Sådan Bliver Du Blomsterdesigner

Sådan Bliver Du Blomsterdesigner

Blomsterdesignere er eksperter i at arrangere blomster og planter til dekorative udstillinger på en måde, der er kreativ og en fryd for øjet. De smukke arrangementer og udstillinger, som de designer, er med til at forstærke et rum med farverige planter og blomster og fremme en positiv atmosfære. En karriere inden for blomsterdesign kan være et glimrende valg for en, der er kreativ og nyder at arbejde med planter, blomster og mennesker. I denne artikel diskuterer vi, hvad en blomsterdesigner er, hvad de laver, og de trin, det tager at blive blomsterhandler.

Hvad er en blomsterdesigner?

En blomsterdesigner, også kaldet en blomsterhandler, er en professionel, der skaber dekorative displays, buketter og arrangementer ved hjælp af planter, blomster og andet tilbehør. En blomsterhandler arbejder typisk med friske blomster, men de kan også bruge tørrede eller kunstige blomster og inkluderer ofte også andre typer grønt. De skaber blomsterarrangementer til en række lejligheder, såsom bryllupper, banketter, festivaler og andre specielle ceremonier eller helligdage.

En blomsterdesigners arbejde varierer fra dag til dag, da deres kunder har forskellige behov afhængigt af størrelsen af ​​arrangementet og hvor meget tid det vil tage at fuldføre. Kunder kan bede blomsterhandlere om at skabe en buket til en individuel person, små udstillinger til omgivelser med begrænset plads eller store arrangementer til større spillesteder.

Læs mere: 13 karrierer med planter

Hvad laver en blomsterdesigner?

En blomsterdesigner arbejder tæt sammen med kunderne for at skabe en blomsterudstilling, der opfylder kundens specifikke ønsker. Blomsterhandlere kan komme med anbefalinger til deres kunder baseret på deres egen ekspertise og hjælpe kunden med at udvikle deres ideer i den kreative proces. Kunder bestiller primært til en særlig lejlighed på forhånd, så blomsterdesignere skal forblive organiserede for at imødekomme deres kunders behov til tiden og sikre, at blomster stadig er friske før levering.

Nogle yderligere opgaver for en blomsterhandler omfatter:

 • Indpakningsarrangementer
 • At imødekomme deres kundes budget
 • Sikring af korrekt ordrelevering
 • Ledelse og vedligeholdelse af en blomsterbutik
 • Rengøring og rengøring af deres blomsterbutik for blomsteraffald
 • Skæring af blomster
 • Transplantation af planter og blanding af blomsterfødeløsninger
 • Vedligeholdelse af planternes levetid
 • Opretholdelse af tilstrækkeligt blomsterudbud
 • Uddannelse af nye blomsterhandlere

Vigtige færdigheder at have som blomsterdesigner

Blomsterdesignere skal have viden om plantepleje og elementerne i blomsterdesign. Det er også vigtigt for dem at kende den symbolske betydning bag forskellige typer af blomster og hvornår visse blomster er i sæson, så de kan bruge denne viden til at give de rigtige anbefalinger til deres kunder. Derudover skal de også forstå planters unikke egenskaber, såsom hvilke blomster der kan holde længst ude af vandet. Det er vigtigt at have ekspertviden om den unikke pleje, hver blomst eller plante har brug for, så de kan forlænge arrangementets levetid.

En erfaren blomsterdesigner kan afgøre, hvilke blomster der passer bedst sammen, og hvor mange blomster der skal bruges til hvert enkelt design.

Nogle yderligere færdigheder, der kræves af blomsterdesignere, omfatter:

 • Indpakning og binding af bånd og sløjfer
 • Klipning og trimning af blomster og planter
 • Sheering
 • Kunde service
 • Meddelelse
 • Tidsadministration
 • Organisation
 • Design
 • Kreativitet
 • Kunstneriske evner
 • Ledelse af blomsterbutik
 • Detaljeorienteret

Blomsterdesigner kvalifikationer og krav

At blive blomsterdesigner kræver ikke en universitetsuddannelse, så en gymnasial eksamen eller tilsvarende er tilstrækkeligt. Men nogle nyttige postsekundære ressourcer, såsom community colleges og erhvervsskoler, kan lære dig, hvordan du starter din egen blomsterdesignvirksomhed eller blomsterbutik. Disse klasser lærer de grundlæggende principper for blomsterdesign, og hvordan du reklamerer for din virksomhed.

Personer, der søger at starte en karriere inden for blomsterdesign, kan også få værdifuld praksis og praktisk erfaring gennem praktikophold eller deltids- eller frivilligt arbejde i en blomsterbutik. Rollen som blomsterdesigner er primært erfaringsbaseret, og arbejdsgivere kan se efter personer, der allerede har et vist niveau af blomsterpleje og uddannelse. Imidlertid kan en blomsterdesigner, der ønsker at udvide deres blomsterekspertise, blive en certificeret blomsterdesigner gennem American Institute of Floral Designers.

Læs mere: Sådan skriver du et blomsterhandler-CV i 5 trin

Hvad kan man forvente af et arbejdsmiljø med blomsterdesigner

De fleste blomsterdesignere arbejder hos detailvirksomheder, engrosblomsterforhandlere, blomsterbutikker og bryllups- eller begivenhedsplanlægningsbureauer. I disse indstillinger arbejder de med walk-in kunder og kommunikerer med kunder over telefonen og på internettet, når de tager imod bestillinger. Blomsterdesignere, der er freelancere, arbejder typisk med fleksible kontraktbaserede tidsplaner, hvor de hyres til begivenheder såsom bryllupper.

Blomsterdesignere på fuld tid skal nogle gange rejse for at hjælpe med begivenheder, men er ellers baseret på ét sted for at vedligeholde deres blomsterbutik. I travle ferier som Mors Dag eller Valentinsdag kan blomsterhandlere være nødt til at arbejde ekstra timer for at imødekomme den øgede efterspørgsel.

Blomsterhandlere forbliver på deres fødder det meste af tiden med at passe blomsterne, hjælpe kunder og vedligeholde renheden i deres arbejdsplads og miljø. De skal muligvis også passe på med at forhindre insekter i at søge ly i planter og blomster.

Sådan bliver du blomsterdesigner i 4 trin

Her er fire trin, du skal overveje, når du ønsker at blive blomsterdesigner:

1. Lær det grundlæggende om blomsterdesign og plantepleje

Dette indebærer at lære grundlæggende blomsterdesignmetoder og planteplejeteknikker, som er almindeligt anvendt blandt professionelle blomsterhandlere. Du kan få denne erfaring gennem muligheder, der giver praktisk erfaring, såsom at tage blomsterkurser, arbejde med en mentor, praktik hos et blomsterdesignbureau eller frivilligt arbejde i en lokal blomsterbutik.

Disse grundlæggende funktioner omfatter teknikker og principper som:

 • Forberedelse af blomster
 • Blomsterarrangement
 • Farvekoordination
 • Båndbinding og gaveindpakning
 • Håndtering af skarpe værktøjer
 • Plantesundhed
 • Trimning og skæring
 • Grundlæggende blomsterhavearbejde

2. Udvikl dine færdigheder i blomsterdesign

Den bedste måde at udvikle dine blomsterdesignfærdigheder på er at øve dig. Når du praktiserer de grundlæggende teknikker inden for blomsterdesign og -pleje, vil dine færdigheder sandsynligvis udvikle sig over tid, og du vil til sidst udvikle din egen unikke stil og teknik.

3. Beslut dig for, hvordan og hvor du vil arbejde

Det betyder, at du skal beslutte, hvilken slags blomsterdesigner du vil være. Nogle blomsterdesignere arbejder som freelancere, mens andre arbejder i etablerede blomsterbutikker, i detailbutikker eller for bryllupsbureauer.

Læs mere: Sådan skriver du et blomsterhandler-CV i 5 trin

4. Opret en hjemmeside, portfolio og CV

Hvis du ønsker at arbejde som freelance blomsterdesigner eller en in-house blomsterhandler, er oprettelse af en hjemmeside en fantastisk måde at præsentere dine færdigheder, præstationer og ekspertise på for potentielle kunder. Portfolioen bygger på dine talenter og viser de blomsterudstillinger, designs og arrangementer, som du har skabt. Et CV kan også være gavnligt, fordi det viser en tidslinje over din arbejdshistorie og dit engagement i feltet. Et velskrevet og præstationsorienteret CV kan hjælpe dig med at sikre dig et job som blomsterdesigner.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Danny Fabricius
Danny Fabricius Blomsterdesignere er eksperter i at arrangere blomster og planter til dekorative udstillinger på en måde, der er kreativ og en fryd for øjet. De smukke arrangementer og udstillinger, som de designer, er med til at forstærke et rum med farverige planter og blomster og fremme en positiv atmosfære. En karriere inden for blomsterdesign kan være et glimrende valg for en, der er kreativ og nyder at arbejde med planter, blomster og mennesker. I denne artikel diskuterer vi, hvad en blomsterdesigner er, hvad de laver, og de trin, det tager at blive blomsterhandler.