Overgang Fra En Karriere Inden For Salg

Overgang Fra En Karriere Inden For Salg

En karriere inden for salg kan have sine fordele, men det behøver ikke at være livslangt, hvis du ikke ønsker det. Der er måder, hvorpå du kan overføre dine færdigheder og tilpasse dem effektivt for at finde en karriere, som du kan nyde mere. I denne artikel vil vi diskutere, hvornår du bør skifte ud af en karriere inden for salg, hvordan du effektivt skifter og lignende jobtitler, som du måske vil overveje.

Hvornår skal man komme ud af salget

At lave en overgang til en ny karriere kan være en spændende mulighed at overveje. Det kan dog være svært at pege på årsagerne til, at du bør gå fra salg til et andet felt. Du vil måske begynde overgangsprocessen, hvis du oplever et eller flere af disse problemer:

 • Mangel på faglige udviklingsmuligheder
 • Du tjener ikke den indkomst, du fortjener
 • Du har mistet interessen
 • Mangel på autonomi
 • Krævende eller urealistiske kvotetildelinger
 • Væsentlige eller hyppige organisatoriske ændringer
 • Langvarig udbrændthed
 • Bedre muligheder andre steder

Mangel på faglige udviklingsmuligheder

Nogle salgsjob fremmer hurtigt de bedste resultater, og du er muligvis på et tidspunkt i din salgskarriere, hvor der ikke er flere muligheder for at lære, avancere og udvikle dine færdigheder. Hvis du vil fortsætte med at vokse i en karriere, og du ikke kan gøre det yderligere i salg, så er det måske på tide at begynde at overveje andre muligheder.

Du tjener ikke den indkomst, du fortjener

Provisionsstrukturer kan ændre sig i løbet af din ansættelsesperiode i en virksomhed. Mange salgsjob har et loft over, hvor mange penge du kan tjene på at lukke handler. Du kan begynde at føle, at det arbejde, du udfører for at bringe højafkastsalg til din virksomhed, ikke er den løn, du modtager, værd.

Du har mistet interessen

Lukning af aftaler giver dig ikke længere en følelse af gennemført og begejstret.

Mangel på autonomi

Nogle salgsjob kan have salgschefer, der mikrostyrer hele din salgsproces. Dette kan blive ret frustrerende for dig, især hvis du er en fast sælger, der effektivt har lukket mange handler i løbet af din karriere.

Krævende eller urealistiske kvotetildelinger

Mange salgsjob vil presse dig til at nå og overgå mål eller kvoter for måneden, kvartalet eller året. Det er en vigtig del af jobbet, men nogle job kræver måske for meget og giver ikke ressourcerne til at hjælpe dig med at opfylde kvoteforventningerne.

Væsentlige eller hyppige organisatoriske ændringer

Når du oplever hyppige organisatoriske ændringer, som ikke kommunikeres effektivt, kan det få dig til at føle dig utryg, og du kan begynde at mistro hele organisationen.

Langvarig udbrændthed

Sælgere er mere tilbøjelige til at opleve udbrændthed end mange andre erhverv på grund af presset for at overholde kvoter og de lange arbejdstider, som mange salgsjob kræver.

Bedre muligheder andre steder

Du bemærker måske, at dit job giver dig det mindste antal fordele, som du kan overveje at blive. Hvis du konsekvent bemærker bedre fordele og muligheder andre steder, kan det være tid til at skifte ud af salget.

Sådan kommer du ud af salget

Det er vigtigt at gå ud af salg på den mest effektive måde. På denne måde kan du sikre dig, at du er forpligtet til at lære mere om, hvad du vil gøre, og hvorfor du vil gøre det, før du skifter karriere. Her er nogle trin, som du kan tage for at komme ud af din salgskarriere med succes:

 1. Start med hvorfor.
 2. Reflekter over, hvad et ikke-salgsjob indebærer.
 3. Find ud af, hvad du gerne vil lave.
 4. Identificer overførbare færdigheder.
 5. Forskning jobmuligheder.
 6. Lav en handlingsplan.
 7. Opdater dit CV.
 8. Række ud.

1. Start med hvorfor

Bestem din individuelle begrundelse for, hvorfor du gerne vil forlade salget. Prøv at overveje disse oplysninger, når dit sind er rolig, så du ikke kun tænker på de negative ting, der kan dukke op.

2. Reflekter over, hvad et ikke-salgsjob indebærer

Nogle karrierer er måske ikke så tempofyldte som salg, og de inkluderer enten daglige opgaver, der forbliver de samme, eller opgaverne kan være projektbaserede. Der kan også være mangel på ekstra incitamenter og mål at nå på daglig eller ugentlig basis. Prøv at skrive forskellige arbejdsmiljøer ned, der ville være ideelle for dig, før du tænker på præcise jobtitler og brancher, du ville være interesseret i.

3. Find ud af, hvad du gerne vil gøre

Vurder dine hobbyer og afgør, om noget, du kan lide at lave i din fritid, kan tilpasses eller overføres til et job, du gerne vil udføre. Du må gerne brainstorme og skrive alle de jobtitler ned, som du har været interesseret i gennem dit liv. Prøv at gøre dette på den mest kreative måde som muligt, selvom mulighederne ikke virker logiske eller realistiske for dig. At lægge mulighederne derude kan hjælpe dig i processen med at finde ud af, hvad du gerne vil gøre næste gang.

4. Identificer overførbare færdigheder

Du har sandsynligvis udviklet mange værdifulde færdigheder under din ansættelse som sælger. Skriv en liste ned over de bedste færdigheder, du har, og sæt en cirkel om dem, der er et aktiv i mange forskellige brancher og karrierer. Hold denne liste i tankerne, når du undersøger jobmuligheder for at se, hvor mange jobannoncer der kræver færdigheder som dine.

5. Forskning jobmuligheder

Dette trin hjælper dig med at få indsigt i, hvilke jobs der er tilgængelige, og hvor de er placeret. Vær opmærksom på løn- og jobvækstmulighederne i nogle af de ledige job. Du kan også notere dig minimumskravene til de job, du er mest interesseret i. Hvis du ikke har noget af den nødvendige joberfaring eller uddannelse, er det vigtigt at beslutte, om du er villig til at erhverve den nødvendige erfaring eller uddannelse.

6. Lav en handlingsplan

Når du laver en handlingsplan, er der større sandsynlighed for, at du gennemfører planen og får succes med at nå dit slutmål i din jobovergang. Prøv at skrive ned handlinger, du gerne vil udføre, som følger en tidslinje for din overgang. Giv dig selv plads til uventede begivenheder eller livsændringer, der kan forsinke processen.

7. Opdater dit CV

Brug lidt tid på at læse dit nuværende CV og fjerne nogle opgaver, der ikke er relevante for de job, du skal søge. Prøv kun at inkludere dine overførbare færdigheder på CV'et. Du vil måske også tilpasse dit objektive eller professionelle udsagn til hvert job, du søger. Adskillige onlineressourcer vil give dig tips og eksempler til CV'er.

Relateret: 10 tips til at skrive CV

8. Ræk ud

At nå ud og netværke med folk inden for karriereområder, som du er interesseret i, er en god måde at få mere information om, hvad en ny karriere indebærer, og hvad fordelene er. Det er også vigtigt for dig at skabe forbindelser med disse mennesker for mulige jobmuligheder i fremtiden. For eksempel kan du prøve at komme i kontakt med folk, du allerede kender, eller du kan prøve at deltage i en lokal netværksbegivenhed i dit område for at møde nye fagfolk inden for områder, som du er interesseret i.

Mulige karrierer at forfølge eftersalg

Sælgere nyder ofte at interagere med mennesker, og dine kompetencer kan være nyttige i flere karrierer inden for flere forskellige områder. Her er nogle almindelige jobtitler, som du kan overveje, når du forlader dit salgsjob:

 • Marketing specialist
 • Driftsleder
 • Konsulent
 • Virksomhedsstrateg
 • PR-strateg
 • Køber
 • Kundeservicemedarbejder

Elmer Haagensen
Elmer Haagensen En karriere inden for salg kan have sine fordele, men det behøver ikke at være livslangt, hvis du ikke ønsker det. Der er måder, hvorpå du kan overføre dine færdigheder og tilpasse dem effektivt for at finde en karriere, som du kan nyde mere. I denne artikel vil vi diskutere, hvornår du bør skifte ud af en karriere inden for salg, hvordan du effektivt skifter og lignende jobtitler, som du måske vil overveje.