Sådan Bliver Du Biltestfører

Sådan Bliver Du Biltestfører

Inden en bilproducent lancerer en ny model, hyrer de en professionel chauffør til at teste bilens funktioner. Testkøreren kører det nye køretøj på en privat racerbane og offentlige veje for at sikre, at alt udstyr, inklusive sikkerhedsfunktioner, fungerer korrekt. Føreren tester også motorens ydeevne og den generelle kørekvalitet. I denne artikel deler vi nyttige tips om, hvordan du bliver en professionel testkører.

Hvad er en biltestfører?

En biltestchauffør er en professionel hyret af en bilproducent eller et bilmagasin til at teste prototyper og præproduktionskøretøjer samt modeller, der for nylig er eller snart vil komme ind på forbrugermarkedet. Chaufføren bruger deres erfaring og viden om biler til at teste transmissionen, automatiserede funktioner, sikkerhedsudstyr, bremser, motor og andre komponenter. Efter prøvekørslens afslutning giver chaufføren forslag til forbedringsområder. Nye biltestchauffører hjælper ingeniører med at finjustere køretøjet, før det frigives til masserne.

Hvad laver en biltestfører?

Testføreren betjener bilen på forskellige typer terræn for at måle ydeevne, komfort og sikkerhed. Da køberen sandsynligvis kører i by og forstæder, bruger testkøreren et par timer på veje i forskellige kvarterer i by- og landområder. I slutningen af ​​testen skriver føreren en rapport til forsknings- og udviklingsteamet, der giver omfattende detaljer om bilens ydeevne, hvad de kunne lide ved bilen, og hvad der kan forbedres.

Nogle af de ting, biltestchauffører tjekker efter, inkluderer:

 • Bremsning, acceleration og håndtering: Føreren træder på gassen og registrerer, hvor lang tid køretøjet tager at gå fra nul til tres. De undersøger også, hvordan bilen klarer sving ved høj hastighed. Føreren tester også bremselængden ved at accelerere og så pludselig træde på bremsen.
 • Synlighed: Føreren forsøger at finde blinde vinkler, der kan forstyrre deres evne til at opdage forhindringer, mens de betjener køretøjet.
 • Komponentfunktionalitet: Testføreren kontrollerer, om viskere, el-sæder og -ruder, klimaanlæg og andre komponenter i køretøjet fungerer korrekt. En testkører skal have forudgående mekanisk viden for korrekt at kunne analysere alle aspekter af bilen både inde og ude.
 • Lyd: Testføreren lytter efter usædvanlige lyde, der kunne opdage et problem med køretøjet. De tjekker også for vejstøj under kørslen for at se, hvor godt producenten har isoleret kabinen.

Hvordan man bliver en biltestchauffør

Hvis du vil lære at blive en ny biltestkører, skal du følge disse trin:

1. Gennemfør dine gymnasiestudier

Producenter og websteder for bilanmeldelser ansætter chauffører med et godt kendskab til engelsk. Sørg derfor for at afslutte gymnasiet og få et eksamensbevis for at bevise dine læse- og skrivefærdigheder. Høje score i matematik, naturfag og sprogtimer øger dine chancer for at komme ind på en god erhvervsinstitution.

2. Få en uddannelse

Testkørere skal have grundlæggende viden om biler. For at lære, hvordan biler fungerer, skal du tilmelde dig en erhvervsinstitution og studere bilmekanik. Kurserne dækker køretøjsdiagnostik og reparationsteknikker. Du lærer, hvordan motor, bremsning, affjedring, styretøj, dæk og bilens elektriske system fungerer sammen som en enhed. Automekanikeruddannelsen kan tage mellem et og to år at gennemføre.

Alternativt beslutter nogle, der forfølger en bilprøvekørekarriere, at læse til en fireårig bachelorgrad for at adskille sig fra andre kandidater. En bachelorgrad i bilteknologi eller en maskiningeniøruddannelse med særligt fokus på bildesign og -produktion kan lære dig, hvordan biler fungerer, og hjælpe dig med at identificere mekaniske fejl. Kurserne fra begge grader vil også lære dig om bilfremstillingsprocessen.

Relateret: Lær om at være mekaniker

3. Tag et kørekort

En testkører burde vide, hvordan man kører og få et klasse C-kørekort. I de fleste stater giver et klasse C-licens dig mulighed for at køre ethvert køretøj med en bruttovægtvurdering (GVWR) på mindre end 26.001 lbs. For at vise flere køreegenskaber kan du kvalificere dig til et klasse M kørekort, som giver dig mulighed for at betjene ethvert køretøj med to hjul. For at få dit kørekort skal du bestå en skriftlig og praktisk køreprøve.

4. Få erhvervserfaring

Efter afslutningen af ​​din uddannelse, søg lærlingestillinger med erfarne mekanikere eller ansøg om entry-level stillinger i automotive magasiner og publikationer. Find et miljø, der giver dig mulighed for at finde ud af mere om biler og praktisere det, du har lært i skolen. Når du har fået beskæftigelse, skal du blive en aktiv elev og stille spørgsmål til din vejleder. Meld dig frivilligt til at gøre mere, end din medarbejder beder dig om. Gør dit bedste og bliv ved med at øve dig for at blive god til dit job.

5. Netværk

De mennesker, du møder, kan hjælpe dig med at fremme din karriere som testkører. Vær venlig og professionel over for alle dine kunder, fordi de kan henvise flere mennesker til dig. Deltag i biludstillinger og andre bilarrangementer for at kende folk i din branche. Tal med andre mekanikere og bilentusiaster og udveksle kontakter og ideer.

6. Markedsfør dig selv

Fortæl folk, hvad du gør, hvis du vil have dem til at overveje dig til en testkørerstilling. Opdater dine profiler på sociale medier og opret visitkort med dit navn og erhverv. Før du skriver dit CV, skal du også se på prøver i branchen. Brug det format, som andre testdrivere bruger til at øge dine chancer for at blive ansat.

Relateret: 10 tips til at skrive CV til at hjælpe dig med at få et job

Løn og jobudsigt

Den gennemsnitlige løn for en biltestkører i USA er $49.678 om året. Professionelle testchauffører kan enten arbejde på fuld tid eller deltid.

Færdigheder for en biltestfører

For at blive en professionel testkører har du brug for følgende færdigheder og kvaliteter:

 • Navigation: En testkører, der forstår at læse kort, kan klare alle slags køreopgaver. De kan finde vej i et ukendt kvarter eller motorvej. De kan også finde ujævnt terræn for at teste et nyt køretøjs offroad-egenskaber.
 • Kørsel: Kørsel på en bakke eller stejlt terræn kræver dygtighed – føreren skal beslutte, om de vil bruge en høj rækkevidde eller lav rækkevidde. Det samme gælder kørsel på sne og sandet terræn. At køre superbiler kræver dygtighed, da de er kraftfulde og hurtige. Føreren burde være i stand til at accelerere og holde den kraftige motor under kontrol.
 • Udholdenhed: En professionel testkører kan sidde i lange timer bag rattet under hårde forhold. For at gøre det effektivt kræver chaufføren udholdenhed.
 • Beslutningstagning: En testfører er en kritisk tænker og beslutningstager. Når man tester bilen i overfyldte områder som byen, bestemmer føreren køretøjets hastighed.
 • Kommunikation og rapportering: Testkørerens meninger hjælper ingeniører og fabrikanter med at forbedre køretøjet. Som sådan burde testkørere vide, hvordan man udtrykker sig mundtligt. En testfører kræver skrive- og rapporteringsfærdigheder for at forklare deres resultater til producenten.
 • Passion: En chaufførs holdning bestemmer deres succes i rollen. Derfor burde en professionel testkører elske at køre.

  Relateret: Sådan skriver du en arbejdsrapport (med eksempler)

Ofte stillede spørgsmål om, hvordan man bliver en professionel testkører

Følgende er nogle af de ofte stillede spørgsmål om en testkørerkarriere:

Hvordan kan du opbygge den erfaring, der kræves for at blive testkører?

En person, der er ansat af et bilmagasin, opbygger erfaring ved at skrive bilanmeldelser baseret på oplysninger indsamlet af virksomheden. Disse anmeldelser hjælper journalisten med at forstå vigtige præstationsfaktorer for forskellige køretøjer. Desuden får biljournalister nogle gange lov til at prøvekøre nye modeller af bilfabrikanter. Alternativt kan du blive biltekniker og lære, hvordan individuelle komponenter fungerer. Denne færdighed hjælper dig med at vurdere et køretøjs evner, når du bliver testkører.

Hvor kan du finde arbejde som professionel testkører?

Der er tre typer organisationer, der ansætter testchauffører:

 • Bilproducenter: Testkøreren kan ansættes internt eller eksternt.
 • Automotive magasiner: Dette inkluderer også websteder for bilanmeldelser.
 • Uafhængige køretøjstestfaciliteter: Nonprofitorganisationer hyrer testchauffører til at bekræfte fabrikantens specifikationer og beskytte forbrugerne.

Hvad kræves der for at blive biljournalist?

For at arbejde i mediebranchen som biljournalist skal du muligvis læse fire fire år og opnå en bachelorgrad i journalistik eller kommunikation. Så søg på entry-level stillinger i bilanmeldelser hjemmesider og magasiner.

Findes der certificeringsprogrammer for biltestchauffører?

I øjeblikket tilbydes certificeringsprogrammer af individuelle bilproducenter. At blive certificeret som biltekniker kan også hjælpe dig med at få et testkørerjob.

Hvilken slags biler kører testchauffører?

En testkører kan køre enhver form for bil. Det hele afhænger af arbejdsgiverens behov. Testchauffører hyret af bilfabrikanter må kun køre biler fra det pågældende mærke.

Kan du skifte karriere for at blive biltestkører?

Ja, du kan skifte fra at være revisor eller kundeservicemedarbejder til en biltestchauffør. Så længe du brænder for biler og er klar til at forpligte dig til uddannelsen, kan du nå dit mål om at blive professionel testkører.

Gorm Martinsen
Gorm Martinsen Inden en bilproducent lancerer en ny model, hyrer de en professionel chauffør til at teste bilens funktioner. Testkøreren kører det nye køretøj på en privat racerbane og offentlige veje for at sikre, at alt udstyr, inklusive sikkerhedsfunktioner, fungerer korrekt. Føreren tester også motorens ydeevne og den generelle kørekvalitet. I denne artikel deler vi nyttige tips om, hvordan du bliver en professionel testkører.