Lær Om At Blive Sundhedslobbyist

Lær Om At Blive Sundhedslobbyist

Sundhedspleje er et komplekst emne, og der er mange love og regler involveret i regulering af sundhedssektoren. Sundhedslobbyister er tæt involveret i at udforme love og politikker relateret til medicinsk behandling og adgang til sundhedsressourcer. Hvis du har en analytisk tankegang og brænder for at forbedre sundhedssystemerne, så overvej at planlægge en karriere, hvor du kan arbejde som sundhedslobbyist.

I denne artikel forklarer vi, hvad en sundhedslobbyist er, og hvordan man bliver det gennem uddannelse og erhvervserfaring.

Hvad er en sundhedslobbyist?

En sundhedslobbyist er en person, der arbejder for at overbevise lovgivere om at fremme specifikke politikker i sundhedslovgivningen. Sundhedslobbyister kan have mange forskellige titler, såsom folkesundhedskonsulenter eller rådgivere for offentlige anliggender. En sundhedslobbyists rolle er at slå til lyd for ændringer i sundhedssektoren, som vil gavne deres kunder.

Relateret: Hvad er en lobbyist?

Hvad laver en sundhedslobbyist?

Sundhedslobbyister bruger en række strategier til at forsvare deres politiske ideer. De er involveret i at forske og udvikle politiske idéer, fremme bevidstheden om sundhedsspørgsmål og uddanne lovgivere om fordelene ved at promovere deres forslag. Nogle af deres primære opgaver omfatter:

 • Forskning i sundhedsfaglige emner
 • Udarbejdelse af forslag til politikændringer
 • Kommunikere med interessenter
 • Analyse af virkningen af ​​politiske ændringer
 • Deltagelse i branchearrangementer
 • Planlægning af møder
 • Forhandling med andre lobbyister

Relateret: Lær om at være lobbyist

Arbejdsmiljø for sundhedslobbyister

Sundhedslobbyister arbejder i et tempofyldt, højtryksmiljø, hvor de konkurrerer om lovgivernes opmærksomhed. De bruger tid på et kontor for at udføre research og skrive forslag til lovgivning, men de rejser også for at mødes direkte med politikere og netværke med græsrodsarrangører. Sundhedslobbyister arbejder ofte ukonventionelle timer for at imødekomme lovgivernes travle tidsplaner.

Sundhedslobbyistfærdigheder

Sundhedslobbyister udvikler et stærkt sæt færdigheder i løbet af deres karriere, som bruges til at få indflydelse på den offentlige politik:

 • Forhandling: Gode sundhedslobbyister bruger deres forhandlingsevner til at appellere til lovgivere og bestemme, hvordan de kan overbevise dem om at fremme deres politiske ideer eller ændre deres stemmer.
 • Skrivning: Sundhedslobbyister er fremragende skribenter, som kan udarbejde lovforslag, bevilge forslag og andre dokumenter for at hjælpe med deres lobbyindsats.
 • Offentlige taler: Succesfulde sundhedslobbyister bruger evner til at tale offentligt til at præsentere sig selvsikkert og få andre til at tro på deres ideer.
 • Organisering: Sundhedslobbyister skal være i stand til at koordinere flere menneskers indsats for at få succes med at påvirke loven. De bruger organisationsevner til at planlægge begivenheder og overvåge fremskridtene af flere initiativer på én gang.

Sådan bliver du en sundhedslobbyist

Her er de grundlæggende trin, du bør tage, hvis du er interesseret i at have en karriere som sundhedslobbyist:

1. Gennemgå dine mulige jobveje

Der er mange forskellige karriereveje, du kan tage for at blive sundhedslobbyist, så det er vigtigt at overveje alle dine muligheder. Sundhedslobbyister kan have enhver form for baggrund inden for sundhedsvæsen eller politik, lige fra at arbejde som sygeplejerske til at være juraprofessor. Overvej de forskellige måder, du kan udvikle nok erfaring inden for sundhedsområdet til at komme med lovgivningsmæssige anbefalinger, og undersøg derefter den uddannelse og træning, du har brug for til din valgte vej.

Relateret: Sådan bliver du lobbyist

2. Få en bachelorgrad

Sundhedslobbyister har typisk grader, der indikerer et højt niveau af ekspertise inden for områder relateret til sundhedspleje eller offentlige operationer. Overvej at vælge et hovedfag som statskundskab, økonomi, sundhedsvidenskab eller sociologi. Fordi sundhedslobbying er et tværfagligt område, der kræver viden på en række områder, så prøv at tage en række forskellige kurser for at lære om kommunikation, offentlig politik, patientbehov og sociale spørgsmål, der påvirker sundhedssystemet.

Mens du tjener din bachelorgrad, skal du kigge efter praktikpladser relateret til sundhedssystemer og politik. At få praktisk erfaring i et sundhedsmiljø eller et regeringskontor kan hjælpe dig med at komme i gang med at skabe de professionelle forbindelser, du har brug for for at få succes som lobbyist.

3. Gå på efterskole

En del af at være en succesrig lobbyist på sundhedsområdet er at overbevise lovgivere om, at du har velinformerede ekspertudtalelser om sundhedsemner. At have en kandidatgrad kan legitimere dine meninger og ideer og vise lovgivere og potentielle arbejdsgivere, at du har gennemført omfattende akademiske programmer inden for dit felt. Mange forskellige typer kandidatgrader kan være nyttige som lobbyist i sundhedssektoren, herunder medicinske grader, juragrader og kandidatuddannelser i folkesundhed. Du kan blive sundhedslobbyist med blot en kandidatgrad, men nogle lobbyister kan også have Ph.D'er for at videreudvikle deres kompetencer og autoritet.

4. Lær om sundhedssystemet

For at være en succesfuld sundhedslobbyist skal du forstå det nuværende sundhedssystem. Gør dig bekendt med lokale sundhedslove, sundhedsudbyders politikker og bedste praksis for sundhedsforsikringsselskaber. Brug tid på at studere loven og læse om sundhedsvæsenets udvikling på andre områder. Sundhedslobbyister kan forberede sig på deres roller gennem flere karriereveje, men at få et job i sundhedspleje eller forsikringsadministration kan være særligt nyttigt, fordi disse roller involverer at vide, hvordan man overholder sundhedslovgivningen.

5. Få politisk erfaring

Sundhedslobbyister skal også have politisk erfaring for at kunne påvirke politikere og statsansatte med succes. Mange sundhedslobbyister er selv tidligere politikere. Du kan forfølge en valgt stilling, arbejde med politiske kampagner eller finde et bureaukratisk job, hvor du arbejder med at implementere sundhedspolitikker. Din politiske erfaring vil hjælpe dig med at lære at forhandle med politikere, få møder med de rigtige mennesker og forudse den langsigtede effekt af dine politikker.

Relateret: Sådan forfølger du en karriere i politik

6. Byg dit professionelle netværk

Under hvert af dine job og professionelle muligheder, stræb konstant efter at opbygge dit professionelle netværk. Opsøg muligheder for at møde politikere, lovgivere, videnskabsmænd og forskere, så du kan arbejde med dem senere i din karriere som lobbyist. De personlige forbindelser, du har med fagfolk i branchen, kan have stor indflydelse på at kunne planlægge møder med de rigtige mennesker eller få vidnesbyrd fra eksperter.

Ved at opbygge et stærkt fagligt netværk kan du udvikle et ry som ekspert på sundhedsområdet og gøre det nemmere at få succes som lobbyist. Skriv kontaktoplysninger ned for alle dine potentielle netværksmuligheder, og opbevar disse oplysninger sikkert til fremtidig brug.

7. Find en niche

Sundhedslovgivningen kan dække mange forskellige emner, så du kan overveje at vælge en niche at fokusere på. Du kan arbejde med emner som forsikringsbestemmelser, patientlovgivning, beskyttelse af privatlivets fred, social bistand, lægemiddeludvikling eller medicinske regler inden for et specifikt område. Vælg en niche, som du brænder for, og søg efter arbejdsgivere, der har brug for lobbyister til at gå ind for disse problemer.

8. Overvej forskellige former for lobbyisme

Nogle arbejdsgivere ansætter sundhedslobbyister på fuld tid til at påvirke lovgivere, men der er mange former for lobbyisme. Traditionelle lobbyister bruger tid på at mødes privat med indflydelsesrige mennesker, men du kan også blive sundhedslobbyist ved at arbejde i en non-profit organisation og afholde arrangementer for at påvirke den offentlige mening og lægge pres på politikere indirekte.

9. Tilmeld dig som lobbyist

Lobbyister skal registrere sig hos regeringen og overholde reglerne om lobbyvirksomhed. Hver stat har sit eget papirarbejde, som du skal indsende for at blive lobbyist, hvor du afslører oplysninger om, hvem du er, og hvilke slags emner du arbejder med. Du skal muligvis også betale registreringsgebyrer under ansøgningsprocessen.

Kent Winther
Kent Winther Sundhedspleje er et komplekst emne, og der er mange love og regler involveret i regulering af sundhedssektoren. Sundhedslobbyister er tæt involveret i at udforme love og politikker relateret til medicinsk behandling og adgang til sundhedsressourcer. Hvis du har en analytisk tankegang og brænder for at forbedre sundhedssystemerne, så overvej at planlægge en karriere, hvor du kan arbejde som sundhedslobbyist.