Rejsejob: Er De Rigtige For Dig?

Mange faktorer kan hjælpe dig med at afgøre, om rejsejob er det rigtige for dig. Før du foretager et karriereskift eller bestemmer dine næste skridt for at forfølge en rejsefokuseret karriere, bør du vurdere, hvilke betingelser og krav der er involveret. At afveje fordele og ulemper ved rejsejobs mod dine egne interesser er en god måde at starte på.

I denne artikel udforsker vi fordele og ulemper ved rejsejobs og giver nogle eksempler på karrierer, der kræver rejser.

Hvad er rejsejob?

Rejsejob inkluderer at bruge mindst en del af din tid på at rejse til andre steder for at udføre dine opgaver. Nogle job giver folk mulighed for at rejse for at leve, og andre job giver simpelthen flere chancer for at rejse end en traditionel arbejdsplads.

Mange rejsejob er kategoriseret efter en procentdel af tid eller fleksible arbejdstider. For eksempel, hvis du søger efter et salgsrepræsentantjob, kan du muligvis se en ekstern salgsjobbeskrivelse, der angiver, at du er villige til at rejse 75 % af tiden og arbejde væk fra hjemmet i mindst fem dage om ugen som en del af kravene. Det betyder, at du ville bruge 75 % af din tid på at gå til forskellige lokationer på mødet med kunder og 25 % af din tid på at arbejde fra et kontor.

Mange områder involverer nogle rejser, herunder:

 • Turisme og gæstfrihed
 • Sundhedspleje
 • Transport
 • Salg

At vide, hvad du kan forvente af et rejsejob, kan hjælpe dig med at afgøre, om et job ville være en god karriere, der passer til dig. Du kan også vælge en karriere baseret på din præference for at rejse 100 % af tiden eller kun på deltid.

Læs mere: 11 populære rejsejob

Fordele og ulemper ved rejsejob

Rejsejob kan være spændende, men der er nogle faktorer, som du bør overveje, når du skal træffe beslutninger om denne type muligheder. Her er nogle af fordele og ulemper forbundet med rejsejob:

Fordele

 • Besøger nye steder. De fleste rejsejob giver dig mulighed for at besøge nye steder, nogle gange internationalt. Selvom du rejser på arbejde, bør du have lidt personlig tid til at udforske området, herunder at se vartegn eller prøve anderledes mad. Dette er en almindelig professionel for mange personer, der vælger job, der kræver rejser.


 • Netværk med forskellige mennesker. Når du rejser, har du mulighed for at møde og arbejde med nye mennesker. Du kan skabe forbindelser med potentielle kunder, andre fagfolk inden for dit felt og forskellige leverandører i din branche. Opbygning af et bredere netværk kan hjælpe dig med at udvide din karrierevej.


 • Oplever forskellige arbejdstider. Mange rejsejob følger ikke den samme rutine. For eksempel kan du bruge syv dage i træk på at rejse og derefter have fire fridage; eller du kan arbejde på forskellige skift. At have en varierende tidsplan kan hjælpe dig med at undgå enhver arbejdstræthed, som nogle personer oplever, når de følger en streng rutine.


 • Opbygning af professionelle relationer. Jobs inden for salg eller turisme involverer ofte rejser med kolleger. Når du rejser med de samme teammedlemmer, har du mere tid til at komme i kontakt med dem. Stærke professionelle relationer kan hjælpe dig med at forblive motiveret og produktiv.

Ulemper

 • Føler mere stress. For nogle mennesker kan langdistancerejser blive stressende, især med flyveplaner eller transportforsinkelser. Når du rejser til et sted for at udføre specifikke opgaver, såsom at foretage salgsopkald, kan der være ekstra stress for at overholde strenge deadlines på kort tid.


 • Svært ved at holde sig sund. Når du rejser ofte, har du måske ikke tid til at være meget opmærksom på kost og motion. Du kan bruge længere tid på at sidde, og dine spisemuligheder kan være begrænsede, hvilket gør det udfordrende at holde en fast kost- og træningsrutine.


 • Mindre fritid end forventet. Selvom mange enkeltpersoner vælger rejsejob for at se nye destinationer, har de måske ikke så meget personlig tid som forventet. Et rejsejob kan kræve, at du overholder bestemte deadlines eller kvoter, hvilket giver dig mindre tid til at opleve destinationen.


 • Udfordringer i forbindelse med kolleger. Når du har et rejsejob med en roterende besætning eller et forbigående arbejdsområde, kan du finde det svært at komme i kontakt med dine kolleger. Da du bruger mindre tid sammen med dem, kan det være sværere at opbygge stærke arbejdsrelationer.

Relateret: 30 bedste tips til forretningsrejser

Er et rejsejob det rigtige for dig?

Brug lidt tid på at tænke over arbejdsgiverens forventninger og rejsekravene til den mulighed, du overvejer. Sørg for at gøre dig bekendt med arbejdsopgaverne plus typen og mængden af ​​rejser, der kan være involveret. Hvis du er interesseret i en rejsetung karriere, kan du udforske jobbeskrivelser for at finde et erhverv, hvor du kan rejse for at få løn.

Du kan oprette din egen liste over fordele og ulemper for at visualisere de forskellige aspekter af rejsejobs. Derfra vil du have en bedre forståelse af dine egne acceptable forhold, hvis du accepterer at tage en sådan stilling. Hvis fordelene opvejer ulemperne, eller du føler, at du kan få det bedste ud af det selv med nogle af udfordringerne på listen, kan et rejsejob være passende for dig.

Relateret: 20 højtbetalende rejsejob

4 job, der kræver rejser

At lære om forskellige typer karrierer, der kræver hyppige rejser, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne type arbejde er den rigtige for dig. Her er fire job inden for forskellige områder, der kræver varierende mængder af rejser. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på hvert lønlink nedenfor

1. Områderepræsentant

National gennemsnitsløn: $59.571 om året

Primære opgaver: En områdesælger fungerer som hovedkontakt for kunder og potentielle kunder i en bestemt geografisk region. De rejser for at mødes med potentielle kunder, lave pitches for det produkt eller den service, de sælger, og forhandle kontrakter. De opretholder også en kundebase i deres område, opfylder specifikke salgskvoter og undersøger kundebaser for at identificere potentielle salg.

Områderepræsentanter kunne dække store områder og bruge op til 90 % af tiden på at rejse, mens de øvrige 10 % tilbragte på et kontor til at udføre forskning.

2. Langdistancechauffør

National gennemsnitsløn: $68.527 om året

Primære opgaver: Langdistancelastbilchauffører transporterer varer over store afstande. De kører normalt semi-lastbiler til bestemte destinationer i henhold til en detaljeret rute og tidsplan. Opgaverne kan omfatte at vedligeholde kørejournaler, undersøge lastbilen og godset for sikkerhed, udføre grundlæggende vedligeholdelse efter behov og læsse og losse varer på stedet.

Langdistancechauffører bruger næsten 100 % af deres tid på at køre, nogle gange mere end 1.000 miles pr. tur. De kunne arbejde for transportvirksomheder eller som selvstændige entreprenører.

3. Førstebetjentpilot

National gennemsnitsløn: $52.790 om året

Primære opgaver: Flyselskabets piloter flyver passagerer eller gods til forskellige lokationer. Som næstkommanderende skal en førsteofficer kontrollere flyet før start, sikre, at der er nok brændstof til flyvningen, opretholde sikkerheden for passagerer og besætningsmedlemmer og udfylde flyvelogs og andet papirarbejde. De arbejder tæt sammen med flyveledere, stewardesser, jordbesætning og kaptajnen for at sikre en sikker flyvning.

Piloter bruger størstedelen af ​​deres arbejdstid på at rejse. Professionelle piloter i forskellige brancher kan også have varierende tidsplaner.

4. Rejsesygeplejerske

National gennemsnitsløn: $108.825 om året

Primære opgaver: Rejsesygeplejersker arbejder i områder, hvor der er mangel på sundhedspersonale, eller hvor der er stor efterspørgsel efter deres speciale, såsom underbemandede hospitaler og klinikker i forskellige områder af landet under COVID-19-pandemien. De udfører de samme opgaver som en registreret sygeplejerske, herunder at tage vitals, udarbejde patientjournaler, administrere medicin og arbejde sammen med andre medicinske fagfolk.

De bør hurtigt kunne tilpasse sig nye miljøer for at give et højt niveau af patientbehandling. Rejsesygeplejersker kan arbejde på kort- eller langtidskontrakter med lidt nedetid mellem hver opgave.

Læs mere: 14 job, der involverer rejser

Boje Kirkegaard
Boje Kirkegaard Mange faktorer kan hjælpe dig med at afgøre, om rejsejob er det rigtige for dig. Før du foretager et karriereskift eller bestemmer dine næste skridt for at forfølge en rejsefokuseret karriere, bør du vurdere, hvilke betingelser og krav der er involveret. At afveje fordele og ulemper ved rejsejobs mod dine egne interesser er en god måde at starte på.