Sådan Arbejder Du På Et Reklamebureau: Med Tips

Hvis du er interesseret i en reklamekarriere, så overvej at søge et job hos et reklamebureau. Fra copywriting til grafisk design tilbyder reklamebureauer en række jobmuligheder på forskellige færdighedsniveauer. At vide, hvad disse bureauer er, og hvordan du finder arbejde hos et reklamebureau, kan hjælpe dig med at forberede dig strategisk til din fremtidige karriere. I denne artikel forklarer vi, hvad et reklamebureau er, en liste over seks måder at få et job på et reklamebureau på og giver dig tips til at hjælpe dig med at få et job hos et reklamebureau.

Relateret: Hvad er et kreativt bureau?

Hvad er et reklamebureau?

Et reklamebureau er en uafhængig virksomhed, der skaber, planlægger og administrerer alle aspekter af annoncering, promovering eller markedsføring for sine kunder. Annoncebureauer arbejder med en kundes forretningsmål, holder sig inden for et budget og opretter kampagner for at hjælpe med at promovere deres kunder.

Reklamebureauer kan antage forskellige former. For eksempel opererer nogle som fuld-service, digitale, traditionelle eller sociale medier reklamebureauer. Selvom reklamebureauer har samme funktion, kan de derfor også have et særligt speciale.

Læs mere: Hvordan fungerer reklamebureauer?

Sådan arbejder du på et reklamebureau

Hvis du er interesseret i at arbejde på et reklamebureau, har du mange muligheder at udforske. At kende dine muligheder kan hjælpe dig med at vælge den rigtige karrierevej for dig. Her er seks måder at finde arbejde på et reklamebureau:

1. Forfølge en reklameuddannelse

Overvej at tage en formel uddannelse inden for journalistik eller marketing. Husk, at du stadig kan tage en reklameuddannelse efter gymnasiet. Hvis du f.eks. vil arbejde på et reklamebureau, kan du overveje at tage et onlinekursus eller to for at hjælpe dig med at forbedre dine kvalifikationer. Du kan finde mange muligheder online for at udvide din annonceringsviden. Hvis du i øjeblikket arbejder i en anden branche, kan du tilmelde dig natundervisning eller onlinekurser, der passer til din tidsplan.

2. Lav forbindelser

Inden du søger en ledig stilling, skal du lære fagfolk inden for dit felt at kende. Gennemgå din liste over branchekontakter, og se efter eventuelle fagfolk, der kan have forbindelse med en virksomhed, du er interesseret i. Du kan også gennemse din skoles alumnidatabase for at finde potentielle kandidater, der arbejder på det bureau, du er interesseret i. Derudover , overvej at melde dig ind i en lokal reklameklub, deltage i et uddannelsesseminar eller deltage i en professionel workshop for at skabe forbindelser.

Når du har oprettet en forbindelse, kan du aftale et tidspunkt til at mødes eller tale med dem for bedre at forstå, hvordan det er at arbejde på bureauet. De kan også anbefale dig til et job, som kan hjælpe dig med at få en stilling der lettere.

3. Bliv praktikant

Overvej at tage praktik hos et reklamebureau, når du starter din karriere. Husk, at de fleste praktikanter arbejder gratis, for universitetskredit eller for mindsteløn. Som praktikant får du værdifuld erfaring og lærer af annonceprofessionelle, som kan hjælpe dig med at vokse i dit håndværk. Praktik giver dig også mulighed for at arbejde inden for forskellige områder i et bureau og kan i fremtiden føre til fuldtidsansættelse hos bureauet.

4. Udfør freelance arbejde

Mange reklamebureauer giver dig mulighed for at freelancere. Du kan fx ofte freelancere som grafisk designer eller tekstforfatter. Som freelancer sætter du dine egne priser, opretter en kampagne for at promovere dine tjenester og finder muligheder hos små virksomheder eller bureauer. Denne karrierevej giver dig chancen for at opbygge dine færdigheder og arbejde på en bred vifte af projekter. Mens du kan freelancere resten af ​​din karriere, kan du også bruge det til at få erfaring og finde fremtidige muligheder i reklamebranchen.

5. Opret forbindelse til radio- og tv-stationer

Overvej at kontakte din lokale radio- eller tv-station for at starte din reklamekarriere. Disse stationer tilbyder ofte muligheder for folk med minimal erfaring. At forfølge denne karrierevej kan hjælpe dig med at få erfaring og hjælpe dig med at skabe branchekontakter. At have disse forbindelser kan føre til større muligheder i fremtiden.

6. Ansøg om en start-level stilling

Mange reklamebureauer har en række forskellige positioner på begynderniveau, som du kan udforske. Søg en stilling, der stemmer overens med dine kvalifikationer. Selvom et job ikke lige passer til den vej, du i sidste ende ønsker at forfølge, kan det at få et job hos et reklamebureau hjælpe dig med at udforske disse muligheder lettere i fremtiden. Når du først har fået erfaring, kan du lede efter måder at fremme din karriere på hos det pågældende bureau eller andre steder.

Relateret: 21 Annonceringsroller fra startniveau til ledelse

Tips til at få et job på et reklamebureau

Brug disse tips til at hjælpe dig med at få et job hos et reklamebureau:

Arbejd på din portefølje

Ansættelsesansvarlige for reklamebureauer kan anmode om en portefølje for at bestemme, om du er egnet til den rolle, de ansætter til. Hvis du har brug for en portfolio som en del af din ansøgning, skal du kun inkludere dit bedste arbejde. Vælg en række af dit arbejde, der viser, hvordan du bedst passer til det job i reklamebureauet, du søger. Sørg for, at du kan tale om hvert stykke, du inkluderer i din portefølje, og sørg for, at porteføljen korrekt viser, hvem du er inden for dit felt.

Vis din entusiasme

At arbejde med reklame kræver en stærk arbejdsmoral og en stor portion passion. Når du har fundet ud af, at du passer godt til denne branche, skal du formidle dette til potentielle arbejdsgivere. I dit følgebrev eller under et interview skal du formidle din ægte passion for reklamebranchen. Hvis du viser interviewere dit engagement, kan det hjælpe dig med at få et job frem for en person med større kvalifikationer.

Relateret: 25 almindelige annoncebureauinterviewspørgsmål

Foretage research

Inden dit interview skal du undersøge virksomheden. Kend virksomhedens grundlæggende informationer. Det kan hjælpe at kende virksomhedens motto, dens mål og dens overordnede kultur. Undersøg desuden den eller de personer, du kan møde under dit interview. At have denne viden og fremhæve den for intervieweren kan hjælpe dig med at imponere dem.

Jens Nørgaard
Jens Nørgaard Hvis du er interesseret i en reklamekarriere, så overvej at søge et job hos et reklamebureau. Fra copywriting til grafisk design tilbyder reklamebureauer en række jobmuligheder på forskellige færdighedsniveauer. At vide, hvad disse bureauer er, og hvordan du finder arbejde hos et reklamebureau, kan hjælpe dig med at forberede dig strategisk til din fremtidige karriere. I denne artikel forklarer vi, hvad et reklamebureau er, en liste over seks måder at få et job på et reklamebureau på og giver dig tips til at hjælpe dig med at få et job hos et reklamebureau.