Nyheder: Hvordan En Afskediget Server Skiftede Karriere Under COVID-19

Nyheder: Hvordan En Afskediget Server Skiftede Karriere Under COVID-19

Det er næsten et år siden fremkomsten af ​​COVID-19 og de virkninger, det har haft på vores daglige liv. Fra obligatoriske nedlukninger til anbefalinger om social distancering er arbejdsmarkedet et af de mange livsområder, der har oplevet væsentlige ændringer siden begyndelsen af ​​2020. Mens nogle af arbejdsstyrken var i stand til at flytte deres daglige job ind i et fjerntliggende landskab, var andre arbejdere konfronteret med orlov og fyringer, hvor den nationale arbejdsløshed steg med mere end 10 % mellem marts og april – fra 4,4 % til 14,7 %.

Frontlinearbejdere er blandt de mange, der er berørt af de ændringer, pandemien medfører. I denne artikel vil du høre fra Andre Quinn, en frontlinjemedarbejder og tidligere server, hvis karriere ændrede sig fra den ene dag til den anden. Hans historie er ikke ulig mange, der navigerer gennem forstyrrelsen af ​​hans arbejdsliv og økonomiske indkomst. Gennem beslutsomhed og modstandsdygtighed var Andre i stand til at vinde sit fodfæste tilbage i lyset af en global pandemi.

Q: Fortæl mig om din karriere som server.

AQ : Mit job som server var fantastisk, stressende, udfordrende og givende. Jeg fik mit første job som server, da jeg første gang kom hjem fra et genoptræningsprogram i februar 2018. [ ... ] Det passede mig godt, fordi jeg nyder at arbejde med mennesker og har en personlighed, som folk tilpasser sig godt. I maj 2019 overførte jeg [ restauranter ] for at få en bedre mulighed og udmærkede mig også der, indtil pandemien ramte i marts 2020.

Spørgsmål: Fortæl mig mere om, hvornår pandemien ramte.

AQ: Jeg kan ikke engang huske, at jeg først var bekymret for at miste mit job. Jeg kan bare huske den 17. marts 2020, hvor alle mine ledere var på kontoret og kom ud og fortalte serverne, at vi var afskediget. De beholdt kun værten og kokken til afhentningsordrerne. De sagde, at de ville ringe til os, hvis noget ændrede sig, men indtil guvernøren ophæver spærringen af ​​social distancering, blev servere afskediget. Jeg var den første ud af min familie og venner, der mistede deres arbejde under pandemien.

Q: Hvordan reagerede du?

AQ : Jeg begyndte at gå i panik, og min angst begyndte at stige. Det var meget uventet, men jeg vidste, at millioner af mennesker over hele verden gik igennem det samme, så det ville ikke hjælpe mig at klage. Jeg søgte arbejdsløshed i marts og begyndte at søge job med det samme. Jeg var i stand til hurtigt at få et job på en lokal pizzeria, der leverede for at få enderne til at mødes, da jeg fortsatte med at søge andre job. Jeg ville fortsætte med at servere, men jeg vidste, at drikkepenge ikke ville være det samme, og jeg havde stadig regninger og prioriteter at tage mig af. Den dag i dag har jeg ikke hørt tilbage fra arbejdsløshed, så jeg er taknemmelig for, at jeg ikke ventede med at søge efter andre job.

Q: Hvor er du nu?

AQ: Lige nu går alt godt. Jeg startede på et lager på deltid indtil den 13. september 2020. Nu har jeg en sikker fuldtidsstilling som lagermedarbejder. Jeg kunne ikke lide at starte som vikar, men lønnen var god, og jeg vidste, hvis jeg fulgte retningslinjer, jeg ville overskride på jobbet, som jeg er. Jeg kan godt lide, at jeg kan arbejde ensartet nu med ensartet løn, men jeg kan ikke lide den sveden, som jobbet får dig til at udføre ved at bære og flytte rundt på tunge kasser. Jeg var klog nok til at tage initiativ til at lære og træne til at blive en jam breaker, så nu laver jeg ikke så meget konsekvent tunge løft og bevægelser hele dagen.

Jeg startede også en YouTube-kanal, hvor jeg lavede videoer på mine fridage for at dele min historie med andre. Jeg håber, at min historie er relaterbar og nyttig for andre, der går igennem det samme.

Q: Hvad har du lært gennem denne oplevelse?

AQ: Denne pandemi hjalp mig med at indse, hvor vigtigt det er at have besparelser og altid at være taknemmelig for det, du allerede har. Det viste mig også, hvor meget drive jeg har. At finde mestringsevner til at håndtere enhver form for stress er vigtigt for mental sundhed. Så længe du er mentalt stærk, kan du påtage dig alt. Min bedstemor er, der giver mig håb i livet hver dag.

Q: Hvilket råd vil du give til andre, der er interesserede i at skifte job af nød?

AQ: Mit råd til enhver, der skifter job af nød, er at sørge for, at det er noget, du er villig, i stand til og i stand til at gøre. Min største udfordring under hele jobsøgningen var at finde noget, som jeg faktisk ville nyde at gøre og ikke være elendig. Du ønsker aldrig at brænde dig selv ud, så find noget, der virker for dig. Hvis du ikke har nogen erfaring, skal du bare være ærlig over for ledelsen og være opmærksom på on-the-job træning. Den bedste måde at lære noget nyt på er ved at give det din fulde opmærksomhed.

Hvis dit job også er blevet ramt af COVID-19, så tjek vores ressourcer om at finde og skifte job nedenfor:

  • Den komplette guide til at skifte karriere under COVID-19 (med tips fra en rekrutterer)
  • Virksomheder, der ansætter under COVID-19
  • Sådan bruges Bonjoures til at søge job under COVID-19
  • COVID-19: Støtte til arbejdsløshed og jobtab

Overførbare job er tilgængelige nu

Baseret på nøglefærdigheder, der kan overføres, er her nogle roller, der ansættes nu, som du muligvis kan skifte til fra at tjene:

Salgsmedarbejder
National gennemsnitsløn: 11,45 USD i timen
Pligter: Salgsmedarbejdere hjælper kunder med at finde det rigtige produkt eller den rigtige service, der passer til deres behov. De kan også arbejde med kasseapparatet, rydde varer rundt i butikken, lagerhylder og hjælpe med udstillinger i butikken. Salgsmedarbejdere arbejder normalt i detailhandel.
Overførbare færdigheder: Kommunikation, kundeservice, salgsevner, tidsstyring

Barista
National gennemsnitsløn: $11,46 i timen
Pligter: Baristaer er specialiseret i at lave kaffe og espresso-drikke. De arbejder normalt i kaffebarer, caféer eller boghandlere. Ansvaret omfatter at forklare menuen, opbygge relationer til kunder, følge opskrifter og rengøre og vedligeholde udstyr.
Overførbare færdigheder: Kommunikation, udholdenhed, opmærksomhed på detaljer, kundeservice

Caregiver
National gennemsnitsløn: $12,06 i timen
Pligter: Caregivers hjælper syge, ældre eller handicappede personer med daglige aktiviteter. Ansvaret omfatter at hjælpe med patienternes personlige pleje, overvåge og administrere medicin og holde patienterne sikre.
Overførbare færdigheder: Empati, kommunikation, organisation, tidsstyring

Lagermedarbejder
National gennemsnitsløn: $12,93 i timen
Pligter: Typiske ansvarsområder for en lagermedarbejder omfatter modtagelse og behandling af indgående varer og materialer, pakning og forsendelse eller styring og organisering af inventar.
Overførbare færdigheder: Organisering, udholdenhed, tidsstyring

Kundeservicerepræsentant
National gennemsnitsløn: 13,63 USD i timen
Pligter: Kundeservicerepræsentanter støtter kunder og klienter ved at besvare indgående spørgsmål, fejlfinde problemer og håndtere ordrer.
Overførbare færdigheder: Kommunikation, empati, problemløsning, kundeservice, relationsopbygning

Administrativ assistent
National gennemsnitsløn: $15,73 pr. time
Opgaver: Administrative assistenter yder kontorarbejde til en virksomhed eller organisation. Ansvar kan omfatte administration af kalendere, besvarelse af telefoner, håndtering af korrespondance og sporing af lagerbeholdning.
Overførbare færdigheder: Kommunikation, tidsstyring, tilpasningsevne, organisation

Leveringschauffør
National gennemsnitsløn: $16,37 i timen
Pligter: Leveringschauffører transporterer varer fra et sted til et andet. Deres ansvar kan omfatte pakning, lastning og losning af varer i bilen, interaktion med kunder og udfyldelse af leveringsdokumentation.
Overførbare færdigheder: Kundeservice, organisation, tidsstyring, effektivitet

Læs mere: 10 bedst betalende leveringsjob

HR-assistent
National gennemsnitsløn: 18,77 USD i timen
Opgaver: HR-assistenter arbejder tæt sammen med HR-specialister. Ansvaret omfatter administrativ support, vedligeholde medarbejderregistre og assistere med ansættelsesprocessen.
Overførbare færdigheder: Opmærksomhed på detaljer, kommunikation, organisation

Salgsrepræsentant
National gennemsnitsløn: $65.195 pr. år
Opgaver: Salgsrepræsentanter sælger varer eller tjenester til kunder og klienter ved at opretholde en stærk forståelse af deres virksomheds produkter. De har typisk salgsmålinger, de skal ramme på uge- eller månedsbasis.
Overførbare færdigheder: Kundeservice, kommunikation, problemløsning, karisma, relationsopbygning

Casper Borup
Casper Borup Det er næsten et år siden fremkomsten af COVID-19 og de virkninger, det har haft på vores daglige liv. Fra obligatoriske nedlukninger til anbefalinger om social distancering er arbejdsmarkedet et af de mange livsområder, der har oplevet væsentlige ændringer siden begyndelsen af 2020. Mens nogle af arbejdsstyrken var i stand til at flytte deres daglige job ind i et fjerntliggende landskab, var andre arbejdere konfronteret med orlov og fyringer, hvor den nationale arbejdsløshed steg med mere end 10 % mellem marts og april – fra 4,4 % til 14,7 %.