Lær Om At Være Virksomhedsrådgiver

Lær Om At Være Virksomhedsrådgiver

Virksomheder anmoder ofte om juridisk rådgivning for at sikre, at deres forretningsaktiviteter følger industriens love og regler. Nogle virksomheder har en intern juridisk afdeling, hvor virksomhedsrådgivere dedikerer deres kompetencer til at hjælpe topledelsen og medarbejdere med forskellige lovrelaterede spørgsmål. Hvis du ønsker at forfølge en juridisk karriere, der involverer lederskab og forretningsanliggender, vil du måske lære om at være virksomhedsrådgiver. I denne artikel gennemgår vi definitionen af ​​virksomhedsrådgivere, deres opgaver og den uddannelse og træning, der kræves for at blive det.

Hvad er virksomhedsrådgivere?

Virksomhedsrådgivere er advokater, der arbejder for virksomheder, organisationer eller selskaber i stedet for individuelle klienter. De er virksomheders vigtigste kilder til juridisk rådgivning og kernemedlemmer af topledelsesteams. En virksomhedsrådgiver er ofte rådgiver for bestyrelse og administrerende direktør om etik, jura og virksomhedsborgerskab.

Virksomhedsrådgivere er normalt kandidater i selskabsret med interesse for forhandling og virksomhedsvirksomhed. De yder juridisk beskyttelse og rådgiver deres arbejdsgiver og virksomhedens ansatte om juridiske og forretningsmæssige forhold. De håndterer virksomhedstransaktionsarbejde, compliance-spørgsmål og bestyrelsesrelationer. En virksomhedsrådgiver kan også være kendt som en intern rådgiver, generaladvokat eller chefjurist.

Relateret: 15 typer af juridiske karrierer, du kan forfølge

Hvad laver virksomhedsrådgivere?

Virksomhedsrådgivere arbejder normalt på deres arbejdsgivers hovedkontor, men kan deltage i møder, afklaringer eller retssager uden for kontoret. Deres stilling kan involvere rejser, afhængigt af virksomheden. De kan begynde deres dag med at kommunikere med internationale kontorer, hvis deres virksomhed er multinational. Derefter møder de kolleger for at diskutere forskellige forhold, give juridisk rådgivning og besvare e-mails. De undersøger også information om politikker, industrinyheder og lovgiver for at holde sig ajour.

Virksomhedsrådgivere skal muligvis repræsentere deres arbejdsgivere i retten under retssager. De kan også afsætte vidner. Andre daglige opgaver omfatter:

 • Forhandling, udarbejdelse og udførelse af kontrakter og aftaler for virksomheden
 • Håndtering af lejeaftaler
 • Besvarelse af juridiske anmodninger fra andre afdelinger
 • Rådgivning om kontraktstatus, juridiske forpligtelser eller risici forbundet med handler
 • Analyse af foreslåede love og regler
 • Håndtering af juridiske overholdelsesspørgsmål
 • Samarbejde med andre afdelinger i virksomheden
 • Undersøgelse af opkøb og fusioner
 • Tilbyde rådgivning om juridiske spørgsmål såsom ejendomsinteresser, offentlige bestemmelser, patenter og kollektive overenskomster
 • Rådgivning af ledere i virksomheden
 • Gennemgang af markedsførings- eller reklamemateriale for at sikre, at de overholder lovkrav
 • Foregribe og undersøge juridiske spørgsmål, der kan påvirke virksomheden
 • Undervisning af medarbejdere i juridiske emner

Relateret: Lær om at være advokat

Løn og jobudsigt

En virksomhedsrådgivers gennemsnitlige løn er $124.637 om året. Det omfatter almindeligvis fordele såsom aktieoptioner, kontantbeholdningspensionsordninger og pendlerhjælp. De byer, der tilbyder den højeste løn for virksomhedsrådgivere, er San Francisco, med en gennemsnitlig årsløn på $182.937, og New York, med en gennemsnitlig løn på $152.699 om året.

Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) bør ansættelsen af ​​advokater vokse med 4 % mellem 2019 og 2029. Det er omtrent lige så hurtigt som gennemsnittet for alle erhverv. BLS forventer, at efterspørgslen efter juridiske tjenester fortsætter, da virksomheder, regeringer og enkeltpersoner har brug for dem på forskellige områder. BLS rapporterer også, at mange store virksomheder øger deres interne juridiske afdelinger for at reducere omkostningerne, hvilket fører til en højere efterspørgsel efter advokater i forsikrings-, finans-, konsulent- og sundhedsvirksomheder.

Krav

At få et job som virksomhedsrådgiver kræver følgende uddannelse, træning og færdigheder:

Uddannelse

Aspirerende virksomhedsrådgivere starter med at opnå en bachelorgrad i business, filosofi eller historie. Nyttige kurser til at komme ind på jurastudier inkluderer engelsk, økonomi, regering eller matematik. Derefter kan de ansøge om jurastudiet og tage Law School Admission Test (LSAT). Denne standardiserede test evaluerer lovskoleansøgeres kritiske tænkning og logiske ræsonnement. Mange juraskoler ser også på personlige referencer og fritidsaktiviteter, når de vurderer ansøgninger, så det kan være en fordel for studerende at netværke med professorer og deltage i aktiviteter uden for skolen, såsom frivilligt arbejde.

Når de er optaget på jurastudiet, kan eleverne starte den treårige Juris Doctor (JD) uddannelse. De lærer om juridisk skrivning, civile procedurer, forfatningsret og ejendomsret i første halvdel af programmet. I anden halvdel kan advokatspirer vælge en specialisering. Studerende, der ønsker at blive virksomhedsrådgivere, bør vælge selskabsret. Denne specialisering giver eleverne mulighed for at lære om:

 • Kontrakter
 • Selskabsfinansiering
 • Fusioner og opkøb
 • Intellektuel ejendomsret
 • Ansættelsesret
 • Beskatning
 • Antitrust lov

Det er obligatorisk for jurastuderende at opnå en licens og få adgang til American Bar Association for at praktisere jura. For at gøre det skal de tage en licens- eller "bar"-eksamen om føderal, kriminel, forfatningsret og multistatslovgivning, en skriftlig essaysektion og en etisk test. Eksamener og krav varierer efter stat og jurisdiktion, men advokateksamenen er den samme for alle advokater, uanset deres specialisering.

Advokater tager advokateksamenen i den stat, de ønsker at praktisere. De fleste stater kræver, at kandidater skal bestå et baggrundstjek for at blive optaget i baren. De skal udvise god karakter og evne til at rådgive og repræsentere andre.

Relateret: Kan du tage advokateksamenen uden at gå på jurastudiet?

Uddannelse

Advokater skal gennemføre efteruddannelse for at bevare deres licens eller medlemskab af advokatsamfundet. De tager undervisning hvert år eller hvert tredje år for at holde sig ajour med den juridiske udvikling. Antallet af uddannelsestimer afhænger af den stat, de praktiserer i, men alle stater kræver et bestemt antal timer i etik.

Fortsat juridisk uddannelse er tilgængelig gennem lokale eller statslige advokatforeninger, der tilbyder kurser i skat, skattesvig eller juridisk etik. Advokater tager normalt en uddannelse inden for deres specialeområde. Virksomhedsrådgivere tager for eksempel kurser om virksomhedsretlige spørgsmål. Afhængigt af den stat, de arbejder i, kan advokater få lov til at tage efteruddannelsespoint online.

Relateret: Sådan bliver du advokat i erhvervslivet

Færdigheder

Et virksomhedsrådgiverjob involverer meget ansvar og kræver følgende personlighedstræk:

 • Ledelse og selvstændighed: Som topleder i virksomheden vejleder du andre medlemmer af organisationen. Du har desuden den naturlige evne til at arbejde selvstændigt med ingen eller lidt supervision.
 • Fremragende kommunikationsevner: God verbal kommunikation er afgørende for at få succes med en juridisk karriere, selvom du ikke argumenterer for sager. Fremragende skriftlig kommunikation er også afgørende for at udarbejde juridiske dokumenter og skrive e-mails eller instruktioner til kolleger. Grammatik, stavning og en kortfattet skrivestil kan hjælpe dig med at levere klare og kvalitetsbeskeder.
 • Bred juridisk viden: Virksomhedsrådgivere holder sig ajour med overholdelse af lovgivning, etiske spørgsmål og domstolsafgørelser. De gennemfører efteruddannelse og abonnerer på branchens nyhedsbreve.
 • Analyse og bedømmelse: Virksomhedsrådgivere kan læse, analysere og behandle store mængder information. De kan opdage mønstre og tendenser i tidligere juridiske spørgsmål eller sager. De vurderer også muligheder og foretager sunde vurderinger. De kan tænke intuitivt og bruge lært erfaring til at træffe nye beslutninger.
 • Interpersonelle og forhandlingsevner: Virksomhedsrådgivere bør være i stand til at etablere og vedligeholde stærke relationer inden for organisationens juridiske afdeling og på tværs af virksomheden. De har stærke forhandlingsevner til juridiske og økonomiske spørgsmål.

Rolf Hald
Rolf Hald Virksomheder anmoder ofte om juridisk rådgivning for at sikre, at deres forretningsaktiviteter følger industriens love og regler. Nogle virksomheder har en intern juridisk afdeling, hvor virksomhedsrådgivere dedikerer deres kompetencer til at hjælpe topledelsen og medarbejdere med forskellige lovrelaterede spørgsmål. Hvis du ønsker at forfølge en juridisk karriere, der involverer lederskab og forretningsanliggender, vil du måske lære om at være virksomhedsrådgiver. I denne artikel gennemgår vi definitionen af virksomhedsrådgivere, deres opgaver og den uddannelse og træning, der kræves for at blive det.