Sådan Bliver Du Ambulancechauffør

Sådan Bliver Du Ambulancechauffør

Inden for det medicinske område er der adskillige karrierevalg at overveje afhængigt af dine færdigheder og interesser. For eksempel, hvis du har en god kørehistorie og nyder at hjælpe andre og holde dem sikre, så kan en karriere som ambulancechauffør være et glimrende valg for dig. En ambulancechaufførs job er meget vigtigt for at få patienter fra et sted til et andet hurtigt og sikkert. I denne artikel diskuterer vi, hvad en ambulancechauffør er, hvordan man bliver det, hvilke kompetencer der er nødvendige inden for området og lønnen og udsigterne for jobbet.

Hvad er en ambulancechauffør?

En ambulancechauffør er en person, der er certificeret i at køre et specialiseret køretøj til at transportere syge eller tilskadekomne til hospitaler eller nødfaciliteter til behandling. Arbejdsopgaverne omfatter kørsel til afhentningsstedet, yde grundlæggende førstehjælp, hvis det er nødvendigt, og læsse og losse patienter ind og ud af ambulancen. Ambulancechauffører kan arbejde ikke kun for hospitaler, men også for brand- og politistyrker.

For at være en overbevisende kandidat til dette job er det vigtigt at have stærke kørefærdigheder, så du hurtigt og sikkert kan transportere patienter fra et sted til et andet. Klar kommunikation og evnen til at bevare roen og træffe hurtige beslutninger er også vigtige færdigheder for en ambulancechauffør.

Hvordan man bliver ambulancechauffør

Her er de trin, du skal tage for at begynde din karriere som ambulancechauffør:

1. Forskning karrieremuligheder

Du bør overveje at undersøge et par forskellige karriereveje, når du beslutter dig for at blive ambulancechauffør. Du kan arbejde for den offentlige eller private sektor, som har et par vigtige forskelle mellem dem. Den offentlige sektor af ambulancechauffører tilbyder nogle gange en højere løn, men det kan også kræve, at du har flere kvalifikationer, såsom tidligere køreerfaring og en EVOC- eller EMT-certificering, afhængigt af den stat, du arbejder i. På den anden side er det mere sandsynligt, at private virksomheder ansætter chauffører uden erfaring.

Derudover reagerer ambulancechauffører, der arbejder for den offentlige sektor, typisk på flere 911-opkald, og mindst én person ombord på lastbilen skal være paramediciner med kvalifikationer til at bruge mere avanceret udstyr. De, der arbejder for den private sektor, er mere tilbøjelige til at transportere mindre akutte patienter fra en facilitet til en anden.

2. Få din grad

For at blive ambulancechauffør skal du have en gymnasial eksamen eller tilsvarende. Mens du er i skolen, er undervisning i anatomi og fysiologi, biologi, avanceret matematik og chaufføruddannelse relevant for det arbejde, en ambulancechauffør udfører. Selvom det ikke er påkrævet, vil nogle arbejdsgivere foretrække ansøgere, der har en bachelorgrad. At have en uddannelse kan hjælpe dig med at skille dig ud blandt andre kandidater og kan også potentielt kvalificere dig til avancement og højere lønmuligheder i fremtiden.

3. Sikre de nødvendige certificeringer

Der er et par forskellige certificeringer, som arbejdsgivere kan kræve, at du skal have, når du bliver ambulancechauffør. Prøv at slå kravene i din stat op for at bekræfte, hvilket af følgende du har brug for:

Emergency Vehicle Operator Course (EVOC)

Dette er et specialiseret ambulancekørecertifikat, som nogle stater kræver, at du har. Kurset dækker emner som sikker kørsel, navigering ved hjælp af et globalt positioneringssystem (GPS) og lovkrav til udrykningschauffører. I de fleste situationer kræver dette kursus, at eleven har et års erfaring med nødkørsel, før han kvalificerer sig til certifikatet.

Emergency Medical Training (EMT) certificering

Nogle stater kræver EMT-uddannelse. Erhvervsskoler og community colleges tilbyder denne certificering, hvor eleverne typisk trænes i et praktisk miljø. Grundlæggende EMT-kurser træner dig i at vurdere en patients tilstand og til at håndtere respiratoriske, traumer og hjertenødsituationer. Mange programmer består af 120 til 150 kredittimer og tager cirka et til to år at gennemføre, afhængigt af hvor hurtigt du tager dine kurser.

Relateret: Hvad er EMT-færdigheder? (Med eksempler)

CPR-certificering

Næsten alle arbejdsgivere kræver denne certificering. I kritiske situationer, hvor patienten er holdt op med at trække vejret, såsom ved drukning eller hjertestop, vil du lære, hvordan du holder ilten løbende ind og ud af lungerne, indtil personen kan få yderligere lægehjælp. Du kan tage denne certificering personligt eller online, og det kan kun tage dig et par timer at gennemføre.

4. Oprethold en klar kørebog

Et gyldigt kørekort er påkrævet for at blive ambulancechauffør. For at fastholde beskæftigelsen og komme videre i din karriere er det vigtigt at have et rent kørekort. Dette omfatter færdselsforseelser som f.eks. at flytte overtrædelser eller blive trukket over under indflydelse.

5. Saml erhvervserfaring

Mange arbejdsgivere vil anmode om, at du har 1-2 års EMT og køreerfaring, så det er vigtigt at arbejde hen imod at få professionel erfaring. Nogle gange ansætter den private sektor chauffører med lidt eller ingen erfaring, og dette kan hjælpe med at få nyttig viden og praksis på jobbet, før du får din EVOC-certificering eller fremmer din karriere.

Relateret: Erhvervserfaring og din karriere: Definition, betydning og tips

6. Se efter avancement og karrieremuligheder

Mange ambulancechauffører avancerer til at blive paramedicinere eller akutmedicinske teknikere (EMT'er). At få erfaring inden for feltet og opnå flere certificeringer hjælper dig med at udvide dine karrieremuligheder inden for feltet.

Relateret: Hvad er karrierefremgang? Definition og eksempler

Færdigheder

Her er en liste over færdigheder, der typisk kræves af ambulancechauffører:

 • Kommuniker tydeligt og effektivt til dine kolleger og patienter
 • Vær opmærksom på dine omgivelser, såsom når du læsser patienter i ambulancen eller under farlige trafiksituationer, når du kører
 • Betjen og styr udrykningskøretøjet
 • Brug og betjen et GPS-navigationssystem til at komme til og fra steder
 • Kombiner flere oplysninger og drag konklusioner
 • Følg retningslinjerne for sikkerhed og trafik ved afhentning og transport af patienter
 • Vurder omkostningerne og fordelene ved potentielle handlinger
 • Tænk fremad for at se alle potentielle udfald af en situation
 • Forstå nye oplysninger eller materialer ved at studere og få erfaring på jobbet
 • Kend din placering i fysiske rammer, og hvor andre genstande og steder er placeret i forhold til dig selv
 • Koncentrer dig og hold fokus, når du arbejder med en opgave

Løn og jobudsigt for ambulancechauffører

Selvom der ikke er nogen specifik information om løn eller udsigter for ambulancechauffører, er der data for EMT'er, som er en meget lignende branche. Den gennemsnitlige årsløn for en EMT er $42.930, og erfaring og placering kan også være en faktor i din potentielle indtjening.

Jobudsigterne for EMT'er ifølge Bureau of Labor Statistics er 6% vækst fra 2019 til 2029, hvilket er hurtigere end gennemsnittet. En voksende befolkning og en stigning i antallet af specialiserede medicinske faciliteter vil kræve en stigning i EMT'er og ambulancechauffører for at overføre patienter fra en facilitet til en anden til behandling. Derudover vil nuværende arbejdstagere, der søger fremskridt i deres job eller i forskellige sundhedsfag, give mulighed for, at flere ambulancechaufførstillinger bliver tilgængelige.

Rasmus Bay
Rasmus Bay Inden for det medicinske område er der adskillige karrierevalg at overveje afhængigt af dine færdigheder og interesser. For eksempel, hvis du har en god kørehistorie og nyder at hjælpe andre og holde dem sikre, så kan en karriere som ambulancechauffør være et glimrende valg for dig. En ambulancechaufførs job er meget vigtigt for at få patienter fra et sted til et andet hurtigt og sikkert. I denne artikel diskuterer vi, hvad en ambulancechauffør er, hvordan man bliver det, hvilke kompetencer der er nødvendige inden for området og lønnen og udsigterne for jobbet.