Produktudvikling Vs. Produktudvikling: Hvad Er Forskellen?

Der er flere processer involveret i at gøre et koncept til et færdigt og distribueret produkt. Varer, der sælges i butikker og kommercielle detailhandlere, har alle gennemgået produktudviklings- og produktudviklingsprocedurer. At forstå forskellene mellem disse koncepter kan være til gavn for dig, hvis din virksomhed planlægger at skabe et nyt produkt, eller hvis du er interesseret i en karriere inden for maskinteknik. I denne artikel gennemgår vi, hvad produktudvikling er, diskuterer, hvad produktudvikling er, og udforsker forskellene og lighederne mellem de to.

Relateret: Hvad er en produktingeniør? Kompetencer, krav og løn

Hvad er produktudvikling?

Produktudvikling er et aspekt af produktudviklingsprocessen, der typisk sker efter den indledende markedsundersøgelse og brainstorming. Produktudvikling involverer design og koordinering af fremstilling af et produkt, normalt udført af maskiningeniører. Denne proces er ansvarlig for at designe en vare og sikre, at den forbliver i drift. Det betyder, at produktudvikling involverer design, prototypefremstilling, fremstilling og test af et produkt for at imødekomme kundens forventninger og overveje deres præferencer. Nogle elementer af produktudvikling omfatter:

 • Oprettelse af designkonceptet: Ved at stole på slutbrugerundersøgelser, kundefeedback og omsættelighedsfeedback bestemmer produktudvikling de specifikke funktioner af et produkt. Ingeniører kan skabe flere designkoncepter og skabe forskellige prototyper for at hjælpe med at bestemme det rigtige produktdesign til målmarkedet.

 • Analyse af materialerne: Denne proces involverer typisk brug af ingeniørers dybdegående forståelse og erfaring med prototypematerialer til at analysere og bestemme, hvilke der ville passe til produktet. De kan overveje en række faktorer, herunder omkostninger, funktion og æstetisk appel.

 • Test af prototyperne: Efter at have udviklet designkonceptprototyper kan produktingeniører teste dem for at identificere eventuelle fejl eller fejl i deres design. De kan også bruge prototyper til at vurdere forbrugersporingsfeedback og identificere, hvilken model der er mest populær på deres målmarked.

 • Overvejelse af brugerpræferencer: Et aspekt af produktudvikling involverede at analysere varen for brugervenlige funktioner, såsom ergonomi. Når prototyperne har bestået struktur- og sikkerhedstest, så overvejer ingeniører brugerpræferencer og foretager justeringer af designet i henhold til brugerfeedback og input.

Relateret: En guide til karrierer i maskinteknik

Hvad er produktudvikling?

Produktudvikling er den proces, der involverer alle stadier af et produkts konceptualisering, fremstilling og produktion. Dette inkluderer alle forretningsaspekter af et produkts skabelse og introduktion, herunder etablering af en målgruppe og et marked, identifikation af de passende råmaterialer og udvikling eller samling af emnerne. Produktingeniører er typisk et integreret aspekt af produktudviklingsprocessen, såvel som markedsforskere, designere, finansielle analyser, ledende ledere og sælgere. Nogle produktudviklingsstrategier omfatter:

 • Ændring af eksisterende produkter: Nogle virksomheder beslutter at forbedre de produkter, de allerede har lavet, for at imødekomme deres kunders præferencer og prioriteter. Dette kan være et pengebesparende alternativ til at skabe en helt ny vare.

 • Identifikation af alternative markeder: Hvis et marked ikke reagerer på en virksomheds produkt, som de havde til hensigt, kan de beslutte at identificere nye markeder. I stedet for at oprette et alternativt element, kan de muligvis finde en anden målgruppe. En virksomhed kan overveje nye aldersgrupper eller lokationer for forbrugere for at finde det rigtige marked at komme ind på.

 • Udvikling af nye produkter: Når de klart identificerer et målmarked, kan virksomheder bruge mærkegenkendelse til at hjælpe dem med at lancere et nyt produkt. Hvis en virksomhed er relativt ny og måske ikke har en etableret forbrugerbase, kan de evaluere deres potentielle produktpåvirkning og materialer af høj kvalitet for at skabe en ny vare, der repræsenterer deres brand.

 • Tilføjelse af specialiserede funktioner: For at forbedre kundetilfredshed og engagement kan virksomheder integrere specialiserede funktioner i deres produkter, som giver forbrugerne mulighed for at tilpasse deres oplevelser med produktet eller brandet. Dette kan omfatte specialiserede make-up paletter eller børns legetøj, som de kan ændre med tøj eller tilpasselige navneskilte.

Læs mere: Guide til at forstå produktudvikling

Produktudvikling vs. produktudvikling

Selvom både produktteknik og produktudvikling er værdifulde for konceptualisering, udvikling og produktion af en vare, er der nogle få forskelle mellem disse processer, herunder:

Færdigheder

Mens produktudvikling og produktudvikling begge arbejder for effektivt at designe og skabe en vare, kan fagfolk inden for disse områder have forskellige færdigheder. Selvom de alle kan drage fordel af færdigheder, der tilskynder til samarbejde, herunder aktiv lytning og verbal kommunikation, kan produktingeniører besidde flere færdigheder, der hjælper dem med at udføre deres professionelle opgaver med succes, såsom:

 • Matematik: Produktingeniører kan drage fordel af at besidde stærke matematiske færdigheder, herunder statistik, lineær algebra og calculus, som de kan bruge til at analysere de dele, en prototype kræver, og beregne deres målinger. Ingeniører kan også bruge statistiske beregninger til at gennemgå et produkts succes.
 • Kreativitet og innovativ tænkning: Produktudvikling kan involvere håndtering af defekter eller fejlfunktioner og skabelse af innovative løsninger til komplekse udfordringer. At bestemme de rigtige materialer til brug under hensyntagen til virksomhedens økonomiske budget kan også kræve kreative færdigheder.
 • Softwarefærdigheder til prototypeudvikling: Produktingeniører bruger typisk prototypesoftware, når de skaber deres design, så at være dygtige på dette område kan hjælpe dem med at udvikle flere designkoncepter. De kan bruge disse softwareprogrammer til at skabe 3D-planer eller tegninger, da de producerer prototypebilleder før deres konstruktion.

Alternativt kan nogle færdigheder for produktudviklingsprofessionelle omfatte:

 • Dataindsamling og -analyse: Fagfolk inden for produktudvikling kan stole på dataindsamling og -analyse for at skabe innovative elementer eller funktioner, der adresserer deres målgruppes specifikke krav og præferencer. Dette kan omfatte forskellige markedsundersøgelsestilgange, herunder undersøgelser, fokusgrupper og interviews.
 • Strategisk tænkning: For at skabe løsninger på produktfejl eller nye ideer til en vare, kan produktudviklingsprofessionelle drage fordel af strategisk tænkning. I de indledende faser af den kreative designproces kan de tage forskellige elementer i betragtning, herunder deres budget, de tilgængelige råmaterialer og aktuelle forbrugertendenser.
 • Prioritering: Når man arbejder med produktudvikling, kan folk være ansvarlige for en række forskellige opgaver eller uddelegere opgaver til enkeltpersoner på tværs af afdelinger for at designe, skabe, teste, annoncere og distribuere en ny vare. Det betyder, at de kan drage fordel af at kunne prioritere alle aspekter af deres faglige opgaver og håndtere dem derefter.

Relateret: 10 typer prototyper (med forklaringer)

Uddannelse og kvalifikationer

Kvalifikationerne til at arbejde med produktteknik og produktudvikling har nogle få primære forskelle. Fagfolk, der arbejder med produktdesign, kan have en bachelorgrad i kommercielt, industrielt eller produktdesign. De kan også have en akademisk baggrund inden for teknik eller arkitektur, afhængigt af den rolle, de spiller i produktudviklingsprocessen.

Alternativt har personer, der arbejder med produktteknik, typisk en bachelorgrad i maskinteknik, maskinteknik eller elektroteknik. Arbejdsgivere foretrækker muligvis produktingeniører med en mastergrad inden for et beslægtet område eller omfattende erhvervserfaring. Dette kan omfatte en portefølje af vellykkede tidligere projekter og beviser på deres involvering i skabelsen og fremstillingen af ​​eksisterende produkter. En portefølje kan vise en ansættelseschef, at de er fortrolige med prototypeudstyret og designsoftwaren.

Arbejdsopgaver

Hvis du arbejder med produktingeniør, kan dine arbejdsopgaver omfatte at udføre løbende markedsanalyse af din virksomheds varer såvel som konkurrents produkter for at måle den offentlige mening og identificere forbrugernes præferencer og krav. For at gavne virksomhedens brand kan du derefter tage disse forbrugerdata og bruge dem til at udvikle nye prototyper eller ændre eksisterende i henhold til kundernes feedback eller købshistorik. Produktingeniører kan overveje yderligere råmaterialer eller nye produktmål for at hjælpe med at skabe den ideelle vare.

Fagfolk inden for produktudvikling bruger også markedsundersøgelser til at udføre forbrugeranalyser. Men de er også involveret i skabelsen af ​​nye produktideer og koncepter og varetager marketing- og distributionsopgaverne, efter at produktingeniørerne har skabt og fremstillet varen. Produktudviklingsstrateger er også ansvarlige for at udvikle forretningsstrategier, der kan gavne virksomhedens brand og øge brandbevidstheden blandt deres målgruppe. De kan også indsamle forbrugerdata for at vurdere, om de distribuerer deres produkt inden for det korrekte målmarked.

Børge Mathiasen
Børge Mathiasen Der er flere processer involveret i at gøre et koncept til et færdigt og distribueret produkt. Varer, der sælges i butikker og kommercielle detailhandlere, har alle gennemgået produktudviklings- og produktudviklingsprocedurer. At forstå forskellene mellem disse koncepter kan være til gavn for dig, hvis din virksomhed planlægger at skabe et nyt produkt, eller hvis du er interesseret i en karriere inden for maskinteknik. I denne artikel gennemgår vi, hvad produktudvikling er, diskuterer, hvad produktudvikling er, og udforsker forskellene og lighederne mellem de to.