Lær Hvordan Du Bliver Brand Manager

Lær Hvordan Du Bliver Brand Manager

Marketingmedarbejdere, der overvåger den måde, kunderne forbinder med et produkt, kaldes brandmanagere. Virksomheder ansætter brand managers for at tiltrække forbrugernes opmærksomhed og udvide rækkevidden af ​​et produkt ved at fokusere på vækststrategier. Hvis du er interesseret i at hjælpe en virksomhed med at interagere med deres forbrugerpublikum gennem marketingteknikker, kan det være et spændende karrierevalg for dig at arbejde som brand manager. I denne artikel forklarer vi de typiske pligter for en brand manager, deler de færdigheder, du skal bruge for at få succes som brand manager, og beskriver de skridt, du kan tage for at begynde denne karriere.

Hvad er en brand manager?

En brand manager er en marketingmedarbejder, der overvåger den måde, forbrugerne forbinder med et produkt eller en virksomhed. Brand managers fungerer som ambassadører mellem en virksomhed og deres kunder og sikrer et produkts offentlige image. De er ansvarlige for at forstå og vokse et brands publikum for at sikre, at et produkt når ud til det største antal forbrugere. Både små og store virksomheder bruger den professionelle ekspertise fra en brand manager til at hjælpe med at opnå mere anerkendelse på tværs af økonomiske markeder og regioner.

En brand manager agerer i flere forskellige kapaciteter for at overvåge et brand. Deres mål er at dyrke brand awareness, så kunderne danner et forhold og opbygger tillid til et specifikt produkt eller en virksomhed. En brand managers rolle involverer public relations, digitale og traditionelle marketing- og dataanalyseopgaver. Her er nogle af de typiske jobansvar for en brand manager:

 • Analyser salgsdata for brandet
 • Undersøg markedstendenser relateret til et brand
 • Opret og administrer interne marketingindsatser for et brand
 • Overvåge et brands kommunikation og digitale indhold på sociale medieplatforme
 • Indsamle data om brandeksponering
 • Kompilér datarapporter for at dele brandmarketingdata
 • Vælg grafik og kopiér til mærkelogoer og trykte materialer som f.eks. markedsføringsdisplays i butikken
 • Hjælp med at designe og godkende detailemballage til produkter
 • Partner med reklamebureauer for at lancere og overvåge brandannoncekampagner
 • Rådgive PR-medarbejdere vedrørende brandkommunikation og interaktion med forbrugere
 • Undersøg markedstendenser og konkurrerende brands for at danne strategier for brandudvidelse

Relateret: 4 trin til at opbygge et brand

Brand manager færdigheder

En brand manager bruger både analytiske og kreative evner til at udføre deres jobopgaver. Her er nogle af de mest nødvendige færdigheder for brand managers:

 • Proaktiv ledelse: En brand manager bruger strategisk planlægning til at skabe brand awareness. De er også opmærksomme på markedstendenser, og hvordan deres publikum har det med mærket.
 • Kreativitet: Brand managers er innovative tænkere. De konceptualiserer kampagner for brandbevidsthed gennem grafisk design, reklametekst og digitalt indhold.
 • Kritisk begrundelse: Selvom ledelse af et brand involverer kreative færdigheder, kræver det også omhyggelig analyse og logisk tænkning. Brand managers udarbejder rapporter og indsamler data for at lede efter trends og kvantificere marketingindsatsen for at beslutte områder, hvor de kan bruge mere effektive foranstaltninger til at nå ud til forbrugerne.
 • Nysgerrighed: Effektive brand managers stiller spørgsmål og søger svar for at udvikle deres brand og få bedre kontakt til kunderne. De ser på forbrugernes vaner for at finde nye muligheder for at markedsføre deres brand til et større publikum.
 • Relationel personlighed: Fordi en brand managers fokus er at forbinde folk til et produkt eller en virksomhed, har de brug for en medfødt følelse af, hvordan man opbygger relationer og forholder sig til andre. Ved at forstå, hvordan man skaber forbindelser til andre individer, hjælper brandmanagere folk med at opbygge tillid til et brand. De indser, når marketingindsatsen virker ægte, fordi de bekymrer sig om deres interaktion med kunderne.
 • Tilpasningsevne: Brand managers har brug for fleksibilitet i deres arbejdsstil. De skal muligvis tilpasse en reklamekampagne til skiftende forbrugersmag eller justere, hvordan brandet interagerer med et publikum på sociale medieplatforme for bedre at administrere public relations.
 • Forskningsfærdigheder: At gøre dit brand relevant for forbrugerne og vedligeholde dette forhold kræver omhyggelig overvågning. At læse datarapporter, søge efter ekspertanalyser af økonomiske og forretningsmæssige udsigter og finde information om konkurrerende produkter er alt sammen en del af en brand managers ansvar.

Læs mere: Brand Voice: Definition og hvordan du finder din

Brand manager løn og jobudsigt

Den nationale gennemsnitlige løn for en brand manager i USA er $63.764 om året. Erfarne brand managers, der arbejder for store virksomheder, kan tjene over $100.000 om året afhængigt af virksomheden og det sted, hvor de er ansat. Storbyområder med en højere koncentration af store virksomheder tilbyder højere lønninger end gennemsnittet for brand managers.

Brandledere, grupperet som en del af marketingcheffaget, forventes at se en jobvækst på 7 % fra 2019 til 2029 ifølge United States Bureau of Labor and Statistics. Det betyder, at antallet af ledige job for brand managers vil fortsætte med at vokse med en hastighed, der er højere end gennemsnittet for mange andre erhverv. Efterhånden som virksomheder fortsætter med at udvikle en online tilstedeværelse, vil flere brands søge hjælp til at komme i kontakt med kunder gennem digital markedsføring mere end traditionelle trykte materialer.

Læs mere: Sådan bliver du en brandrepræsentant: Færdigheder, løn og karrieretrin

Sådan bliver du brand manager

Overvej disse trin, når du forfølger en karriere som brand manager:

1. Få en bachelorgrad

For at komme i gang med at lære de oplysninger, du skal bruge for at arbejde med brand marketing, er det en god idé at opnå en bachelorgrad med fokus på forretningsrelaterede kurser. Der kræves ingen fast uddannelse for en brand manager, men mange virksomheder ansætter en person med en bachelorgrad i et program som salg, marketing eller digitale medier. Relaterede discipliner som PR og reklame kan også hjælpe dig med at forberede dig på en karriere som brand manager.

2. Få erfaring med at arbejde i marketing eller andre forretningsrelaterede roller

Da brand management normalt er en ledelsesposition på øverste niveau i en virksomhed, bliver du nødt til at begynde at få erfaring som forretningsprofessionel. Efter at have arbejdet i en marketing- eller salgsrolle, kan du være berettiget til en associeret brand manager-stilling.

Relateret: Sådan opretter du en brand-marketingkampagne

3. Lær mere om digital markedsføring

Da mange brands er aktive online via digitale platforme, kan du forberede dig på en rolle som brand manager ved at studere, hvordan virksomheder når ud til forbrugerne gennem metoder som sociale medier og søgemaskineoptimering. Masser af professionelle blogs, podcasts og onlinekurser tilbyder læringsmuligheder relateret til disse typer af brand marketing.

4. Se efter interne vækstmuligheder

Nogle brand managers rejser sig fra en anden stilling i en virksomhed. Deres historie med at arbejde med brandet og forståelse af virksomheden gør, at de skiller sig ud som et bedre valg for topledelsen. Hvis du vil arbejde som brand manager, så se efter måder at påtage dig mere ansvar på dit nuværende job. Projektledelseserfaring kan forberede dig til at administrere flere marketingkampagner. At arbejde i forskellige teams som sociale medier eller public relations kan også give dig værdifuld erfaring, der vil hjælpe dig med at udføre din rolle som brand manager.

5. Få relevante certificeringer

At bevise din ekspertise inden for visse platforme relateret til brand marketing kan føje til dine kvalifikationer, når du søger efter en brand manager stilling. At opnå udmærkelsen som Certified Product Marketing Manager viser din ekspertise i succesfuldt produktsalg. Certificeringer er tilgængelige for at administrere sociale medier eller lære at bruge SEO-data, og de kan tilføje værdi til dit CV, når du mødes med potentielle arbejdsgivere.

Mikael Rask
Mikael Rask Marketingmedarbejdere, der overvåger den måde, kunderne forbinder med et produkt, kaldes brandmanagere. Virksomheder ansætter brand managers for at tiltrække forbrugernes opmærksomhed og udvide rækkevidden af et produkt ved at fokusere på vækststrategier. Hvis du er interesseret i at hjælpe en virksomhed med at interagere med deres forbrugerpublikum gennem marketingteknikker, kan det være et spændende karrierevalg for dig at arbejde som brand manager. I denne artikel forklarer vi de typiske pligter for en brand manager, deler de færdigheder, du skal bruge for at få succes som brand manager, og beskriver de skridt, du kan tage for at begynde denne karriere.