Regnskabstekniker Vs. Revisor: Hvad De Er, Og Hvordan De Adskiller Sig

Regnskabsteknikere og revisorer leverer ofte vigtige tjenester til virksomheder og individuelle kunder, rådgiver dem om investeringsmuligheder og hjælper dem med at udarbejde vigtige finansielle dokumenter. Hvis du prøver at beslutte dig for at forfølge en regnskabstekniker eller en revisorkarriere, kan det være en fordel at forstå hver stillings primære opgaver og den uddannelse, der kræves til rollen. I denne artikel diskuterer vi, hvad en regnskabstekniker er, hvad en revisor er, og giver dig en liste over store forskelle og ligheder mellem de to karrierer.

Hvad er en regnskabstekniker?

Regnskabsteknikere er personer, der støtter revisorer og andre finansieringsprofessionelle med forskellige opgaver og ansvar. I løbet af deres arbejdsdag kan de hjælpe med at registrere indtægter og investeringer, forberede bankafstemninger og behandle kunderegninger og debitorer. Selvom regnskabsteknikere oftest arbejder i en støtterolle for forskellige virksomheder og organisationer, kan de også være selvstændige, og hjælper kunder med forskellige regnskabsopgaver på freelancebasis, såsom beregning af ultimoregnskaber, rådgivning om økonomiske beslutninger og rådgive om, hvordan man kan reducere udgifterne.

Læs mere: Hvad er regnskab?

Hvad er en revisor?

En revisor er en person, der hjælper virksomheder og personlige kunder med at udvikle regnskaber, udarbejde rapporter til skatteformål og administrere personlige eller professionelle økonomiske oplysninger. De modtager ofte en formel uddannelse samt særlige licenser og certificeringer, der giver dem mulighed for at udøve deres erhverv. Med deres daglige ansvar kan revisorer også udføre årlige revisioner af en virksomheds økonomi og muligvis foretage risikoanalyse af forskellige investeringsmuligheder. Det er også vigtigt for revisorer at følge strenge regler og etiske standarder opstillet af forskellige organisationer, såsom International Financial Reporting Standards (IFRS).

Relateret: Lær om at være revisor

Regnskabstekniker vs. revisor

Her er en liste over de største forskelle og ligheder mellem en regnskabstekniker og en revisor:

Ansvar

Regnskabsteknikere og revisorer udfører ofte separate jobopgaver gennem hele deres karriere. Disse opgaver kan omfatte:

Regnskabsteknikere

Oftest arbejder regnskabsteknikere med at opdatere vigtige virksomhedsregistre, spore forretningsudgifter og balancere forskellige konti. De kan også udføre nogle gejstlige opgaver under tilsyn af revisorer og revisorer.

Deres andre ansvarsområder kan omfatte:

 • Hjælp til at udarbejde forskellige virksomhedsregnskaber
 • Registrering af kvitteringer og betalinger
 • Udfylde selvangivelser og indsende dem
 • Assistere med virksomhedens udgifter og styring af lønsystemer
 • Udførelse af grundlæggende bogføringsopgaver
 • Kontrol af finanssaldi og andre årsregnskaber

Revisorer

Selvom revisorer kan udføre bogføringsopgaver, fokuserer de ofte deres arbejde på større økonomiske opgaver og mål. De kan hjælpe med at identificere udfordringer med finansielle poster, administrere virksomhedens budget og informere virksomheder om finansielle og skattemæssige regler. Det er også muligt, at nogle revisorer kan specialisere sig i visse områder af økonomi eller hjælpe en virksomheds hele regnskabsafdeling med at administrere deres store finansielle aktiver.

Deres andre ansvarsområder kan omfatte:

 • Udarbejdelse og styring af økonomiske rapporter
 • Evaluering af finansielle operationer for at identificere udfordringer og tilbyde løsninger
 • Rådgivning af virksomheder om, hvordan de kan reducere omkostninger og øge indtjeningen
 • Udførelse af risikoanalyse af investeringsmuligheder og finansielle handlinger
 • Revision af virksomheders og virksomheders økonomi for at sikre nøjagtighed
 • Overvågning af regnskabsmedarbejderes opgaver, såsom regnskabsteknikere

Uddannelse og træning

Uddannelsen til revisorer og regnskabsteknikere kan variere meget. For nogle regnskabsteknikerstillinger er de mindste uddannelseskrav, som arbejdsgivere kan bede om, et gymnasialt eksamensbevis. Det kan dog være en fordel for kandidater at modtage en bachelorgrad for at hjælpe med at demonstrere deres erhvervsmæssige kvalifikationer. Efter at have opnået stillingen modtager regnskabsteknikere ofte omfattende on-the-job træning, der giver dem alle de færdigheder og viden, de har brug for til at udføre deres daglige opgaver.

For at forfølge en revisorstilling kræver mange arbejdsgivere, at kandidater har en bachelorgrad i regnskab eller et lignende felt. Graden giver ofte revisorer omfattende viden og færdigheder inden for matematik og regnskab for at hjælpe dem med at opnå en bogholderposition på entry-level. Det kan også give revisorer mulighed for at forfølge specialiseringer for at hjælpe dem med at øge deres legitimationsoplysninger. De får ofte den nødvendige uddannelse, der kræves til stillingen gennem certificeringskurser og praktisk erfaring. Efter et par års relevant erfaring kan revisorer forfølge avancementsmuligheder, såsom en økonomichef eller direktør.

Læs mere: Alt hvad du behøver at vide om, hvordan du bliver revisor

Certificeringer

Selvom ingen af ​​besættelserne kræver brug af certificeringer, kan det at forfølge en certificering hjælpe med at øge en persons legitimationsoplysninger og gøre dem mere mærkbare for arbejdsgiverne. For regnskabsteknikere er der nogle få certificeringer tilgængelige for dem, som kan omfatte Certified Accounting Technician (CAT) og Association of Accounting Technicians (AAT) certificeringer. Begge certificeringer kræver forskellig forberedelse og eksamen, men det er muligt at uddanne sig til begge dele gennem deltidsstudier, mens du arbejder som regnskabstekniker.

Revisorer har flere regnskabscertificeringer, de kan forfølge, som kan hjælpe dem med at demonstrere deres faglige kompetence og også give dem mulighed for at studere visse typer regnskabsspecialiseringer. Nogle af disse certificeringer kan omfatte Certified Public Accountant (CPA), Chartered Financial Analyst (CFA) og Certified Internal Auditor (CIA). CPA-legitimationen er en af ​​de mest populære blandt revisorer og omfatter ofte en bred vifte af regnskabsviden. Enkeltpersoner forfølger ofte legitimationen efter et par års relevant erfaring og optjener den for at hjælpe dem videre til højere regnskabs- eller lederstillinger.

Relateret: Guide til at blive statsautoriseret revisor

Løn og jobudsigt

Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) tjener regnskabsteknikere, klassificeret som bogførings-, regnskabs- og revisionsassistenter, i maj 2020 i gennemsnit $42.410 om året. Men dem, der arbejder i finans- og forsikringsbranchen, kan tjene over $44.000 årligt, og de højeste 10% af regnskabsteknikere i maj 2020 tjente mere end $63.000. BLS forudser, at jobudsigterne for regnskabsteknikere vil falde med 6% mellem 2019 og 2029. De forudser dog også, at bogholderi- og regnskabsteknikerstillinger kan skifte til en mere analytisk rolle, hvilket kan åbne op for yderligere muligheder.

For revisorer og revisorer angiver BLS, at de tjener et gennemsnit på $73.560 om året. Men dem, der arbejder med finans og forsikring, kan tjene over $78.000 årligt, og de højeste 10% af revisorerne i maj 2020 tjente mere end $128.000. BLS forudsiger, at jobudsigterne for revisorer vil stige med 4% mellem 2019 og 2029 på grund af økonomisk vækst og virksomheders behov for, at enkeltpersoner undersøger finansielle dokumenter. Disse jobudsigter kan føre til yderligere 61.700 job i løbet af tiåret.

Bernhard Gregersen
Bernhard Gregersen Regnskabsteknikere og revisorer leverer ofte vigtige tjenester til virksomheder og individuelle kunder, rådgiver dem om investeringsmuligheder og hjælper dem med at udarbejde vigtige finansielle dokumenter. Hvis du prøver at beslutte dig for at forfølge en regnskabstekniker eller en revisorkarriere, kan det være en fordel at forstå hver stillings primære opgaver og den uddannelse, der kræves til rollen. I denne artikel diskuterer vi, hvad en regnskabstekniker er, hvad en revisor er, og giver dig en liste over store forskelle og ligheder mellem de to karrierer.