Sådan Bliver Du Børnelæge: Uddannelse, Træning Og Certificering

Sådan Bliver Du Børnelæge: Uddannelse, Træning Og Certificering

Hvis du elsker at arbejde med børn og har et ønske om at hjælpe andre, kan det være den rigtige karrierevej for dig at blive børnelæge. For at kunne give medicinsk behandling til børn skal du bruge tid på at samle den nødvendige uddannelse, erfaring og andre kvalifikationer. At forstå forberedelsen, der er forbundet med at blive børnelæge, kan hjælpe dig med at planlægge din karriere og finde dit drømmejob.

I denne artikel forklarer vi, hvad en børnelæge er, og giver trin-for-trin vejledning til, hvordan man bliver det.

Hvad er en børnelæge?

En børnelæge er en type læge, der har specialiseret sig i at arbejde med patienter under 18 år. Nogle børnelæger kan yderligere specialisere sig i en bestemt aldersgruppe, såsom spædbørn eller småbørn, eller en type pædiatrisk medicin, såsom pædiatrisk kardiologi. Børnelæger er involveret i alle aspekter af deres patients helbred, fra sporing af et barns udviklingsmæssige benchmarks til diagnosticering og behandling af sygdom.

Relateret: Lær om at være børnelæge

Børnelægeopgaver

For at yde den bedste plejestandard til patienter har børnelæger en bred vifte af ansvarsområder. Deres specifikke opgaver kan variere baseret på deres speciale, men nogle fælles ansvar omfatter:

  • At lære om hvert barns hjemmemiljø for at give holistisk omsorg for deres udvikling
  • Kommunikere med forældre og værger om deres patients helbred og sygehistorie
  • Udførelse af regelmæssige kontroller og undersøgelser
  • Giver vaccinationer efter tidsplan
  • Sporing af et barns vækst og anbefale metoder til at hjælpe dem med at opfylde udviklingsmæssige benchmarks
  • Bestilling af diagnostiske tests
  • Udskrivning af medicin og bestemmelse af den passende dosis

Sådan bliver du børnelæge

Følg disse trin for at opfylde kravene til at praktisere som børnelæge og få dit første job i pædiatri:

1. Brug tid på at arbejde med børn

Begynd at forberede dig på at blive børnelæge ved at få et job eller en frivillig stilling, hvor du kan arbejde med børn. Fordi børnelæger bruger deres dage på at interagere med børn, er det vigtigt for dig at være sikker på, at du vil have en karriere med at arbejde med børn. At få erfaring med børnepasning er en fantastisk måde at lære strategier til at omgås børn på. Det kan også styrke din ansøgning til en pædiatrisk uddannelse senere.

Relateret: 30 job, der involverer arbejde med børn

2. Få en bachelorgrad relateret til medicin

Begynd en bachelorgrad med fokus på videnskab og medicin for at begynde at blive klar til medicinstudiet. Ikke alle børnelæger hovedfag i præ-medicin, men det er vigtigt at tage klasser relateret til videnskab, anatomi og biologi, så du kan opfylde alle medicinske skolekrav.

Hvis det er muligt, er det også en god idé at tage klasser relateret til barndomsudvikling. Mange sociologi- og uddannelsesafdelinger tilbyder kurser, der vil lære dig om børn og unge. Dette kan give dig en fordel, når du begynder dine pædiatriske studier under medicinstudiet. At blive involveret i klubber, praktikophold og ekstrakurser kan også hjælpe dig med at få adgang til et godt lægeprogram.

3. Tag MCAT og ansøg om medicinstudiet

I løbet af dit junior- og seniorår på bachelorskolen, begynd at studere til Medical College Admission Test (MCAT) og forske i medicinske skoler. Se efter universiteter, der har et stærkt pædiatrisk spor for at sikre, at du kan få den bedst mulige uddannelse. Du kan overveje en traditionel Medical Doctor (MD) grad eller en Doctor of Osteopathic Medicine (DO) program.

Medicinske skoleansøgninger består typisk af dine MCAT-resultater, et baggrundstjek, skoleudskrifter, anbefalingsbreve og en personlig erklæring. Rediger og korrekturlæs din ansøgning grundigt, og sørg for at indsende den inden og deadlines.

Relateret: Ansøgning til Medicinsk Skole: Tips og krav

4. Gennemfør et pædiatrisk ophold

Når du har afsluttet medicinstudiet, kan du begynde din specialiserede uddannelse i pædiatri gennem et pædiatrisk opholdssted. Selvom du vil lære nogle oplysninger om pædiatrisk medicin under medicinstudiet, er dit ophold, når du får den mest praktiske erfaring med at interagere med rigtige patienter og observere erfarne børnelæger. Pædiatriske opholdssteder varer typisk tre år, hvor du langsomt vil tjene mere ansvar, indtil du kan behandle patienter selvstændigt.

I løbet af deres uddannelse lærer pædiatriske beboere at arbejde i en række kliniske miljøer, såsom den pædiatriske intensivafdeling og lokale sundhedscentre. Du lærer om almindelige sundhedsproblemer, der påvirker børn, kommunikationsmetoder og alderssvarende måder at diskutere medicinske problemer på.

5. Ansøg om din lægelicens

Dernæst kan du ansøge om din lægelicens ved at tage den amerikanske medicinske licensundersøgelse (USMLE). Det er en tredelt eksamen, og hver del tager typisk en eller to dages test. Alle læger skal tage USMLE, som gennemgår den grundlæggende information, du skal vide for at praktisere medicin og anvende den i virkelige situationer. Emner om USMLE inkluderer:

Når du har bestået USMLE, kan du ansøge om en licens i din stat. Hver statsmedicinsk bestyrelse har sine egne specifikke kvalifikationer, så du bør forberede dig ved at undersøge kravene i hvilken stat du ønsker at praktisere medicin.

5. Forfølge et pædiatrisk stipendium

Pædiatriske stipendier er programmer, hvor du lærer mere om en bestemt type pædiatrisk medicin. Du behøver ikke at gennemføre et stipendium for at blive børnelæge, men det kan styrke dine jobansøgninger og hjælpe dig med at kvalificere dig til specialiserede stillinger. Pædiatriske stipendier varer normalt to eller tre år og kan fokusere på områder som neonatal medicin, pædiatrisk kirurgi eller børnepsykiatri. I løbet af programmet vil du lære af meget erfarne børnelæger, der lærer avancerede procedurer og innovative behandlingsmetoder.

6. Bliv bestyrelsescertificeret

At få certificering fra American Board of Pediatrics er en anden frivillig kvalifikation, der demonstrerer ekspertise inden for dit felt. At være bestyrelsescertificeret som børnelæge kan få dine patienter og deres familier til at føle sig mere sikre på dine evner. Det kan også tiltrække positiv opmærksomhed fra prestigefyldte arbejdsgivere. For at blive certificeret skal du gennemføre en certificeringstest og et interview, der bekræfter dine evner.

7. Ansøg til hospitaler, klinikker eller privat lægepraksis

Efter at have afsluttet din uddannelse, træning og certificering, vil du være klar til at arbejde selvstændigt som børnelæge. Mange børnelæger åbner efterhånden deres egen pædiatriske praksis, men det er en god idé at starte som ansat på en klinik eller et hospital, hvor du kan lære det grundlæggende i at være børnelæge. Søg job på institutioner, hvor du kan arbejde med dit ønskede speciale og løbende videreudvikle dine kompetencer.

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive børnelæge (plus andre ofte stillede spørgsmål)

Arbejdsmiljø for en børnelæge

Afhængigt af deres speciale kan børnelæger arbejde i en række kliniske, forsknings- eller kontormiljøer. De arbejder typisk på lægekontorer og hospitaler med at behandle patienter, men kan også bruge tid på at undervise i klasser, rådføre sig med sundhedsorganisationer eller udføre kliniske forsøg og andre forskningsprojekter. Børnelæger har en tendens til at arbejde lange timer, især hvis de arbejder på en kritisk afdeling eller skadestue.

Gert Holst
Gert Holst Hvis du elsker at arbejde med børn og har et ønske om at hjælpe andre, kan det være den rigtige karrierevej for dig at blive børnelæge. For at kunne give medicinsk behandling til børn skal du bruge tid på at samle den nødvendige uddannelse, erfaring og andre kvalifikationer. At forstå forberedelsen, der er forbundet med at blive børnelæge, kan hjælpe dig med at planlægge din karriere og finde dit drømmejob.