LPCC Vs. MFT: Definitioner Og Nøgleforskelle

LPCC Vs. MFT: Definitioner Og Nøgleforskelle

En karriere inden for rådgivning eller terapi kan tilbyde givende arbejdserfaringer og konkurrencedygtig løn. Der er mange forskellige typer terapeuter og rådgivere, såsom autoriserede professionelle kliniske rådgivere og ægteskabs- og familieterapeuter. Hvis du er interesseret i at blive en autoriseret professionel klinisk rådgiver eller en ægteskabs- og familieterapeut, kan det være en fordel at lære om begge karrierer for at afgøre, hvilken der kan være bedst for dig. I denne artikel overvejer vi, hvad autoriserede professionelle kliniske rådgivere og ægteskabs- og familieterapeuter gør, og udforsker en liste over forskelle mellem de to karrierer.

Relateret: Sådan bliver du rådgiver

Hvad er en LPCC?

En autoriseret professionel klinisk rådgiver (LPCC) er en klinisk professionel, der behandler patienter med psykiske lidelser. Mens autoriserede professionelle terapeuter normalt fokuserer på at behandle individer, kan de også yde rådgivning i gruppesammenhænge, ​​som i rehabiliteringscentre og indlagte mentale sundhedsfaciliteter. Deres job involverer typisk møde med patienter og behandling af psykiske lidelser med en kombination af terapeutiske aktiviteter og nogle gange medicin. Autoriserede professionelle kliniske rådgivere kan behandle flere forskellige typer patienter, som lever med forskellige psykiske lidelser. Her er nogle tilstande, som autoriserede professionelle kliniske rådgivere ofte behandler:

 • Psykisk sygdom
 • Følelsesmæssig nød
 • Stofmisbrug
 • Personligt traume
 • Psykologisk lidelse
 • Social udviklingsforstyrrelse
 • Handicap

Relateret: Karrierer for mentale sundhedsrådgivere

Hvad er en MFT?

En ægteskabs- og familieterapeut (MFT) er en terapeut, der har specialiseret sig i at hjælpe ægtepar og familier med at navigere i udfordringer, der findes i deres parforhold. Ægteskabs- og familieterapeuter arbejder oftest med par eller familier, der har brug for hjælp sammen, men det kan nogle gange involvere individuelle møder eller interviews med hvert medlem af en familie eller i et parforhold. Samtidig med at de giver vejledning om emner relateret til familier og parforhold, kan ægteskabs- og familieterapeuter også behandle deres patienter for psykiske lidelser som depression og angst, der skyldes udfordringer i familiedynamikken.

Her er nogle af de mest almindelige emner, som ægteskabs- og familieterapeuter kan rådgive om:

 • Udfordringer i forholdet
 • Førægteskabelige udfordringer
 • Forældre-barn dynamik
 • Adskillelse
 • Barndomstraumer
 • Skilsmisse
 • Familierelaterede psykiske lidelser

Relateret: Sådan bliver man ægteskabs- og familieterapeut

LPCC vs. MFT

Her er nogle vigtige forskelle mellem at arbejde som LPCC og arbejde som MFT:

Arbejdsopgaver

En af de tydeligste forskelle mellem autoriserede professionelle kliniske rådgivere og ægteskabs- og familieterapeuter er de typiske jobopgaver, hver profession kan have. For eksempel involverer en autoriseret professionel klinisk rådgivers job i vid udstrækning behandling af psykiske lidelser hos patienter, der oplever specifikke udfordringer relateret til deres mentale sundhed, såsom lidelser eller traumer. Det betyder, at de kan udføre psykologiske vurderinger for at diagnosticere psykiske lidelser hos deres patienter, udvikle behandlingsplaner, der inkluderer terapi og medicin og mødes med patienter individuelt for at sætte og arbejde hen imod mål.

For en ægteskabs- og familieterapeut kan deres job fokusere mere på at finde kreative løsninger på udfordringer, som par eller familier oplever sammen. Dette kan indebære at analysere adfærd og sammenhænge omkring de udfordringer, som et par eller en familie bringer til deres opmærksomhed, afholdelse af gruppeterapisessioner for at lette diskussioner mellem familiemedlemmer og adressering af psykiske lidelser, der er et resultat af udfordringer i familie- eller ægteskabsdynamikken. Ifølge American Association for Marriage and Family Therapy bruger ægteskabs- og familieterapeuter også typisk korttidsterapimodeller, der indeholder behandling inden for et defineret antal sessioner, ofte 12 eller færre.

Relateret: 18 typer terapeuter at udforske som en karriere

Uddannelse

For at blive en autoriseret professionel klinisk rådgiver skal kandidater typisk først opnå en mastergrad i rådgivning, der kan lære dem om, hvordan man diagnosticerer og behandler psykiske lidelser. Efter endt uddannelse skal aspirerende licenserede professionelle kliniske rådgivere derefter gennemføre mindst to års superviseret erfaring som professionelle rådgivere. Dette kan derefter kvalificere dem til licens gennem deres stats licensagentur, som de kan tjene ved at bestå National Clinical Mental Health Counseling Examination (NCMHCE).

For ægteskabs- og familieterapeuter skal kandidater også opnå en mastergrad, men de er ofte forpligtet til at have en særlig speciale i ægteskabs- og familieterapi for at sikre, at de modtager den specialiserede træning og uddannelse, de har brug for for at arbejde inden for området. Aspirerende ægteskabs- og familieterapeuter skal derefter deltage i superviseret erfaring gennem kliniske rotationer, som mange kandidater gennemfører på et år. Efter at have opfyldt uddannelses- og træningskravene kan kandidater ansøge om licens gennem deres stats licensagentur og hos Association of Marriage and Family Therapy Regulatory Boards.

Løn

Selvom Bonjoures ikke har specifikke lønoplysninger for en autoriseret professionel klinisk rådgiver, tilbyder de data for en autoriseret professionel rådgiver, som er en tæt beslægtet stillingsbetegnelse. Den nationale gennemsnitlige løn for autoriserede professionelle rådgivere i USA er i øjeblikket $53.071 om året. De fleste autoriserede professionelle rådgivere kan også modtage personalegoder ud over deres løn, såsom professionel udviklingsbistand, en sundhedsopsparingskonto og adgang til wellness-programmer.

På samme måde lister Bonjoures lønoplysningerne for familieterapeuter, et erhverv, der meget ligner ægteskabs- og familieterapeuter. Ifølge Bonjoures tjener familieterapeuter i USA i gennemsnit $62.348 om året. Familieterapeuter kan også kvalificere sig til yderligere fordele uden for deres løn, såsom kilometergodtgørelse, låntilgivelse og adgang til medarbejderassistanceprogrammer.

Jobudsigt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes antallet af personer, der er ansat som rådgivere for stofmisbrug, adfærdsforstyrrelser og mental sundhed, herunder autoriserede professionelle kliniske rådgivere, at stige med 25 % fra 2019 til 2029, hvilket er en usædvanlig hurtig hastighed på vækst. Bureauet tilskriver denne vækst en stigende efterspørgsel efter mentale sundhedstjenester til militærveteraner, efter de vender tilbage fra tjeneste, samt et behov for rådgivning og rehabiliteringstjenester til mennesker, der kommer sig gennem strafferetssystemet.

US Bureau of Labor Statistics giver også jobudsigtsdata for ægteskabs- og familieterapeuter. Ifølge Bureauet forventer de, at ansættelsen af ​​ægteskabs- og familieterapeuter vil vokse med 22 % fra 2019 til 2029, en anden meget hurtig vækstrate. For at forklare denne stigning peger Bureauet på den voksende popularitet af integreret pleje, der giver folk mulighed for at behandle flere tilstande på én gang ved at konsultere flere specialister på én gang, hvoraf et populært valg er ægteskabs- og familieterapeuter.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Johannes Juul
Johannes Juul En karriere inden for rådgivning eller terapi kan tilbyde givende arbejdserfaringer og konkurrencedygtig løn. Der er mange forskellige typer terapeuter og rådgivere, såsom autoriserede professionelle kliniske rådgivere og ægteskabs- og familieterapeuter. Hvis du er interesseret i at blive en autoriseret professionel klinisk rådgiver eller en ægteskabs- og familieterapeut, kan det være en fordel at lære om begge karrierer for at afgøre, hvilken der kan være bedst for dig. I denne artikel overvejer vi, hvad autoriserede professionelle kliniske rådgivere og ægteskabs- og familieterapeuter gør, og udforsker en liste over forskelle mellem de to karrierer.