Sådan Bliver Du Account Manager I Marketing

Marketingindustrien tilbyder en række muligheder for marketingmedarbejdere på hvert niveau af ekspertise. En account manager i marketing kombinerer deres marketingviden og lederskabsevner for at overvåge kunderelationer og marketingaktiviteter. Ved at gennemgå mere om rollen, krav og fremtidige jobmuligheder for account managers inden for marketing, kan du beslutte, om du vil forfølge en stilling som det næste skridt i din karriere.

I denne artikel definerer vi account managers i marketing, fremhæver deres jobopgaver, diskuterer hvordan man bliver account manager i marketing og giver yderligere information om kompetencer, lønforventninger og jobudsigterne for account managers i marketing.

Relateret: Hvad er kontostyring? Brug af Account Management til at vækste din virksomhed

Hvad er en account manager i marketing?

En account manager i marketing, eller account marketing manager, er en marketingmedarbejder, der arbejder for marketingbureauer eller firmaer for at føre tilsyn med marketingaktiviteter for kunder. De fører tilsyn med en eller flere konti (klienter) og stræber efter at opretholde en fordelagtig forretningsforbindelse med eksisterende kunder gennem deres marketingtjenester. De forfølger også aktivt kundeemner for at få nye marketingkunder til deres arbejdsgiver.

Relateret: 5 trin til implementering af en kontobaseret marketingstrategi (med eksempler)

Hvad laver en account manager i marketing?

Account managers i marketing hjælper deres kunder med at udvikle unikke og succesrige marketingkampagner ved at uddelegere projektbehov til tekstforfattere, grafiske designere, marketingspecialister og andre medarbejdere i et marketingbureau. Dette er nogle eksempler på specifikke jobopgaver for account managers inden for marketing:

 • Etablering af stærke professionelle relationer med deres kunder gennem gennemsigtighed, hyppig kommunikation og kvalitetssikring
 • Udarbejdelse af forslag til potentielle kunder og aktiv kontakt til kunder om bureauets ydelser
 • Møde med kunder personligt, via videochat eller over telefonen for at diskutere deres aktuelle marketingbehov
 • Giver kunderne realistiske tidsrammer, inden for hvilke de kan forvente færdigt marketingmateriale eller kampagnestartdatoer
 • Opskrivning af kundekontrakter, når de er nået til enighed om betaling og efterspurgte tjenester
 • Kontakt til forskellige afdelinger inden for bureauet for at koordinere behov for ting som SEO eller søgeordsforskning, copywriting, marketingkampagnestrategier, logofornyelser, salgsfremmende begivenheder, destinationssider eller websiterenoveringer
 • Tjek ind hos deres kunder i hele kontraktperioden for at sikre kundernes tilfredshed med det arbejde, bureauet har udført indtil nu
 • Kommunikerer med account director om råd og budgetspørgsmål

Sådan bliver du account manager i marketing

Gennemgå disse trin for at lære, hvordan du kan blive en account manager inden for marketing:

1. Få en bachelorgrad

For at blive account manager i marketing skal du først på en fire-årig bacheloruddannelse på en højskole eller et universitet. For potentielle account managers, der ønsker at specialisere sig i marketing, er der flere uddannelsesforløb, du kan overveje. Nogle eksempler omfatter salg og marketing, marketing eller virksomhedsledelse.

2. Gennemfør en markedsføringspraktik

I løbet af din bacheloruddannelse kan en markedsføringspraktik hjælpe dig med at lære om et eller flere områder inden for markedsføring, samtidig med at du forbedrer dit CV og dine faglige kvalifikationer. For at få specifik erfaring med marketingkontostyring, skal du kigge efter praktikophold for kontostyring hos marketingbureauer eller -firmaer.

3. Overvej en kandidatgrad

Dette er et valgfrit trin, da du kan opnå entry-level account management roller med en bachelorgrad. En to-årig kandidatuddannelse kan dog hjælpe med at styrke din professionalisme, adskille dig fra andre kandidater og gøre dig berettiget til salgsfremmende muligheder. Nogle gavnlige gradsmuligheder for potentielle marketingkontoadministratorer inkluderer forretningsadministration, ledelse, marketing eller marketingstyring.

4. Se efter jobs til entry-level account marketing manager

Efter afslutningen af ​​din bachelorgrad kan du begynde din jobsøgning efter entry-level account manager i marketingroller. Kig efter stillinger som account manager hos marketingbureauer, og gennemgå kandidatens kvalifikationer i hver jobbeskrivelse for at bestemme, hvilke stillinger der stemmer overens med dine nuværende kvalifikationer og færdigheder.

Relateret: En guide til marketinggrader

Kompetencer for account managers inden for marketing

Account managers i marketing kan drage fordel af en række tekniske og interpersonelle færdigheder, som gør dem i stand til at udføre deres jobopgaver effektivt. Dette er et par eksempler på færdigheder, og hvordan account managers i marketing bruger dem i deres daglige jobaktiviteter:

 • Lederskab: Som en del af deres jobopgaver skal marketing account managers demonstrere fremragende lederevner. Dette sætter dem i stand til at overholde deadlines og overvåge en kundes budget for marketingkampagner.
 • Multi-tasking: Afhængigt af størrelsen af ​​bureauet og antallet af kunder, det har, kan marketingkontoadministratorer have behov for at overvåge flere konti, inklusive individuelle marketingprojekter og deadlines, alt sammen på samme tid. At være i stand til at multi-taske kan derfor hjælpe marketing account managers med at få succes i deres roller og bevare kundetilfredsheden.
 • Skriftlig kommunikation: Marketing account managers skal skrive kontrakter og skrive professionelle, omfattende e-mails til både deres team og deres kunder. Nogle marketingkontoadministratorer kan også bidrage til deres teams aktiviteter ved at skrive kopi til sociale medieplatforme, blogindlæg eller landingssider.
 • Projektledelse: En vigtig del af en marketing account managers jobopgaver omfatter at føre tilsyn med klientmarketingkampagner fra start til slut. På grund af dette bør de have evnen til at påtage sig en projektlederrolle. Dette giver dem mulighed for at overvåge et team af professionelle for at nå mål og opfylde deadline forventninger.
 • Interpersonel kommunikation: Marketing account managers skal engagere sig i effektiv kommunikation med deres kunder og bureaumedarbejdere, som hver har deres egne personligheder, ekspertise og marketingerfaringsniveauer. Derfor kan interpersonelle kommunikationsevner hjælpe marketing account managers med at forklare ideer og marketingterminologi til kunder med en begrænset marketingbaggrund. De kan også justere deres kommunikationsstrategier, så de afspejler en kollegas foretrukne kommunikationsmetoder.

Relateret: Account Manager-færdigheder: Definition og eksempler

Lønforventninger til account managers i marketing

De nationale gennemsnitlige lønforventninger til kontoadministratorer i USA er $58.803 om året. Tilsvarende er de nationale gennemsnitlige lønforventninger til marketingchefer i USA $67.808 om året. Ud fra disse løntal kan lønforventningerne til account managers i marketing være nogenlunde de samme. En kontomarkedsføringschefs løn kan også afhænge af faktorer som ansættelsessted, arbejdsgiverløntilbud og niveauet af erfaring, du har inden for et relateret jobområde.

Jobudsigt for account managers inden for marketing

Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) kan jobudsigterne for reklame-, forfremmelses- og marketingchefer forvente at se en stigning på 6 % mellem 2019 og 2029. De i account management marketing-stillinger kan også søge salgsfremmende roller som account directors med speciale i markedsføringsområdet. Disse personer leder et team af account managers.

Erik Mørk
Erik Mørk Marketingindustrien tilbyder en række muligheder for marketingmedarbejdere på hvert niveau af ekspertise. En account manager i marketing kombinerer deres marketingviden og lederskabsevner for at overvåge kunderelationer og marketingaktiviteter. Ved at gennemgå mere om rollen, krav og fremtidige jobmuligheder for account managers inden for marketing, kan du beslutte, om du vil forfølge en stilling som det næste skridt i din karriere.