Lærlingeuddannelser I Smed: Alt Hvad Du Behøver At Vide

Lærlingeuddannelser I Smed: Alt Hvad Du Behøver At Vide

Når du ønsker at forfølge et job som håndværker i et bestemt fag som smed, er det vigtigt at finde en mentorfigur til at hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og viden. Lærlingeuddannelser i smed giver enkeltpersoner mulighed for at få dybdegående erhvervserfaring og uddannelse ét sted. Ved at undersøge mere om smedlærlingeuddannelser kan du bestemme, hvordan du opnår en, og hvad du kan forvente, når du påtager dig en lærlingerolle.

I denne artikel undersøger vi, hvad en smedlærling er, gennemgår en smedlærlings roller og ansvar, giver en liste over trin til, hvordan man bliver smedlærling og diskuterer yderligere detaljer om rollen.

Relateret: At lære et fag

Hvad er en læreplads i smedefaget?

En læreplads i smedefaget refererer til en uddannelsesmæssig oplevelse, hvor kommende smede arbejder sammen med en eller flere erfarne fagfolk for at støtte deres forretning og forbedre jernbearbejdningsevnerne. Længden af ​​en smedlærling kan variere, men varer normalt fire år.

Relateret: Hvad er en læreplads?

Hvad laver en smedlærling?

En smedlærling udfører en række forskellige jobopgaver for at støtte smedes arbejde og udvikle deres færdighedsniveauer. Her er nogle eksempler på jobopgaver, som smedelærlinge typisk udfører:

 • Rengøring af værktøj og udstyr sidst på dagen
 • Assistere smede ved at give dem værktøj og holde genstande, mens de skulpturerer metalstykker
 • Tage mål af metalstykker og sammenligne dem med originale tegninger for at sikre nøjagtighed
 • Organisering af smedeværktøj og andet nødvendigt udstyr
 • Holde et opgørelse over værktøj og rådgive smede, når de skal købe flere forsyninger
 • Deltagelse i kundemøder med smede for at netværke
 • Arbejder på byggepladser sammen med smede og andre fagfolk
 • Hamring af opvarmet metal eller stål for at udføre metalbearbejdningsopgaver under opsyn af en smed
 • Gennemføre selvstændigt arbejde for at få relevant erfaring og udvikle deres egen stil

Hvad er betydningen af ​​en læreplads i smedefaget?

En smedlærling giver en række fordele til professionelle på begynderniveau. Her er nogle eksempler på, hvordan du kan få gavn af at gennemføre en smedlære:

 • Hjælper dig med at bestemme din passion for jobbet: Lærlingeuddannelser er en fantastisk måde for enkeltpersoner at afgøre, om de ønsker at forfølge en karriere som smed. Ligesom praktikpladser giver lærlingepladser enkeltpersoner mulighed for at fordybe sig i et rigtigt arbejdsmiljø og arbejde sammen med erfarne fagfolk. Dette kan være en fantastisk måde for potentielle smede at finde ud af, om de vil fortsætte med at forfølge det som en karriere.
 • Giver dig mulighed for at etablere brancheforbindelser med andre smede: Ved at gennemføre en læretid kan du netværke med dem, du arbejder med, og andre fagfolk, du møder i din læretid. De kan hjælpe dig med at finde jobmuligheder og fungere som referencer senere.
 • Forbedrer jobmuligheder ved færdiggørelse: I visse situationer fortsætter smedlærlinge for at arbejde for smeden eller handelsvirksomheden, hvor de afsluttede deres læretid. Uanset hvad, kan det at have en læreplads på dit CV hjælpe dig med at få freelancevirksomhed eller fuldtidsansættelse hos andre handelsvirksomheder.
 • Skaber mulighed for en gratis eller billig uddannelse: Afhængigt af den arbejdsgiver, du gennemfører din læretid hos, har du mulighed for at lære alt om smedefaget, samtidig med at du bidrager med små omkostninger til din uddannelse.
 • Giver lærlinge et betalende job, efterhånden som de lærer: Smedelærlinge kan tjene penge, når de gennemfører deres læretid, hvilket giver dem mulighed for at bruge al deres tid på at lære om faget.

Relateret: 11 Lærlingefordele

Sådan bliver du smedlærling

Brug disse trin som en guide til at bestemme, hvordan du bliver smedlærling:

1. Få en gymnasieeksamen

At tjene et gymnasieeksamen er minimumskravet for enkeltpersoner for at kvalificere sig til smedlærlinge. Gode ​​kurser at tage i gymnasiet, hvis de tilbydes, omfatter tømrerarbejde, svejsning, konstruktion eller teknik.

2. Overvej en associeret uddannelse fra en handelsskole

Selvom det ikke er påkrævet, kan det hjælpe dig med at udvikle en standardviden om praksis, du har brug for for at arbejde som smed, hvis du gennemfører en to-årig associeret uddannelse inden for et område som industriel teknologi, jernbearbejdning, svejsning, anvendt videnskab eller metalbearbejdning. Også visse associerede uddannelser kan give uddannelseskanaler til studerende, der inkluderer lærlingeuddannelser eller netværksforbindelser.

3. Tag kurser, der udbydes af gymnasier og uddannede smede

Hvis du ikke ønsker at forfølge en associeret uddannelse, men stadig ønsker at få lidt indsigt i, hvordan arbejdet hos en smed er, er der en række forskellige kurser, du kan tage, som kræver minimal tid og omkostninger. Foretag en internetsøgning efter smedekurser i dit område for at finde en, der passer bedst til dine præferencer. Disse kurser kan strække sig fra et par dage til et par uger og hjælper dig med at udvide dine kompetencer, inden du søger en læreplads.

4. Køb dine egne værktøjer til at øve dig med

I nogle situationer kan din lærlinge-arbejdsgiver muligvis give dig metalbearbejdningsværktøj. Men ved at købe dine egne værktøjer kan du øve dig på din egen tid. Yderligere kan nogle lærlinge-arbejdsgivere se dette som en fordel, da de ikke behøver at organisere yderligere værktøjer for dig. Nogle eksempler på smedeværktøj, du kan købe, omfatter:

 • Vicehammer
 • Forhammer
 • Forge
 • Slag
 • Ambolt
 • mejsler
 • Kuttere
 • Tænger
 • Drifter
 • Ansigtsskjold
 • Beskyttelseshandsker

5. Markedsfør dig selv ved at oprette en portefølje af dit arbejde

Hvis du har dit eget værktøj og allerede har et par gennemførte metalbearbejdningsprojekter, kan du bruge disse til at markedsføre dig over for arbejdsgiverne. Du kan inkludere dine projekter i en papirportefølje for at vise til potentielle arbejdsgivere. Du kan også vise dine færdigheder i et videoformat, så arbejdsgivere kan se dine metalbearbejdningsevner i realtid.

6. Ræk ud til lokale smede og håndværkere

Lav en internetsøgning for at se, hvilke muligheder du kan forfølge i dit lokalområde. Selvom du ikke kan se lærlingeåbninger, så kontakt smede i dit område. De er måske mere end villige til at ansætte en lærling. For at demonstrere din professionalisme, send dem en professionel e-mail, hvor du præsenterer dig selv og dit ønske om at starte en læreplads.

7. Vis din iver efter at lære

Når du kommer i kontakt med potentielle lærlinge-arbejdsgivere, skal du sørge for at formidle dit ønske om at lære og arbejde under vejledning af en erfaren smed. Dette indebærer for arbejdsgiverne, at du er åben over for konstruktiv feedback, professionel rådgivning og andre faktorer, der bidrager til en vellykket læretid. Det viser også arbejdsgivere, at du er en værdig lærlingskandidat at investere deres tid i. Du kan formidle din iver efter at lære i din første kontakt-e-mail, følgebrev og under jobsamtaleinteraktioner.

Hvilke færdigheder har du brug for for at arbejde i en smedlærlingerolle?

Som smedlærling bør du have et par nøglefærdigheder for at sikre en vellykket lærepladsoplevelse. Her er nogle eksempler på færdigheder, du kan drage fordel af som smedlærling:

 • Selvdisciplin: Selvom smedelærlinge arbejder under vejledning af garvede smede, skal de have en grad af selvdisciplin for at fremme deres håndværk. Selvdisciplin er også vigtigt, da smedelærlinge skal være i stand til at anerkende forbedringsområder og bruge ekstra tid på at mestre visse fagkundskaber.
 • Tilpasningsevne: I en smedlærlingerolle skal du have evnen til at tilpasse dig nye og avancerede projekter eller jobroller, efterhånden som du forbedrer dit færdighedsniveau. Du bør også demonstrere tilpasningsevne, når du ledsager smede til forskellige arbejdspladser og arbejdsmiljøer.
 • Matematikfærdigheder: Gennem hele din smedlærling og efter afslutningen skal du vide, hvordan du tager mål og udfører matematiske beregninger. Dette påvirker størrelsen og formen af ​​metaldele og i sidste ende om de passer til behovene i et større projekt.
 • Kreativitet: Når du arbejder som smedlærling, er kreativitet en vigtig færdighed at udvikle. Når du har afsluttet din læretid, har du muligvis mulighed for at arbejde på dine egne indviklede designs og sælge dem. Din evne til at tænke kreativt kan påvirke de typer produkter, du producerer gennem dit metalarbejde.
 • Hånd-øje-koordination: Hånd-øje-koordination er en væsentlig færdighed for smedelærlinge og smedemestre. Dette skyldes, at deres job kræver, at de bruger en række tunge værktøjer, herunder hamre til at forme et opvarmet stykke metal. At have en god hånd-øje-koordination sikrer deres sikkerhed og nøjagtigheden af ​​deres metalbearbejdningsprojekter.
 • Opmærksomhed på detaljer: Smedelærlinge bør have fremragende opmærksomhed på detaljer, når de skal udføre metalbearbejdningsprojekter. Dette sætter dem i stand til at læse projektplaner og målinger for at producere nøjagtigt arbejde, der stemmer overens med kundens behov.
 • Metalbearbejdningsfærdigheder: At demonstrere færdigheder i metalbearbejdning er en vigtig færdighed for smedelærlinge. Dette hjælper dem med at få avancerede projekter, da deres arbejdsgiver forstår deres evne til at bruge de korrekte værktøjer og processer til at producere metalgenstande.

Relateret: Læringsfærdigheder: Definition og eksempler

Hvor meget tjener smede?

Typisk varierer smedelønninger afhængigt af deres færdighedsniveau, arbejdsgiver og ansættelsessted. For lignende erhvervserhverv som svejsning tjener fagfolk et gennemsnit på $38.208 om året, mens jernarbejdere tjener et gennemsnit på $49.877 om året . Derfor kan smedelønninger ligge mellem disse to løntal eller højere.

Steen Leth
Steen Leth Når du ønsker at forfølge et job som håndværker i et bestemt fag som smed, er det vigtigt at finde en mentorfigur til at hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og viden. Lærlingeuddannelser i smed giver enkeltpersoner mulighed for at få dybdegående erhvervserfaring og uddannelse ét sted. Ved at undersøge mere om smedlærlingeuddannelser kan du bestemme, hvordan du opnår en, og hvad du kan forvente, når du påtager dig en lærlingerolle.