Sådan Bliver Du Borgerrettighedsadvokat

Sådan Bliver Du Borgerrettighedsadvokat

Borgerlige frihedsrettigheder og juridiske præcedenser, der udvidede borgernes rettigheder og friheder, begyndte ofte som retssager, der involverede borgerrettighedsadvokater. I dag fortsætter borgerrettighedsadvokater med at arbejde på sager for at beskytte folk mod diskrimination eller chikane og for at forsvare de rettigheder, som advokater før dem har arbejdet for. Hvis du er interesseret i at arbejde for at øge borgernes retfærdighed, kan det at kende detaljerne ved at være borgerrettighedsadvokat hjælpe dig med at beslutte, om det er en passende karriere. I denne artikel forklarer vi, hvad en borgerrettighedsadvokat er, hvad de gør, hvordan man bliver det, og deres gennemsnitlige løn og jobudsigt.

Hvad er en borgerrettighedsadvokat?

En borgerrettighedsadvokat er en person, der typisk arbejder med sager, der involverer forskelsbehandling af en person, der er en del af en beskyttet gruppe. Borgerrettighedsadvokater tager også sager, der involverer personlige rettigheder, såsom ytringsfrihed. De brænder ofte for deres samfund og ønsker at sikre juridisk beskyttelse for alle mennesker i deres land. Mange borgerrettighedsadvokater deltager i aktiviteter, der gavner deres lokalsamfund, såsom fundraising til en ny lokal fødevarebank.

Hvad laver en borgerrettighedsadvokat?

Borgerrettighedsadvokater udarbejder dokumenter, rådfører sig med klienter, møder i retten for sager og forhandler forlig for sager. Deres daglige opgaver kan variere alt efter, hvor de arbejder, og den befolkning, de arbejder med. Borgerrettighedsadvokater får også mere ansvar, efter at de har fået lidt erfaring.

De bruger ofte det meste af dagen på at forberede en sag eller fremlægge en sag i retten. Forberedelse til en sag kan omfatte at undersøge sager eller juridisk præcedens for deres klients sag, interviewe deres klient og udarbejde argumenter eller juridiske dokumenter. De rejser også til deres klienter, hvilket kan omfatte at besøge dem i fængslet, og til retten, hvor en dommer behandler deres klients sag. Fremlæggelse af en sag for retten kan indebære at afhøre vidner, fremlægge beviser og forklare omstændighederne i en sag for dommeren og juryen, hvis en sådan er til stede.

Relateret: Lær hvordan du bliver menneskerettighedsadvokat

Sådan bliver du borgerrettighedsadvokat

Borgerrettighedsadvokater bruger år på at forberede sig på at arbejde inden for jura, fordi denne stilling kræver en omfattende forståelse af retssystemet. Hvis du ønsker at blive borgerrettighedsadvokat, skal du følge disse trin:

1. Få en bachelorgrad

Det første skridt til at blive borgerrettighedsadvokat er at få en bachelorgrad. Overvej en grad i regering eller noget relateret til menneskerettigheder. Fokus på kurser som økonomi, historie, offentlige taler og regering. Brug denne tid til at vise, at du brænder for at arbejde i dit lokalsamfund eller til at lære relevante færdigheder. Du kan også blive frivillig i løbet af din sommer, deltage i studenterorganisationer, der fokuserer på at slå til lyd for positive forandringer på dit universitet eller arbejde som forskningsassistent hos en lokal fortalervirksomhed eller et advokatfirma. Enhver af disse aktiviteter kan give erfaring, der vil hjælpe i din karriere.

2. Tag Law School Admissions Test (LSAT)

Studerende tager typisk LSAT i løbet af deres juniorår på college. Denne test er udfordrende, så sørg for at studere og forberede dig på forhånd. Din optagelse på jurastudiet afhænger af den score, du modtager fra LSAT, så overvej at bruge ressourcer, din skole tilbyder, studiegrupper og gratis ressourcer online for at forbedre dine chancer for en høj score.

Læs mere: Sådan forbereder du dig til jurastudiet (med tips)

3. Afslut jurastudiet

Jurastudiet varer typisk tre år, og du opnår en jurisdoktorgrad efter endt uddannelse. I løbet af jurastudiet kan du overveje at fokusere på kurser i forfatningsret, beskæftigelsesdiskrimination, race og lovgivning, handicap, familieret og borgerrettighedslov, hvis din skole tilbyder disse kurser. Netværk med dine jurastuderende kan være en fordel, da de kan blive dine kollegaer eller en forbindelse, der hjælper dig med at finde et job efter endt uddannelse.

Læs mere: Hvad er en jurisdoktorgrad?

4. Bestå advokateksamenen

Hver stat har sin egen advokateksamen, men de fleste af dem følger en lignende struktur. Eksamenen varer to dage, og den første dag er normalt Multistate Bar Examination, mens den anden er specifik for den stat, hvor du tager baren. Hvis du flytter i fremtiden, skal du tage advokateksamenen igen for den stat, du flytter til. Efter at have bestået baren, får advokater en licens til at udøve advokatvirksomhed i deres stat.

5. Begynd at arbejde

Borgerrettighedsadvokater starter typisk som juridiske medarbejdere. I begyndelsen af ​​deres juridiske karriere arbejder de med mere erfarne advokater, som vejleder og træner dem. De kan arbejde som juridiske medarbejdere i flere år, før de bliver partnere i et advokatfirma eller starter deres egen praksis.

Læs mere: 12 bedst betalte job for advokater

4. Fortsæt din uddannelse

En yderligere avanceret grad giver mulighed for at specialisere sig i borgerrettighedslovgivning, hvilket kan forbedre dine chancer for at finde en stilling som borgerrettighedsadvokat eller fremme din karriere. Skoler tilbyder nogle gange programmer for autoriserede advokater, der ønsker at specialisere sig i et lovområde. Civilrettighedslovprogrammer uddanner studerende om emner som immigrationslovgivning eller menneskerettighedslovgivning.

Hvilke færdigheder har en borgerrettighedsadvokat brug for?

Afhængigt af deres fokusområde kan borgerrettighedsadvokater have brug for forskellige færdigheder, men de fleste kræver følgende:

 • Aktiv lytning
 • Analytisk ræsonnement
 • Meddelelse
 • Kritisk tænkning
 • Empati
 • Forhandling
 • Netværk
 • Forskning
 • Samarbejde
 • Skrivning

Derudover drager borgerrettighedsadvokater, der ønsker at starte deres egen praksis, fordel af marketing-, regnskabs- og forretningskompetencer.

Gennemsnitlig løn og jobudsigter for en borgerrettighedsadvokat

Ifølge US Bureau of Labor Statistics er gennemsnitslønnen for advokater $122.960 om året. Dette beløb kan variere afhængigt af hvor du praktiserer og hvilken type sager du accepterer. Nogle steder, der tilbyder de højeste lønninger til advokater ifølge US Bureau of Labor Statistics, omfatter:

 • District of Columbia
 • Californien
 • New York
 • Massachusetts
 • Illinois

Jobudsigterne for advokater er generelt omtrent det samme som andre erhverv ifølge US Bureau of Labor Statistics, som forudsiger en vækst på 4 % for advokater mellem 2019 og 2029.

Fritz Korsgaard
Fritz Korsgaard Borgerlige frihedsrettigheder og juridiske præcedenser, der udvidede borgernes rettigheder og friheder, begyndte ofte som retssager, der involverede borgerrettighedsadvokater. I dag fortsætter borgerrettighedsadvokater med at arbejde på sager for at beskytte folk mod diskrimination eller chikane og for at forsvare de rettigheder, som advokater før dem har arbejdet for. Hvis du er interesseret i at arbejde for at øge borgernes retfærdighed, kan det at kende detaljerne ved at være borgerrettighedsadvokat hjælpe dig med at beslutte, om det er en passende karriere. I denne artikel forklarer vi, hvad en borgerrettighedsadvokat er, hvad de gør, hvordan man bliver det, og deres gennemsnitlige løn og jobudsigt.