Oprettelse Af En E-mail Til Jobsøgning: Sådan Og Hvorfor Du Bør

Oprettelse Af En E-mail Til Jobsøgning: Sådan Og Hvorfor Du Bør

Mange mennesker bruger internettet som deres primære middel til jobsøgning. At have en professionel e-mailadresse kan hjælpe dig med at optimere din jobsøgning og hjælpe dig med at holde dig organiseret. At vide, hvornår og hvordan man opretter en separat e-mail-konto er en nyttig færdighed for jobsøgende. I denne artikel forklarer vi, hvorfor du måske ønsker en separat jobsøgnings-e-mail-adresse, lister overvejelserne for en jobsøgnings-e-mail-konto, giver trinene til at oprette en e-mail til jobsøgning og tilbyder tips til passende jobsøgnings-e-mail-etikette.

Relateret: Sådan får du en organiseret jobsøgning

Hvorfor skal du oprette en e-mail til en jobsøgning?

Mange mennesker korresponderer, både personligt og professionelt, via e-mail. Selvom du kan bruge din personlige e-mail-adresse eller din nuværende arbejds-e-mailadresse til jobsøgning, er der et par overvejelser, du skal gennemgå, før du gør det:

 • Personlig e-mail-adresse: Hvis du vælger at bruge din personlige e-mailadresse til jobsøgning, kan du gå glip af vigtige e-mails fra potentielle arbejdsgivere på grund af den store mængde e-mails, du modtager fra venner, familie og virksomheder dagligt.
 • Arbejdsplads-e-mailadresse: Hvis du vælger at bruge din arbejdsplads-e-mailadresse til at modtage korrespondance fra potentielle arbejdsgivere, skal du muligvis oplyse om dine planer om at forlade din nuværende stilling hurtigere, end du havde tænkt dig, hvis en kollega eller supervisor ser din indbakke.

Når du opretter en separat, jobsøgningsspecifik e-mail-konto, kan du nemt holde styr på de e-mails og meddelelser, du modtager fra potentielle arbejdsgivere. Du kan også oprette et kontonavn, der er professionelt, men ikke direkte relateret til dit nuværende job. Da din e-mailadresse er en af ​​de første oplysninger, som en virksomhed lærer om dig, skal du betragte den som en del af dit personlige brand og bruge et kontonavn, der er ligetil og professionelt.

Relateret: 9 jobsøgningsstrategier, der hjælper dig med at finde dit drømmejob

Hvad skal du overveje for jobsøgnings-e-mail-konti

Når du forbereder dig på at konfigurere din jobsøgnings-e-mail-konto, skal du overveje disse faktorer og kriterier for at hjælpe med at guide din proces:

 • Direkte: Ideelt set bør ansættelseschefen eller en anden e-mail-modtager se på din e-mailadresse og straks vide, hvem du er uden yderligere oplysninger.
 • Mindeværdig: Prøv at gøre din e-mailadresse nem at huske, uden tal eller tegnsætningstegn, som ansættelseschefen kan huske eller skal slå op.
 • Navnebaseret: De bedste jobsøgnings-mailadresser inkluderer dit fulde navn.
 • Individuel: Sørg for, at dette er en individuel konto og ikke en, du deler med en partner eller et familiemedlem.
 • Ikke-identificerende: Hvis du har brug for at inkludere tal eller yderligere ord i din e-mailadresse, fordi dit navn alene allerede er i brug, så prøv at inkludere dit erhverv eller dit områdenummer i stedet for din alder eller det år, du blev født.
 • Populær service: Brug en populær, troværdig og professionel e-mail-tjeneste til at hoste din adresse.
 • Søgbar: Sørg for, at ansættelsesledere nemt kan finde dine beskeder i deres indbakke ved blot at søge på dit navn.

Relateret: 18 tips til at reducere jobsøgningsangst

Sådan opretter du en e-mail-konto til en jobsøgning

Følg disse trin for at oprette en professionel jobsøgnings-e-mail-konto:

1. Vælg en tjeneste

Før du kan vælge dit e-mailadressenavn, skal du vælge en e-mail-tjeneste til at hoste din konto. Der er mange at vælge imellem, men du bør vælge en mulighed, der er relativt velkendt, professionel og nem at få adgang til på flere enheder som telefoner og tablets.

2. Vælg din adresse

Når du har valgt din e-mailkontotjeneste, skal du navigere til virksomhedens websted og følge opsætningsinstruktionerne for at oprette din nye konto. Den vigtigste del af opsætningen vil være at vælge din nye e-mailadresse. Sørg for, at du vælger en professionel betegnelse, der repræsenterer dig godt.

3. Tilføj en signatur

Når du har oprettet din adresse, skal du oprette en professionel e-mail-signatur, så når du sender eller svarer på en e-mail, udfyldes din signatur automatisk. Inkluder dit fulde navn og telefonnummer i din e-mailsignatur. Du kan også inkludere din branche, potentielle jobtitel eller eventuelle licenser eller certificeringer, du har, i din signatur.

4. Konfigurer meddelelser

Gå ind i indstillingerne for din e-mail-konto, og sørg for, at du har indstillet meddelelsesindstillingerne korrekt for at advare dig, når du modtager en ny besked eller et svar på en e-mail, du har sendt. Da du bruger denne konto til jobsøgning, vil du gerne være sikker på, at du er opmærksom på, hvornår e-mails kommer ind, så du kan svare hurtigt på dem.

5. Overvej automatiske svar

Afhængigt af dit nuværende job eller daglige forpligtelser, kan du muligvis ikke få adgang til eller svare på e-mails med det samme. Overvej at konfigurere et automatisk svar, som du kan slå til for de tidspunkter, hvor du ikke vil være i stand til at tjekke din e-mail regelmæssigt, så afsenderen ved, at du har modtaget deres besked, og vil kontakte dem inden længe.

6. Abonner på relevante beskeder

Overvej at abonnere på e-mail-lister som daglige jobopslag eller tips til jobsøgning. Du kan bruge de oplysninger, du modtager, til at hjælpe dig med at finde potentielle stillinger at søge og til at øge dine jobsøgningskompetencer, hvilket forhåbentlig resulterer i jobsamtaler og i sidste ende et jobtilbud.

7. Konfigurer mobiladgang

De fleste mobile enheder har en indbygget e-mail-applikation, som du kan oprette forbindelse til din e-mail-tjeneste. Tilføj din jobsøgnings-e-mail-konto til din telefon, så du kan få adgang til dine e-mails væk fra din computer. Hvis din telefon ikke forbinder med din e-mail-tjeneste, skal du se, om e-mail-tjenesten har et separat program, du kan downloade og bruge i stedet.

Relateret: Sådan opretter og bruger du et jobsøgningsregneark (med eksempel)

Tips til jobsøgning e-mail etikette

Brug disse tips med din nye jobsøgnings-e-mailadresse til at sende professionelle og effektive beskeder til potentielle arbejdsgivere:

 • Brug det rigtige format: Når du sender e-mail til venner og familie, kan du bruge uformelt sprog og struktur i dine e-mails. Når du kommunikerer med ansættelsesledere, skal du sørge for, at du følger formatet på et forretningsbrev eller en forretningsmail for at vise din professionalisme og formalitet.
 • Medtag de korrekte materialer: Hvis du søger en stilling via e-mail eller leverer supplerende dokumenter til en ansættelseschef, skal du sørge for at navngive eventuelle vedhæftede filer korrekt med titlen på dokumentet og dit navn, så det er nemt for modtageren at finde og oprette forbindelse til dig.
 • Korrekturlæs og rediger: Før du sender nogen beskeder, skal du tage dig tid til at læse korrektur på din e-mail og redigere den efter behov. Se først efter stave- og grammatikfejl, og tjek derefter for formaterings- og strukturproblemer.

Tonny Torp
Tonny Torp Mange mennesker bruger internettet som deres primære middel til jobsøgning. At have en professionel e-mailadresse kan hjælpe dig med at optimere din jobsøgning og hjælpe dig med at holde dig organiseret. At vide, hvornår og hvordan man opretter en separat e-mail-konto er en nyttig færdighed for jobsøgende. I denne artikel forklarer vi, hvorfor du måske ønsker en separat jobsøgnings-e-mail-adresse, lister overvejelserne for en jobsøgnings-e-mail-konto, giver trinene til at oprette en e-mail til jobsøgning og tilbyder tips til passende jobsøgnings-e-mail-etikette.