Sådan Bliver Du Akupunktør I 5 Trin

Hvis urtebehandlinger og alternative metoder interesserer dig, og du gerne vil slutte dig til det medicinske område, så overvej en rolle som akupunktør. Disse sundhedsprofessionelle planlægger og udfører behandlinger på patienter, der gennemgår smerter, sygdomme eller stress ved hjælp af nåle og andre værktøjer. Da du har brug for avanceret viden for at udføre sundhedsbehandlinger på patienter, skal du opnå den nødvendige uddannelse, træning og færdigheder. I denne artikel gennemgår vi, hvad en akupunktør er, hvilket ansvar de har, og hvordan man bliver det.

Hvad er en akupunktør?

En akupunktør er en sundhedsprofessionel, der bruger akupunkturnåle til at behandle forskellige psykologiske og fysiske problemer for patienter. Akupunktur er en holistisk behandling, der er baseret på gammel kinesisk praksis. En akupunktør indsætter sterile, tynde nåle i strategiske dele af huden i hele kroppen. Denne praksis reducerer eller fjerner smerte fra visse dele af patientens krop. Nogle patienter gennemgår også akupunktur for at lindre stress eller spændinger.

Relateret: 23 underlige, men seje job (med gennemsnitlig løn og jobopgaver)

Hvad laver en akupunktør?

En akupunktør arbejder tæt sammen med patienter for at forstå deres symptomer og diagnosticere deres sygdomme, skader eller andre tilstande. Herefter udvikler akupunktøren en akupunkturbehandling ud fra patientens behov, præferencer og sygehistorie. Akupunktører har typisk avanceret viden om forskellige urtebehandlinger og andre alternative lægemidler og bruger disse til præcist at behandle patientens tilstand. De indsamler og gennemgår omhyggeligt patienternes sygehistorie for at sikre, at de følger de nødvendige forholdsregler for at holde patienterne trygge og komfortable.

Almindelige arbejdsopgaver for en akupunktør omfatter:

  • Brug af nåle og andre værktøjer til at behandle patienter, herunder ørekugler, pellets, kosttilskud, frø og kopper
  • Indsamling af nødvendige ingredienser for at skabe urtebehandlinger til patienter
  • Arbejde med patienter for at skabe diagnoser for deres tilstande og for at opbygge en omfattende behandlingsplan efter deres behov
  • Gennemgang af lægejournaler og fysiske fund for at stille præcise diagnoser for patienter
  • Tjek ind med patienter under opfølgningsaftaler efter behandlinger for at overvåge deres fremskridt
  • Holder dig opdateret på gældende regler og regler
  • At holde det omkringliggende område sikkert til enhver tid for at sikre, at patienten føler sig beskyttet og komfortabel

Relateret: Lær om at være akupunktør

Hvor lang tid tager det at blive akupunktør?

For at blive akupunktør skal du opnå de nødvendige uddannelseskrav, som kan variere alt efter hvilken type uddannelse du følger. Du skal først tage din bachelorgrad, som ofte tager omkring fire år, efterfulgt af din kandidatgrad. Hvor lang tid det tager at opnå din grad afhænger af det program, du vælger. Dine muligheder omfatter typisk et treårigt Master of Akupunktur-program, et fireårigt Master of Oriental Medicine-program eller et fireårigt Master of Akupunktur-program.

Hvis du gerne vil fortsætte din uddannelse og modtage mere avanceret uddannelse, kan du opnå din doktorgrad i akupunktur, som er yderligere to års skole efter din kandidatgrad. At blive akupunktør uden at modtage din doktorgrad bør tage cirka syv til otte år. Det bør tage omkring ni til 10 år at blive læge i akupunktur.

Relateret: 15 ulige job, der betaler godt

Sådan bliver du akupunktør

Akupunktører skal have omfattende kompetencer, viden og erfaring til at udføre avancerede behandlinger på patienter. Følg disse trin for at blive akupunktør:

1. Få din bachelorgrad

Før du kan deltage i et akkrediteret akupunktørprogram, skal du først opnå din bachelorgrad i et beslægtet felt. Nogle akupunkturskoler kræver, at du gennemfører mindst to års uddannelse fra en bacheloruddannelse. Mange uddannelser kræver, at du opnår en bachelorgrad inden for et relevant område.

Du kan typisk opnå din grad inden for ethvert felt, men at få en i biologi eller anatomi kan give dig en stærk start på at lære mere om medicin og den menneskelige krop, hvilket er det, du studerer på din kandidatuddannelse.

Relateret: Hvad er holistisk sygepleje?

2. Tilmeld dig et akkrediteret program

Når du er færdiguddannet fra en bachelorskole, kan du ansøge om et program med akkreditering fra Accreditation Commission for Acupuncture and Oriental Medicine. Dette program giver dig en dybdegående undersøgelse af akupunktur og andre behandlingsmetoder til at helbrede patienter af forskellige skader, sygdomme eller alvorlige medicinske tilstande.

Nogle kurser, der tilbydes i dette program, omfatter diagnose- og behandlingsteknikker, orientalske urtestudier, biomedicinske kliniske videnskaber og integreret akupunktur og klinisk urtetræning. Efter at have gennemført programmet, kan du officielt tjene din kandidatgrad og kan forfølge din licens til lovligt at praktisere i din stat.

3. Modtag din licens

Mange stater kræver, at du opnår en licens fra den nationale certificeringskommission for akupunktur og orientalsk medicin for at praktisere lovligt. Foretag forskning i din stats krav for at finde ud af, om du har brug for en licens til lovligt at praktisere der. Selvom din stat ikke kræver en licens, kan arbejdsgivere stadig angive denne certificering som et krav i deres jobbeskrivelse.

For at opnå din certificering skal du opgradere med din kandidatgrad i et akkrediteret program. Derfra skal du tage et ren nåleteknikkursus, som lærer dig metoder til rengøring og brug af nåle til forskellige akupunkturbehandlinger. Bagefter skal du tage flere eksamener centreret om emner som akupunktur, biomedicin og grundlaget for orientalsk medicin. Når du har bestået denne eksamen og opfylder de andre krav, er du juridisk autoriseret til at praktisere akupunktur i din stat.

Relateret: 10 certificeringer, der hjælper dig med at komme videre i sundhedsfaget

4. Få on-the-job erfaring

Når du har fået tilladelse til at praktisere i din stat, kan du arbejde i en akupunkturpraksis. Du starter typisk med at skygge andre akupunktører for at forstå almindelige teknikker til at følge og for at lære, hvordan en akupunkturklinik fungerer. Derfra kan du begynde at udvikle yderligere færdigheder til at udføre mere effektivt i rollen og til at udføre akupunkturbehandlinger på egen hånd.

5. Forfølge yderligere uddannelse

Hvis du gerne vil udføre mere komplekse akupunkturopgaver, kan du forfølge din Doctor of Acupuncture-grad. Dette tager typisk omkring to ekstra år at gennemføre efter din kandidatuddannelse. Der er nogle avancerede praksisser, der kræver en doktorgrad fra kandidater.

Selvom det job, du søger, ikke kræver denne grad, er det en fordel at optjene det, da det kan få dig til at skille dig ud fra andre kandidater på et CV. Det er også en god idé at forfølge denne grad, hvis du planlægger at åbne din egen praksis eller udføre avanceret forskning i nye urteteknikker eller -metoder.

Ragna Bjerregaard
Ragna Bjerregaard Hvis urtebehandlinger og alternative metoder interesserer dig, og du gerne vil slutte dig til det medicinske område, så overvej en rolle som akupunktør. Disse sundhedsprofessionelle planlægger og udfører behandlinger på patienter, der gennemgår smerter, sygdomme eller stress ved hjælp af nåle og andre værktøjer. Da du har brug for avanceret viden for at udføre sundhedsbehandlinger på patienter, skal du opnå den nødvendige uddannelse, træning og færdigheder. I denne artikel gennemgår vi, hvad en akupunktør er, hvilket ansvar de har, og hvordan man bliver det.