Nyttige Tips Til, Hvordan Man Bliver Kardiovaskulær Teknolog

Kardiovaskulære teknologer er uddannede sundhedspersonale, der arbejder med læger og kardiologer. De bruger teknologi til at hjælpe med kardiovaskulære diagnoser. Hvis du overvejer denne værdifulde sundhedskarriere, er det nyttigt at overveje de skridt, du skal tage for at beslutte, om rollen som en kardiovaskulær teknolog passer til dig.

I denne artikel undersøger vi, hvad en kardiovaskulær teknolog gør, den løn, de kunne tjene, hvordan man bliver en kardiovaskulær teknolog og andre ofte stillede spørgsmål om denne givende sundhedskarriere.

Hvad laver en kardiovaskulær teknolog?

En kardiovaskulær teknolog, eller CVT, bruger sofistikeret teknologi og billeddannelsessystemer til at udføre procedurer, der hjælper læger og kardiologer med at diagnosticere hjerteproblemer for deres patienter. De arbejder typisk i et hjertekateterlaboratorium på et hospital eller en specialklinik.

Rollen involverer at assistere med tilpasning af arteriekatetre hos patienter, der har blokeringer eller forsnævring af arterierne. De kan også hjælpe, når du implanterer stents, pacemakere og defibrillatorer og udfører andre tests, der bidrager til diagnoser og vævsreparation. En anden vigtig del af rollen er at deltage i nødopkald til mennesker, der lider af et hjerteanfald.

Som CVT kan du også være ansvarlig for følgende opgaver:

  • Hjælper patienter med at forstå testprocedurer for at lette enhver angst eller bekymring
  • Overvågning af patienters blodtryk og hjertefrekvens med specialiseret elektrokardiogramudstyr under procedurer
  • Kontrollere, at patienterne har det godt og trygt under procedurer, og at deres reaktioner forbliver normale
  • Observation af udstyr og aflæsninger under billeddannelsesprocesser af det kardiovaskulære system
  • Udførelse af elektroniske tests på patienter med ultralyd, fonokardiogram, ekkokardiogram og stresstestudstyr, optageudstyr og -instrumenter
  • Overholdelse af passende sterilitets-, aseptiske og infektionskontrolprotokoller
  • Forklaring af testresultater til patienter og deres familier

Relateret: 18 medicinske specialiteter at udforske

Sådan bliver du en kardiovaskulær teknolog

Her er de trin, du kan følge for at begynde en succesfuld karriere som kardiovaskulær teknolog:

1. Få dit gymnasieeksamen eller GED

Før du kan starte på din karriere som kardiovaskulær teknolog, skal du gennemføre din gymnasieuddannelse. Dette er en forudsætning for at komme ind på en kardiovaskulær teknologuddannelse. Sigt efter gode karakterer, mens du afslutter dit eksamensbevis, da mange programmer kræver minimum en 3.0 high school GPA.

2. Opnå en Associate Degree i Cardiovascular Technology

De fleste arbejdsgivere accepterer en Associate Degree i Cardiovascular Technology, selvom nogle kræver en fire-årig bachelorgrad, så du bør overveje, hvilken mulighed der ville være bedre for dine omstændigheder. Find et program, der er akkrediteret af Kommissionen for akkreditering af allierede sundhedsuddannelsesprogrammer.

Den to-årige associerede grad består af et indledende år med akademiske kurser og laboratoriearbejde efterfulgt af et år med specialistundervisning. I dette program lærer du om hjertesygdomme og symptomer, diagnostiske og overvågningsprocedurer, hvordan man hjælper læger og aseptiske og sterilitetsteknikker. Laboratoriekomponenten kan undervises på campus eller på et lokalt hospital.

Studerende beslutter sig for specialisering i løbet af uddannelsens andet år. Mulighederne er invasiv eller ikke-invasiv kardiovaskulær teknologi. Invasiv kardiologi er for dem, der ønsker at arbejde i et hjertekateteriseringslaboratorium og indsætte katetre i en patient. Ikke-invasiv kardiologi involverer brug af ultralyd, EKG-udstyr, Holter-monitorer, stress og pacemakertest.

Hvis du allerede har erfaring fra et tilknyttet sundhedsfag såsom sygepleje, kan du kvalificere dig til uddannelsen med blot andet års specialiseret undervisning.

3. Overvej at tjene certificeringer

Mange arbejdsgivere kræver ikke CVT-certificering, men nogle foretrækker det måske. Når du leder efter et job, kan du positionere dig selv som en foretrukken jobkandidat, hvis du har certificering, og du kan opleve, at du er berettiget til at søge flere jobopslag.

At opnå certificering kræver, at de studerende har dimitteret fra et akkrediteret uddannelsesprogram og bestået en eksamen. Du kan vælge programmet Registered Cardiac Sonographer, hvis du har specialiseret dig i ikke-invasivt arbejde. De, der valgte en invasiv specialisering, kan opnå den registrerede hjerte-kar-invasive specialist-certificering. Cardiovascular Credentialing International og American Registry for Diagnostic Medical Sonography tilbyder disse certificeringer.

Afhængigt af den stat du bor i, kan du kræve licens. Tjek med sundhedsministeriet for at finde ud af de specifikke krav til din stat.

4. Forbered dit CV og følgebrev

Opret dit CV og følgebrev og søg ledige job. Inddrag din relevante uddannelse og erfaringen fra dit praktikophold. Tilpas dit CV og følgebrev til kravene fra hver enkelt arbejdsgiver, du ansøger hos, så du maksimerer din chance for succes. Et personligt CV viser, at du har taget dig tid til at undersøge en arbejdsgiver og bekymre dig om stillingen.

Relateret: CV vs. følgebrev: Hvad er forskellen?

Ofte stillede spørgsmål om at blive en CVT

Hvis ideen om at blive en CVT er tiltalende, kan du læse disse ofte stillede spørgsmål for at lære mere om denne karriere:

Hvilke kvaliteter og færdigheder har en kardiovaskulær teknolog brug for?

En kardiovaskulær teknolog har brug for følgende hårde og bløde færdigheder for at lykkes i deres rolle:

  • Kommunikation: Stærke kommunikationsevner er afgørende. Du skal videregive vital information til lægen og være i stand til at kommunikere med patienter og deres familier, eventuelt i stressede situationer. Aktiv lytning er vigtig, når du interagerer med patienter og giver dem din fulde opmærksomhed.

  • Håndfærdighed: Du har brug for stabile hænder til at betjene små værktøjer og udstyr. Du kan arbejde under pres og skal være i stand til at bevare roen i sådanne situationer.

  • Teamwork: Du arbejder som en del af et team af medicinske fagfolk. Dine teamwork færdigheder skal være stærke, så du kan hjælpe lægen og andre effektivt.

Relateret: Bløde færdigheder: Definition og eksempler

Kræves der efteruddannelse som en del af rollen?

Når du har afsluttet dit akkrediterede kursus, er du ikke forpligtet til at gennemføre efteruddannelse. Men hvis du er certificeret, skal du forny denne certificering hvert fjerde år. For at få succes i din rolle, bør du stræbe efter at følge med i udviklingen på området, hvilket vil hjælpe med din certificeringsfornyelse.

Hvordan er arbejdsmiljøet for en kardiovaskulær teknolog?

De fleste CVT'er arbejder på hospitaler. Dette kan være i en specialiseret afdeling, eller det kan være i akut og kritisk pleje. Du har sandsynligvis en fuldtidsstilling. Nogle kardiovaskulære teknologer arbejder med standard kontortid, mens andre skal dække et vagtmønster døgnet rundt og være til rådighed i nødstilfælde.

CVT'er fungerer i rene, godt oplyste miljøer. Det meste af din tid vil blive brugt på at stå op under procedurer eller sidde ved et skrivebord, mens du udfylder dokumentation. Du skal være fysisk velegnet og kunne klare rollens krav.

Relaterede job

Inden for sundhedsvæsenet er der en række relaterede karrierevalg ud over en kardiovaskulær teknolog. Her er nogle alternativer at overveje:

Sygeplejerske

National gennemsnitsløn: $13,89 i timen

Primære opgaver: Sygeplejerske arbejder under tilsyn af en registreret sygeplejerske. Det meste af dit arbejde er direkte med patienterne og hjælper dem med basale personlige behov, herunder badning, påklædning og spisning. Meget af deres job involverer at sikre, at patienterne har det godt. Overvågning af patienternes velbefindende og deres fremskridt med behandlinger er også kritisk. De kan ofte finde arbejde på plejehjem, hospital eller direkte i patientens hjem.

Lab assistent

National gennemsnitsløn: $14,07 i timen

Primære opgaver: Laboratorie- eller laboratorieassistenter arbejder som en del af et team af læger, forskere og videnskabsmænd i et laboratorium. Deres rolle er at hjælpe med at diagnosticere sygdomme, tilstande og sygdomme, teste for stoffer og udføre forskning i kliniske forsøg. Du forbereder også testprøver, fører journaler, renser og steriliserer arbejdsområder og følger strenge protokoller. De kan finde arbejde på hospitaler, klinikker, forskningsvirksomheder eller universiteter.

Medicinsk teknolog

National gennemsnitsløn: $29,30 i timen

Primære opgaver: Medicinske teknologer kan også kaldes medicinske laboratorieforskere. Ved at arbejde i et laboratorium forbereder de blod-, urin- og vævsprøver til testning. De gennemfører undersøgelserne og fortolker og logger resultaterne. De bruger også specialiseret videnskabeligt udstyr og instrumenter og holder dem i god stand.

Ultralydstekniker

National gennemsnitsløn: $1.569 pr. uge

Primære opgaver: En ultralydstekniker er en del af et medicinsk team, der bruger ultralydsudstyr til at hjælpe med at diagnosticere problemer med de indre organer. Disse sundhedspersonale, også kendt som ultralydsgrafer, kan specialisere sig i hjerte-, vaskulær-, obstetrisk eller gynækologisk ultralyd.

Hugo Michaelsen
Hugo Michaelsen Kardiovaskulære teknologer er uddannede sundhedspersonale, der arbejder med læger og kardiologer. De bruger teknologi til at hjælpe med kardiovaskulære diagnoser. Hvis du overvejer denne værdifulde sundhedskarriere, er det nyttigt at overveje de skridt, du skal tage for at beslutte, om rollen som en kardiovaskulær teknolog passer til dig.