Paralegal Jobbeskrivelse Eksempler

Paralegal Jobbeskrivelse Eksempler

En advokatfuldmægtig er en professionel, der udfører forskellige opgaver inden for det juridiske område, herunder at undersøge sager, indsamle relevant information relateret til sager og udarbejde præsentationer for advokatklienter. Paralegaler kræver specifik juridisk uddannelse og erfaring for at kunne udføre de nødvendige ansvarsområder for dette job.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en advokatfuldmægtig er og de færdigheder, de skal have, deres mest almindelige pligter og ansvar og uddannelseskrav for at blive advokatfuldmægtig.

Hvad er en advokatfuldmægtig?

En advokatfuldmægtig er en juridisk professionel, der er kvalificeret til at bistå advokater, advokatkontorer og andre juridiske enheder med en række forskellige juridiske arbejde. Paralegals tilbyder lignende færdigheder som en advokat og udfører ofte opgaver, som en advokat ellers ville være ansvarlig for. Paralegals skal have en omfattende forståelse af loven og forskellige juridiske procedurer. Men fordi de ikke er i besiddelse af en jurauddannelse, kan de ikke udøve advokatvirksomhed direkte.

Paralegals vælger ofte at specialisere sig i en bestemt type lov. Fælles specialiteter omfatter:

 • Retssager
 • Personlig skade
 • Indvandring
 • Familieret
 • Regering
 • Corporate
 • Boligplanlægning og skifte
 • Kriminelt forsvar
 • Ejendom
 • Finansiere
 • Intellektuel ejendom
 • Arbejdskraft og beskæftigelse
 • Konkurs

Læs mere: Lær om at være advokatfuldmægtig

En advokats pligter og ansvar

Paralegaler udfører en bred vifte af opgaver inden for det juridiske område, og deres nøjagtige ansvar afhænger af deres juridiske speciale. Flere pligter er dog ens på tværs af de fleste juridiske områder. Fælles opgaver og ansvar for advokatfuldmægtige omfatter:

 • Indlevering af dokumentation, som den vedrører sager
 • Organisering og vedligeholdelse af juridisk papirarbejde, filer, udstillinger og anden vigtig information til kunder
 • Udarbejdelse af juridiske rapporter til advokater vedrørende forskellige aspekter af en sag
 • At hjælpe advokater med at forberede beslutningsforslag, juridiske argumenter og andre dele af en sag
 • Holde sig ajour med juridiske procedurer og regler, som de vedrører advokatfuldmægtigens praksisfelt
 • Udførelse af forskellige typer forskning relateret til love, juridiske artikler og anden information, der er relevant for en sag
 • Afhøre klienter og vidner og udarbejde dokumentation for samtalen til advokatgennemgang
 • Udarbejdelse af forskellige juridiske dokumenter, herunder processkrifter, deponeringsmeddelelser og juridiske briefer
 • Udførelse af en række administrative opgaver, herunder arkivering af papirer, besvarelse af telefoner og afsendelse af e-mails

Paralegal begrænsninger

Mens en advokatfuldmægtig kan levere en række juridiske tjenester, er der visse opgaver, som advokatfuldmægtige ikke er autoriseret til at deltage i eller tilbyde, herunder:

 • Fungerende repræsentant for klienter i retssager
 • Repræsentere kunder på enhver måde
 • Arbejder individuelt for at levere juridiske tjenester såsom at opnå forlig eller fremsætte krav til klienter
 • Beslutning om, hvorvidt en advokat vil tage en bestemt sag
 • Indstilling af, hvor meget klienter skal betale til advokaten for tjenester
 • Ydelse af juridisk rådgivning til klienter
 • Udførelse af aflejringer

Dette er ikke en eksklusiv liste over begrænsninger for en advokatfuldmægtigs professionelle aktiviteter. Yderligere begrænsninger afhænger af det retsområde, som en advokatfuldmægtig praktiserer.

Kræver uddannelse for at blive advokatfuldmægtig

Specifikke uddannelseskrav for at blive advokatfuldmægtig kan variere afhængigt af placering, juridisk område og ansættelsessted. Følgende er almindelige uddannelsesveje taget af advokater for at forfølge denne karriere:

Associeret grad

Minimumsuddannelseskravet for de fleste advokatstillinger er en toårig grad, såsom en associeret grad. Der er flere associerede uddannelser, der tilbydes af universiteter og gymnasier, både online og personligt. Fælles hovedfag forfulgt af aspirerende advokatfuldmægtige omfatter advokatfuldmægtige studier, strafferetspleje og juridiske studier. Typiske kurser dækket i en advokatfuldmægtig associeret uddannelse omfatter juridisk forskning, civile retssager, juridisk etik og introduktion til jura.

Bachelorgrad

En bachelorgrad i paralegal-relaterede studier forbereder yderligere aspirerende advokatfuldmægtige til et job inden for dette felt og kræver fire års uddannelse at gennemføre. Denne type grad giver de studerende en mere dybdegående forståelse af advokatfuldmægtigets ansvar og kan forberede dem til mere omfattende advokatopgaver sammenlignet med en associeret grad. Kurser, der er almindelige i en advokatfuldmægtig bacheloruddannelse, omfatter udarbejdelse af juridiske dokumenter, strafferet og intellektuel ejendomsret.

Kandidatgrad

En kandidatgrad er typisk det højeste uddannelsesniveau, som en aspirerende advokatfuldmægtig kan opnå. Kandidatuddannelser med speciale i advokatfuldmægtige studier fokuserer på at give de studerende dybdegående viden og erfaring inden for flere retsområder. Efter afslutningen skal eleverne være i stand til at udføre næsten enhver advokatfuldmægtig pligt inden for en række forskellige juridiske områder.

Relateret: 4 erhverv, der ligner en advokatfuldmægtig eller juridisk assistent

Påkrævet erfaring for advokatfuldmægtige

Der er ingen fastsatte erfaringskrav til advokatfuldmægtige for at udøve deres erhverv. Den nøjagtige erfaring, der kræves, vil afhænge af, hvor advokatfuldmægtigen arbejder, og det juridiske område, hvor de vælger at praktisere. De fleste arbejdsgivere foretrækker dog, at advokatfuldmægtige i det mindste har en vis erfaring i en juridisk indstilling, såsom et advokatfirma.

Nogle arbejdsgivere kan kræve, at advokater har en bestemt mængde erfaring, typisk seks måneder til tre år. Eventuelle praktikophold gennemført under en advokatfuldmægtigs uddannelse kan tælle med i denne oplevelse.

Relateret: Sådan bliver du advokatfuldmægtig

Færdigheder er nødvendige for at være advokatfuldmægtig

Der kræves flere færdigheder for at blive en succesfuld advokatfuldmægtig, herunder:

Kommunikationsegenskaber

Paralegals er forpligtet til at interagere med forskellige mennesker, herunder advokater, klienter og andre juridiske fagfolk. De skal også kommunikere ved hjælp af e-mail, telefon og breve. Som et resultat er det nødvendigt at være i stand til at kommunikere effektivt mundtligt og skriftligt for at være en god advokatfuldmægtig.

Forskningskompetencer

Paralegaler bruger en god del af deres arbejdsliv på at undersøge sager, som advokaterne på deres kontor har taget. De skal vide, hvordan man bruger forskellige juridiske forskningsdatabaser, og hvordan man udfører grundlæggende søgninger ved hjælp af internettet og andre ressourcer.

Organisationsevner

Legalassistenter er ansvarlige for at holde orden i klienternes filer og regelmæssigt tilføje til disse filer, når der kommer nye oplysninger ind. De skal også dokumentere forskellige typer data på en organiseret måde og følge med i databaser og andre teknologiske applikationer, der er nødvendige for at håndtere retssager.

Teknologiske færdigheder

Paralegaler bruger forskellige teknologier, herunder databaser, e-arkivering og regneark. At have en solid forståelse af denne teknologi og viljen til at holde sig opdateret på de seneste juridiske teknologitrends er afgørende for at blive en succesfuld advokatfuldmægtig.

Bernhard Laursen
Bernhard Laursen En advokatfuldmægtig er en professionel, der udfører forskellige opgaver inden for det juridiske område, herunder at undersøge sager, indsamle relevant information relateret til sager og udarbejde præsentationer for advokatklienter. Paralegaler kræver specifik juridisk uddannelse og erfaring for at kunne udføre de nødvendige ansvarsområder for dette job.