Sådan Arbejder Du Som Sygeplejerske I Udlandet: Med Trin

De, der brænder for at tage sig af andre og fremme et godt helbred, forfølger ofte en karriere inden for sygepleje. Udover at hjælpe deres eget samfund kan sygeplejersker også arbejde internationalt. Hvis du er interesseret i at udforske udlandet, mens du udvikler din sygeplejekarriere, kan du med fordel lære om, hvordan sygepleje i udlandet fungerer. I denne artikel gennemgår vi, hvad sygepleje i udlandet er, hvordan det gavner hele din sygeplejekarriere og de skridt, du skal tage for at sikre en sygeplejerskestilling i et fremmed land.

Relateret: Sådan bliver du rejsesygeplejerske

Hvad er sygepleje i udlandet?

Sygepleje i udlandet er en mulighed for sygeplejersker til at udøve deres fag internationalt. Det refererer til en række forskellige erfaringer, som en sygeplejestuderende eller autoriseret sygeplejerske kan bruge til at udvide deres faglige uddannelse og besøge fremmede steder. Sygepleje i udlandet kan fungere som en del af en sygeplejerskeuddannelse, hvor eleverne rejser med deres skole eller et praktikforløb. Det kan være en frivillig oplevelse, eller det kan være et betalt fuldtidsjob, der varer på ubestemt tid.

Fordele ved sygepleje i udlandet

Her er flere fordele, der er unikke for sygeplejeoplevelser i udlandet:

Forbedret CV

Sygepleje i udlandet forbedrer dit CV på flere måder, som alle forbedrer din mulighed for at få det job, du ønsker, når du vender hjem. Generelt har fagfolk, der har studeret og arbejdet i udlandet, mere succes med at finde beskæftigelse. I sygeplejen er årsagerne til denne tendens klare. Sygepleje i udlandet viser, at du besidder en vilje til at udfordre dig selv og lære alternative systemer og metoder. At rejse til udlandet i en længere periode medfører altid et vist ubehag. At arbejde i et fremmed land taler derfor om din selvtillid og evne til at arbejde hårdt for givende oplevelser - en nøgleegenskab for exceptionelle sygeplejersker.

Når man sygeplejer hjemme, er tværkulturel bevidsthed en kritisk færdighed, som mange sygeplejersker måske ikke har mulighed for at udvikle. Tværkulturel bevidsthed kan omfatte evnen til at tale andre sprog, men det involverer også forståelse af, hvordan forskellige samfund forstår, vurderer og bruger medicinsk ekspertise. Sygepleje i udlandet garanterer, at du har chancen for at udvide din tværkulturelle bevidsthed i direkte relation til dit erhverv.

Internationale relationer

Når du sygeplejer i udlandet, bruger du en del tid sammen med de mennesker, du arbejder med, og de lokalsamfund, du tjener, men du kommer også til at rejse og møde personer så mange steder, som du kan besøge. Disse internationale relationer er både meningsfulde og nyttige. At udvikle et væsentligt forhold til mennesker i et fremmed land informerer dit perspektiv på verden ved at opmuntre dig til at tænke på mennesker uden for dit hjemlige samfund.

At have venner i forskellige lande giver dig også chancen for at rejse på en måde, der er svær at kopiere som turist. Du kan besøge byer eller lande igen og bo hos venner fra din erfaring med pleje i udlandet eller endda rejse med dem. Dine professionelle kontakter i udlandet kan også gavne din karriere.

Forbedrede sprogfærdigheder

Afhængigt af din sygeplejeordning i udlandet, skal du muligvis lære det lokale sprog, før du rejser. Hvis du rejser som frivillig eller som en del af et uddannelsesprogram, kan det være fint, at du kun taler engelsk. Uanset hvad, fordyber det at bo og arbejde i et fremmed land dig i et nyt sprogligt fællesskab. Uanset om du fremmer de samtaleevner, du allerede har, eller lærer en helt ny måde at tale og skrive på, forbedrer du din evne til at kommunikere uden for dit modersmål.

Relateret: Sådan medtager du sprogfærdigheder på dit CV (med eksempler)

Rejseoplevelser

For mange er det at rejse til udlandet en af ​​livets store fornøjelser. At rejse i udlandet udsætter dig for forskellige kulturer, fødevarer, typer musik og oplevelser. Du kan udvide din forståelse af historie, politik, kunst og geografi, mens du møder nye mennesker og udforsker nye steder. Ofte begrænser de relativt høje transportomkostninger og behovet for at vende tilbage til arbejdet folks mulighed for at opleve internationale rejser. Når du plejer i udlandet, tjener du penge, mens du har et andet midlertidigt hjem. I weekender eller i pauser er det meget nemmere at få adgang til steder, som ellers ville kræve enorme investeringer i tid og penge at nå.

Relateret: 20 job for folk, der kan lide at rejse

Udvidet fagligt perspektiv

Mange sygeplejersker ser deres karriere som mere end blot et job, hvor de lærer et sæt færdigheder og følger en rutine. Mange ser sygepleje som en praksis, der afspejler forskellige kulturer, økonomiske realiteter og perspektiver om de bedste måder at behandle sygdomme og skader på. For disse fagfolk repræsenterer arbejde i udlandet muligheden for ikke kun at lære om andre sygeplejemetoder, men også at lære om amerikansk sygeplejepraksis ved midlertidigt at anlægge et udefrakommende syn på dem.

Sådan arbejder du som sygeplejerske i udlandet

Hvis du deltager i et uddannelses- eller frivilligt sygeplejeprogram i udlandet, har du sandsynligvis en enklere proces, end hvis du søger egentlig beskæftigelse. Du har dog stadig brug for den dokumentation, der muliggør internationale rejser. Her er de trin, du skal tage, hvis du er interesseret i at arbejde som sygeplejerske i et fremmed land:

1. Få din sygeplejerskeuddannelse

Minimumsuddannelseskravet for at blive en registreret sygeplejerske er en associeret grad. Afhængigt af dine karrieremål, ressourcer og placering, kan du vælge mellem det og en bachelorgrad. Udover at give mere dybdegående uddannelse, kvalificerer bacheloruddannelser dig også til at søge ind på kandidatskolen. Nogle karriereveje inden for sygepleje kræver kandidatgrader, hvilket gør det til en relevant overvejelse.

Hvis der er et bestemt land, du ønsker at arbejde i, så brug college som din mulighed for at lære dets sprog. I modsætning til mange frivillige programmer er det almindeligt, at arbejdsgivere i udlandet kræver, at du taler det lokale sprog dygtigt. Denne proces tager flere år og drager fordel af den formelle instruktionsskole.

2. Bestå NCLEX

Efter endt uddannelse skal registrerede sygeplejerskekandidater bestå National Council Licensure Examination eller NCLEX. NCLEX består af minimum 75 spørgsmål, som du besvarer inden for seks timer. Eksamenen kategoriserer indholdet i følgende fire områder:

 • At give et sikkert og effektivt plejemiljø
 • Sundhedsfremme og vedligeholdelse
 • Psykosocial integritet
 • Fysiologisk integritet

Når du har bestået testen, skal du muligvis gennemføre et par formaliteter, som din stat kræver. Disse er generelt simple ting, såsom at bestå et baggrundstjek og give akademiske referencer. Når du er færdig, er du autoriseret sygeplejerske.

Relateret: 52 typer sygeplejersker

3. Bestem kandidatplaceringer

Bestem, hvilke lande du gerne vil arbejde i, under hensyntagen til dine sprogkundskaber og præferencer. Mange sprog, såsom spansk og fransk, giver dig mulighed for at arbejde på flere kontinenter i meget forskellige miljøer. Du prioriterer måske at arbejde i lande med mangel på ressourcer eller at bo i en bestemt del af verden.

4. Undersøg hver mulighed

Når du har en liste over lande, du måske arbejder i, skal du undersøge kravene til at flytte til og arbejde i hvert. Forskellige lande har forskellige politikker, du har brug for at kende omkring arbejdsgivers sponsorater og visa. Se på typisk kompensation for hvert land. Når man sammenligner forskellige regioner i verden, kan forskellen være enorm. Du vil også overveje, hvordan lønoptjening i udlandet påvirker dine skatteforpligtelser.

Når du indsnævrer din liste over lande og begynder at se på specifikke byer, drager du fordel af at vurdere leveomkostningerne for hver lokalitet. Sørg for, at de steder, du overvejer, opfylder dine specifikke behov og er overkommelige nok til dit budget. Du kan undersøge online for at finde ud af, hvordan andre fagfolk er flyttet til de lande, du overvejer.

5. Kontakt arbejdsgivere og bureauer

De fleste sygeplejersker, der finder arbejde i udlandet, bruger et bureau, også kaldet en sundhedspersonale, til at hjælpe dem med at finde en arbejdsgiver. Disse internationale personalebureauer fokuserer ofte på et specifikt område eller sygeplejespecialisering, så prøv at finde en, der stemmer overens med dine præferencer med hensyn til placering og professionelle ambitioner. Hvis du ønsker at arbejde uden for en større by eller et befolkningscenter, er der en større chance for, at du bliver nødt til at kontakte arbejdsgiverne direkte.

En vigtig fordel ved at bruge bureauer er, at de er eksperter i at hjælpe folk med at navigere internationalt. De kan hjælpe dig med at finde bolig, oprette en bankkonto og udfylde papirarbejdet nøjagtigt. Typisk fungerer bureauet som din arbejdsgiver, der dikterer din løn, tidsplan og ansættelsesvilkår. Sørg for at stille dem spørgsmål, du har om, hvad deres forventninger til dig ville være.

Relateret: Kan du blive sygeplejerske som 40-årig?

6. Udarbejd dokumentation

Enten med dit bureau eller uafhængigt, skal du bestemme den nøjagtige dokumentation, du skal bruge for at flytte til udlandet korrekt. Hvis landet kræver sprogkundskaber, skal du sandsynligvis tage en test for at demonstrere dine færdigheder. Ellers skal du forberede dig på at ansøge om eller give din:

 • Visum
 • Pas
 • Arbejdstilladelse og sponsoratdokumentation
 • Fødselsattest
 • Professionelle referencer
 • Historie om immuniseringer
 • Uddannelsesudskrifter

7. Kom tidligt

Overvej at ankomme en uge eller to for tidligt til dit nye hjem i udlandet. Ligesom med indenlandsk sygepleje er sygepleje i udlandet et krævende job. At have tid til at lære området at kende, møblere dit hjem, sørge for transport og nyde dine nye rammer, før arbejdet starter, kan hjælpe dig med at slappe af og føle dig godt tilpas, før du begynder på arbejdet. At ankomme tidligt giver også mulighed for at besøge din arbejdsplads forud for orientering. Du kan måske møde dine kollegaer og leder og gøre dig bekendt med anlægget.

Sofus Bentzen
Sofus Bentzen De, der brænder for at tage sig af andre og fremme et godt helbred, forfølger ofte en karriere inden for sygepleje. Udover at hjælpe deres eget samfund kan sygeplejersker også arbejde internationalt. Hvis du er interesseret i at udforske udlandet, mens du udvikler din sygeplejekarriere, kan du med fordel lære om, hvordan sygepleje i udlandet fungerer. I denne artikel gennemgår vi, hvad sygepleje i udlandet er, hvordan det gavner hele din sygeplejekarriere og de skridt, du skal tage for at sikre en sygeplejerskestilling i et fremmed land.