Mæglere Vs. Forhandlere: Alt Hvad Du Behøver At Vide

Mæglere Vs. Forhandlere: Alt Hvad Du Behøver At Vide

Selvom mæglere og forhandlere begge leverer tjenester inden for et lignende finansområde, kan det være en fordel at forstå forskellen i deres jobansvar og krav til at forbedre og udvikle din viden om investering. Det kan også være nyttig information at vide, når man undersøger potentielle karrieremuligheder for finansielle erhverv. I denne artikel diskuterer vi, hvad en mægler er, hvad en forhandler er, og lister de største forskelle mellem de to positioner.

Hvad er en mægler?

En mægler er en finansieringsprofessionel, der hjælper kunder med at købe og sælge værdipapirer, mens de overvåger udviklingen af ​​deres mæglerkonto. Når kunder ønsker at købe eller sælge deres investeringer, betaler de ofte et lille kommissionsgebyr til mægleren, som derefter udfører ordren. Mæglere kan også give investorer nyttig forskning og rådgivning til at generere sunde investeringsplaner og -strategier. For eksempel, hvis en kunde fortalte deres mægler, at de var interesserede i at investere i aktiemarkedet, men ikke var sikker på, hvor de skulle starte, kunne mægleren give dem gavnlige oplysninger om aktieinvesteringer og deres potentielle overskud.

Nogle personer bruger ofte udtrykket mægler i flæng med andre titler og stillinger, der hjælper kunder på lignende måder, herunder investeringsrådgivere, registrerede repræsentanter og finansielle rådgivere. Imidlertid kræver Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) mæglere til at registrere sig hos Securities and Exchange Commission (SEC) og følge strenge amerikanske finansielle regler, i modsætning til andre stillinger, såsom den finansielle rådgiver, der følger et andet sæt regler og systemer. I henhold til disse regler er der to typer mæglere, der leverer forskellige tjenester til en række kunder. Disse typer mæglere omfatter:

Full-service mægler

Full-service mæglere er dem, der oftest forveksles med finansielle rådgivere og investeringsrådgivere, fordi de leverer en lignende service. Kunder mødes ofte med fuldservicemæglere for at diskutere vigtige strategier og hjælpe dem med at nå deres økonomiske mål. Uanset om de planlægger at købe ejendom, spare op til pension eller skabe en fond til deres barns uddannelse, tilbyder fuldservicemæglere fortsat assistance gennem ansigt-til-ansigt møder, nyttige råd og gavnlig økonomisk viden og eksempler.

Rabatmæglere

Rabatmæglere tilbyder en mere begrænset service, men til en meget lavere pris. De bruges oftest gennem online mæglerplatforme, hvilket giver kunder og kunder mulighed for at købe eller sælge værdipapirer uden at skulle tale med nogen ansigt til ansigt. Nogle online mæglere tilbyder også ressourcer og værktøjer til at hjælpe investorer med at udføre research på egen hånd, men giver generelt ikke råd om specifikke investeringskøb. Selvom rabatmæglere ikke direkte hjælper deres kunder med økonomiske mål, er de stadig en nem og billig måde for enkeltpersoner at øve sig i at investere på egen hånd.

Læs mere: Lær om at være børsmægler

Hvad er en forhandler?

Forhandlere er enkeltpersoner eller finansielle virksomheder, der køber og sælger værdipapirer for deres egen virksomhed eller konto. De besidder ofte en stor mængde værdipapirer ad gangen for at opfylde investorernes efterspørgsel og sælge deres værdipapirer til konkurrencedygtige priser. Dette giver forhandlere mulighed for at være market makers, hvilket betyder, at de kan skabe særskilte markeder for visse typer værdipapirer og forsøge at tjene penge på de aktier, de ejer.

For eksempel kan en forhandler købe tusinde aktier fra et selskab for 12 dollars pr. aktie og derefter tilbyde at sælge disse aktier til investorer og købere for 13 dollars pr. aktie, hvilket giver et overskud. Dette kræver, at forhandlere har en omfattende forståelse af, hvordan værdipapirer og aktiemarkedet opfører sig for at vide, hvilke virksomheder de skal købe fra og hvornår. De skal også navigere i et intenst regulatorisk miljø og teknologiske krav, som gør det muligt for forhandlere at foretage sikkerhedshandler med et øjebliks varsel.

Relateret: Investment Banking: Alt hvad du behøver at vide

Mæglere vs. forhandlere

Selvom mæglere og forhandlere arbejder inden for et lignende område, har de nogle store forskelle, som omfatter:

Ansvar

Mæglere, i modsætning til forhandlere, fungerer ofte som en agent, der hjælper med at bringe købere og sælgere sammen for at opfylde kundernes behov og hjælpe dem med at nå deres økonomiske mål. Selvom forhandlere kan hjælpe investorer med deres køb eller salg, træffer de primært beslutninger, der vil gavne deres egen virksomhed og dens indtægter. Forhandlere, i modsætning til mæglere, vil også opkræve forskelligt for deres tjenester. Når de køber eller sælger, vil de ofte opkræve et tillæg til transaktionen for at generere et overskud, hvorimod mæglere tjener penge på kommission, når de sælger eller køber for kunder.

Der er dog nogle tilfælde, hvor forhandlere fungerer som mæglere og skaber en anden position kendt som mægler-forhandler. Mægler-forhandlere kan udføre tjenesterne i hver rolle og opfylde begge ansvarsområder. De varierer også i størrelse, der repræsenterer enheder, såsom små firmaer eller store bankselskaber. De driver ofte deres forretning på en af ​​to måder:

  • Wirehouse: Wirehouse-mægler-forhandlere har adgang til en stor mængde markedsviden og forskning, de kan bruge til at give vigtige investeringsoplysninger til kunder. De kan også tilbyde kunder værdipapirer og produkter fra deres egen sikkerhedsbeholdning.
  • Uafhængig: Uafhængige mægler-forhandlere opererer relativt på linje med wirehouse-forhandlere, men de forbinder ofte deres kunder med eksterne kilder for at give yderligere markedsundersøgelser og foretage sikkerhedskøb og -salg.

Forskellige markeder

Mæglere og forhandlere kan skabe deres egne markeder, som tilbyder forskellige tjenester og giver forskellige fordele til kunder og virksomheder.

  • Forhandlermarked: Forhandlermarkeder dannes, når flere forhandlere arbejder sammen, køber og sælger aktier fra deres egne konti. På disse markeder vil forhandlere ofte indgå aftaler med hinanden, fastsætte vilkårene for transaktionen, herunder prisen, og give midlerne fra deres egne konti for at fuldføre salget. Obligationer og udenlandske børser bruger primært forhandlermarkeder til at udføre deres handler og forretninger.
  • Mæglermarked: Mæglermarkeder skabes ofte i visse områder af økonomien, hvor køb eller salg af et produkt kræver en finansiel ekspert for at sikre, at transaktionen gennemføres korrekt. Dette er ofte nødvendigt, fordi visse personer ikke besidder viden eller færdigheder om omkostningerne og reglerne til at færdiggøre salget på egen hånd. Formidlede markeder kan omfatte ting som værdipapirer, fast ejendom, biler og mere.

Krav

Oftest starter forhandlere deres karriere som mæglere. For at blive mægler skal du ofte opfylde disse krav:

  • Optjen en bachelorgrad: Når du bliver mægler, kræver FINRA ofte, at personen har en grad, der relaterer til at være mægler. De fleste universiteter har ikke et specifikt hovedfag eller studieområde for at blive mægler, så enkeltpersoner forfølger ofte grader i enten forretning eller finans.
  • Gennemfør et praktikophold: Det er vigtigt for håbefulde mæglere ikke kun at gennemføre et praktikophold for den indflydelse, det kan tilføje til deres CV, men også for den værdifulde erhvervserfaring, det kan tilbyde inden for mæglerområdet. Når du leder efter en praktikplads, så overvej at søge efter stillinger hos finansielle rådgiverfirmaer, mægler-forhandlerfirmaer eller endda kapitalventureselskaber.
  • Find en sponsor: For at tage testene, der administreres af Financial Industry Regulatory Authority, bliver enkeltpersoner nødt til at finde sponsorater fra finansielle virksomheder, som vil køre baggrundstjek på kandidaten, indsende deres formularer til FINRA og betale deres testgebyrer. At gennemføre praktikophold kan også hjælpe dig med at finde gavnlige forbindelser, der kunne overveje at sponsorere dig til disse eksamener.
  • Bestå FINRA-undersøgelse: Når du har dit sponsorat, skal du bestå flere FINRA-eksamener, der tester din viden om finansielle emner, markedsforståelse og processen med handel med værdipapirer.
  • Søg videre uddannelse: At forfølge en master of science i finans eller en master i business administration kan hjælpe dig med at videreudvikle dine færdigheder som mægler og forbedre dine kvalifikationer, hvilket fører til mulige højere stillinger i et mæglerfirma eller nye karrieremuligheder som investeringshandler.

Relateret: Sådan optjener du børsmæglerlicens: En komplet vejledning

Forskrifter

Reglerne og forskrifterne udstedt af Securities and Exchange Commission (SEC) er forskellige mellem mæglere og forhandlere.

Mæglerreglement

SEC og FINRA kræver, at mæglere driver deres forretning ved at bruge "egnethedsreglen". Denne regel siger, at der skal være en fornuftig begrundelse for at anbefale bestemte produkter og investeringer til kunder. Det kræver også, at de følger visse trin for bedre at forstå deres klient og deres klients økonomiske mål. Dette kan omfatte at bede om en persons økonomiske oplysninger, skattestatus og deres mål med investering.

Forhandlerens regler

De regler, som forhandlere står over for, er vigtigst, når de arbejder med en virksomheds kunder og klienter. Forhandleren skal udføre ordrer fra kunder omgående, oplyse alt forsknings- og markedsmateriale, de har opdaget, og underrette kunden eller kunden, hvis der nogensinde er en interessekonflikt med deres handel. SEC kræver også, at forhandlere bliver medlemmer af Securities Investor Protection Corporation (SIPC) og den selvregulerende organisation (SRO), som kan håndhæve regler og forskrifter uden for statslige enheder.

Børge Jensen
Børge Jensen Selvom mæglere og forhandlere begge leverer tjenester inden for et lignende finansområde, kan det være en fordel at forstå forskellen i deres jobansvar og krav til at forbedre og udvikle din viden om investering. Det kan også være nyttig information at vide, når man undersøger potentielle karrieremuligheder for finansielle erhverv. I denne artikel diskuterer vi, hvad en mægler er, hvad en forhandler er, og lister de største forskelle mellem de to positioner.