Master I Juridiske Studier Vs. Jura-grad: Hvad Er Forskellen?

Der er mange muligheder at overveje, hvis du er interesseret i at forfølge en videregående uddannelse relateret til jura. For eksempel beslutter nogle erhvervsfolk at opnå en Master of Legal Studies i stedet for en juragrad for at få viden relateret til industriens love og restriktioner. At forstå forskellen mellem dine muligheder kan hjælpe dig med at bestemme, hvilket valg der er det rigtige for dig og dine professionelle mål. I denne artikel gennemgår vi Master of Legal Studies og juragrader, sammenligner disse to akademiske veje og giver tips til at hjælpe dig med at beslutte, hvad du skal forfølge.

Hvad er en kandidat i juridiske studier?

En Master of Legal Studies (MLS) er en avanceret grad for studerende, der er interesseret i at fremme deres viden om juridiske processer uden et ønske om at gå på jurastudiet. Personer med en MLS bliver muligvis ikke advokater, men bruger deres omfattende viden og forståelse af det juridiske system til andre professionelle avancementmuligheder. For eksempel kan en MLS hjælpe erhvervsfolk med at få juridisk ekspertise relateret til deres branche.

Folk, der forfølger en MLS, kan arbejde i stærkt regulerede industrier, såsom lægemidler, sundhedspleje eller finansielle tjenesteydelser. De kan også have job, der kræver, at de regelmæssigt arbejder med juridiske fagfolk. Studerende kan forfølge denne grad personligt eller online, hvilket giver dem mulighed for at fuldføre programmet uden at flytte eller pendle. I stedet kan de tage klasser i henhold til deres tidsplan, hvilket ofte giver dem mulighed for at arbejde, mens de afslutter deres program.

Relateret: 13 job, du kan udføre med en juridisk uddannelse

Hvad er en jurauddannelse?

En juragrad er en akademisk kvalifikation, der forbereder studerende til at bestå advokateksamenen og blive advokater eller forfølge andre juridiske karrierer. Mens yderligere licens er nødvendig, kan enkeltpersoner ikke blive advokater uden en avanceret jurauddannelse i de fleste stater. Afhængigt af deres interesseområde og legitimationsoplysninger er der flere juragrader at overveje, herunder:

Juris Doctor

Hvis du planlægger at blive advokat, skal du have en Juris Doctor (JD) grad fra en skole, der er akkrediteret af American Bar Association. Dette uddannelsesprogram tager typisk tre år at gennemføre, og tilmelding kræver, at man opnår en bachelorgrad og består Law School Admission Test (LSAT). Dit JD-program forbereder dig til at tage statsadvokateksamenen og få licens til at praktisere jura.

Disse programmers førsteårs kurser lærer eleverne grundlæggende information om retssystemet, herunder love og procedurer. For eksempel omfatter de omfattede emner forfatningsret, erstatningsret og civil retspleje. I løbet af de resterende to år af programmet kan du skræddersy dine klasser og valgfag til at adressere dine interesseområder inden for jura. Studerende er også ofte forpligtet til at deltage i en praktik eller eksternship for at få praktisk erfaring.

Læs mere: Hvad er en jurisdoktorgrad?

cand.jur

Du kan forfølge en Master of Laws (LLM) grad, hvis du allerede har opnået en JD. Disse programmer tager typisk et år at gennemføre for fuldtidsstuderende eller to år for deltidsstuderende. Som et avanceret uddannelsesprogram er det normalt mere intensivt og giver dig mulighed for at fokusere på juridisk forskning eller kurser. En LLM kan også gavne internationale advokater, der er interesseret i at forstå og praktisere jura i USA.

Skoler, der tilbyder LLM-programmer, kan have mere end én læseplan, så du kan vælge et specialiseringsområde at studere. Studieområder kan omfatte amerikansk ret, international ret og komparativ ret. Du kan også have mulighed for at vælge forskellige underområder at fokusere på, herunder miljøret, skat eller intellektuel ejendomsret. Disse programmer giver dig mulighed for at vælge kurser, der stemmer overens med dine professionelle mål og interesser.

Læs mere: Hvad er en LLM?

Doktor i retsvidenskab

En Doctor of Judicial Science (SJD) repræsenterer det højeste niveau af en jurauddannelse, og du kan forfølge det, hvis du allerede har opnået en JD eller LLM. Nogle programmer kan sætte begrænsninger med hensyn til, hvilken forudgående videregående grad de kræver, hvilket betyder, at du kan ansøge om nogle programmer med en JD, mens andre kræver en LLM. En SJD-grad er for advokater, der er interesserede i at fremme deres juridiske uddannelse og legitimationsoplysninger. En SJD kan være gavnlig for fagfolk, der forfølger karrierer som juraforskere, herunder juraprofessorer eller juridiske videnskabsmænd.

I stedet for standard juridiske kurser involverer dette program seminarer og mulighed for at udføre individuel forskning sammen med juraprofessorer. Dette intensive program kan være det rigtige for fagfolk med specifikke forskningsinteresser. SJD-studerende skal udvikle en afhandling, der repræsenterer et originalt eller væsentligt bidrag til retsområdet. Dette program kan tage mellem tre og fem år at gennemføre.

Forskelle mellem en kandidatgrad i juridiske studier vs. jura

At forstå de primære forskelle mellem en Master of Legal Studies og en juragrad kan hjælpe dig med at bestemme, hvilket program der er det rigtige for dig. Her er en liste over ligheder og forskelle mellem disse muligheder:

fagligt indhold

Kursusindhold for studerende, der forfølger en MLS, kan overlappe med det første års kursusmateriale for studerende, der planlægger at blive advokater. Emner kan omfatte civil retspleje, juridisk forskning og skrivning, intellektuel ejendomsret og kontrakter. MLS-studerende kan lære sammen med studerende, der forfølger deres jurauddannelser, selvom jurastuderende skal gennemføre yderligere to års kurser og tage deres stats advokateksamen. For eksempel, hvis en jurastuderende får deres Master of Laws-grad for at blive advokat, fokuserer deres kurser på et specifikt studieområde og juridisk specialisering for at forberede dem til en karriere som advokat inden for det pågældende område.

Adgangskrav

For at ansøge om en MLS-grad kan universitetet anmode om, at du har en bachelorgrad og indsender dine bachelorudskrifter. Mens mange programmer har krav til karaktergennemsnit (GPA), giver nogle programmer dig mulighed for at indsende relevant erhvervserfaring, hvis din GPA er lavere end deres forventninger.

Alternativt kræver juragrader, at du har opnået en bachelor og bestået LSAT-eksamenen, eller allerede har en JD, hvis du forfølger en grad på højere niveau. En doktorgrad i retsvidenskab har endelige adgangskrav, som omfatter en JD- eller LLM-grad, anbefalingsbreve, et CV, en personlig erklæring, personlige interviews og et forskningsforslag.

Relateret: 6 krav for at komme ind på jurastudiet

Karrieremuligheder

En MLS kan være nyttig i forskellige brancher, især hvis et indgående kendskab til dette felts love kan bidrage til din professionelle succes. Personer, hvis ansvar er direkte relateret til juridiske spørgsmål, såsom dem, der arbejder med menneskelige ressourcer eller juridisk journalistik, kan typisk give professionelle fordele ved at forfølge en MLS. Enkeltpersoner kan stadig drage fordel af at have en grundig forståelse af loven, selvom deres profession ikke er direkte relateret til juridiske systemer.

En jurauddannelse giver fagfolk mulighed for at følge karriereveje, der er tilgængelige for advokater. En JD gør det muligt for enkeltpersoner at praktisere som advokater, og en LLM hjælper praktiserende advokater med at fremme deres karriere. Med LLM-kvalifikationerne kan disse advokater have de færdigheder og ekspertise, der er nødvendige for at specialisere sig i et bestemt lovområde eller få partnerroller i firmaer. I mellemtiden kan advokater, der forfølger en SJD, gå over til karrierer relateret til juridisk akademi.

Relateret: Spørgsmål og svar: Kan du blive advokat uden at gå på jurastudiet?

Tips til at vælge mellem en kandidat i juridiske studier og en jurauddannelse

Du kan bruge følgende råd til at hjælpe dig med at vurdere dine muligheder:

Gennemgå dine professionelle mål

Når du beslutter dig for, hvilken slags avanceret grad du skal forfølge, skal du overveje at gennemgå dine professionelle mål og bestemme den karriere, du er interesseret i at forfølge. JD-grader kan være de mest fordelagtige for fagfolk, der har til hensigt at praktisere advokatvirksomhed, så hvis du er interesseret i at blive anklager eller forsvarsadvokat, kan du beslutte at få en jurauddannelse.

I stedet, hvis du er en erhvervsprofessionel interesseret i jura og juridisk uddannelse, kan du vælge en MLS. Hvis du ofte arbejder sammen med advokater, eller dine professionelle pligter relaterer sig til love og regler, kan du få personlige og professionelle fordele ved denne grad. De færdigheder og uddannelse, du kan få fra en MLS, kan hjælpe dig med at opdage og forhindre juridiske problemer inden for dit felt eller arbejdsplads, hvilket kan spare dig og din arbejdsgiver for penge og tid.

Overvej den tid, du er villig til at investere

Varigheden af ​​jurauddannelser varierer. For eksempel tager en JD typisk tre år at gennemføre, og du kan tjene en MLS på et til to år. Udover længden af ​​programmet kræver de fleste jurauddannelser, at ansøgere har bestået LSAT-eksamenen, hvilket betyder, at du muligvis skal investere mere tid i forberedelsen af ​​en jurauddannelse end en MLS.

Hvis du er en erhvervsprofessionel, giver en MLS dig mulighed for at få relevant juridisk viden og uddannelse på kortere tid end en JD eller LLM. Fleksibiliteten i denne grad kan også gavne arbejdende fagfolk, da de kan fortsætte med at arbejde fuld- eller deltid i løbet af programmet.

Vurder mængden af ​​juridisk viden, du kan bruge

Erhvervsprofessionelle kan forfølge en MLS snarere end undergraduate pre-law-programmer eller advokatfuldmægtige certificeringer, fordi det giver dem mere dybdegående information om nutidig lov og branchespecifikke love og begrænsninger. Disse oplysninger kan omfatte forretningshemmeligheder, patentbeskyttelse, fordele og lønninger, alle begreber, som studerende kan støde på i deres professionelle liv. Et MLS-program kan også give eksponering for juridiske strategier, der kan gøre det muligt for studerende at fungere som juridiske forbindelser for deres organisationer.

Fordi kurserne overlapper med førsteårs JD-programmer, kan en MLS uddanne fagfolk til at have de samme forhandlings-, kommunikations- og analytiske færdigheder som fremtidige advokater. JD-programmer giver de studerende en mere grundig undersøgelse og forståelse af loven og inkluderer kurser, der er specifikke for deres professionelle opgaver som advokater. Disse emner kan omfatte retssagspraksis, straffesager og strafferet, forberede dem til karrierer som advokater eller juridiske lærde.

Marius Kruse
Marius Kruse Der er mange muligheder at overveje, hvis du er interesseret i at forfølge en videregående uddannelse relateret til jura. For eksempel beslutter nogle erhvervsfolk at opnå en Master of Legal Studies i stedet for en juragrad for at få viden relateret til industriens love og restriktioner. At forstå forskellen mellem dine muligheder kan hjælpe dig med at bestemme, hvilket valg der er det rigtige for dig og dine professionelle mål. I denne artikel gennemgår vi Master of Legal Studies og juragrader, sammenligner disse to akademiske veje og giver tips til at hjælpe dig med at beslutte, hvad du skal forfølge.