Nanoteknolog: Pligter, Færdigheder, Kvalifikationer Og Løn

Det videnskabelige samfund er en mangfoldig gruppe af individer, der specialiserer sig inden for områder som medicin, teknologi og kemi. Nanoteknologer er en del af denne gruppe af specialister, som udfører en bred vifte af forskning på molekylært niveau og hjælper med at skabe innovative måder at forbedre områder som medicinsk behandling og fremstilling. At forstå, hvad de laver, og hvor vigtige de er for videnskabssamfundet, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne karriere er den rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad nanoteknologer er, hvad de laver, deres løn- og jobudsigter og de nødvendige færdigheder og kvalifikationer.

Relateret: 20 efterspurgte videnskabskarrierer

Hvad er en nanoteknolog?

En nanoteknolog er et individ, der manipulerer atomer og molekyler for at skabe nye materialer. Arbejdet involverer at tage små prøver af stof og inkorporere andre videnskabelige discipliner, såsom fysik og teknik, for at producere en anden eller nyere version af et produkt. De bruger en enhed kaldet nanometer til at kvantificere nanopartikler eller nanomaterialer under mange af deres eksperimenter. For eksempel kan de måle tykkelsen af ​​menneskehår i nanometer og beregne, hvor mange af disse nanometer, der udgør en tomme.

Partiklernes størrelse giver også nanoteknologer mulighed for at ændre og designe nye materialer på det mindste niveau, hvilket skaber muligheder for at producere mere effektive produkter. Nogle produkter, de allerede har introduceret, inkluderer:

 • Medicinsk udstyr
 • Elektroniske anordninger
 • Sportsudstyr
 • Stoffer
 • Film
 • Personlige hygiejneprodukter
 • Fødevareemballage
 • Lægemidler

Relateret: De 3 videnskabsgrene og deres karriereapplikationer

Hvad laver en nanoteknolog?

Nanoteknologer har mange opgaver, som kan variere alt efter projekt og arbejdsmiljø. De arbejder nogle gange i industrielle omgivelser, såsom rumfart, forsvar, elektronik og farmaceutiske virksomheder, afhængigt af deres uddannelse og færdighedsniveau. De kan også arbejde i uafhængige laboratorier eller universiteter, enten som forsker eller underviser. Da nanoteknologi er et ret nyt område inden for det videnskabelige område, fortsætter teknologer deres forskning for at levere data, der fremhæver deres succeser inden for teknologi og andre områder.

Deres ansvar kan omfatte:

 • Planlægning og gennemførelse af forsøg
 • Indsamling af data fra eksperimenter
 • Udvikling af teorier
 • Præsentation af resultater for kolleger og andre organisationer
 • Samarbejde med andre forskere på forskellige projekter
 • Betjening eller design af specialudstyr
 • Ansøgning om midler og tilskud
 • Oprettelse af nye proceduremæssige metoder
 • Test af produkter og materialer for funktionalitet

Relateret: 12 Master of Science i kemi job (med gennemsnitlige lønninger og typiske opgaver)

Hvilke kvalifikationer har en nanoteknolog brug for?

Nanoteknologer modtager omfattende uddannelse, før de forfølger stillinger inden for deres felt. Mange begynder deres videregående uddannelse med en Bachelor of Science (BS) inden for et beslægtet område, såsom:

 • Molekylær Biologi
 • Biokemi
 • Computer videnskab
 • ingeniørarbejde
 • Fysik
 • Materialevidenskab

Kandidater forfølger også mindst en kandidatgrad og modtager nogle gange en doktorgrad. Gymnasier og universiteter forventer, at studerende inden for nanoteknologi og relaterede kandidatuddannelser har en historie med akademisk succes, så det at præstere godt som bachelor er et vigtigt første skridt til at søge ind på en kandidatskole. Flere colleges i USA tilbyder master- og doktorgradsprogrammer i nanoteknologi, nanovidenskab og nanoteknik, men nogle videnskabsmænd modtager i stedet kandidatgrader inden for lignende områder som fysik eller kemi.

Kandidater indskrevet i ph.d. uddannelser på et nanoteknologisk spor eller som netop er færdiguddannet med en ph.d. søger ofte arbejde som forskningsassistent. Dette kan hjælpe dem med at få erfaring på området, opnå publicering og forbedre deres chancer for at få succes som nanoteknologer. De, der arbejder som forskningsassistenter først, kan også have en bedre chance for at få en højere løn.

Relateret: Jobkvalifikationer: Typer og eksempler

Hvilke færdigheder er vigtige for en nanoteknolog?

At modtage en postgraduate grad giver nanoteknologiskandidater mulighed for at vise, hvad de har lært, men der er andre færdigheder, der er nødvendige for at arbejde effektivt og få succes i en videnskabelig kontekst. Her er nogle færdigheder, der også kan hjælpe nanoteknologer med at få succes:

Problemløsningsevner

Forskere af alle slags stræber efter at finde ud af, hvordan tingene fungerer og kommer med nye ideer til at teste deres teorier. Gennem eksperimenter kan de lære, hvordan nye processer og materialer kan være med til at ændre og forbedre verden omkring dem. Grundlæggende identificerer forskere problemer og skaber måder at løse dem på.

Matematiske færdigheder

Nanoteknologi involverer præcise former for måling ved hjælp af tal, matematiske symboler og komplekse ligninger. Nanoteknologer har en omfattende forståelse af avancerede matematiske begreber som trigonometri og calculus, som giver dem mulighed for at beregne tal og løse problemer. De kan også bruge statistisk software til at registrere og fortolke deres resultater.

Kommunikationsegenskaber

Nanoteknologer bruger skriftlig og verbal kommunikation til at arbejde med kolleger og videregive deres resultater. De nærmer sig ofte projekter som et team, og effektiv kommunikation gør roller og forventninger til et projekt tydelige. De laver også præsentationer, skriver rapporter og publicerer deres forskning i videnskabelige tidsskrifter.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvorfor er kommunikation vigtig?

Tidsstyringsevner

Nanoteknologer arbejder ofte på deadlines, især når de er afhængige af tilskud og andre former for finansiering. For at følge de specifikke trin i deres forskning på tidsplan, bruger de tidsstyringsmetoder, der hjælper dem med at forpligte sig til hver opgave i et bestemt tidsrum. At arbejde effektivt på en fastlagt tidsramme og udvise en evne til at styre deres tid ordentligt kan forbedre resultatet af deres arbejde og skabe muligheder for, at de kan komme videre i deres karriere.

Detaljeorienteret

Nanoteknologer arbejder med mikroskopiske partikler, som de ikke kan se uden forstørrelse. Laboratorieindstillinger kræver, at videnskabsmænd tager forholdsregler, der forhindrer ulykker under alle omstændigheder, men nanoteknologi kræver en endnu mere fokuseret tilgang til håndtering af materialer på grund af deres størrelse. Opmærksomhed på detaljer fører også til færre fejl i matematiske beregninger.

Relateret: 35 bedst betalende job i videnskabsgrad (med løn)

Løn og jobudsigt

Mens Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke har karriereoplysninger om nanoteknologer, rapporterer det løn- og jobudsigter for et lignende erhverv som materialeforskere. Ligesom nanoteknologer studerer materialeforskere stof på atom- og molekylært niveau og arbejder ofte i laboratorier.

Materialeforskere i USA tjener en gennemsnitlig årlig løn på $99.460 om året, selvom den faktiske løn afhænger af erfaring, uddannelse og geografisk region. BLS forventer også, at jobvæksten for materialeforskere vil stige med 3 % mellem 2019 og 2029.

Albert Vester
Albert Vester Det videnskabelige samfund er en mangfoldig gruppe af individer, der specialiserer sig inden for områder som medicin, teknologi og kemi. Nanoteknologer er en del af denne gruppe af specialister, som udfører en bred vifte af forskning på molekylært niveau og hjælper med at skabe innovative måder at forbedre områder som medicinsk behandling og fremstilling. At forstå, hvad de laver, og hvor vigtige de er for videnskabssamfundet, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne karriere er den rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad nanoteknologer er, hvad de laver, deres løn- og jobudsigter og de nødvendige færdigheder og kvalifikationer.