Optjening Af Din Sygeplejelicens: 12 NCLEX-tip Til At Hjælpe Dig Med At Bestå

Optjening Af Din Sygeplejelicens: 12 NCLEX-tip Til At Hjælpe Dig Med At Bestå

Hvis du er interesseret i at blive sygeplejerske, skal du muligvis bestå NCLEX for at blive autoriseret. At studere til NCLEX kan være en omfattende proces. At lære formatet på NCLEX og hvordan man udvikler en studierutine kan hjælpe dig med at forblive produktiv og øge din selvtillid, mens du forbereder dig. I denne artikel diskuterer vi definitionen af ​​NCLEX, kursusmaterialet testen dækker og 12 tips til at hjælpe dig med at klare dig godt på eksamen.

Hvad er NCLEX?

NCLEX, eller National Council Licensure Examination, giver dig tilladelse til at udøve sygepleje på begynderniveau. Det tester din viden om patientbehandling, medicinske tilstande og risikostyring. Du skal bestå denne standardiserede test for at opnå en statsudstedt licens fra National Council of State Boards of Nursing (NCSBN).

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive en LPN?

Hvem skal tage NCLEX?

Aspirerende sygeplejersker er de professionelle, der tager NCLEX. For at blive en registreret sygeplejerske skal du opnå en bestået karakter på NCLEX-RN, mens NCLEX-PN certificerer praktiske sygeplejersker. Kandidater tager eksamen, efter at de har afsluttet deres sygeplejeuddannelser, og før de praktiserer medicin inden for området.

Relateret: Sådan vælger du det rigtige sygeplejeprogram for dig

Hvad dækker NCLEX-testen?

NCLEX-eksamenen omfatter minimum 75 spørgsmål og højst 265 spørgsmål. Antallet af spørgsmål, testen kræver, at du besvarer, afhænger af din testpræstation. Jo bedre du reagerer på vurderingerne, jo færre spørgsmål skal du muligvis besvare. Du har seks timer til at gennemføre eksamen, uanset hvor mange vurderinger du har. NCLEX har fire kategorier af spørgsmål:

  • Sikkert og effektivt plejemiljø: Spørgsmål kan stille, hvordan man kan yde kvalitetslægehjælp, der holder patienterne sikre.

  • Sundhedsfremme og ledelse: I denne kategori kan spørgsmålene teste din evne til at forberede og vedligeholde et sikkert miljø for patienter og andet medicinsk personale.

  • Psykosocial integritet: Afsnittet fokuserer på din viden om at forebygge og opdage medicinske tilstande og hvordan man fremmer sund livsstil.

  • Fysiologisk integritet: Fysiologi kan referere til patienters trivsel, hvor sygeplejersker hjælper patienter med at klare deres tilstande og behandler patienter med psykiske lidelser.

12 NCLEX tips til at hjælpe dig med at bestå

Følgende tips kan hjælpe dig med at forberede og bestå NCLEX:

1. Undersøg formatet af NCLEX

Det første trin i forberedelsen til NCLEX er at forstå, hvad du kan forvente. Du kan lære den specifikke terminologi, der kan forekomme på testen, og de særlige emner, du skal gennemgå. Det kan være en fordel at sætte sig ind i formatet af spørgsmålene og svarene, hvilket kan hjælpe dig med at realisere formålet med hvert spørgsmål og identificere det mest passende svar.

2. Vurder din læringsstil

Din læringsstil gør dig i stand til at absorbere og forstå information. Ved at kende dine præferencer for at opnå viden, kan du studere til NCLEX i det format, der passer bedst til dig. Antag for eksempel, at du foretrækker at se videoer og visuelle præsentationer for at forstå emner, eller måske lærer du bedre ved at læse bøger og manualer. Adopter læringsstile, der har været succesfulde for dig tidligere, når du bygger dine NCLEX-teststrategier.

3. Lav en studierutine

En studierutine kan organisere din forberedelse til NCLEX. Vælg et tidspunkt i din tidsplan, som du kan bruge til at studere. Måske foretrækker du at gennemgå lektioner om morgenen, eller du fungerer mere produktivt om natten. Tilpas din rutine, så den passer til dine behov og tilgængelighed.

Dernæst skal du planlægge, hvordan du gennemgår emnerne og sætter mål for at mestre hver kategori. For eksempel kan du reservere to uger til at fokusere på hvert afsnit individuelt. Så reserver en ekstra måned til at gennemgå afsnittene sammen.

4. Brug NCLEX-studiehjælpemidler

Studiehjælpemidler, såsom øvelsestest, manualer og prøvespørgsmål, kan give indsigt i, hvad du kan forvente, når du tager NCLEX, og øge din selvtillid. Søg på internettet eller spørg dine klassekammerater og instruktører for at få vejledning om, hvilke hjælpemidler du skal bruge. Vælg en ressource, der inkarnerer din læringsstil og skrider frem i et behageligt tempo for dig.

5. Øv dine prøvefærdigheder

Der er en evne til at nærme sig eksamensspørgsmål og besvare dem effektivt. Brug eksemplerne på NCLEX-eksamenerne til at øve dig i dine prøvefærdigheder. Antag for eksempel, at du vil fokusere på kategorien Psykosocial Integritet. Tid dig selv, mens du fuldfører afsnittet for at bestemme, hvor lang tid det tager at afslutte besvarelsen af ​​spørgsmålene. Det kan også være en fordel at træne din læseforståelse. Jo bedre du forstår spørgsmålet og flervalgssvarene, jo bedre kan du skelne det rigtige svar fra listen.

6. Følg dine studiefremskridt

At spore fremskridtene i din NCLEX-forberedelse kan hjælpe dig med at evaluere de områder, hvor du er dygtig, og de emner, du skal afklare. Efter hver praksistest, du gennemfører, skal du notere de spørgsmål, du besvarede forkert, og planlægge tid til at gennemgå lektionerne. Hvis du opdager et mønster med forkerte svar, kan du søge vejledning fra klassekammerater eller en instruktør for at hjælpe dig med at forstå emnet bedre.

Relateret: Er det svært at blive sygeplejerske?

7. Find en balance mellem studier og fritid

En balance mellem at studere og din fritid kan være nyttig for dit fysiske og mentale velbefindende. Forberedelse til en NCLEX-eksamen kan være stressende og tidskrævende, og derfor kan du overveje at tage en pause fra at studere og gøre ting, du elsker. Sæt perioder af i din tidsplan for at tilbringe tid med din familie og venner, som kan give følelsesmæssig støtte. Du kan også dyrke dine hobbyer for at lindre frygt.

8. Gennemgå ruten til testcenteret

Gennemgang af ruten til testcenteret kan give dig mulighed for at forberede dig på pendlingen og ankomme til tiden. Inden du forlader dit hjem, skal du undersøge adressen på teststedet. Hvis centrets placering er i et område med tæt trafik, kan det for eksempel være nyttigt at planlægge tidligt afsted for at undgå forsinkelser. Du kan også undersøge den mest effektive vej at tage.

Planlæg for ukontrollerbare omstændigheder, såsom dårligt vejr eller trafikkollisioner, som også kan forårsage yderligere forsinkelser. Husk at sikre dig, at du har tilstrækkelig transport til at nå teststedet. Hvis du reserverer ekstra tid til din pendling, kan du reducere angsten for hurtig ankomst og give dig mulighed for at slappe af, før det er tid til at tage eksamen.

9. Hvil godt natten før testen

Aftenen før din planlagte NCLEX-session kan du overveje at tage en pause fra studierne. Det er vigtigt, at du hviler dig godt, så du er opmærksom, når du besvarer eksamensspørgsmålene. Undgå at drikke koffein og alkoholholdige drikkevarer, som kan holde dig vågen. Husk at indstille en alarm til at vågne på et tidspunkt, hvor du kan samle dine papirer og rejse til testcenteret. At spise morgenmad om morgenen kan også hjælpe dig med at undgå forstyrrelsen af ​​sult og give dig et energiboost.

10. Udfør beroligende øvelser

Beroligende øvelser kan hjælpe dig med at håndtere stress under test og holde dig fra at føle dig overvældet. Hvis du er nervøs før eksamen, tag et par dybe vejrtrækninger og reciter positive bekræftelser, såsom "Du kan gøre dette" eller "Du er parat til at klare dig godt på denne test." Det kan være nyttigt at tage en mental pause under eksamen, hvor du strækker dine muskler og kigger væk fra skærmen. At forblive rolig giver dig mulighed for at forblive fokuseret på vurderingerne.

Læs mere: Sådan beroliger du dine nerver: 41 måder at slappe af, fokusere på igen og bekæmpe stress

11. Læs hvert spørgsmål omhyggeligt

En anden måde at bevare dit fokus på er at læse hvert spørgsmål omhyggeligt. Sørg for, at du forstår, hvad spørgsmålet stiller, før du vælger et svar. NCLEX baserer sine spørgsmål på videnskabelig evidens, som adskiller sig fra den virkelige medicinske praksis. Det kan være en fordel at stole mere på den viden, du har oparbejdet under forberedelsen, i stedet for din tidligere kliniske erfaring, så du kan finde det bedste valg, der overholder NCLEX-standarderne.

Andre nyttige fremgangsmåder omfatter:

  • Visualisering af den situation, spørgsmålet beskriver
  • At eliminere valg, du ved er forkerte
  • Gennemgang af svarvalgene for at lære mere om formålet med spørgsmålet

12. Pace dig selv

Vær opmærksom på den tid, du bruger på hvert NCLEX-spørgsmål. Selvom det er vigtigt for dig at gennemgå spørgsmålet og svarvalgene nøje, kan det begrænse den tid, du har tilbage til at svare på andre spørgsmål, hvis du bruger for lang tid på ét spørgsmål. I et jævnt tempo kan du bevare din produktivitet og have tid til at vurdere hvert scenarie effektivt.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Gertrud Kirkegaard
Gertrud Kirkegaard Hvis du er interesseret i at blive sygeplejerske, skal du muligvis bestå NCLEX for at blive autoriseret. At studere til NCLEX kan være en omfattende proces. At lære formatet på NCLEX og hvordan man udvikler en studierutine kan hjælpe dig med at forblive produktiv og øge din selvtillid, mens du forbereder dig. I denne artikel diskuterer vi definitionen af NCLEX, kursusmaterialet testen dækker og 12 tips til at hjælpe dig med at klare dig godt på eksamen.