Sådan Bliver Du Applikationsingeniør

Sådan Bliver Du Applikationsingeniør

Hvis du har stærke tekniske færdigheder og har en interesse i software, kan du overveje at forfølge en applikationsingeniørkarriere. Dette erhverv giver dig ikke kun en generøs løn, men det kommer også med et lovende jobudsigt. At forstå, hvad dette erhverv indebærer, hjælper dig med bedre at forstå, hvad det kræver at forfølge denne karriere, og om du kan se dig selv på denne karrierevej eller ej. I denne artikel forklarer vi, hvad en applikationsingeniør er, og hvad de gør, forklarer, hvordan man bliver applikationsingeniør, lister løn- og beskæftigelsesudsigterne og lister de nødvendige færdigheder.

Relateret: 11 forskellige ingeniørkarriereveje

Hvad er en applikationsingeniør?

Også kendt som softwareapplikationsudviklere, applikationsingeniører skaber, designer og tester en række forskellige computerapplikationssoftware. Deres job fokuserer på at forbedre funktionen af ​​deres klients software gennem ny softwarearkitektur. De bygger i det væsentlige bro mellem kunder og ingeniørteams.

Relateret: Hvad er en ingeniør?

Hvad laver en applikationsingeniør?

En applikationsingeniør har en række ansvarsområder, der fokuserer på at hjælpe deres kunder. Her er nogle af en applikationsingeniørs ansvarsområder:

 • Analyser bruger- eller klientsoftwarebehov.
 • Skab softwareapplikationer til kunder med håb om at optimere driftseffektiviteten.
 • Forbedre eksisterende software.
 • Analysere og designe databaser i et applikationsområde.
 • Overvåge computerprogrammører.
 • Planlæg og implementer udvidelsesprojekter for en klients softwareinfrastruktur.
 • Yde teknisk support til kunder.
 • Levere hardwareopgraderinger.
 • Forstå kundebasen for at komme med værdifulde salgsanbefalinger.

Relateret: Lær om at være softwareingeniør

Sådan bliver du applikationsingeniør

For at blive applikationsingeniør skal du opfylde karrierekravene og kvalifikationerne. Hvis du gør det, får du en bedre chance for at imponere ansættelseschefen og sikre dig beskæftigelse. Brug følgende trin for at blive applikationsingeniør:

1. Få en bachelorgrad

Forfølge en bachelorgrad i datalogi eller et beslægtet felt. Nogle computervidenskabelige afdelinger tilbyder endda Bachelor of Science in Software Engineering-programmer.

En bacheloruddannelse inden for disse områder dækker typisk emner som grundlæggende programmering, computeradministration, softwaretest, softwarearkitektur og systemprogrammering.

Du kan også forfølge dobbelte kandidat- og bacheloruddannelser i softwareingeniør. Hvis du forfølger en af ​​disse grader, skal du muligvis gennemføre endnu et studieår.

2. Få erfaring

Under dine studier kan du overveje at forfølge et praktikophold for at hjælpe dig med at lære nyt og udvikle dine eksisterende programmeringsevner. Et praktikophold giver dig også praktisk arbejdserfaring, der kan gavne din fremtidige karriere og introducerer dig til værdifulde kontakter inden for dit felt.

Bortset fra et praktikophold, så overvej at få 1-2 års professionel erhvervserfaring for at hjælpe dig med at kvalificere dig til flere stillinger i arbejdsstyrken. Start med stillinger på begynderniveau, der kan involvere vedligeholdelse af software, hjælp til kundesupport eller fejlretning af kode.

3. Optjen avanceret certificering

Optjen en relevant certificering for at tilføje til din viden på dette område og imponere ansættelsesledere. Overvej en softwareudviklingslegitimation, der kan stå inde for dine evner. Sørg for at opfylde kravene for at kvalificere dig.

Gennemsnitsløn

En feltapplikationsingeniør tjener en national gennemsnitsløn på $100.396 om året. Husk, at denne løn kan ændre sig afhængigt af din geografiske placering, dit erfaringsniveau og din arbejdsgiver. Ud over denne generøse løn kan din arbejdsgiver tilbyde dig fordele som 401k matching, sygeforsikring og aktieoptioner.

Jobudsigt

Mens US Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke har jobudsigtsdata for applikationsingeniører, har det data for den lignende jobtitel, softwareudvikler. BLS forventer en beskæftigelsesvækst på 22% fra 2019-2029 for softwareudviklere. Dette gennemsnit kommer meget hurtigere end den forventede vækst i beskæftigelsen for alle andre job i arbejdsstyrken.

Færdigheder for en applikationsingeniør

Applikationsingeniører har brug for en række færdigheder for at udføre deres jobopgaver. Før du ansøger om en stilling som applikationsingeniør, skal du sørge for at besidde disse færdigheder. Hvis du ikke gør det, så lær dem for at forbedre dine chancer for beskæftigelse. Her er nogle af de færdigheder, du har brug for til dette erhverv:

 • Opmærksomhed på detaljer: Applikationsingeniører bruger deres opmærksomhed på detaljer til at udføre en række opgaver. Nogle af disse opgaver omfatter dokumentation af servicekald og inventar til deres kunders systemer.
 • Teamworkfærdigheder: Da applikationsingeniører typisk arbejder som en del af et ingeniørteam, er det vigtigt at vide, hvordan man med succes samarbejder med dine kolleger. Stærke teamwork færdigheder giver dig mulighed for at arbejde i harmoni, forstå og værdsætte alles input.
 • Interpersonelle færdigheder: Applikationsingeniører bruger deres interpersonelle færdigheder til effektivt at kommunikere og komme sammen med deres kunder og teammedlemmer. At have stærke interpersonelle færdigheder og derfor kommunikationsevner sikrer, at alle forstår hinanden, mens de arbejder sammen mod et fælles mål.
 • Teknisk support: Som applikationsingeniør har du brug for stærke tekniske supportfærdigheder for at reagere hurtigt på en række kundeserviceproblemer. Applikationsingeniører kan også have brug for denne færdighed for at kunne yde assistance under kundemøder.
 • Kendskab til hardware tekniske specifikationer: Applikationsingeniører skal forstå ting som serverhastighed, servertilgængelighed og processorhastighed for at hjælpe med deres klients softwarebehov.

Relateret: 12 væsentlige tekniske færdigheder til dit CV

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle ofte stillede spørgsmål om applikationsingeniørfaget:

Hvordan er arbejdsmiljøet for en applikationsingeniør?

Applikationsingeniører arbejder typisk i et kontormiljø. I nogle tilfælde kan de fjernarbejde og arbejde hjemmefra. Du kan ofte finde dem hos et applikationsudviklingsfirma, hvor de arbejder med en række forskellige kunder og hjælper med at opfylde deres unikke softwarebehov.

Hvad ligner en applikationsingeniørs karriere?

Nogle relaterede karrierer omfatter computersystemanalytikere, informationssikkerhedsanalytikere, computer- og informationsforsker, informatiksygeplejerskespecialister og computerprogrammører.

Hvilke hovedfag skal du studere for at blive applikationsingeniør?

Udover at tage hovedfag i datalogi, kan du også hovedfag i computersoftwareteknik, computerteknik, informationsteknologi, bioinformatik eller kunstig intelligens.

Hvordan kan du komme videre i din karriere som applikationsingeniør?

At arbejde som applikationsingeniør giver dig mange nye karriereveje i din organisation. Du kan for eksempel beskæftige dig med projektingeniør og derefter blive projektleder efter nogle års erfaring. Du kan også tjene en forfremmelse til job, der involverer designingeniør, salgsingeniør eller kontostyring.

Linda Kjeldsen
Linda Kjeldsen Hvis du har stærke tekniske færdigheder og har en interesse i software, kan du overveje at forfølge en applikationsingeniørkarriere. Dette erhverv giver dig ikke kun en generøs løn, men det kommer også med et lovende jobudsigt. At forstå, hvad dette erhverv indebærer, hjælper dig med bedre at forstå, hvad det kræver at forfølge denne karriere, og om du kan se dig selv på denne karrierevej eller ej. I denne artikel forklarer vi, hvad en applikationsingeniør er, og hvad de gør, forklarer, hvordan man bliver applikationsingeniør, lister løn- og beskæftigelsesudsigterne og lister de nødvendige færdigheder.