Loan Officer Vs. Ejendomsmægler: Hvad Er Forskellen?

Hvis du er interesseret i en karriere i ejendomsbranchen, er der en lang række job at vælge imellem. Lånefunktionærer og ejendomsmæglere arbejder begge tæt sammen med personer, der køber bolig, men der er et par vigtige forskelle, du bør være opmærksom på, hvis du overvejer en af ​​disse karrierer. At lære om forskellene og lighederne kan hjælpe dig med at beslutte, om et af disse job er det rigtige for dig.

I denne artikel sammenligner vi en låneansvarlig vs. ejendomsmægler, diskuterer hvilke hver af disse stillinger indebærer og udforsker de vigtigste forskelle mellem de to roller.

Relateret: 17 typer af fast ejendom job at udforske

Hvad er en lånerådgiver?

En låneansvarlig er en finansiel professionel, der hjælper mennesker og virksomheder i låneansøgningsprocessen. De mødes med folk, der gerne vil låne penge og godkender eller afslår derefter ansøgningerne. Låneansvarlige markedsfører ofte de låneprodukter, som deres pengeinstitut tilbyder, og kontakter virksomheder og personer for at få nye forretninger til deres arbejdsgiver.

Læs mere: Lær om at være lånerådgiver

Hvad er en ejendomsmægler?

En ejendomsmægler er en autoriseret professionel, der er ansvarlig for at hjælpe folk med at købe eller sælge boliger eller ejendom. Ejendomsmæglere, der arbejder med sælgere, omtales typisk som noteringsmæglere, mens de, der arbejder med købere, kaldes købers mæglere. Mange ejendomsmæglere er både køberagenter og noteringsmæglere, dog normalt ikke for den samme ejendomshandel. Ejendomsmæglere bliver typisk kompenseret baseret på en procentdel af købsprisen for ejendommen.

Læs mere: Lær om at være ejendomsmægler

Låneansvarlig vs. ejendomsmægler: Vigtige forskelle

Selvom ejendomsmæglere og lånetilbud arbejder tæt sammen med folk, der er i gang med at købe fast ejendom, er der et par vigtige forskelle mellem de to, herunder:

Fokus

En af de største forskelle er fokus i den samtale, som ejendomsmæglere og lånerådgivere har med deres kunder. Låneansvarlige bruger deres tid på at tale med kunder om deres indkomst, økonomiske behov og andre typer relevante data. Ud fra de data, som kunden oplyser, er låneansvarlig så ansvarlig for at beslutte, hvor stor en risiko det vil være at låne penge til den pågældende kunde.

Ejendomsmæglere fokuserer omvendt størstedelen af ​​deres samtaler med kunderne på selve fortegnelserne. De bygger relationer med deres kunder og bruger tid på at lære om, hvad kunden leder efter i et stykke ejendom, så de kan udarbejde en liste over ejendomme, der bedst opfylder de ønskede kvaliteter.

Relateret: Fordele og ulemper ved at være ejendomsmægler

Ansvar

På grund af de forskellige fokus i deres roller har ejendomsmæglere og låneansvarlige meget forskellige ansvarsområder. Ejendomsmæglere har typisk specialiseret sig i bolig- eller erhvervsejendomme. Ejendomsmæglere, der arbejder med sælgere, giver deres kunder råd om, hvordan de forbereder deres bolig til salg, herunder forslag til, hvordan man kan forbedre en ejendom for at retfærdiggøre en højere salgspris. De udfører forskning for at afgøre, hvad andre lignende ejendomme i et område sælges for, og kommer derefter med anbefalinger til, hvor meget et hjem bør noteres for.

Køberagenter søger efter ejendomme, der matcher de kriterier, en potentiel køber leder efter, hvilket også er inden for deres prisinterval. De kan også vurdere markedet for at afgøre, hvad andre boliger i området sælges for for at give et konkurrencedygtigt tilbud.

Købers agent og noteringsagenter kommunikerer også med hinanden om tilbud, modtilbud og spørgsmål, som hver involveret part måtte have. Agenterne hjælper også deres kunder med papirarbejde og tilbyder vejledning om inspektionsprocessen og flytning.

Omvendt hjælper lånerådgivere specifikt med de økonomiske aspekter af boligkøb. De tilbyder boligkøbere rådgivning om, hvilken type lån de kan være berettiget til. De er ansvarlige for at screene ansøgere og derefter, hvis de er en god kandidat, hjælpe dem med at forberede en ansøgning. Når låneansøgningen er færdig, er låneansvarlig ansvarlig for at dele ansøgningen med forsikringsgiveren. Hvis pengeinstituttet godkender lånet, udarbejder låneansvarlig afsluttende dokumenter og anden dokumentation.

Mens en ejendomsmægler kan være vidende om forskellige finansieringsmuligheder, er en låneansvarlig i sidste ende ansvarlig for at hjælpe kunder med at finde det lån, der passer bedst til deres situation. De kan hjælpe med at præsentere forskellige låneprodukter og sikre, at deres kunder får de bedste priser og gebyrer, der er rimelige.

Relateret: Hvor meget tjener låneansvarlige?

Uddannelse

Uddannelse er en anden vigtig forskel mellem lånerådgivere og ejendomsmæglere. Låneansvarlige er typisk forpligtet til at have et minimum af en bachelorgrad, helst inden for et felt som finans, regnskab eller økonomi. Kurser, som de gennemfører som en del af deres uddannelse, vil omfatte økonomi, finans og statistik. De er også forpligtet til at have en licens som ophavsmand til realkreditlån (MLO).

Mens ejendomsmæglere er forpligtet til at have formel uddannelse, behøver de ikke at have en universitetsgrad. Ejendomsmæglere skal tage et præ-licenskursus fra en ejendomslicensskole og derefter bestå licenseksamenen. Det nødvendige antal uddannelsestimer kan variere fra stat til stat. Efter bestået eksamen kan aspirerende mæglere indsende en ansøgning sammen med dokumenter og gebyrer til statens ejendomsmægler.

Afhængigt af hvor du bor og det tempo, du bevæger dig igennem dit præ-licensforløb, kan du ofte blive ejendomsmægler på så lidt som fire til seks måneder. Det er langt kortere end de fire år, det i gennemsnit vil tage at gennemføre en bachelorgrad inden for et finansielt område og kvalificere sig til en stilling som låneagent.

Lise-Lotte Troelsen
Lise-Lotte Troelsen Hvis du er interesseret i en karriere i ejendomsbranchen, er der en lang række job at vælge imellem. Lånefunktionærer og ejendomsmæglere arbejder begge tæt sammen med personer, der køber bolig, men der er et par vigtige forskelle, du bør være opmærksom på, hvis du overvejer en af disse karrierer. At lære om forskellene og lighederne kan hjælpe dig med at beslutte, om et af disse job er det rigtige for dig.