Sådan Bliver Du Bækkenbundsterapeut

Der er mange muligheder for fysioterapeuter til at specialisere sig i at behandle bestemte typer patienter eller udføre en bestemt metode til fysioterapi. En mulighed for specialisering, som fysioterapeuter kan forfølge, er i bækkenbundsterapi. Du kan beslutte dig for at specialisere dig i bækkenbundsterapi, hvis du er interesseret i at hjælpe kvinder, da mange bækkenbundsterapeuter guider kvinder gennem at styrke deres bækkenbund efter medicinske tilstande eller fødsel. I denne artikel undersøger vi, hvordan en karriere som bækkenbundsterapeut kan være og overvejer nogle trin for at blive bækkenbundsterapeut.

Relateret: 9 Fysioterapeutcertificeringer til specialisering

Hvad er en bækkenbundsterapeut?

En bækkenbundsterapeut er en fysioterapeut, der har specialiseret sig i at hjælpe patienter med at styrke deres bækkenbund. Bækkenbunden omfatter alle de muskler, der omgiver reproduktionsorganerne og urinvejene. Almindelige patienter for bækkenbundsterapeuter kan omfatte kvinder, der oplever fødsel, mænd, der er ved at komme sig efter prostatacancer og generelle patienter, der ønsker at være mere opmærksomme på deres bækkensundhed.

Bækkenbundsterapeuter kan arbejde på fysioterapeutiske praksisser, klinikker og rehabiliteringscentre, der tilbyder fysioterapi. Men mange bækkenbundsterapeuter starter deres egne klinikker og tager imod klienter, som de finder gennem netværk, databaser og outreach.

Hvad laver en bækkenbundsterapeut?

En bækkenbundsterapeut kan udføre flere opgaver, der involverer at støtte deres patienter og forbedre deres bækkensundhed. For eksempel udfører de fleste bækkenbundsterapeuter interne og eksterne bækkenundersøgelser, når de ansætter nye patienter for at lære om deres nuværende bækkensundhed og diskutere hver patients mål for behandlingen. Når de administrerer bækkenbundsterapi, kan bækkenbundsterapeuter guide deres patienter gennem øvelser designet til at styrke musklerne i en bækkenbund og de ledbånd og væv, der omgiver den. Bækkenbundsterapeuter bruger også åndedrætsøvelser for at hjælpe deres patienter med at forblive afslappede og fokuserede under behandlingen.

Relateret: Fysioterapeut-fremskridtsmuligheder for at fremme din karriere

Sådan bliver du bækkenbundsterapeut

Her er nogle trin, du kan bruge til at starte din karriere som bækkenbundsterapeut:

1. Få en bachelorgrad

En bachelorgrad er typisk det første skridt i retning af at blive bækkenbundsterapeut, da de fleste fysioterapeuter tager en bachelorgrad for at forberede sig på det doktor i fysioterapi-program, de skal gennemføre i fremtiden. Mange håbefulde bækkenbundsterapeuter har hovedfag i et emne som biologi eller anatomi for at lære om den menneskelige krop og det grundlæggende i, hvordan den kan fungere. Du kan dog også vælge et nært beslægtet hovedfag som fysiologi, psykologi eller fysik og tage yderligere kurser i anatomi for at modtage meget lignende uddannelse.

Relateret: De bedste bachelorstudier til fysioterapi

2. Gennemfør et læge i fysioterapi-program

Enhver fysioterapeut, herunder bækkenbundsterapeuter, der ønsker at praktisere i USA, skal have en doktorgrad i fysioterapi (DPT). Dette skyldes, at et DPT-program kan forberede aspirerende fysioterapeuter til at få succes på området ved at give dem uddannelse i avancerede koncepter og praksisser inden for fysioterapi og give dem mulighed for at praktisere gennem praktisk anvendelse. De fleste DPT-programmer varer i tre år og dækker en bred vifte af emner, såsom træningsfysiologi, kinesiologi og adfærdsvidenskab. Her er et par flere emner, som du kan støde på under et DPT-program:

 • Biologi
 • Cellulær histologi
 • Finansiere
 • Neurovidenskab
 • Biomekanik
 • Patologi
 • Klinisk ræsonnement
 • Kardiovaskulær og pulmonal
 • Ledelsesvidenskab
 • Anatomi

Relateret: Hvad er fysioterapeutuddannelse?

3. Få autorisation som fysioterapeut

Når du er færdig med et DPT-program, kan du ansøge om licens som fysioterapeut. De specifikke licenskrav for fysioterapeuter kan variere afhængigt af den stat, hvor du bor og ønsker at arbejde, så det kan være nyttigt at undersøge din stats regler, før du ansøger om en licens. Nogle håbefulde bækkenbundsterapeuter vælger i stedet at blive autoriseret som ergoterapeuter, hvilket kan involvere mange af de samme kvalifikationer og uddannelse.

For at opnå en licens som fysioterapeut kan du sende en ansøgning til din statsstyrelse og derefter tage en kompetenceeksamen, når din ansøgning er godkendt.

4. Tag kurser i bækkenbundsterapi

Der findes flere professionelle kurser, der tilbyder dybdegående uddannelse og træning i koncepter, som bækkenbundsterapeuter kan have brug for for at få succes på området. Dette kan være yderst gavnligt for nye fysioterapeuter, som har brug for at få erfaring med at administrere bækkenbundsterapi og identificere symptomer og tilstande. De fleste træningskurser for bækkenbundsterapeuter involverer forelæsninger og klasseværelseslæringsaktiviteter, der kan give kandidater omfattende information om det arbejde, de måtte udføre. Her er et par kurser, du kan overveje for at forberede dig til arbejdet som ny bækkenbundsterapeut:

 • Bækkensundhedsfysioterapi
 • bækkensmerter
 • Tarmdysfunktion
 • Grundlæggende emner i obstetrisk fysioterapi
 • Fysioterapi efter fødslen

5. Få erfaring med at praktisere bækkenbundsterapi

Når du er klar til at begynde at tage patienter, kan du begynde at praktisere som bækkenbundsterapeut. Opbygning af professionel erfaring kan være særlig vigtig for bækkenbundsterapeuter, der ejer og driver deres egne klinikker, da det kan hjælpe dem med at etablere et omdømme i samfundet og få kontakt til nye potentielle patienter. Du kan også finde arbejde som bækkenbundsterapeut på fysioterapipraksis, rehabiliteringscentre og klinikker for at få erfaring i kliniske omgivelser.

Færdigheder for en bækkenbundsterapeut

En karriere som bækkenbundsterapeut kan kræve flere tekniske og bløde færdigheder. For eksempel har bækkenbundsterapeuter brug for omfattende viden om bækkenbunden og evnen til at identificere, hvilke terapeutiske øvelser der mest effektivt kan gavne hver patient, de behandler. Bækkenbundsterapeuter bør også have fremragende interpersonelle og kommunikationsevner for at opretholde kommunikationen med patienterne under hele deres terapiaftaler og sikre, at de har det godt. En anden færdighed, der kan være vigtig for bækkenbundsterapeuter, er manuel fingerfærdighed, da de ofte hjælper deres patienter med at massere eller justere deres position, mens de sidder eller strækker sig.

Her er et par flere færdigheder, der kan gavne en bækkenbundsterapeut:

 • Detaljeorienteret
 • Samarbejde
 • Yoga
 • Pilates
 • Fysisk udholdenhed
 • Medfølelse

Karoline Carstensen
Karoline Carstensen Der er mange muligheder for fysioterapeuter til at specialisere sig i at behandle bestemte typer patienter eller udføre en bestemt metode til fysioterapi. En mulighed for specialisering, som fysioterapeuter kan forfølge, er i bækkenbundsterapi. Du kan beslutte dig for at specialisere dig i bækkenbundsterapi, hvis du er interesseret i at hjælpe kvinder, da mange bækkenbundsterapeuter guider kvinder gennem at styrke deres bækkenbund efter medicinske tilstande eller fødsel. I denne artikel undersøger vi, hvordan en karriere som bækkenbundsterapeut kan være og overvejer nogle trin for at blive bækkenbundsterapeut.