Public Relations Karriereguide: Toproller, Pligter Og Arbejde I PR

Personer, der arbejder i en virksomheds PR-afdeling, spiller en vigtig rolle i at sikre, at virksomheden udviser et positivt image til den brede offentlighed. Hvis du er interesseret i en karriere inden for PR, er der flere forskellige typer job, du kan vælge imellem. I denne artikel diskuterer vi alt, hvad du behøver at vide om at arbejde i public relations, herunder vigtige færdigheder for PR-professionelle og en liste over de bedste job inden for public relations-området.

Hvad er public relations?

Public relations, også almindeligvis omtalt som PR, er enhver aktivitet, som en virksomhed udfører for at øge brandbevidstheden og fremme et positivt offentligt billede af deres virksomhed. Det primære mål med public relations er at skabe nyheder og historier om virksomheden, der er værdige til at blive offentliggjort af aviser, magasiner og andre reklamemedier.

Troen bag public relations er, at positiv medieopmærksomhed øger brandbevidstheden, opbygger brandloyalitet og opmuntrer folk til at købe virksomhedens produkter eller tjenester eller støtte deres ideer eller budskab.

Relateret: 16 Top Communications Degree job

Kompetencer for PR-professionelle

Hvis du er interesseret i at forfølge en karriere inden for public relations, er her et par vigtige færdigheder, du bør have (eller være i stand til at udvikle):

 • Kommunikation: Kommunikationsevner omfatter evnen til effektivt at kommunikere et brands budskab både mundtligt og skriftligt.
 • Præsentationsevner: PR-professionelle bruger præsentationsfærdigheder til at præsentere mediepitches til publikationer og til at præsentere deres virksomheds budskab og image til offentligheden på en positiv måde.
 • Detaljeorienteret: At være detaljeorienteret i PR er vigtigt, fordi det giver dig mulighed for at fokusere på de forskellige detaljer, der er involveret i at skabe og udføre omfattende PR-kampagner.
 • Organisation: Arbejdet hos en PR-professionel varierer ofte i det daglige, så det er vigtigt at have gode organisatoriske kompetencer for at sikre, at du udfører opgaver præcist og effektivt.
 • Netværk: Evnen til at netværke med andre medier og PR-professionelle er vigtig, fordi vellykkede PR-kampagner er afhængige af tredjeparter til at distribuere deres budskab til offentligheden.
 • Forskning: PR-professionelle har brug for evnen til at gennemføre markedsundersøgelser for at bestemme, hvad offentlighedens opfattelse af deres virksomhed er, og for at bruge denne forskning til at skabe PR-kampagner, der forbedrer og beskytter deres virksomheds offentlige image.
 • Sociale medier: At forstå, hvordan man bruger forskellige sociale medieplatforme er vigtigt for mange PR-professionelle, fordi sociale medier giver virksomheder mulighed for hurtigt at dele deres budskab med et bredt offentligt publikum, engagere sig i offentligheden på en meningsfuld måde og bruge brandambassadører til at øge brandbevidstheden, øge virksomhedens salg og skabe brandloyalitet.

Relateret: Sådan udvikler du dit færdighedssæt for at fremme din karriere

Topjobs i PR

Her er en liste over de bedste ledige job inden for PR-området:

 1. PR-praktikant
 2. PR-assistent
 3. Event koordinator
 4. Kommunikationskoordinator
 5. Marketingmedarbejder
 6. Social media manager
 7. Event manager
 8. Kommunikationsspecialist
 9. Publicist
 10. Redaktør
 11. Tekstforfatter
 12. PR-chef
 13. Kontoansvarlig
 14. Mediedirektør

1. PR-praktikant

National gennemsnitsløn: $13,11 i timen

Primære opgaver: Screen telefonopkald, hilse på gæster og besøgende, planlægge begivenheder, deltage i møder og brainstormsessioner, skrive pressemeddelelser, kontakte medier, oprette mediekits, indsamle data og bruge disse data til at oprette faktaark.

2. PR-assistent

National gennemsnitsløn: $15,29 i timen

Primære opgaver: Støtte pr-teamet ved at udføre administrative opgaver såsom arkivering, kopiering, besvarelse af pr-henvendelser via telefon og e-mail, vedligeholde pr-databasen og holde styr på PR-materialer.

PR-assistenter bistår også PR-teamet med at udvikle og distribuere PR-materiale og kan være ansvarlige for at overvåge virksomhedens konti på sociale medier.

3. Eventkoordinator

National gennemsnitsløn: $15,83 i timen

Primære opgaver: Planlægge og koordinere alle firmaarrangementer, herunder både interne og offentlige arrangementer. Arrangementskoordinatoren er ofte ansvarlig for at planlægge og koordinere alle detaljer i en virksomheds arrangement såsom at finde og booke stedet, arrangere catering, planlægge talere og sende invitationer. Arrangementskoordinatoren deltager ofte også i arrangementet for at sikre, at alt forløber glat og yder hjælp til arrangementspersonalet, hvor det er nødvendigt.

Relateret: Lær om at være begivenhedsplanlægger

4. Kommunikationskoordinator

National gennemsnitsløn: $43.460 om året

Primære opgaver: Opretter public relations og marketingmateriale såsom pressemeddelelser, nyhedsbreve og blogindlæg. Kommunikationskoordinatorer er også ansvarlige for at spore og rapportere analyser om succesen af ​​marketing- og kommunikationskampagner.

5. Marketingmedarbejder

National gennemsnitsløn: $45.586 om året

Primære opgaver: Assisterer marketingchefer ved at forudsige trends, indsamle data og vurdere kundetilfredshed og understøtter marketingafdelingen ved at udføre daglige opgaver, der hjælper marketingchefer og account executives med at udføre deres opgaver.

Relateret: Lær om at være marketingspecialist

6. Social media manager

National gennemsnitsløn: $48.716 om året

Primære opgaver: Fungerer som et brands stemme ved at repræsentere virksomheden på tværs af flere forskellige sociale mediekanaler. Sociale mediechefer engagerer sig i offentligheden ved at svare på kommentarer og skabe indhold, udforme og vedligeholde en indholdsplan og marketingkampagner på sociale medier og overvåge, hvad der siges om virksomheden på sociale medier.

Relateret: Lær om at være Social Media Manager

7. Event manager

National gennemsnitsløn: $49.090 om året

Primære opgaver: I lighed med rollen som eventkoordinator er eventmanagere ansvarlige for planlægning og eksekvering af alle detaljer om både interne og offentlige firmaarrangementer. Forskellen på en eventkoordinator og en eventmanager er, at en eventmanager også spiller en stor rolle i design og indretning af et arrangement, hvorimod en eventkoordinator arbejder med at finde og arrangere leverandører til et event.

8. Kommunikationsspecialist

National gennemsnitsløn: $50.213 om året

Primære opgaver: Kommunikationsspecialister kaldes også ofte "PR-specialister". Ansvaret omfatter at vedligeholde relationer til medier, skrive pressemeddelelser, håndtere medieforespørgsler, koordinere offentlige optrædener for organisatoriske ledere, overvåge den offentlige mening og evaluere kommunikationskampagners succes.

9. Publicist

National gennemsnitsløn: $50.414 om året

Primære opgaver: I lighed med rollen som kommunikationsspecialist eller PR-specialist hjælper publicister deres kunder med at præsentere et positivt billede for offentligheden ved at udarbejde mediekits og pressemeddelelser, pitche deres klient til medier, håndtere medieforespørgsler, planlægge interviews, koordinere offentlige optrædener, overvåge omtaler om deres klient i medierne, arrangere foto- og videooptagelser, administrere sociale medier og sikre, at deres klients branding forbliver sammenhængende.

Relateret: Lær om at være publicist

10. Redaktør

National gennemsnitsløn: $50.776 om året

Primære opgaver: Gennemgå en virksomheds indhold for stave- og grammatiske fejl, faktatjek virksomhedens indhold for nøjagtighed og rediger og omskriv indholdet efter behov.

11. Tekstforfatter

National gennemsnitsløn: $52.613 om året

Primære opgaver: Opretter skriftligt indhold, der bruges til markedsføring og annoncering såsom hjemmesideindhold, blogartikler, brochurer, billboards, whitepapers, e-mail og mere. En tekstforfatter er ansvarlig for at undersøge og faktatjekke oplysninger og bruge disse oplysninger til at skabe originalt, engagerende salgsfremmende indhold til deres virksomhed.

Relateret: Lær om at være tekstforfatter

12. PR-chef

National gennemsnitsløn: $57.018 om året

Primære opgaver: Overvåge arbejdet hos PR-specialister, kommunikationsspecialister, PR-assistenter og PR-koordinatorer. PR-chefer kan også forberede mediekits, skrive pressemeddelelser, organisere pressekonferencer, skrive taler for organisatoriske ledere, pitche historier til medier, besvare medieforespørgsler og håndtere al krise- og nødkommunikation.

Relateret: Lær om at være en Public Relations Account Manager

13. Kontoansvarlig

National gennemsnitsløn: $66.646 om året

Primære opgaver: Mødes med kunder for at identificere deres behov, foretage markedsundersøgelser af kundens målgruppe, skabe PR-strategier, præsentere kunder for forslag til godkendelse og administrere kundekonti, mens de søger at finde den bedst mulige medieeksponering for deres kunder.

Relateret: Lær om at være en Account Executive

14. Mediedirektør

National gennemsnitsløn: $95.986 om året

Primære opgaver: Overvåger arbejdet i en virksomheds hele PR- og marketingteam for at sikre, at virksomhedens billede altid bliver præsenteret for medierne og offentligheden, opretter PR-strategier og skriver eller godkender mediekommunikation, overvåger eventuelle omtaler om deres virksomhed. i medierne, fungerer som virksomhedens officielle talsmand, opretholder et positivt offentligt image og omdømme for virksomheden og reagerer på nød- eller krisekommunikation.

Sigrid Kirkegaard
Sigrid Kirkegaard Personer, der arbejder i en virksomheds PR-afdeling, spiller en vigtig rolle i at sikre, at virksomheden udviser et positivt image til den brede offentlighed. Hvis du er interesseret i en karriere inden for PR, er der flere forskellige typer job, du kan vælge imellem. I denne artikel diskuterer vi alt, hvad du behøver at vide om at arbejde i public relations, herunder vigtige færdigheder for PR-professionelle og en liste over de bedste job inden for public relations-området.