Sådan Anmoder Du Om Et Anbefalingsbrev Fra En Professor

Sådan Anmoder Du Om Et Anbefalingsbrev Fra En Professor

Hvis du er nyuddannet og har brug for et anbefalingsbrev til et nyt job eller praktik, kan det være en god mulighed at spørge en professor, som du havde et godt forhold til. For at opnå en stærk reference og forblive høflig gennem hele processen, er det klogt at følge visse standarder. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man anmoder om et anbefalingsbrev fra en professor og giver et eksempelbrev for at hjælpe dig i gang.

##Hvad er et anbefalingsbrev fra en professor?

Et anbefalingsbrev fra en professor opsummerer deres viden om en ansøgers færdigheder, præstationer, mål og akademiske arbejde. Denne type brev er almindeligvis inkluderet i ansøgninger til kandidater på indgangsniveau, der har afsluttet en videregående uddannelse.

##Sådan anmoder du om et anbefalingsbrev fra en professor

Forbered en effektiv anmodning for at øge chancerne for at modtage en entusiastisk anbefaling. Her er otte tips til at overveje, når du anmoder om en reference fra en professor:

 1. Spørg en professor, der kender dig godt.
 2. Bed om et møde med din professor.
 3. Sæt en realistisk deadline.
 4. Indsend en formel, skriftlig anmodning.
 5. Del information om dig selv og dine mål.
 6. Tilbyd omfattende detaljer om den potentielle stilling.
 7. Følg konsekvent op.
 8. Tak til din professor.

1. Spørg en professor, der kender dig godt

Hvis du har studeret med mange forskellige professorer, har du måske flere instruktører, der ville være villige til at skrive dit referencebrev. Bed om en anbefaling fra en professor, der kender dig og dit arbejde godt - referencebrevet med den mest personlige indsigt vil sandsynligvis have størst indflydelse på din potentielle arbejdsgiver.

For eksempel kan en instruktør, der gav dig en god karakter, skrive en god anbefaling til dig. Men en professor, der guidede dig gennem din akademiske karriere og fungerede som en slags mentor for dig, er mere tilbøjelige til at skrive en personlig, positiv reference.

Læs mere: Beder om et anbefalingsbrev

2. Bed om et møde med din professor

Da det at bede om et referencebrev er et kritisk skridt i at få det job, du ønsker, planlægger du at fremsætte din anmodning personligt. Send en e-mail eller ring til din professor for at arrangere et møde på campus eller et andet bekvemt sted. Nævn arten af ​​mødet, så din professor er parat til at imødekomme din anmodning. Hvis din professor underviser i en anden by, så overvej i stedet at arrangere et telefonmøde eller en videochat. Overvej din ansøgnings frist, når du laver din aftale.

3. Sæt en realistisk deadline

Studerende anmoder ofte professorer om at skrive referencer, så din professor kan have flere at skrive ud over at opretholde en standard undervisningsplan. Tilstræb at fremsætte din anmodning mindst tre uger før ansøgningsfristens udløb. At spørge flere uger i forvejen øger chancen for, at din professor vil acceptere din anmodning og giver god tid til, at din instruktør kan skrive en tankevækkende og entusiastisk anbefaling.

4. Indsend en formel, skriftlig anmodning

Når du har talt med din professor personligt eller via telefon, indsend også en formel anmodning via e-mail eller brev. Ved at give din appel skriftligt får du en chance for at bekræfte de vigtige detaljer i din anmodning, herunder stillingen eller stillingsopslaget, virksomheden, ansættelseskontaktpersonen og din ansøgnings forfaldsdato.

Brug af en liste kan hjælpe dig med at organisere dine tanker effektivt, når du sender en formel anmodning til din professor. Denne tjekliste kan hjælpe dig med at skitsere din anmodning:

 • Dine kontaktoplysninger
 • Dato for anmodningen
 • Erklæring om din anmodning og din begrundelse
 • Detaljer om stillingen og dine kvalifikationer
 • Angivelse af supplerende materialer du har medtaget
 • Deadline for referencebrevet
 • Erklæring om taknemmelighed

Relateret: At skrive en professionel referenceside for beskæftigelse

5. Del information om dig selv og dine mål

De mest effektive referencebreve indeholder detaljer om en ansøgers færdigheder og erfaring, så din professor bør vide så meget som muligt om dig og dine mål. Mind din instruktør om de egenskaber, du vil fremhæve, færdigheder du har lært under dine studier og karrieremål, du har sat.

For eksempel kan de beslutningstagnings- og problemløsningsevner, du dyrkede i din professors klasse, hjælpe dig med at få succes på din nye arbejdsplads. Måske var de fag, du mestrede, mens du studerede med din professor, med til at forme din karrierevej og dine professionelle mål. 

Del disse oplysninger med din professor ved at indsende en kopi af dit CV sammen med din formelle anmodning. Du kan også inkludere kopier af tidligere artikler eller projekter, som du har gjort godt med.

6. Tilbyd omfattende detaljer om den potentielle stilling

Ud over at dele dine personlige præstationer og professionelle mål, skal du fortælle din professor så meget som muligt om stillingens pligter og ansvar, så din professor kan forstå, hvorfor du er en stærk kandidat. Diskuter, hvorfor du valgte denne stilling eller virksomhed, herunder hvilken fremtid du ser med dem, så din professor kan vurdere, hvordan dette job ville hjælpe dig med at nå dine karrieremål.

7. Følg konsekvent op

Når din professor indvilliger i at skrive et referencebrev til dig, skal du følge op med passende intervaller, indtil processen er afsluttet. Inden for en dag efter mødet skal du bekræfte anbefalingsdetaljerne og forfaldsdatoen via e-mail. En uge før deadline, mail eller ring med en anden venlig påmindelse. Spørg, om din professor har brug for yderligere oplysninger, før du sender anmodningen.

8. Tak til din professor

Når din professor har udfyldt dit referencebrev, skal du udtrykke din påskønnelse. Skriv en note for at takke din professor for at støtte dine professionelle mål og hjælpe dig med at forfølge din karrierevej. Opdater din instruktør efter behov, og informer dem om, hvornår og hvis du når til samtaleprocessen eller accepterer stillingen.

Læs mere: Guide til takkebemærkninger

##Eksempel på akademisk referenceanmodning

Gennemgang af et eksempelbrev kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du bedst strukturerer din anmodning. Brug dette eksempelbrev som inspiration:

Hannah Lee
123 College Street
New York, NY 11101

1. juli 2019

Kære professor Smith,

Når jeg planlægger min karriere og begynder at søge stillinger inden for mit felt, håber jeg at få et anbefalingsbrev fra dig. Jeg vil bruge denne reference, når jeg ansøger om en entry-level Finance Assistant-rolle hos ABC Firm. Jeg tror på, at denne stilling vil give mig mulighed for at anvende mine forretnings- og økonomievner, når jeg udvikler mine analytiske tænkning og markedsundersøgelsesevner.

Som min professor og akademisk rådgiver ville din positive anbefaling give ABC Firm indsigt i min viden om erhvervslivet. Da du har vejledt mig gennem min akademiske karriere, kan din anbefaling også give detaljer om mine problemløsnings- og kritiske tænkningsevner samt en forståelse af mit mål om at lede små virksomheder i teknologiområdet.

Jeg har vedhæftet mit CV og en kopi af stillingsopslaget. Jeg ville sætte stor pris på, hvis du ville udarbejde en underskrevet kopi af dette brev i en forseglet konvolut. Jeg planlægger at hente den på dit kontor den 22. juli 2019.

Tak igen for din støtte, mens jeg forfølger min karriere i erhvervslivet.

Med venlig hilsen

Hannah Lee

Viola Gregersen
Viola Gregersen Hvis du er nyuddannet og har brug for et anbefalingsbrev til et nyt job eller praktik, kan det være en god mulighed at spørge en professor, som du havde et godt forhold til. For at opnå en stærk reference og forblive høflig gennem hele processen, er det klogt at følge visse standarder. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man anmoder om et anbefalingsbrev fra en professor og giver et eksempelbrev for at hjælpe dig i gang.