Sådan Bliver Du Ansat Hurtigt, Hvis Du Har Brug For Et Job Lige Nu

Sådan Bliver Du Ansat Hurtigt, Hvis Du Har Brug For Et Job Lige Nu

At søge et job er en tidskrævende proces, der involverer at undersøge ledige stillinger, udfylde ansøgninger, interviewe og vente på svar fra ansættelsesledere. Nogle individer har dog brug for øjeblikkelig beskæftigelse for at betale for leveomkostninger og andre omkostninger. Når du har brug for et job med det samme, kan du tage skridt til at maksimere din jobsøgningsindsats og blive ansat hurtigt. I denne artikel forklarer vi, hvordan du kommer i gang, hvis du har brug for et job lige nu, og tips til at hjælpe.

Tips til, hvad du skal gøre, hvis du har brug for et job lige nu

Hvordan du søger og søger job, hvad dit CV og følgebrev siger, og hvordan du præsenterer dig selv i samtaler, kan påvirke, hvor hurtigt du bliver ansat. Hvis du har brug for at få et job nu, så overvej disse tips for at forbedre dine chancer for at modtage et jobtilbud:

 • Få hjælp til dit CV. Bed en ven, et familiemedlem eller en mentor om at gennemgå dit CV for at sikre, at det læser godt og har nøjagtig stavning, tegnsætning og grammatik. Et velskrevet CV øger dine chancer for at få en samtaleanmodning.

 • Undersøg, mens du venter. Mens du venter på samtaler og jobsvar, kan du læse og lære om din branche, så du kan være opdateret og vidende, når du får en samtale.

 • Se og handle professionelt. Gør et positivt første indtryk på at ansætte ledere under jobsamtaler ved at klæde dig passende på, have god hygiejne og give ægte, betænksomme svar. Vis din personlighed og svar på spørgsmål ved hjælp af eksempler og historier i stedet for at sige, hvad du tror, ​​intervieweren gerne vil høre.

 • Øv god interview etikette. Hvordan du opfører dig og opfører dig under en samtale kan påvirke ansættelseslederens indtryk af dig, og om de vil arbejde sammen med dig. Bedste praksis for interviewetikette omfatter kun at sige positive ting om tidligere arbejdsgivere, at være høflig og respektfuld og have et selvsikkert kropssprog.

 • Udvikl din elevator pitch. Øv, hvad du vil have, at ansættelsesledere skal vide om dig, når de stiller spørgsmål som: "Fortæl mig om dig selv." Fortæl kort, hvem du er, hvad du laver, og hvad der gør dig anderledes end andre ansøgere.

 • Tænk positivt. Etabler en optimistisk tankegang og tænk positive tanker om jobsøgningsprocessen. Det kan forbedre dit humør og din selvtillid, hvilket kan give dig en fordel under interviews.

 • Vær tålmodig. Undgå at forhaste jobsøgningsprocessen, selvom du har brug for at få et job nu. Ved at være grundig og tålmodig kan du sikre dig, at dit CV, dit følgebrev og din kommunikation er nøjagtig og professionel.

Relateret: Sådan opretter du den perfekte elevatorpitch

Sådan kommer du i gang, hvis du har brug for et job lige nu

Følg disse trin for at maksimere dine chancer for at blive ansat hurtigt, hvis du har brug for et job lige nu:

1. Forfin dit CV

Når du opretter eller opdaterer dit CV, skal du kun inkludere den erhvervserfaring, der er relevant for det job, hvor du søger. Ansættelsesledere skal scanne dokumentet og hurtigt afgøre, om du passer godt til jobbet. Opdater dine færdigheder og den terminologi, du bruger til at beskrive jobopgaver og præstationer. Tilpas også dit CV til hvert job, du søger til, ved hjælp af nøgleord og kvalifikationer fra opslaget. Rekrutterere og ansøgersporingssystemer kigger efter disse elementer, når de gennemgår CV'er.

2. Søg de rigtige job

I stedet for at ansøge til hver stilling, der vises i søgeresultaterne for jobtavlen, skal du kun søge på dem, du er meget velkvalificeret til at udføre. Dette giver dig en bedre chance for at modtage en samtaleanmodning til et job, du måske får. Brug funktionen "avanceret søgning" på de fleste jobsider til at indsnævre din søgning efter titel, placering, søgeord eller andre funktioner.

3. Anvend til mange virksomheder

En anden strategi er at indsende ansøgninger til så mange stillinger, som du kvalificerer dig til, for at få dit CV foran mange ansættelsesledere på én gang. At søge mange job er særligt effektivt, hvis dit professionelle netværk er lille eller har få kundeemner. Nogle jobsøgningstavler giver dig mulighed for at uploade dit CV og ansøge om flere job direkte via det pågældende websted. Dette sparer dig tid ved at udfylde de samme oplysninger for mange ansøgninger.

4. Få referencer

Få udarbejdet referencer og anbefalinger, før du har brug for dem. Dette giver dig mulighed for at give ansættelsesledere dine referencer, så snart de beder om dem. Personer, du kan anmode om anbefalinger fra, omfatter ledere, kolleger, professorer, mentorer, kunder og leverandører.

Relateret: Sådan beder du nogen om at være din reference (plus e-mail-eksempler)

5. Netværk

Netværk kan hjælpe dig med at finde jobmuligheder, der passer perfekt til dine færdigheder og erfaring, hvilket forbedrer dine chancer for at blive ansat hurtigt. Denne strategi kan også give dig jobhenvisninger og introduktioner til personalet og rekrutteringspersonalet, der træffer ansættelsesbeslutninger. Online og personlige netværksmetoder omfatter:

 • Indmeldelse i brancheforeninger og deltagelse i medlemsarrangementer
 • Gå til konferencer, seminarer og workshops
 • Spise frokost med tidligere kolleger, ledere og professorer
 • Deltagelse i branchewebinarer og stiller spørgsmål til værterne
 • Engagere branchemedlemmer på sociale medier

Lav en liste over de personer, du kender fagligt og personligt, med fokus primært på dem, der arbejder i virksomheder eller kender folk, der arbejder i virksomheder, hvor du ønsker at arbejde. Kontakt alle på listen, og fortæl dem, at du søger job lige nu. Hvis du kender en, der kan introducere dig til en ansættelsesleder eller personalemedarbejder, har du sprunget et trin over i jobsøgningsprocessen og er tættere på at få en samtale og et jobtilbud.

Relateret: 10 tips til at hjælpe dig med at netværke som en professionel

6. Ansøg virksomheder, selvom de ikke har stillingsopslag

Undersøg virksomheder, du ønsker at arbejde for, der passer til dine færdigheder, viden og mål. Tjek deres karrieresider, og e-mail til karriere- eller personalekontaktpersonen, selvom de ikke ansætter. Hvis de svarer og viser interesse, behøver du sandsynligvis ikke konkurrere med en population af andre kandidater.

Denne strategi kan være effektiv af flere årsager. Nogle gange planlægger virksomheder at slå et job op snart, og du kontakter dem på det rigtige tidspunkt for at få en samtale. Andre ekspanderer hurtigt og har brug for dygtige medarbejdere til at hjælpe dem med at vokse. Uanset årsagen kan du fremskynde ansøgnings- og samtaleprocessen og, hvis situationen er den rigtige, modtage et hurtigt jobtilbud.

7. Overvej kontraktarbejde

Kontrakt, freelance eller midlertidigt arbejde kan hjælpe dig med at tjene penge, mens du søger efter et fuldtidsjob. De kan også give dig færdigheder og erfaring at tilføje til dit CV og flere fagfolk at netværke med. Uafhængige entreprenører kan normalt begynde at arbejde med det samme, hvis de opfylder kundens eller virksomhedens kvalifikationer. Fortæl din arbejdsgiver, at du er interesseret i karrierevækst eller et fuldtidsjob. Hvis du klarer dig godt som freelancer, kan du i sidste ende få et jobtilbud.

Relateret: Fordele og ulemper ved at vælge kontraktarbejde

8. Følg op

Hvis du ikke har modtaget et svar inden for en uge eller to efter at have ansøgt eller interviewet et job, så e-mail den ansættelsesansvarlige for at følge op på din ansøgning. Vis din påskønnelse af deres tid og gentag din interesse for jobbet. Hvis du venter på at få svar fra en travl ansættelseschef, kan du muligvis forlænge den tid, du bruger på at søge efter et job.

Frida Møller
Frida Møller At søge et job er en tidskrævende proces, der involverer at undersøge ledige stillinger, udfylde ansøgninger, interviewe og vente på svar fra ansættelsesledere. Nogle individer har dog brug for øjeblikkelig beskæftigelse for at betale for leveomkostninger og andre omkostninger. Når du har brug for et job med det samme, kan du tage skridt til at maksimere din jobsøgningsindsats og blive ansat hurtigt. I denne artikel forklarer vi, hvordan du kommer i gang, hvis du har brug for et job lige nu, og tips til at hjælpe.