Sådan Bliver Du ASL-tolk I 6 Trin

Sådan Bliver Du ASL-tolk I 6 Trin

American Sign Language (ASL) er et populært sprog i USA. Der er normalt stor efterspørgsel efter ASL-tolke, og de kan arbejde i enhver branche. Denne givende og dynamiske karriere påvirker menneskers liv positivt og giver en række spændende muligheder. I denne artikel diskuterer vi, hvad en ASL-tolk er og gør, hvordan man bliver en ASL-tolk og ASL-tolkenes færdigheder, løn, jobudsigt og arbejdsmiljø.

Hvad er en ASL-tolk?

En ASL-tolk, eller ASL-oversætter, arbejder med mennesker, der er døve eller hørehæmmede ved at oversætte tegnsprog til talte ord og talte ord til tegnsprog. ASL-oversættere har brug for en ekspertniveauforståelse af både amerikansk tegnsprog og det engelske sprog for at kommunikere og oversætte mellem begge sprog. De kan arbejde i alle omgivelser, hvor oversættelse er nødvendig, og når de arbejder inden for tekniske områder, såsom medicinsk eller juridisk, skal de studere og forstå teknisk terminologi for at kunne oversætte nøjagtigt. Det er almindeligt for ASL-tolke at arbejde med enkeltpersoner en-til-på eller i en gruppe.

ALS-tolke skal følge et etisk kodeks, der er fastsat af The Registry for the Interpreters of the Deaf (RID). Det har vigtige regler om adfærd, såsom at ikke ændre den besked, du tolker, ikke tilføje personlige meninger eller råd til oversættelsen og holde fortrolige oplysninger private. Andre principper i RID's etiske kodeks omfatter at opføre dig på en passende måde, behandle andre med respekt, opretholde faglig udvikling og besidde de færdigheder og den viden, der er nødvendig for særlige situationer.

Relateret: 8 Opfyldelse af oversættelseskarrierer og deres fordele

Hvad laver en ASL-tolk?

En ASL-tolk har en afgørende rolle i kommunikationen mellem mennesker med hørehandicap og mennesker, der kan høre. Her er nogle almindelige ansvarsområder for en ASL-tolk:

 • Lær almindelige brancheudtryk og de bedste måder at underskrive dem på
 • Brug software eller programmer til at oversætte eksternt
 • Kommuniker tydeligt budskaber både verbalt og i ASL
 • Hold dig ajour med ændringer i ASL og industri
 • Bestem de bedste måder at oversætte dagligdags og idiomer på
 • Afspejle tonen hos begge parter

Relateret: Sådan bliver du oversætter

Sådan bliver du ASL-tolk

Her er trinene for at blive ASL-tolk:

1. Master ASL

Hvis du ikke allerede har mestret ASL, så er det første skridt at planlægge, hvordan du kan lære og mestre amerikansk tegnsprog. Nogle muligheder inkluderer online klasser, lokale klasser eller privat vejledning. Det kan tage flere år at lære de unikke grammatikregler og forstå døvesamfundet og kulturen. Mange mennesker lærer ASL hurtigere, hvis de engagerer sig i døvesamfundet. Nogle døve samfund har områdechat på biblioteker og kaffebarer for folk, der ønsker at øve deres ASL-færdigheder.

2. Overvej en uddannelse

Minimumskravet for at være ASL-tolk er en gymnasial eksamen eller tilsvarende. Men mange arbejdsgivere foretrækker en universitetsgrad i ASL, engelsk, kommunikation eller tolkning, med yderligere kurser i ASL eller døvekultur. Et stort antal gymnasier tilbyder ASL-tolkeprogrammer, fra præstationsbeviser til bachelorgrader. Du kan finde en liste over alle de akkrediterede ASL-programmer gennem The Commission on Collegiate Interpreter Education. Nogle andre professionelle sammenslutninger med ASL-programmer eller information om ASL-programmer omfatter National Consortium of Interpreter Education Centres og Conference of Interpret Trainers.

3. Optjen ASL-certificering

En ASL-tolkcertificering kan hjælpe dig med at nå dit højeste potentiale i denne karriere. Du kan få din nationale tolkecertificering (NIC) gennem registeret for døvetolke. Denne strenge proces omfatter at have en bachelorgrad, gennemføre flere interviews, bestå NIC Performance-eksamenen og bestå NIC Knowledge-eksamenen. Der er tre niveauer af certificering:

 • National tolkecertificering
 • National Tolke Certification Advanced
 • National Tolke Certification Master

Du kan også opnå specialiserede certificeringer til forskellige stillinger og brancher, mens du diversificerer og udvider dine færdigheder. Det er vigtigt at bemærke, at nogle stater kræver at bestå en statsdækkende screeningstest for at opnå en statsspecifik licens eller certificering ud over en national certificering.

Relateret: Sådan opnår du tolkecertificering

4. Få erfaring

De fleste ASL-tolkestillinger kræver betydelig erfaring ud over en certificering eller grad. Det er almindeligt, at arbejdsgivere anmoder om to til fem års ASL-tolkerfaring, såsom at deltage i tegnsprogsgrupper, vejlede døve og hørehæmmede studerende eller frivilligt arbejde med døvehjælpsorganisationer. Du kan også få erfaring med praktikophold eller mentorprogrammer gennem universiteter eller ASL-uddannelsesprogrammer eller med certificerede sprogtolkeeksperter.

5. Lær professionelle og personlighedstræk

Arbejdsgivere forventer, at ASL-tolke har visse faglige og personlige træk. Nogle af disse træk inkluderer:

 • Ekspertforståelse af både ASL og engelsk
 • Vilje til at videregive alle ideer og koncepter
 • Arbejder med mange personligheder og typer mennesker
 • Kulturel følsomhed, medfølelse og positivitet
 • Følger RID's etiske kodeks

6. Søg arbejde

Der er et enormt udvalg af ASL-tolkjobs på grund af det store udvalg af stillinger, de udfylder i så mange brancher. Når du har besluttet dig for den branche eller type stilling, du ønsker, kan du undersøge virksomheder, der ansætter inden for disse områder, for at lære mere om deres specifikke krav. Her er blot nogle af de mulige stillinger at vælge imellem:

 • Skoletolke: Disse ASL-tolke arbejder fuld tid i hørende eller døveskoler for at oversætte for elever og instruktører.
 • Medicinske tolke: Dette er en specialiseret ASL-stilling, der typisk kræver viden om den medicinske industri og yderligere certificeringer.
 • Videorelætolke: Disse ASL-tolke arbejder på et kontor, hvor de administrerer videotelefoner og formidler opkald mellem hørende og døve.
 • Retscertificerede tolke: Dette er en specialiseret ASL-stilling, der typisk kræver viden om advokatbranchen og yderligere certificeringer.
 • Samfundstolke: Agenturer tildeler job til ASL-tolke efter at have modtaget opkald fra tandlæger, læger, skoler eller andre organisationer, der har en døv klient og har brug for en tolk.

Relateret: Sådan bliver du tolk (med eksempler og tips)

ASL tolkefærdigheder

Her er almindelige færdigheder, som ASL-tolke besidder:

 • Kendskab til ASL og Signed Exact English (SE)
 • Kulturel viden om døvesamfundet
 • Aktiv lytning
 • Skrivning
 • Meddelelse
 • Interpersonelle færdigheder
 • Fremragende hukommelse
 • Detaljeorienteret
 • Evne til at underskrive i længere tid

Relateret: Oversætterfærdigheder: Definition og eksempler

ASL tolk arbejdsplads miljø

ASL-tolke kan arbejde som fuldtidsansatte i retssale, skoler, hospitaler, forretningskontorer, koncerter, kirker og mange andre omgivelser, der har brug for oversættelsestjenester. De kan også arbejde som deltidsansatte, freelancere eller selvstændige entreprenører. På grund af den brede vifte af brancher og stillinger er ASL-tolkearbejdsmiljøer ret forskellige.

ASL tolk løn og jobudsigt

Ifølge BLS kan tolke og oversættere, herunder ASL-tolke, forvente en beskæftigelsesvækst på 20 % fra 2019 til 2029. Denne vækstrate er meget hurtigere end gennemsnittet for alle erhverv.

Lønnen for en ASL-tolk er $63.300 om året. Lønnen varierer afhængigt af uddannelsesniveau, mængden af ​​erfaring, geografisk placering, specifik branche og efterspørgsel på arbejdsmarkedet.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Filip Berg
Filip Berg American Sign Language (ASL) er et populært sprog i USA. Der er normalt stor efterspørgsel efter ASL-tolke, og de kan arbejde i enhver branche. Denne givende og dynamiske karriere påvirker menneskers liv positivt og giver en række spændende muligheder. I denne artikel diskuterer vi, hvad en ASL-tolk er og gør, hvordan man bliver en ASL-tolk og ASL-tolkenes færdigheder, løn, jobudsigt og arbejdsmiljø.