Sådan Bliver Du Ansat, Mens Du Er Underkvalificeret: Med Trin Og Tips

Sådan Bliver Du Ansat, Mens Du Er Underkvalificeret: Med Trin Og Tips

Når de leder efter et nyt job, gennemgår kandidater ofte listen over kvalifikationer på hvert jobopslag. Selvom nogle arbejdsgivere har strenge specifikationer om, hvem de ansætter, er andre fleksible og tilbyder interviews til passionerede kandidater, selvom de er underkvalificerede. Hvis du finder et job, du er begejstret for, men ikke har alle kravene, er der strategier, du kan bruge til at vise arbejdsgiverne, at du stadig er et godt match til stillingen. I denne artikel deler vi flere trin og tips til at omformulere dine nuværende kvalifikationer og få et job med et højere erfaringsniveau.

Hvad vil det sige at være underkvalificeret?

At være underkvalificeret betyder, at dine færdigheder, evner og erfaring ikke helt stemmer overens med en arbejdsgivers forventninger til en bestemt stilling. Du kan være underkvalificeret på grund af mange års erfaring, gradsniveau eller kendskab til bestemte værktøjer. Her er nogle eksempler på at være underkvalificeret, når du søger job:

  • At have tre års erfaring, når arbejdsgiveren anmoder om mindst fem års erfaring
  • Ikke at have en universitetsgrad til et job, der traditionelt kræver en
  • Kunne kun ét sprog, når arbejdsgiveren kræver en tosproget kandidat

Hvis du er underkvalificeret til en arbejdsgivers krav, men stadig synes, du er en god kandidat på grund af din passion og dine evner, så overvej at søge alligevel. I nogle situationer kan en stærk samtale eller have andre gode egenskaber kompensere for ikke at leve op til andre forventninger.

Relateret: Sådan overvindes frygten for fiasko

Sådan får du et job, når du er underkvalificeret

Her er nogle af de trin, du skal følge for at øge dine chancer for at konkurrere om et job, når du ikke opfylder alle kvalifikationerne i jobbeskrivelsen:

1. Opret netværksforbindelser

Prøv at finde en intern forbindelse med en, der arbejder i virksomheden, som kan stå inde for dine evner. Hvis en eksisterende medarbejder anbefaler dine kompetencer, kan den ansættelsesansvarlige tage din ansøgning mere seriøst, selvom du kun har nogle af kvalifikationerne i stillingsopslaget. Mens du netværker med nuværende medarbejdere, kan du stille dem spørgsmål om stillingen og lære om de forventninger, der ikke er på den offentlige notering. At kende disse interne oplysninger fra organisationen kan hjælpe dig med at guide din ansøgning.

2. Giv personlig opmærksomhed

Vis potentielle arbejdsgivere, at du er begejstret for muligheden ved at tilpasse din ansøgning og være opmærksom med e-mails og svar. Passion og dedikation er vigtige aktiver, og nogle arbejdsgivere værdsætter måske en ekstremt motiveret kandidat uanset deres officielle kvalifikationer. Send e-mails, hvor du præsenterer dig selv, svar omgående på al kommunikation og stil engagerende, tilpassede spørgsmål for at vise din interesse for den specifikke rolle.

3. Læg vægt på overførbare færdigheder

Selvom du ikke har alle de nødvendige færdigheder til et job, skal du vise dine evner ved at vise dine overførbare færdigheder. Forklar, hvordan de eksisterende kompetencer, du har fra din uddannelse eller erhvervserfaring, gælder for det nye job.

Overvej for eksempel en organisation, der kræver erfaring i en specialiseret kundestyringssoftwareplatform. Selvom du ikke har erfaring med den software, så prøv at nævne, hvordan du arbejdede med lignende programmer på kundestyringsprojekter. Dette viser, at du kan lære at bruge softwaren og have et generelt kendskab til det færdighedssæt, på trods af at du ikke har de præcise færdigheder, de anførte.

Relateret: Overførbare færdigheder: Definitioner og eksempler

4. Gå ud over jobbeskrivelsen

Tænk på eventuelle ekstra færdigheder, certificeringer og talenter, du har at tilbyde en arbejdsgiver. Hvis du er underkvalificeret i et aspekt af et job, kan du være overkvalificeret i et andet. Kompenser for dine forbedringsområder ved at fokusere på dine unikke færdigheder, som andre, mere erfarne ansøgere måske mangler. Se på pligterne i jobbeskrivelsen, og tænk på eventuelle professionelle aktiver, du har for at forbedre din evne til at udføre disse opgaver.

5. Vis tidligere vækst

Brug dit CV til at fortælle en historie om, hvordan din karriere har udviklet sig. Hvis du søger et job, der har avancerede krav, er det vigtigt at vise, at du kan lære og vokse. Medtag eksempler på, hvordan du påtog dig ansvar uden for din jobbeskrivelse, lærte nye færdigheder for at imødekomme en kundes behov eller opnåede forfremmelser ved at overskride præstationskravene. At forklare, hvordan du voksede i tidligere erfaringer, giver ansættelsesledere et direkte bevis på, at du kan opnå avancerede ansvarsområder i deres organisation.

6. Udnyt dit følgebrev

Når du skriver dit følgebrev, skal du forklare, hvilke personlige egenskaber og livserfaringer, der gør dig til en fremragende kandidat til stillingen. Mens andre ansøgere opfylder de tekniske krav til et job, så vis, at du er speciel ved at beskrive dit professionelle perspektiv, karrieremål og syn på branchespørgsmål.

Tilpas følgebrevet til at adressere virksomhedens missionserklæring og kerneværdier. At tilpasse din overordnede persona til virksomheden viser, at du kan vokse langsigtet som leder i organisationen, hvilket kan tilskynde en ansættelseschef til at overveje den langsigtede investering i at ansætte og træne dig.

7. Undersøg dine kvalifikationshuller

Mens du forbereder din ansøgning og gør dig klar til et interview, skal du undersøge de specifikke områder uden for din nuværende ekspertise. Forvent at ansættelsesledere spørger om dine manglende kvalifikationer og er klar til at imødegå med branchekendskab. At have en plan for, hvordan man tilegner sig visse færdigheder, viser arbejdsgiverne, at du er seriøs omkring stillingen og har en strategi for succes.

For eksempel, hvis en arbejdsgiver anmoder om en vis grad, skal du gennemgå kurserne i den pågældende uddannelse og være parat til at forklare, hvorfor din nuværende erfaring er en god erstatning for en formel uddannelse. Overvej at lave en plan for at tjene graden på deltid, mens du arbejder for til sidst at opfylde arbejdsgiverens kvalifikationer, mens du stadig udvikler dig i din karriere.

Relateret: Overvinde en kløft i færdigheder (med tips til at øge dine færdigheder)

8. Forestil dig dit potentiale

Tal under samtalen om dine mål og potentiale i virksomheden. Lav en liste over mål, du ønsker at opnå, hvis de ansætter dig, og forklar dine grundlæggende ideer til at nå disse planer. Dette viser motivation og vilje til at lære, selvom du ikke allerede ved alt om stillingen. Forklar de områder for forbedring, du ser i organisationen, og hvordan dine eksisterende færdigheder kan udvikle disse aspekter af virksomheden, mens du stadig vokser din faglige viden.

9. Diskuter virksomhedskultur

Mange arbejdsgivere værdsætter medarbejdere, der passer godt ind i virksomhedskulturen, selvom de ikke lever op til alle de tekniske forventninger til en rolle. De kan træne folk til at lære nye færdigheder, men det er udfordrende at lære nogen nye værdier. I dit interview skal du stille spørgsmål om virksomhedskulturen og finde måder at inkorporere disse værdier i dit arbejde. Hav et teamorienteret mindset og vis, at du er spændt på at integrere dig i det nye miljø.

Relateret: 11 grunde til, at du ikke bliver ansat (og hvad man skal gøre ved det)

Tips til at få et job uden alle kvalifikationer

Her er et par sidste tips til at bruge under din jobsøgning, når du søger roller uden for dit kvalifikationsområde:

  • Vurder stillingen. Vær realistisk omkring de typer job, du vil søge. Hvis du har et års erfaring, er det mere sandsynligt, at en arbejdsgiver overvejer dig til et job, der kræver tre års erfaring, end en stilling, der beder om 15 års erfaring.
  • Vær ægte. Opret en ærlig, sandfærdig applikation, der afspejler dine nuværende evner og erfaring. Dette etablerer realistiske forventninger til uddannelse, hvis arbejdsgiveren beslutter sig for at ansætte eller interviewe dig.
  • Tag en chance. Hvis du virkelig er begejstret for en stilling, skal du forberede en ansøgning og sende den. Det kan overraske dig, hvor mange arbejdsgivere der overvejer dine bidrag.

Henry Villumsen
Henry Villumsen Når de leder efter et nyt job, gennemgår kandidater ofte listen over kvalifikationer på hvert jobopslag. Selvom nogle arbejdsgivere har strenge specifikationer om, hvem de ansætter, er andre fleksible og tilbyder interviews til passionerede kandidater, selvom de er underkvalificerede. Hvis du finder et job, du er begejstret for, men ikke har alle kravene, er der strategier, du kan bruge til at vise arbejdsgiverne, at du stadig er et godt match til stillingen. I denne artikel deler vi flere trin og tips til at omformulere dine nuværende kvalifikationer og få et job med et højere erfaringsniveau.