kampagneleders typiske jobopgaver omfatter:

 • Organisering af fundraising indsats
 • Ringer og kontakter supportere
 • Udarbejdelse af en kampagnestrategi
 • Rekruttering og træning af donorer og frivillige til kampagnen
 • Hjælpe med at skrive kandidattaler
 • Oprettelse og vedligeholdelse af et kampagnebudget
 • Ledelse af den politiske kampagnestab
 • Udarbejdelse og analyse af meningsmålinger for at samle den offentlige mening

Sådan bliver du kampagneleder

Her er de trin, du kan tage for at blive politisk kampagneleder:

1. Få en bachelorgrad

Kampagneledere opnår typisk en bachelorgrad i statskundskab eller et beslægtet felt, såsom historie, engelsk, kommunikation, public relations eller business administration. En uddannelse i statskundskab lærer de studerende om politik, diplomati, jura og lovgivning samt kampagnestrategier og politik i medierne. Mens du afslutter din bachelorgrad, kan du overveje at lede en studenterorganisation for at forbedre dine uddelegerings-, budget- og kommunikationsevner.

Relateret: 17 bedste job for statskundskabsfag

2. Få erfaring

Efter endt uddannelse, øv dig i kampagnefærdigheder, såsom at kontakte vælgere og udføre kontoropgaver, ved at være frivillig med lokale kampagner eller deltage i et praktikophold. At tilegne sig relevant erfaring kan hjælpe dig med at finde et kampagnelederjob og netværke med andre på det politiske område.

3. Få et job på begynderniveau

Når du starter, skal du kigge efter stillinger på begynderniveau, såsom at blive frivillig koordinator eller fundraiser. Du kan med tiden rykke op til en stilling som kampagneleder efter at have vist din stærke arbejdsmoral og dine evner. Entry-level stillinger giver dig en chance for at få noget erfaring inden for feltet, før du bliver kampagneleder.

4. Deltag i en professionel organisation

Overvej at blive medlem af en politisk organisation, såsom American Association of Political Consultants (AACP). At deltage i en faggruppe giver dig mulighed for at netværke med andre og fortsætte din uddannelse. Professionelle organisationer afholder ofte arrangementer og giver læringsmuligheder for deres medlemmer.

Læs mere: Hvad er en professionel organisation?

5. Fortsæt med videregående uddannelse

Selvom en kandidatgrad ikke er påkrævet for de fleste kampagneledere, kan du overveje at tage en kandidatgrad i statskundskab, politisk ledelse eller valg og kampagneledelse. Disse programmer kan hjælpe dig med at skille dig ud fra andre kandidater og give dig yderligere viden og færdigheder til at forberede dig til din ledelsesrolle.

Færdigheder til en kampagneleder

For at kunne køre vellykkede kampagner har kampagneledere brug for følgende færdigheder:

 • Organisation: At være organiseret hjælper kampagneledere med at holde styr på vigtige begivenheder og anden information relateret til kampagnen.
 • Effektiv kommunikation: Kampagneledere skal være fremragende kommunikatører, da de interagerer med tilhængere og potentielle vælgere og ofte taler på vegne af deres kandidater.
 • Marketing: For at promovere begivenheder og reklamere for deres kandidater har kampagneledere brug for stærke marketingfærdigheder.
 • Forhandling: Kampagneledere skal være i stand til at forhandle og diskutere politiske spørgsmål med andre, når de uddanner potentielle vælgere om deres kandidats platform.
 • Opmærksomhed på detaljer: At være detaljeorienteret hjælper kampagneledere med at planlægge logistikken for marketingartikler og begivenheder.
 • Projektledelse: Som leder af kampagnen skal kampagneledere være i stand til at uddelegere medarbejdere og lede deres teams effektivt.
 • Kendskab til fundraising: Kampagneledere er ansvarlige for kampagnens budget, så de skal forstå, hvordan man fundraiser.
 • Kreativ tænkning: For at designe effektive kampagner skal kampagneledere være innovative og kreative.

Løn og jobudsigt for kampagneledere

Den nationale gennemsnitlige løn for en kampagneleder er $61.383 om året. Dette beløb kan dog variere afhængigt af en persons uddannelsesniveau, mængden af ​​erfaring og specifikke placering. US Bureau of Labor and Statistics rapporterer en anslået jobvækst på 9% fra 2019 til 2029 for PR- og fundraising-chefer, som har mange af de samme pligter og forventninger som kampagneledere.

Ofte stillede spørgsmål om kampagneledere

Hvis du overvejer at blive kampagneleder, er her nogle svar på almindelige spørgsmål, du måtte have om rollen:

Hvad er forskellen mellem PR-chefer og kampagneledere?

PR-chefer er ansvarlige for at fremme deres klients offentlige image, hvorimod kampagneledere arbejder for at promovere en kandidat. Det overordnede mål for en PR-chef er at sælge et produkt eller promovere en idé, mens kampagneledere fokuserer på at hjælpe deres kandidat med at vinde et valg.

Relateret: Public Relations: Alt hvad du behøver at vide om at arbejde i PR

Hvad er fordelene ved at være kampagneleder?

Nogle af fordelene ved at arbejde som kampagneleder inkluderer:

 • Mulighed for kontrol og autoritet: Overvågning af kampagner giver dig kontrol over eventuelle beslutninger, der skal træffes om markedsføring og kandidatens generelle offentlige tilstedeværelse.
 • Rejsemuligheder: For at møde potentielle vælgere rejser kampagneledere til events, konferencer og møder.
 • Evne til at arbejde med en række forskellige mennesker: Afhængigt af den kampagne, du kører, kan du få chancen for at arbejde tæt sammen med mennesker fra alle steder og baggrunde, herunder berømtheder og kendte politiske personer.

Hvordan kan du beslutte, hvilken kampagne der er den rigtige for dig?

Hvis det at være kampagneleder er noget, du overvejer, er der et par ting, du skal huske på, når du skal afgøre, om du vil lede en lille eller stor kampagne. Her er nogle trin, du kan tage for at beslutte, hvilken type kampagne der er bedst for dig:

 1. Overvej det niveau af ansvar, du ønsker. Hvis du ønsker at varetage en stilling på højt niveau som kampagneleder, kan arbejdet med en mindre, lokal kampagne være det bedste valg for dig, fordi det kan være nemmere at blive forfremmet og få mere ansvar.
 2. Bestem hvilken løn du ønsker. Når du vælger en kampagne at arbejde for, skal du overveje, om stillingen vil være betalt eller frivillig. Store og små kampagner giver en blanding af begge muligheder, men større kampagner har potentiale til at give dig en højere løn over tid.
 3. Bestem, om du er villig til at rejse. Beslut dig for, om du er villig til at rejse ofte for jobbet. Større kampagner har en tendens til at involvere flere rejser til arrangementer og møder end mindre kampagner.
 4. Overvej hvor længe du vil være i marken. Lokale kampagner plejer kun at vare nogle få måneder, mens nationale kampagner kan tage op til to år. Når du bestemmer den bedste type kampagne for dig, skal du overveje, hvor længe du vil arbejde som kampagneleder for en specifik kandidat.

Jannik Bech
Jannik Bech Bag ethvert stort valg står en kampagneleder. Kampagneledere er direktørerne med ansvar for alle kampagnerelaterede operationer og aktiviteter. Hvis du er interesseret i at hjælpe kandidater med at vinde valg, kan en forståelse af kravene for at blive kampagneleder hjælpe dig med at starte din rejse. I denne artikel diskuterer vi, hvad en kampagneleder er, skitserer en kampagneleders arbejdsopgaver og forklarer, hvordan du bliver kampagneleder.