Sådan Bliver Du Barselssygeplejerske I 5 Trin

Hvis du vil hjælpe kommende mødre og familier til at få positive graviditeter og fødselsoplevelser, så overvej at blive barselssygeplejerske. Disse fagfolk er vigtige dele af medicinske teams, der ofte arbejder for fødecentre, hospitaler, kvindegrupper og andre faciliteter, der specialiserer sig i graviditeter og fødsler. Før du forfølger arbejde inden for dette felt, kan det være nyttigt at forstå kravene, og hvad du kan forvente af denne karriere.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en barselssygeplejerske er, og hvad de gør, gennemgår nogle grundlæggende færdigheder for dem i denne rolle, giver trin til at blive en barselssygeplejerske og undersøger den gennemsnitlige løn og jobudsigter.

Hvad er en barselssygeplejerske?

Mødresygeplejersker er sundhedsprofessionelle med speciale i obstetrisk sygepleje. Barselssygeplejersker kan have forskellige legitimationsoplysninger afhængigt af deres uddannelse, så de kan også arbejde i forskellige roller, såsom en avanceret praksis registreret sygeplejerske (APRN), registreret sygeplejerske (RN) eller jordemoder. Disse sygeplejersker kan se patienter under graviditeten, pleje mødre under fødslen eller yde støtte efter fødslen.

Relateret: Hvad er en registreret sygeplejerske med avanceret praksis?

Hvad laver en barselssygeplejerske?

Barselssygeplejersker har flere ansvarsområder, herunder:

  • Assistere læger og andet sundhedspersonale med at føde babyer
  • Overvågning af mødres og spædbørns vitale tegn, såsom blodtryk og puls
  • Tilbyder reproduktiv sundhedspleje og gynækologiske tjenester til gravide kvinder
  • At organisere en institutions vuggestue, så babyer og deres familier har et afslappende og hjælpsomt miljø
  • At yde postpartum pleje til mødre, hvilket kan omfatte administration af medicin og hjælpe med grundlæggende opgaver
  • Undervisning af patienter i, hvordan de kan tage sig af deres babyer
  • Rådgivning af forældrene om korrekte ammeteknikker
  • Udvikling af passende rutiner til at slappe af både baby og mor
  • Rådgivning med læger, kirurger, anæstesiologer, doulaer og medicinske fagfolk for at sikre, at patienter får det højeste niveau af pleje
  • Kortlægning af en patients fremskridt gennem hele deres graviditet

Kompetencer til barselssygeplejerske

For at blive en succesfuld barselssygeplejerske skal du overveje at udvikle eller forbedre disse færdigheder:

Kritisk tænkning

Barselssygeplejersker træffer ofte beslutninger, der påvirker både den nyfødte og moderen, herunder hvordan de skal reagere på fødselskomplikationer, eller om mor og barn er klar til at blive udskrevet fra hospitalet. Det er vigtigt for disse sygeplejersker at have kritiske tænkeevner, der gør dem i stand til at overveje situationen og mulige resultater, så de kan træffe beslutninger, der gavner deres patienter. Kritisk tænkning kan også hjælpe dem med at genkende og reagere på potentielle mentale eller fysiske ændringer, som mødre eller spædbørn oplever.

Læs mere: Beslutningsevner: Definition og eksempler

Meddelelse

Mødresygeplejersker er i hyppig kontakt med patienter og deres familier, så det er vigtigt at have stærke kommunikationsevner. Dette inkluderer at være en god lytter og at kunne kommunikere tilstrækkeligt og præcist detaljer om procedurer. Gode ​​kommunikationsevner kan hjælpe en barselssygeplejerske med at udvikle en vordende mors fødselsplan eller træne nybagte mødre på områder som amning og efterværn.

Kommunikation er også vigtig, fordi barselssygeplejersker arbejder tæt sammen med andre medlemmer af den kommende mors lægeteam for at yde et højt niveau af pleje før, under og efter fødslen. De skal muligvis forklare en patients status til en læge, samarbejde med madserviceteamet for at give et nærende måltid til nybagte mødre eller dele detaljer om deres vagt med deres team.

Relateret: Kommunikationsevner til karrieresucces

Modstandsdygtighed

Resiliens er, når en person med succes kan navigere i ugunstige situationer og forblive produktiv. At være robust involverer egenskaber som vedholdenhed og konsistens. Det gør det muligt for en barselssygeplejerske at forblive positiv og forblive hjælpsom selv under stressede situationer, der involverer en mor eller baby. En barselssygeplejerske med robusthed kan også være bedre i stand til at tage sig af mødre ved at opmuntre dem under fødslen.

Interpersonelle færdigheder

En barselssygeplejerske, der besidder interpersonelle færdigheder, såsom medfølelse, empati og tålmodighed, kan hjælpe deres patienter med at føle sig godt tilpas i deres pleje. Disse egenskaber kan hjælpe mødre med at føle sig roligere under fødslen, hvilket gør dem i stand til at koncentrere sig om fødslen. Når en barselssygeplejerske udviser interpersonelle færdigheder, kan familier være mere tilbøjelige til at stole på dem, dele vigtige oplysninger og stille spørgsmål om fødselsprocessen.

Læs mere: 11 måder at forbedre dine interpersonelle færdigheder på

Sådan bliver du barselssygeplejerske

Fordi barselssygeplejersker er specialiserede sygeplejersker, er der visse kvalifikationer, de skal opfylde. Udforsk denne liste over de trin, du kan tage for at blive en barselssygeplejerske:

1. Optjen et gymnasieeksamen eller GED

Et af de første skridt til at blive en barselssygeplejerske er at fuldføre din gymnasieuddannelse eller tjene din GED. Overvej at tage kurser, der er relateret til sygepleje eller mødrepleje, såsom anatomi og fysiologi, biologi, etik, psykologi og sociologi. Disse fag kan give dig en grundlæggende viden om feltet, som du kan bruge, når du går videre i uddannelsen og i din karriere.

2. Meld dig ind på en sygeplejeskole

For at blive sygeplejerske skal du gennemføre en sygeplejeuddannelse. Mange gymnasier og universiteter tilbyder forskellige sygeplejeprogrammer, du kan vælge imellem, afhængigt af hvilken type barselssygeplejerske, du ønsker at være. For eksempel kan du opnå din associerede eller bachelorgrad i sygepleje for at arbejde som sygeplejerske, eller du kan vælge at tage en kandidatgrad for at blive APRN eller sygeplejerske-jordemoder. Du kan endda blive en autoriseret praktisk sygeplejerske (LPN) og arbejde i mødrepleje ved at gennemføre et akkrediteret LPN-program.

Hvilken uddannelsesvej du vælger kan afhænge af det arbejdsansvar du ønsker. For eksempel er sygeplejerske-jordemødre normalt de eneste sygeplejersker, der har legitimationsoplysninger til at føde babyer, selvom en sygeplejerske kan ordinere medicin, assistere under fødsler og udføre ultralyd under graviditeten. Autoriserede praktiske sygeplejersker hjælper typisk med at administrere medicin og assistere nybagte mødre med basale hygiejneopgaver.

Relateret: Den endelige liste over online-registrerede sygeplejerskeprogrammer

3. Bestå din sygeplejerskeeksamen og bliv autoriseret

Uanset hvilken type sygeplejerske du ønsker at være, skal du bestå en eksamen og ansøge om en licens. Eksamensindholdet og licensprocessen er forskellig for hver sygeplejetype. For eksempel, hvis du ønsker at blive en LPN, skal du tage NCLEX-PN-eksamenen, men hvis du vil være en RN, skal du bestå NCLEX-RN. En APRN skal tage en anden type eksamen, der tester viden om mere avancerede sygeplejeteorier, og sygeplejerske-jordemødre tager en eksamen, der fokuserer på jordemoder- og sygeplejepraksis.

Når du har opnået en bestået score på den tilhørende bestyrelseseksamen for din sygeplejekarriere, kan du ansøge om licens gennem din stats sygeplejeråd. Denne proces involverer normalt fingeraftryk, udfyldelse af et baggrundstjek og betaling af gebyrer.

4. Forfølge yderligere specialiseringer

Selvom det måske ikke er et krav for mange arbejdsgivere, kan det at have yderligere certificeringer og specialiseringer hjælpe dig med at adskille dig fra andre kandidater, når du søger en stilling. Overvej at opnå en certificering inden for emner som elektronisk føtal overvågning, neonatal pleje, obstetrik og gynækologi, pædiatrisk transport og mødres nyfødte sygepleje.

5. Få erfaring

For at få relevant erfaring kan du overveje praktikophold eller opholdsprogrammer på hospitaler og andre faciliteter med mødres sygeplejespecialiteter. Selvom du sandsynligvis vil få noget klinisk erfaring i løbet af dit uddannelsesprogram, kan et ophold give dig mere praktisk og specialiseret erfaring på en fødeafdeling. I løbet af disse programmer kan du lære teoretiske og praktiske færdigheder på området, og mange faciliteter tildeler mentorer, så du kan drage fordel af vejledningen fra andre, der har fundet succes i deres sygeplejekarriere.

Udover disse muligheder kan du udvikle dine færdigheder ved at arbejde frivilligt og besøge forskellige hospitaler og fødselscentre. Dette kan være nyttigt, fordi fødeafdelinger er forskellige og kan kræve unikke færdigheder og tilgange. Du kan muligvis tale med hospitalspersonale og ansættelsesledere på forskellige faciliteter for at lære mere om, hvad de leder efter, når de ansætter til deres ledige stillinger.

Karriereudsigt og løn for barselssygeplejersker

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forventer, at jobmuligheder for barselssygeplejersker vil stige med 45 % mellem 2019 og 2029. Dette er en hurtigere vækstrate end de fleste andre erhverv.

I gennemsnit tjener barselssygeplejersker $69.225 om året i USA. Din løn kan variere afhængigt af din erfaring, uddannelsesniveau og geografiske placering, samt den facilitet du arbejder på og din tidsplan.

Sigurd Fuglsang
Sigurd Fuglsang Hvis du vil hjælpe kommende mødre og familier til at få positive graviditeter og fødselsoplevelser, så overvej at blive barselssygeplejerske. Disse fagfolk er vigtige dele af medicinske teams, der ofte arbejder for fødecentre, hospitaler, kvindegrupper og andre faciliteter, der specialiserer sig i graviditeter og fødsler. Før du forfølger arbejde inden for dette felt, kan det være nyttigt at forstå kravene, og hvad du kan forvente af denne karriere.